>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Luty 2014

Status
Zamknięty.
S 16

sora

Użytkownik
Jestem tutaj nowy i chciałbym się z Wami podzielić moimi przemyśleniami.

Na dzisiejszą noc zagrałem dubelek - Portland @ 1,68 ✅ + Chicago 1,8 ✅, co daje AKO 3,04 ✅ Bukmacher - BET 365

Nie zagłębiam się w jakąś wielką analizę, bo moja wiedza na temat NBA jest niemal czysto statystyczna.

Hawks - Bulls

Braki w Hawks:
UPDATED PLAYER POS INJURY EXPECTED RETURN
02/24/14 Paul Millsap PF Knee Out for Feb. 25 vs. Chicago
02/23/14 Pero Antic C Ankle Out until at least late February
02/23/14 Gustavo Ayon PF Shoulder Questionable for Feb. 25 vs. Chicago
02/03/14 John Jenkins SG Back Out for season
01/06/14 Al Horford C Chest Out for season

Braki w Bulls:
02/23/14 Jimmy Butler SG Rib Questionable for Feb. 25 at Atlanta
11/25/13 Derrick Rose PG Knee Out for season

Hawks ostatnio w dołku, Chicago przeciwnie, grają bardzo dobrze w 5 ostatnich meczach polegli tylko raz z Miami. Grają świetnie w obronie, dlatego korzystam z wysokiego kursu i gram w ich stronę.

Denver - Portland

Braki w Denver
02/23/14 Darrell Arthur PF Hip Questionable for Feb. 25 vs. Portland
02/23/14 Ty Lawson PG Rib Questionable for Feb. 25 vs. Portland
02/21/14 JaVale McGee C Leg Out for season
01/31/14 Nate Robinson PG Knee Out for season
01/21/14 Danilo Gallinari SF Knee Out for season

Braki w Portland
02/18/14 LaMarcus Aldridge PF Groin Out until at least early March
02/18/14 Meyers Leonard C Ankle Out until at least early March
02/12/14 Joel Freeland C Knee Out until at least mid-March

Denver mieli swój czas w tym sezonie, jednak ostatnimy czasy nie grają najlepiej. o PO będzie ciężko, a ostatnie 5 meczy tylko utwardzają moją opinię. Portland to rewelacja tego sezonu, grają dobry basket. Po 3 porażkach z rzędu z potęgami NBA, wygrali 2 mecze i wrócili na dobre tory, pobieram kurs wystawiony przez bukmachera.

Otrzymane punkty reputacji: +9
bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik
Bledsoe wznowił treningi i niespodziewanie szybko powróci po kontuzji ???? EloPeja dzwonił do Roberta Sarvera.

Stawiam dzisiaj po 1,625 @ Phoenix Suns Pinnacle⛔
Zapowiada się pewne zwycięstwo w domu. Bardzo żałuje, że nie zaufałem im w poprzednich spotkaniach a zamiast tego pudłowałem w overy/undery.
Nie chcę tutaj pisać bajkowej analizy, ale naprawdę Słońca zrobiły spory progres i przyjemnie im kibicować.

