Dzisiaj główkowałem dość długo i myślę, że efekty będą solidne... Jak dla mnie bomba w tym pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Kyrie Irving over 21,5 pkt 21...
1,85
Betcity
Zdecydowanie najniższa linia, jaką oferują buki. Dzisiaj Cavs podejmą ekipę Jazz. Mecz jak mecz, nie będzie powalał zapewne jakością bo obu drużynom sporo brakuje do tego by prezentować solidny poziom. Jednak na liderze gospodarzy dzisiaj będzie spoczywać odpowiedzialność za wynik i tylko jego indolencja rzutowa może sprawić, że linia, jaką ma za zadanie przeskoczyć nie zostanie pokryta. Dlaczego? Głównie dlatego:
http://www.rotoworld.com/headlines/nba/228523/varejao-waiters-miles-are-out-once-again
Trzej gracze, od których wiele zależy w drużynie Cavaliers są dzisiaj po raz kolejny out. Dla Irvinga nie ma praktycznie zmiennika, gra grube minuty bo po prostu jest do tego zmuszony co owocuje jego sporymi zdobyczami punktowymi. 38,41!,38,45!,43 to wyliczanka minut, jakie dostaje ostatnio PG Cavs. Jak widać jest ich masa, facet praktycznie nie schodzi z parkietu. Tak jak wspomniałem Irving czasami ma dzień, w którym potrafi poceglić czego efektem było zaledwie 17 pkt z Toronto i 15 z Wizards. Rzucał z tymi ekipami na skuteczności 18,8% i 35,3%, więc bardzo słabo. Już w ostatnich potyczkach jednak ponownie z Toronto i OKC sporo się poprawił i linię pokrył bez najmniejszego problemu. Dzisiaj z Utah, gdzie na przeciw siebie będzie miał Burke, więc obrońce marnych lotów powinien spokojnie rzucić te minimum dwadzieścia kilka oczek. To dla pokroju takiego gracza, jakim jest Irving niezbyt wygórowane zadanie. W tych okolicznościach będę naprawdę rozczarowany, jeśli lider Cavs nie wykona misji.
Mecz nie powinien być jednostronny również ze względu na wyżej wymienione absencję, a więc Irving sobie pogra dłuuugo.
Al-Farouq Aminu over 6,5 pkt 7...
1,85
Betcity
Na pierwszy rzut oka pewnie zadajecie sobie pytanie "zwariował czy co?". Otóż nie, ten zawodnik, którego nazwisko podałem wyżej wg. mnie jest w stanie wykręcić dzisiaj spokojnego overka zapewniając spokojną i sympatyczną noc obstawiającym na niego. Na początek garść statystyk. Aminu na przestrzeni całego sezonu rzucał średnio 7,4 pkt/mecz. Niezbyt imponujący wynik, ale zważywszy na linię 6,5, jaką wystawił bukmacher całkiem fajnie to wygląda czyż nie? To dopiero początek... Aminu i jego Pelikany mierzyły się z dzisiejszym rywalem czyli Suns w tym sezonie jak dotąd dwukrotnie. Za pierwszym razem, jak i za drugim Al-Faroug zakończył mecz z 8 punktami na koncie. Brzmi obiecująco. Wiem. Ale to jeszcze nie koniec... W tamtych spotkaniach wśród NOP występowali tacy zawodnicy, jak Holiday i Davis czyli postacie kluczowe dla Pelikanów, które zabierają lwią część rzutów i zdobywanych punktów. Oczywiście główny nacisk kładę na tego drugiego. Holiday nie zagra na pewno, a występ Davisa wg. covers.com nie jest przewidywany dzisiejszej nocy z powodu urazu ramienia. To potwierdzenie tych informacji:
http://www.covers.com/pageLoader/pageLoader.aspx?page=/data/nba/players/player750979.html
I teraz tak, Aminu nie jest żadną ważną postacią w ofensywie Pelikanów, nie ma co się oszukiwać, ale w kontekście tych osłabień mogę z pełnym przekonaniem stwierdzić, że z tych prawie 20 rzutów, jakie oddaje Davis, choć 2 lub 3 przejmie Aminu. Dodać do tego fakt, że sam zawsze nawet w obecności Anthonego oddaje ich jakieś 6-8 mamy tu obraz tego, jak słaby musiałby mieć dzień by nie pokryć linii 6,5 pkt. Dochodzą do tego rzuty wolne, więc ja uważam, że ten bet jest naprawdę dobrym wyborem. Oczywiście można czekać do czasu, aż potwierdzi się na 100% absencja Davisa lub grać teraz. Myślę, że Davis dzisiaj ostatecznie nie zagra, a nawet jeśli to ten over wcale nie stoi na straconej pozycji.
Mam jeszcze kilka naprawdę interesujących propozycji na oku, ale jeśli zagram pojawią się one na pewno w moim temacie.
Powodzenia!
To jeszcze mały update
Joakim Noah over 26,5 pkt + zbiórki 1Q zaważyła
1,75
Betsson/Betsafe
Krócej bo już się naprodukowałem, ale myślę, że ten bet jest również bardzo fajny. Noah to walczak, pisałem już o tym przy typie na niego w konfrontacji z z Heat. Dzisiaj Byki zagrają na wyjeździe z Dallas. Mavericks to drużyna overowa, szybkie tempo sporo rzutów. Joakim powinien mieć to spore pole do popisu jeśli chodzi o zbiórki. Do tego dochodzą punkty, które ostatnio nabija w sporych ilościach oprócz ostatniego meczu z GSW. Dzisiaj liczę, że sobie odbije ostatnie niepowodzenie bo Dalembert nie będzie mu raczej groźny pod koszem. Miał z nim styczność już raz w tym sezonie. Efekt? 20 pkt, 10 zbiórek przy 71% skuteczności rzutów. Jesli Bulls mają dzisiaj wygrać, potrzebują swojego centra w dobrej dyspozycji, a szansa na to jak dla mnie spora.