Edycja: Brak Martina - zgadzam się z użytkownikiem miki4g odpuszczam over 211.5

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Atlanta Hawks - Chicago Bulls @1,83
Gram na Chicaco, też mi nowość, wszakże typ był już opisywany na poprzedniej stronie. Jednak problemy Atlanty są tak rozległe, że aż szkoda nie zagrać. Byki swoje mecze przede wszystkim wygrywają monstrualną przewagą na tablicach, a Atlanta ze stosunkowo niskim składem musiałaby wykazać się sporą skutecznością w ofensywie. A gospodarze muszą sobie w tym meczu radzić bez Paula Millsapa, lidera drużyny jeśli chodzi o średnią ilość zdobywanych punktów. A jak podaje oficjalny ćwierkacz zespołu, braknie w tym meczu Gustavo Ayona, Pero Anticia i przede wszystkim Paula Millsapa. I o ile jeszcze z dziadostwem zwanym New York Knicks to wystarczyło, o tyle ofensywa w osobach Jeffa Teague&#39;a i Kyle&#39;a Korvera to może być zdecydowanie za mało na świetnie bunkrujących się Bulls. Co prawda liczba asyst na mecz w zespole Atlanty zawsze była imponująca, jednakże przy ograniczonych roosterze tych opcji w ataku będzie mniej. Do rozważenia także overy wspomnianych przeze mnie zawodników Atlanty, którzy będą musieli pociągnąć swój zespół.
Typy:
Chicago Bulls win @1,83 pinnacle ✅
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers
LaMarcus Aldridge pojechał co prawda z drużyną do Denver, jednak w nim nie wystąpi. Po problemach żołądkowych natomiast wrócił Batum i w meczu z Minnesotą jego obecność była wielce pomocna. Nie wystąpi także Meyers. Brak tych zawodników jednak nie przeszkodził Smugom w odniesieniu przekonywujących zwycięstw ze wspomnianą Minnesotą i Utah Jazz. U gospodarzy pod znakiem zapytania stoi występ Ty&#39;a Lawsona, głównego dyrygenta gry Nuggets i to ona może sprawić gospodarzom największy kłopot. Przyjezdni nadal stanowią mocną ofensywę z Lilardem na czele, który podczas ostatnich meczy natychmiast podniósł swoją średnią punktów na mecz i nie powinni miec większych problemów ze zwycięstwem także w tym meczu.
Typy:
Portland Trail Blazers win @1,71 pinnacle ✅
Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors
Ponownie przeciw Cavs z tych samych powodów, które skłoniły mnie do gry na Waszyngton - braki niezłych defensorów u gospodarzy w strefie podkoszowej. Toronto zaś to takie trochę Phoenix Suns, tyle że na wschodzie - nikt na nich nie stawiał, aż tu nagle czub tabeli konferencji się zrobił. Nie bez przyczyny - Lowry pięknie się rozwija jako PG i wspiera ofensywne wyczyny DeRozana, pod koszem świetny center prosto z Litwy załatwia sprawę, na dodatek wielce prawdopodobny jest powrót Amira Johnsona na dzisiejszy mecz. Jednym słowem wszyscy zdrowi. Nie tak dawno obie drużyny mierzyły się ze sobą i dziś wynik nie powinien być inny jak 4 dni temu.
Typy:
Toronto Raptors win @1,63 pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +37
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Nie uważacie że kurs na Chicago może być małą pułapką? 1.78 przeciwko Atlancie bez Millsapa, Ayona, Horforda, Anticia to bym wystawił na Charlotte, a nie na Chicago. Ja osobiście tego typu nie zagram, oby Wam weszło ale chyba sami przyznacie że to podejrzane, tym bardziej że w Chicago nie zagra tylko Derrick Rose, Butler jest game-time decision.

miki4g 68

miki4g

Użytkownik
Bledsoe wznowił treningi i niespodziewanie szybko powróci po kontuzji ???? EloPeja dzwonił do Roberta Sarvera.

Stawiam dzisiaj po 1,625 @ Phoenix Suns Pinnacle
Zapowiada się pewne zwycięstwo w domu. Bardzo żałuje, że nie zaufałem im w poprzednich spotkaniach a zamiast tego pudłowałem w overy/undery.
Nie chcę tutaj pisać bajkowej analizy, ale naprawdę Słońca zrobiły spory progres i przyjemnie im kibicować. Obecnie są jednym z lepiej punktujących zespołów NBA i połączeniu z równie mocno strzelającymi wilkami można pokusić się również o over 211,5 @ 1,90 Pinnacle.
Wilki bez Kevina Martina, więc również polecam grać Phoenix Suns, nawet z handicapem -3,5 @1,90 bet365. ⛔ Martin to 20 pkt, więc ja polecam grać under 212, w ostatnich czterech bezpośrednich spotkaniach nie padło więcej niż 212 pkt i tym razem według mnie nie bedzie inaczej. Dodatkowo średnie punktów obu zespołów na mecz jest prawie identyczna, bo ok. 207 pkt. under 212 pkt. ✅(1 pkt heh)@ 1,90 bet365.

lemoneky 1,2K

lemoneky

Użytkownik
Wilki bez Kevina Martina, więc również polecam grać Phoenix Suns, nawet z handicapem -3,5 @1,90 bet365. Martin to 20 pkt, więc ja polecam grać under 212, w ostatnich czterech bezpośrednich spotkaniach nie padło więcej niż 212 pkt i tym razem według mnie nie bedzie inaczej. Dodatkowo średnie punktów obu zespołów na mecz jest prawie identyczna, bo ok. 207 pkt. under 212 pkt. @ 1,90 bet365.
Wilki od dawna są bez Kevina Martina tak chciałem zauważyć. do usunięcia

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Nie uważacie że kurs na Chicago może być małą pułapką? 1.78 przeciwko Atlancie bez Millsapa, Ayona, Horforda, Anticia to bym wystawił na Charlotte, a nie na Chicago.
Nie można tez przeceniać Chicago i dawac zbyt niskiego kursu...Jest to jakby nie było wyjazd i do tego Hawks maja fatalna serię porażek. Co prawda ostatnio przerwaną wygrana z Knicks. Ale faktycznie te kursy są troszkę za wysokie biorąc pod uwage osłabienia...Normalne bylyby tak kolo 1,50-1,60 a nie 1,80. No, ale zobaczymy. Moim skromnym zdaniem Bullsi powinni sobie spokojnie poradzic. Niepokoi tylko ta fatalna seria Hawks, bo ilez ona moze trwać :]

anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik

Szukając wartościowych betów na dzisiejszą nockę ze względu na ubogą ofertę Bet365 w związku z Gortatem i Noahem znalazłem dość ciekawą alternatywę. Jak wskazuje grafika, którą wklejam - mam na myśli SG z Portland Trail Blazers - Wesley&#39;a Matthewsa. Wesley&#39;a grałem także przeciwko Timberwolves, gdyż nie do końca zaufałem Lillardowi, niestety i na moje nieszczęście - było odwrotnie niż założyłem - Matthews zdobył 17 punktów - zabrakło 2 do wyrobienia linii. Na dzisiejszą nockę linia została zmniejszona o 1 oczko. Czynnikiem, który najbardziej wpływa na typ jest oczywiście, po raz kolejny, nieobecność Aldridge&#39;a, który jest pierwszym wyborem w ofensywie Blazers. Moją uwagę niewątpliwie zwraca fakt, iż PTB w tym sezonie mierzyło się z Nuggets dwa razy - i dwa razy Matthews overa wyrobił - pomimo obecności LaMarcusa na parkiecie. W listopadzie 21 punktów, w styczniu 24. Pomimo ostatniego niewyrobienia linii przez Matthewsa nie można powiedzieć, że jest on bez formy. W ostatnich spotkaniach notował: 17, 24, 18, 15, 11, co daje średnią 17 punktów na mecz. Statystyka nieco, można powiedzieć, zakłamana, gdyż spośród wymienionych 5. spotkań Portland mierzyło się z SAS i OKC, które świetnie bronią i średnio pozwalają przeciwnikom na oddanie odpowiednio 100,6 i 99,8 pkt na mecz, co daje 6. i 4. pozycję w lidze pod tym względem. Oprócz tego mierzyli się także z LAC, które także należy do czołowych drużyn w lidze. Żeby nie manipulować faktami - 24 punkty zostały zdobyte z Utah Jazz.
Denver pod względem defensive efficiency plasuje się na 20. miejscu, czyli jest to średni wynik. Na przeciwko Matthewsa wystąpi dzisiaj Randy Foye, który w ofensywie jest całkiem niezłym graczem, aczkolwiek w defensywie ma sporo do poprawy, z pewnością nie jest to żaden wybitny gracz jeśli chodzi o defense.
Zamiast ładować się w niepewne, moim zdaniem, Trail Blazers przyceluję po minimalnie wyższym kursie w Matthewsa. Według mnie typ ma duże szanse powodzenia, Wesley oddaje dużo rzutów, jest jedną z decydujących postaci silnej ofensywy, jaką posiada Trail Blazers. W meczu z Timberwolves zawiodła nieco skuteczność, gdyż zanotował 4/14 z pola, a mimo to zakręcił się koło overka. Łącznie oddał 20 rzutów, w tym 6 za trzy (50% skuteczności) i 100% z free throw line (6/6). Minimalna poprawa rzutów za dwa punkty i powinno być okej.
Wesley Matthews; over 17,5 @ 1,71 (Bet365) 11 pkt ⛔
Oprócz tego, bez większej analizy, gdyż nie mam zbyt dużo czasu:
Raptors jadą do Cleveland. Cavs bez Varejao, co było głównym motywatorem w graniu overu 12,5 Gortata w nocy z niedzieli na poniedziałek. Valanciunas prezentuje się przyzwoicie w tym sezonie, chociaż według mnie - zbyt rzadko jest kreowany przez partnerów. 21 lutego miał miejsce mecz Cavs - Raptors, z tą różnicą, że w Air Canada Centre, podobnie jak dziś - nie grał Brazylijczyk Varejao i Litwin rzucił 8/12 z gry + 2/3 z linii rzutów wolnych. Mam trochę uprzedzeń co do obu Zellerów i moim zdaniem są oni po prostu beznadziejni, krótko mówiąc - nie nadają się do NBA, a nawet w czołowych drużynach Euroligi (mam na myśli Real Madryt i CSKA Moskwa) nie wywalczyliby sobie miejsca w S5. W ostatnich 6. meczach Litwin wyrobił over zaledwie raz, właśnie z Cavs (7, 18, 2, 10, 2, 9), lecz nie ma co się dziwić, spośród tych kilku meczów mierzył się m.in z Bulls, z Orlando i Vuceviciem na centrze, Wizards, Atlanta i Pelicans, także nie są to drużyny, które posiadają impotentów pod koszem. Zgoła inaczej jest w Cleveland i jeśli ma grać Zeller - ja pobieram to z miłą chęcią.
Jonas Valanciunas; over 10,5 @ 1,83 (Bet365) 2 pkt ⛔.
i kompletnie bez analizy:
Indiana Pacers - Los Angeles Lakers; under 206 pkt @ 1,9 216 ⛔
Matthews skuteczność 2/14 i 1/7. DRAMAT. Z kolei Batum i Lillard wyrobili linię.
Cóż mogę powiedzieć, może okoliczności nie te, ale zacytuję Józefa Piłsudzkiego, który wyrażał się do Symona Petlury: &quot;Ja Was, Panowie, bardzo przepraszam&quot;.

bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Indiana Pacers - Los Angeles Lakers
Typ:
-Lakers under 97 pkt@1,87
(betsson) ⛔⛔⛔ kto widział, ten wie - 98 pkt

Krótka piłka. Pacers tracą w domu średnio 86 pkt. 11 punktów poniżej dzisiejszej linii, a dziś nie przyjeżdża Miami, Oklahoma czy choćby Sacramento. Przyjeżdżają Lakers, którzy owszem, rzucają na wyjazdach średnio 100 pkt. Ale już widzimy, że z 86 i 100 nijak nie wychodzi nam średnia 97. Plus dla typu, nie o to jednak chodzi. Lakers mogą sobie nabijać swoje średnie z różnymi mniej lub bardziej overowymi ekipami, jednak dziś grają z czołową defensywą ligi. Do tego grają bez Nicka Younga, który ma lwi udział w podanej przeze mnie wyżej średniej 100 pkt na wyjazdach. Zagrają nowo pozyskani Bazemore i Brooks, obaj zapewne trochę punktów dołożą, jednak kto ma przebić ten wysoki over 97 dla Lakers? To obecnie zbieranina graczy, poza grą jest oczywiście Bryant, ale także Henry i wspomniany Young. Mógłbym tu podawać ostatnie wyniki Lakers, głównie overy, ale po co? Jak mają się mecze z Nets, Rockets czy Thunder do pojedynku z Pacers? Nijak.
Jeśli jest jakiś adekwatny mecz do przywołania, to oczywiście bezpośredni pojedynek obu drużyn. 28 stycznia w hali Lakers wygrali goście 104-92. Rotacja była co prawda wtedy inna po stronie Jeziorowców, jednak czy dużo gorsza? Raczej nie, m.in. grał Young, do tego Manny Harris, Kaman grzał ławę itp. Tak czy inaczej jak powiedziałem dla mnie to zbieranina graczy przeciętnych, i czy dziś zagra więcej Kelly czy Brooks czy jeszcze inny Johnson - niewiele to zmienia.
Pacers by być uczciwym nie są ostatnio w dobrej formie jednak skład jest zdrowy, mecz u siebie - nie ma przeszkód, by w każdej chwili wrzucili piąty bieg, w ataku jak i obronie. Martwić może jedynie występ nowego nabytku w osobie Turnera, który jest żadnym obrońcą...jednak ciągle to jeden gracz i to o drugorzędnej roli.
Wg mnie w hali Pacers taką linię trzeba atakować. Jedyne czego się boje, to podobny scenariusz jak w przypadku mojego ostatniego typu na under Sixers z Mavs, gdzie goście bawili się z Sixers w ganianego i z palcem w d wygrali i tak spotkanie, kładąc mój over. Pacers dziś startują z podobnej pozycji, mogą porozrzucać Lakersami po parkiecie, liczę jednak na minimum zaangażowania w obronie wtedy linia 97 raczej nie pęknie - płasko w to wchodzę jak najbardziej.

Otrzymane punkty reputacji: +25
maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Nie uważacie że kurs na Chicago może być małą pułapką? 1.78 przeciwko Atlancie bez Millsapa, Ayona, Horforda, Anticia to bym wystawił na Charlotte, a nie na Chicago. Ja osobiście tego typu nie zagram, oby Wam weszło ale chyba sami przyznacie że to podejrzane, tym bardziej że w Chicago nie zagra tylko Derrick Rose, Butler jest game-time decision.
Szukanie na siłę argumentów o nieczystych siłach, które ustawią spotkanie nie ma sensu. W każdym sporcie zdarzają się sytuacje w których zespół teoretycznie osłabiony stawia mocny opór i nierzadko wygrywa spotkanie. Tym bardzie takie sytuacje zdarzały się i zdarzać się będą w NBA bo tam poziom jest bardzo wyrównany, a liczba spotkań niebotycznie spora. Nie widzę dziś powodów by nie grać na Bulls i guzik mnie obchodzi, że kurs nie zleciał (choć trochę spadł). A już na pewno nie moim problemem jest, że bet, który chce postawić ma kurs wyższy niż ten, który ja wystawiłby jako oddsmaker:grin:
Chyba na tym polega m.in. bukmacherka, co nie ?

Z resztą piszesz, że taki kurs wystawiłbyś na Charlotte, a nie na Bulls, a przecież te ekipy dzieli ledwie kilka spotkań w/l w tabeli i z tym co prezentuje obecnie pod koszem Jefferson to Bobki byłyby równie dobrą opcją na dziś co Bulls, po kursie minimalnie większym pewnie.

Otrzymane punkty reputacji: +4
nbapl 167

nbapl

Użytkownik
Atlanta Hawks - Chicago Bulls
Krótko i na temat. Moim skromnym zdaniem dzisiaj Byki postawią na zdecydowaną defensywę. W Atlancie brak trzonów pod koszem. Na obwodzie (który jest ich jedyną nadzieją) tylko jeden strzelec plus Teague, który nie jest jakimś łowcą punktów. Będzie to dla nich niezwykle cięzki mecz. Widzę tutaj undera, dlaczego? Otóż Atlanta w takim osłabieniu grała ostatnio przeciwko NYK. Porzucali trochę dziurawej obronie, co nie powinno się zdarzyć dzisiaj przeciwko szczelnej defensywie byków. Dodatkowo Chicago na wyjazdach brak rzekłbym ultra defensywnie i przeciwko osłabionym druzynom nie powinni tracic zbyt wielu oczek. Historia także pokazuje, że under powinien zostać nie zagrożony. Ostatnie 5 meczy to własnie takowy under.
Under 188 @ 2.02 ⛔

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Co do underu w meczu Pacers - Lakers. Bez Younga istnieje prawdopodobieństwo, że goście pograją więcej na Gasola a to wg. mnie może być opłakane w skutkach bo w tym rejonie Pacers bronią najlepiej w lidze i naprawdę nie wiem kto tam ma rzucić te prawie 100 punktów. Dzisiaj powinni się skupić i zagrać solidnie bo ta gra ostatnio wyglądała bardzo przeciętnie.

Ja dzisiaj szukam jeszcze underów w Cleveland i Atlancie. Bulls solidnie kryją na obwodze w tym sezonie drużyny bardzo mało wykonują rzutów za 3 punkty vs Bulls a dzisiaj ciężko mi znaleźć inną broń Atlanty, która jest w czołówce 3p att per game. Pod koszem nie mają czego szukać. Bulls w ofensywie grają wolno a linia 190,5 dosyć wysoka.

W Cleveland linia 193,5 i sądzę, że podobnie jak w niedawnym meczu tych zespołów padnie under. Cleveland gra nierówno. Ostatni mecz z WSH pokazał ich wielką słabość i na to liczę w tym meczu. Toronto broni całkiem solidnie chociaż na wyjazdach gorzej ale mimo to nie spodziewam się tutaj szybkiego spotkania.

Również pobieram over Litwina z Toronto.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Szukanie na siłę argumentów o nieczystych siłach, które ustawią spotkanie nie ma sensu. W każdym sporcie zdarzają się sytuacje w których zespół teoretycznie osłabiony stawia mocny opór i nierzadko wygrywa spotkanie. Tym bardzie takie sytuacje zdarzały się i zdarzać się będą w NBA bo tam poziom jest bardzo wyrównany, a liczba spotkań niebotycznie spora. Nie widzę dziś powodów by nie grać na Bulls i guzik mnie obchodzi, że kurs nie zleciał (choć trochę spadł). A już na pewno nie moim problemem jest, że bet, który chce postawić ma kurs wyższy niż ten, który ja wystawiłby jako oddsmaker:grin:
Chyba na tym polega m.in. bukmacherka, co nie ?

Z resztą piszesz, że taki kurs wystawiłbyś na Charlotte, a nie na Bulls, a przecież te ekipy dzieli ledwie kilka spotkań w/l w tabeli i z tym co prezentuje obecnie pod koszem Jefferson to Bobki byłyby równie dobrą opcją na dziś co Bulls, po kursie minimalnie większym pewnie.
Chciałem napisać na PW żeby nie zaśmiecać wątku, ale się nie da. To nie jest tak że ja szukam sensacji ani tym bardziej niczego nie odradzam. Wręcz przeciwnie - życzę każdemu wygranej jak największej. Po prostu jestem zdziwiony takim kursem, obydwaj zgodnie uważamy że powinien być niższy. Niejednokrotnie się zdarzało, że kursy zawyżone nie wchodziły, wielokrotnie się na tym przejechałem. No ale tak jak mówiłem - życzę wygranej ;)
Co do Charlotte to tak rzuciłem pierwszą nazwą z brzegu, nie znałem pozycji na Wschodzie, duża rotacja tam jest no i w tym sezonie mamy dużo tankerów choćby taki Boston który myślę że gdyby chciał to by z Bobkami wygrał.

Bez odbioru, adminów proszę rano o skasowanie.

lemoneky 1,2K

lemoneky

Użytkownik
Wczoraj polecałem grać Vucevicia i śie nie pomyliłem ????

Dzisiaj znów to samo Nikola Vucevic Over 15,5 pkt Fortuna 1,82łatwiutko✅✅(wczoraj linia była 14,5 w meczu z Wizards) Nikola rzucił against Wizards 21 pkt czyli spokojnie wyrobił Overek. Dzisiaj Orlando gra w końcu z drużyną w swoim zasięgu ! ???? tak tak z jeszcze gorszą Philadelphią. Najgorsza obrona ligi(76ers) spotyka się z 22 obroną ligi(Magic). Dodajmy do tego ,że obie te drużyny tankują. No jakby na to nie patrzeć, oddają lepszych graczy Davis w Orlando Hawes, Turner w 76ers i biorą śmieci ,którym w tym roku kończą się kontrakty żeby czyścić Salary. Podejrzewam ,że wynik w tym meczu będzie wysoki . I drużyny skupią się na nietrafianiu dopiero w 4 kwarcie ,żeby wyłonić tego, który chce przegrać bardziej ???? . No ale skupmy się na Vuceviciu. Opisywałem wczoraj ,że kręci fajne cyferki. Dobra skuteczność,dużo rzuca. Nie gra dalej Afflalo więc większość piłek idzie do Nikoli . Coś w stylu jak Polska kadra w nożna podaj Lewandowskiemu niech się chłopak martwi. Pod koszem nie ma NIKOGO kto mógłby mu zagrozić w takiej formie. Co prawda jakosilny skrzydłowy występuje Młody Tadek(Thadeus Young ???? ) ,który również jest liderem swojej drużyny i rzuca ostatnio dużo punktów, ale on nie potrafi bronić za dobrze. A jako center w 76ers pod nieobecność Noela Nerlensae jest t po wywaleniu Hawes&#39;a. Zostaje Byron Mullens, który jest tak słaby ,że nawet Bobcats się go pozbyli ???? niby coś tam umie w tej obronie, ale jest nieogarem strasznym poza tym nie ma zmiennika tak jak i Vucevic ,a nie jest to koszykarz na s5 tylko raczej w normalnym zespole to by wogóle parkietu nie powąchał, juz serio wolę Perkinsa, przynajmniej się pośmiać można ????

Edit@ wrażenie meczowe mam takie ,że smutno oglądać mecz 6tek na opustoszałej hali. Ale Vucevic się tym nie przejmuje i jak narazie 9 pkt w pierwszej kwarcie ????

Polecam

Innym sensownym typem wydaje się być Derron Williams Over 17,5 Fortuna 1,90

Derron nie jest w takiej formie co w zeszłych sezonach. To prawda nie był w tej formie. Wydaje się ,że coś w ostatnich 3 spotkaniach się zmieniło na lepsze, 19,20 oraz 30 pkt. Żeby było ciekawiej, Livingston poobijany a często jak Derron siedzi na ławce to on bierze się za rozgrywanie. To jakiś mały + dla Derrona. Poza tym gramy dzisiaj z Blazers. Lillard vs Williams. Lillard jakimś tuzem defensywy nie jest, no chyba ,ze coś się zmieniło od jakiś 6 spotkań nie oglądałem Blazersów , no ale wątpie ,że 2 tygodnie przyniosły zmiany w tym elemencie jego gry. Natomiast istotna zmiana u Williamsa jest taka ,że jeszcze w Styczniu średnia rzutów Williamsa na sezon to 10. A w Lutym ta średnia to 13,5! a w ostatnich 5 spotkaniach 14,5 ! i zdecydowanie lepsza skuteczność. Brooklyn musi robić wszystko ,zeby wykorzystać absencje Aldridge&#39;a dlatego jestem pewien ,że liderzy oszczędzani nie będą. Mimo wszystko pod koszem Wright i Lopez coś tam bronić potrafią więc Johnson Pierce czy KG łatwej przeprawy mieć nie będą. Zapowiada się na festiwal rzutów 3 punktowych , a jest to całkiem niezła broń Derrona Williams&#39;a

Punkty ,które rzucali PG przeciwko Lillardowi w 5 ostatnich spotkaniach
Brooks 14 =Over
Barea 21=Over(nie biore rubio pod uwagę bo on nie jest rzucający raczej a broniący i podający)
Burks 21=Over
Patty Mills(SA , nie grał PArker) 29 =Over (może nawet career high?? ???? nie chce mi się sprawdzać)
Paul 20 = Over

No chyba więcej mówić nie trzeba ?

Otrzymane punkty reputacji: +1
doktor-g 576

doktor-g

Użytkownik
Witam po krótkiej przerwie. Ostatnie dni przyniosły mi wiele radości z obstawiania meczów NBA. Public bety wchodziły aż miło, po raz kolejny budząc wątpliwości czy Vegas to tylko miasto w USA czy też magiczna siła z którą toczymy nierówną walkę.
Dziś myślę, że wartym uwagi jest spotkanie Dallas Mavericks z New Orleans Pelicans i takie typy:
NO Pelicans - Dallas Mavericks -7.5pkt @2.00 marathonbet 5/10 ✅ ✅ izzzi
Dirk Nowitzki ilość punktów powyżej 22.5 pkt @1.9 marathonbet 6/10⛔ ⛔
Analiza:
Ekipa z Dallas jest w mega gazie. Wygrali 9 na 11 ostatnich spotkań. U siebie są bardzo niegościnni : bilans 22 zwycięstw na 25 meczów. Ponadto wracają w świetnych nastrojach z Nowego Jorku o czym jeszcze napisze.
Pelikany są w dołku, który potęgują liczne kontuzje.Przegrali 4 ostatnie mecze. Porażka u siebie ze słabymi NYK, później minimalne porażki na wyjazdach z Charlotte i Washington i ostatnia porażka z Clippersami. Czeka ich teraz ciężka podróż po zachodzie ( kolejno:mad:LAC @PHX @SAC @LAL) i wydaje mi się, że jakąkolwiek walkę mogą nawiązać dopiero w meczu z Sacramento. Dzisiejszy mecz dla Pelicans powinien zakończyć się porażką dwucyfrową.
Ostatni dwumecz między tymi drużynami odbył się 10 i 11 stycznia. Najpierw w Nowym Orleanie Dallas wygrało 107-90, by w rewanżu na drugi dzień odprawić znów Pelikanów 110-107. Myślę, że dzisiejszy mecz będzie przypominał to pierwsze spotkanie.
Warto, też rozważyć over w dzisiejszym meczu. Dallas u siebie rzuca średnio 110.9 pkt i przynajmniej 100 punktów rzuconych w 10 kolejnych spotkaniach.
Drużynom poniżej 0.500 zwycięstw Dallas w ostatnich 3 meczach rzuca średnio 115.7 pkt.
Dirk Nowitzki - lubię tego zawodnika, ponieważ kiedy na niego stawiam to prawie nigdy nie zawodzi. Po all-star game, w którym koledzy nie dali mu rzucić nawet jednego punktu rozrzucał się i ładnie dał zarobić w meczu z Miami. W ostatnim meczu z NYK nie grzeszył skutecznością (15pkt 6-13 z gry) jednak trafił ten najważniejszy rzut. Pierwszy od 6 lat buzzer-beater w wykonaniu Niemca był brzydki, ale skuteczny. Piłka w sobie tylko wiadomy sposób znalazła drogę do kosza.
Swój rzut sam Dirk określił &quot;probably the ugliest game-winner I ever shot,&quot;
Cieszyli się jak po zdobyciu mistrzostwa, a wiele pochwał zebrał sam Dirk.
Trener Mavs Rick Carlisle o Dirku : &quot;This guy is amazing&quot;
Dobry przyjaciel Elopeji Marc Cuban zaćwierkał:

Zadowolony szef to doceniony pracownik ????
Jak tu nie mieć morale i ochoty na to żeby pokazać się z jak najlepszej strony przed własną publicznością w meczu z drużyną z niewysokiej półki;)
Jest co poprawiać ???? bo w meczu z NYK Dirk wcale nie błyszczał.
Ja jednak staram się stawiać na zawodników wtedy kiedy jest jakiś powód, motywacja do dobrej gry i dzisiaj widzę to w różowych kolorach. Ma teraz świetną okazję żeby odwdzięczyć się dobrą grą za pochwały, które zebrał ????
A i bym zapomniał. Drużyna z Nowego Orleanu wybitnie leży Dirkowi.
w pierwszym tegorocznym meczu między ww. rzucił 24 punkty.
W rewanżu następnego dnia weteran z Niemiec zagrał na poziomie All-Stara : 40 punktów 4 zbiórki 4 asysty i świetna gra w końcówce.
Do rozważenia:
Golden State -3 z Chicago po tym jak Byki wczoraj zagrały parodię z happy endem
Oklahoma -blow out na Cavs
Under 198 w meczu Lakers-Grizzlies !!!! Indianie nie chce się ostatnio bronić i taki a nie inny wynik był dziś z LAL. Parę osób z forum wtopiło trochę kasy na underze punktowym Lakersów z Indianą. Dziś macie świetną okazję na powrót pieniędzy do kieszeni ???? Miśki jak pobronią to Lakers nie rzucą dziś 80 punktów ????

Otrzymane punkty reputacji: +10
rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Boston Celtics - Atlanta Hawks 2 -&gt; 2,30 -&gt; B365, Unibet, WillHill.

Podałem 3 bukmacherów którzy na &#39;&#39;Jastrzębie&#39;&#39; oferują największy kurs na rynku. Atlanta dzisiaj bez wysokich, brak Millsapa, Anticia, Ayona będzie niewątpliwie zauważalny, jestem tego świadomy. Jednak Atlanta to dalej drużyna z potencjałem i z wyśmienitymi shooterami. Korver, Teague, Caroll ze starterów spokojnie poradzą sobie z tankującym Bostonem, który przegrywa mecze żeby mieć jak najlepszy pick w drafcie, który w tym roku podobno ma być bardzo mocny. Na ławce zostają Lou Williams, czy Scott, którzy też mogą spokojnie zastąpić podstawową podstawę z S5. Wiadomo, Hawks B2b, ale 2,30 z Bostonem i Hawks jako dog? Trochę mnie to śmieszy. Liga wkracza w decydującą fazę, teraz już nie ma odpuszczania, Hawks walczą o PO a po piętach im już depcze czekające po kilku latach posuchy na PO Detroit Pistons. Nie ma tutaj już mowy o oddawaniu meczy czy odpuszczaniu bo każda porażka może bardzo dużo kosztować. W Bostonie mogą dzisiaj nie wystąpić, Feverani, Sullinger, Bradley. Gram już teraz na &#39;&#39;Jastrzębie&#39;&#39; bo obawiam się że kurs może mocno spaść w dół. Nie jest to jakaś petarda, ale na pewno warto dzisiaj zainwestować w zespół gości. Polecam i pozdrawiam. Rambo

Otrzymane punkty reputacji: +1
bezpiecznik 414

bezpiecznik

Użytkownik
Phoenix Suns - Utah Jazz
Phoenix Suns @ 2.03
Pinnacle
Zawiodły mnie wczoraj moje Słońca i dzisiaj gram progresywnie na ich wygraną. W meczu z Minnesotą ze stanu 81-75 w trzeciej kwarcie finalnie zakończyli mecz przegrywając 101-110. Z pewnością przyczyniło się do tego zejście z parkietu Dragica, który doznał kontuzji kostki, ale w meczu z Jazz wystąpi.
Dzisiaj przeciwnikiem bedzie tankujące Utah Jazz, które ostatni mecz u siebie zwyciężyło z Boston Celtics. Utah do zwycięstwa poprowadził Alec Burks, który rzucił 21 pkt.
Po 2 porażkach liczę na przełamanie i powtórkę z listopada zeszłego roku kiedy to po trzech porażkach z rzędu, to właśnie z drużyną z Salt Lake City drużyna z Phoenix zakończyła czarną serie.
Kurs dzisiaj bardzo korzystny, handicap niski - spowodowany b2b Phoenix i spotkaniem na wyjeździe z dobrze dysponowanym ostatnio, młodym zespołem.
Suns spoglądają w stronę playoffów i takie spotkania to must win.
Zdaję sobie z kontuzji kostki Dragica i takiej ewentualności, że nie zagra - zdecydowałem się jednak postawić po obecnym kursie na czysty win bez ujemnego handicapu. Decyzja ostateczna, mimo dużego ryzyka!

F 263

fidelio

Użytkownik
Dziś macie świetną okazję na powrót pieniędzy do kieszeni ???? Miśki jak pobronią to Lakers nie rzucą dziś 80 punktów ????
A potem się okaże, że Miskom też się nie chciało bronić. Ten under w indianie to był dopiero mega public bet, na agielskojęzycznych forach też był popularny, viva las vegas! ;-)

typynba 21

typynba

Użytkownik
Ekipa z Dallas jest w mega gazie. Wygrali 9 na 11 ostatnich spotkań. U siebie są bardzo niegościnni : bilans 22 zwycięstw na 25 meczów.
Typu nie neguję (a wręcz popieram) ale Mavs u siebie mają bilans 18-9, a nie 22-3 ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom