>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NBA Luty 2014

Status
Zamknięty.
doktor-g 576

doktor-g

Użytkownik
Boston Celtics- Milwaukee Bucks ML @2.05 b365⛔
under 191.5 @1.91 ✅
Dziś pora na wygraną zespołu Bucks. Dlaczego? Chociażby dlatego, że na nią zasługują i że wykazują wolę walki. Wyniki również ostatnio nie złe ( patrz wcześniejszy post o Bucks) To nie będzie piękny pojedynek. Ot taki mecz, który musi się odbyć. Jak nie dziś to kiedy?
Kursu nie rozumiem. Jak można faworyzować na wyjeździe, b2b, równie słabych tankujących Bostończyków prawdopodobnie bez Rondo. Owszem w drużynie Milwaukee sytuacja kadrowa trudna (Sanders i Ilyasova są questionable) Ja jednak postawie tu na gospodarzy. Dodatkowo nie widzą mi się jakieś spektakularne zdobycze punktowe, dlatego warto spróbować under.
Edit: kurs spadł do @1.95
Milwaukee w ostatnich 4 meczach pokrywali handicap. Boston jest 7-19 ATS przeciw centalnej dywizji w 2 ost. sezonach i 8-21 ATS w wyjazdowych meczach z rywalami poniżej 0.500 zwycięstw w 2 ost.sezonach.
Publika typuje 75% na ML i 66% na handi na Boston. Wszystkie te informacje i ruchy linii utwierdzają mnie w tym że to dobry typ.
Pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +2
sewerynkg 18,3K

sewerynkg

Użytkownik

Ricky Rubio - powyżej 10 punktów @1.85 - unibet

Rubio 2/10

Corey Brewer - powyżej 14.5 punktów @1.90 - maraton

wyfaulowany w 18 minut​

Dzisiaj 2 w 1 ???? Pekovic i K. Martin nie zagrają w dzisiejszym meczu, a K. Love ma status questionable (50/50). Grałem tak już w poprzednim meczu z Portland i obaj panowie pokryli swoje linie na luźno. Rubio 25 pkt. (8/19), Brewer 26 pkt. (11/23). Byli to najaktywniejsi gracze Minnesoty w tamtym dniu.Brewer oddal najwięecj rzutów w meczu, a Rubio był zaraz po nim. Dzisiaj wobec wymienionych już kontuzji możemy spodziewać się tego samego, jedynie o co się obawiam to o skuteczność. Cudowne dziecko hiszpańskiej koszykówki krótko mówiąc nie ma za pewnej ręki, wypuszcza dużo cegieł - 36% z gry, 35% za 3 pkt. 83% z wolnych. Staty bardzo kiepskie, ale Rubio nigdy nie byl super strzelcem, ponadto ciężar zdobywanych punktów leży na innych gracach (Peko, Love, Martin). Z Portland Rubio grał agresywniej w ataku, wbijał się pod kosz :eek: korzystał z zasłon, oddał aż 19 rzutów - średnio oddaje ich tylko 8 na mecz. Co do Brewera to ten ma dużo lepszą rękę, ale statystyki też nie zachwycają - 46% z gry, 30% za 3, 72% z wolnych. Mój plan jest taki sam jak w meczu z Portland, Rubio i Brewer ponownie wezmą na siebie ciężar gry i oddadzą najwięcej rzutów w zespole. Ricky swoje 10 punktów wycegli, a Corey zakręci się wokół 20 punktów. RR spędza na parkiecie średnio 31 minut, Brewer 32. Z Portand obaj spędzili na parkiecie 39 minut i liczę dzisiaj na to samo. Przeciwnikiem jest Houston, więc idealnie, ponieważ Rockets małą uwagę przywiązują do gry obronnej. Sprawę może trochę skomplikować występ Kevina Love, ja jednak ryzykuje i gram już teraz, bo do meczu linie mogą być trochę wyższe.

Otrzymane punkty reputacji: +1
vertigo 11,1K

vertigo

Użytkownik
Detroit Pistons - San Antonio Spurs
Pistons powyżej 101 @ 1.83 ✅ bet365

Spurs kontynuują swój Road-Trip. Próbuję wejść w głowę Popovicha i trafić co tam się chowa bo tak: dzisiejszy mecz w Detroit to mały trap game dla Spurs, którzy zagrają jeszcze z Celtics a potem z Clippers i Trail Blazers. Ostatni mecz wygrali z Bobcats choć przez trzy i pół kwarty Bobki siedzieli im na ogonie a Pop i spółka potrzebowała świetnego strzeleckiego występu Millsa, by potoczyło się po ich myśli. Podczas rodeo tracą średnio 104 punkty gdzieś tam obijając Splittera i Belinelliego po drodze (nadal brak update&#39;a na ich temat, choć przypuszczam, że będą gotowi dziś). Na Parkera nie mogę już patrzeć, nie tylko z perspektywy fana San Antonio. Spurs powinni dać mu wolne do przerwy All-Star break. Ból towarzyszy mu za każym razem a 10 dni urlopu byłoby naprawdę niezłe dla niego (tutaj moje niedoczekanie, że mógłby się zasłonić kontuzją i nie wystąpić w ASG i zrobić miejsce Dragicowi). Urazy dają mu się w znaki, z Nets nie zagrał w ogóle przez bóle pleców, z Bobcats i Wizards zdobył łącznie 13 punktów. Nadal San Antonio bez Ginobiliego i Leonarda.

Pistons, kiedyś Bad Boys a teraz są tylko bad. Mieli typować w ósemkę ze swoim talentem a tymczasem na marnym Wschodzie idealnie wpasowują się w poziom. Zwolnili Maurice Cheeksa i jak to bywa w NBA nagle coś tknęło drużynę. Pistons zanotowali dwa efektowne zwycięstwa w których zdobywali najpierw 111 przeciwko Nets (!) a potem 126 przeciwko Nuggets, oba mecze przed własną widownią. Josh Smith, kozioł ofiarny w Mo-town okazuje się, że gdy tylko jest bestią drużyna potrafi funkcjonować i wygrywać. Jego 23 punkty, 8 zbiórek, 7 asyst i 4 bloki a potem odpowiednio 30, 10, 8 to zacne cyferki. Greg Monroe w pojedynkach ze Spurs w ubiegłym sezonie radził sobie nadzwyczaj dobrze, mając średnio 21 punktów i 12 zbiórek więc jest dziś czym straszyć, zwłaszcza jeśli faktycznie Spurs będą musieli radzić sobie bez Splittera. Rok temu grali w podobnych okolicznościach tzn. Spurs podczas Rodeo-Trip przyjeżdżają do Detroit i przegrywają, tracąc 119 punktów.

Nie uderzam w Pistons bo to taki mecz, gdzie zespołowość Spurs może dać im wygraną ale ich obrona z końcówki 2013 to już tylko wspomnienie, więc lecimy w punkty.

UPDATE: Tiago Splitter (right calf contusion) will not play in tonight’s Spurs-Pistons game. Marco Belinelli (back spasms) is listed as probable for tonight’s contest after missing the previous game at Charlotte.

Do spróbowania lekko w takim wypadku jeszcze over 14.5 Monroe @ 1.90 ✅ bet365.

Otrzymane punkty reputacji: +34
bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Seweryn dał dobre propozycje, choć nie sądziłem, że napiszę tak o typie na over Rubio. Jednak jeśli Love nie zagra to 10 pkt nawet na takiego ceglarza to mała linia.
Ja zaproponuję wejście w mecz Indiany taką kombinacją:

Indiana Pacers - Denver Nuggets
Typ:
-Denver under 95 pkt@1,86
(betsson) ✅✅✅

-Randy Foye over 14,5 pkt@1,90
(maraton) ⛔⛔⛔

-Wilson Chandler over 16 pkt@1,90
(maraton) ✅✅✅

Dlaczego gram aż 3 typy na jeden mecz, w tym dwa overy graczy przeciwko defensywnej Indianie? Dlatego, że moim zdaniem wejdą minimum 2, a to już da zysk. Szansa na 0/3 jest moim zdaniem znikoma.
Skąd takie założenie? Zacznijmy od undera gości, imo typu najpewniejszego, jeśli już ktoś chciałby grać tylko 1. Nuggets przyjeżdżają do Indiany bez Ty Lawsona, swojego pierwszego rozgrywającego. Drugi playmaker, Nate Robinson, jest poza grą, podobnie jak i Andre Miller, kolejna jedynka, odsunięta od składu z powodu konfliktu z trenerem. Sytuacja na obwodzie w ekipie &quot;Bryłek&quot; wygląda więc wyjątkowo słabo. Oczywiście od początku sezonu nie gra Gallinari. Lawson i Robinson to znaczna strata dla z jednej strony ofensywy pod kątem tylko zdobywanych punktów, z drugiej ich absencja to utrata graczy szybkich, przebojowych, rozciągających obronę. Do pierwszej piątki wskakuje Quincy Miller, średnio 11,5 minuty i 4 oddane rzuty w tym sezonie, z gry 43%, tak więc nie jest to Lawson ani Robinson, nie ma co czarować, natomiast na jedynce wyżej wymienionych zastąpi Foye, o którym zaraz napiszę. Moim zdaniem bez Lawsona, Robinsona i Millera, graczy, który potrafią wyjątkowo kierować ofensywą zespołu, szanse, że ofensywa Nuggets podupadnie, są spore. O ile jeszcze Q Miller z Fournierem mogą wystarczyć na ekipy pokroju Pistons, Bucks itp (a overy w ostatnim czasie Nuggets to głównie zasługa takiego właśnie kalendarza), o tyle w jaskini lwa, w hali Pacers, którzy w Bankers Life Fieldhouse tracą średnio ledwie 86 punktów przy 40% z gry rywali? Raczej nie. Owszem, Nuggets na wyjazdach rzucają ok 104 pkt. Ale w takim składzie grali w tym sezonie ledwie 2 razy w tym sezonie, rzucili wtedy 90 pkt Raptors i 98 pkt Bobcats u siebie. Brak przede wszystkim Lawsona to cios dla ofensywy gości, tak uważam.
Pisałem niedawno analizę na over Foye&#39;a właśnie i Ty Lawsona. Wtedy Foye zrobił spokojnie over, natomiast Lawsonowi zabrakło punktu. Tak więc typ na over Foye&#39;a dziś jest naturalnym wyborem, zwłaszcza, że linia jest wyższa tylko o punkt (z 13,5 na 14,5). Pod nieobecność Lawsona, Foye zostaje przesunięty na jedynkę, i szansa, że odda ekstra rzuty jest bardzo duża. Foye już od pewnego czasu ma zwiększoną rolę w zespole, po tym jak wypadł Robinson. Gra ciężkie minuty (w ostatnich 6 meczach średnio aż 38, przy średniej w sezonie na poziomie 27), rzuca więcej. Jedynym powodem, dla którego nie robi overa za overem, jest jego kiepska skuteczność. Gdy oddawał co najmniej 15 rzutów, na co dziś się zanosi, zanotował 4 overy na 5 meczów. W 6 ostatnich meczach już 3 razy notował 20+ punktów. Tak więc Randy Foye po kontuzji Nate&#39;a to gracz obarczony znacznie większą odpowiedzialnością, a jak będzie bez Lawsona? Próbkę tego mieliśmy przeciwko Pistons, gdzie Randy rzucił 25 pkt, po tym, jak Lawson zagrał tylko 19 minut.
W tym samum meczu 20 pkt sypnął Chandler, gracz lepszy do Foye&#39;a, bardziej atletyczny, grający na lepszym procencie, operujący zarówno bliżej kosza jak i na dystansie, dokłada do tego solidne osobiste, choć w tym sezonie obsunął się z 81% w poprzednim do 73%. Ostatnie 3 mecze to 3 overy Wilsona, i to pomimo stosunkowo małej liczby rzutów. Na tej dwójce będzie opierać się dziś gra Nuggets. Jeszcze z Lawsonem znamienny był fakt, że bardzo rzadko występowała sytuacja, w której w tym samym meczu zarówno Randy jak i Wilson mają undery. Po prostu nic w przyrodzie nie ginie - nie rzuca jeden, rzuca drugi, ktoś ten wózek musi ciągnąć. Kto jak nie oni? Faried z Hicksonem po pierwsze mają zbyt ubogi wachlarz ofensywny, po drugie mają dziś pod koszem parę Hibbert - West. Po 15 pkt mogą sypnąć, ale czy więcej? Będzie o to bardzo ciężko. Indiana traci najmniej punktów z pomalowanego w lidze - ledwie 35! Kto jeszcze? Fournier, Q Miller, Arthur, Hamilton? Francuz coś jeszcze powojuje, ale reszta? Nic na to nie wskazuje.

Co przedstawia ten skrin? Zdobyczne Nuggets z ostatniego ich meczu z Pacers, 25 stycznia. Co widzimy? 25 pkt Chandlera, 12 pkt Foye&#39;a. Jeden pewny over i minimalny under, pomimo tylko 4/12 z gry Randy&#39;ego. Co więcej? Foye na 7 ostatnich spotkań tylko raz rzucał tak mało, jak w powyższym meczu. Co jeszcze? Widzimy przede wszystkim Lawsona i Robinsona w składzie, obaj po 11 rzutów, duży wkład w dobry dla Nuggets wynik (109:96). Jeśli z nimi jeszcze, mój duet tak zagrał, to bez nich wysoce prawdopodobne, że te cyferki będą dużo wyższe. Oczywiście to nie jest 2+2 = 4, bo teraz na nich może skupić się obrona, zmiana krycia itp. Jednak jest to argument na overy.
Sytuacja jest więc dosyć klarowna: Nuggets bez Lawsona i Robinsona = większa rola Foye&#39;a i Chandlera, dużo większa. Pacers podrażnieni po porażce z Magic, we własnej hali będą wyjątkowo niewygodnym rywalem. Możliwy pogrom, jednak nawet przez 3 kwarty minimum jeden z tej dwójki może spokojnie zrobić over. Jeśli goście przebiją granicę 95 pkt, to minimum 1 z nich zrobi over, najbardziej prawdopodobnie dwóch. Jeśli tej linii nie zrobią, szansa, że przynajmniej jeden rzuci te 15/17 oczek jest spora, nawet z obroną Pacers. Chodził mi też pogłowie typ na handi na gospodarzy, ale ostatecznie te 3 propozycje imo najpewniejsze.

e: Przy okazji - Doktor, fajnie się zaczynasz udzielać w dziale, ale to zdanie:
Dodatkowo nie widzą mi się jakieś spektakularne zdobycze punktowe, dlatego warto spróbować under.
Co to jest? Z tego zdania wynika, że warto spróbować under, bo...Tobie nie widzą się spektakularne zdobycze ;-) Jak już dajemy analizę i typ, to przydałyby się bardziej merytoryczne argumenty - bez złośliwości (choć znowu pewnie zaraz usłyszę, że jestem zarozumiały czy coś), typu nie neguję, ale powyższe zdanie nie przystoi inteligentnej osobie, a na głupiego nie wyglądasz ;-)

Otrzymane punkty reputacji: +43
E 4

emilio666

Użytkownik
Minnesota Timberwolves - Houston Rockets
D. Howard powyżej 22.5 punktów @ 1.71 Bet365 ⛔⛔⛔
Wybrałem ten typ, ze względu na nieobecność Pekovicia i równoczesne problemy
K. Love, który jeśli nawet zagra to zapewne nie będzie w 100% formie.
Howard posiada jak zwykle przewagę fizyczną, nad rywalami, co przydaje się gdy zespół ma problemy z wysokimi graczami. Długo trwa adaptacja tego gracza w nowej ekipie. Jednak ostatnio prezentował dobrą dyspozycję. W 4 z 5 ostatnich meczów pokrywając tę linię tj. 23, 21, 26, 34, 27. Tacy gracze jak Lin, Harden, Beverley, Parsons dostarczają średnio 16 asyst na mecz. Kilka zawsze wędruje pod kosz, a rozgrywanie nie jest uzależnione od jednego gracza. Powoduje to urozmaicenie rozgrywania, a Houston znane jest z dobrej ofensywy i wysokich lini punktowych. Dodatkowo ostatnio zdarza mu się wykonywać rzuty wolne, na zdecydowanie przyzwoitym poziomie, powyżej swojej sezonowej średniej (54%). W ostatnich 4 meczach od 66 do 82 %.

jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
GSW:pHI typ:under 212 kurs:2,0 ✅ IZZY ???? ???? ???? ????
Jak dla mnie kursik marzenie który ciągle maleje obie ekipy potegami nie są ani również dobrze nie rzucają .Ostatnie trzy meczy między tymi zespołami pokryły under w dzisiejszym spotkaniu jest na to wielka szansa mam nadzieje że nie zawiodę się na tym spotkaniu &gt;

Otrzymane punkty reputacji: +5
nbapl 167

nbapl

Użytkownik
Indiana Pacers - Denver Nuggets
Szykuje się bardzo ciekawy mecz. Dzisiaj Nuggets osłabione brakiem pierwszego maestro Ty Lawson, ogromna strata, jednak już pokazywali, że potrafią postraszyć bez swojego guarda. Bryłki mają zdecydowany problem z zatrzymaniem gwiazd rywali. Ostatni mecz z Pistons pokazał i obnażył niedoskonałości obrony. Jennings 35 pkt, Smith 30, Drummond 18 i w tym bym wyszukiwał dzisiejszych typów. Otóż Roy Hibbert oldschoolowy center w ostatnich 4 meczach rzucił łącznie 27 pkt, podczas gdy potrafi rzucić tyle podczas jednego meczu. Nie ukrywam, że liczę dzisiaj na jego przełamanie. Grać przeciwko niemu będzie Hickson, przyzwoity obrońca, jednak chyba lepszy w ofensywie, rezerwowym centrem w Denver jest wolny i nieobliczalny Mozgov, z którym zwinny Hibbert nie powinien mieć problemów o ile zagrają na siebie. Niestety przeciwko temu typowi są statystyki ciemnoskórego zawodnika. W ostatnim meczu z Denver zdobył 5 pkt, w tamtym sezonie średnia punktów przeciwko nim wynosiła 9. Może to nie jest jakiś super typ poparty faktami, bardziej kieruje się przeczuciem. Przeczuwam tutaj over, więc punktów powinno trochę paść. Swoją linię może przekroczyć także West, ale ja zdecyduje się na swojego ulubieńca mam nadzieje że się nie zawiodę.
Roy Hibbert over 10.5 @ 1.76 ✅

Toronto Raptors - New Orleans Pelicans
Krótko, Raptorsi kończą wreszcie swoją tracę, nie okazała się taka zła 2-3, ale wiadomo, mogło być lepiej. Toronto bardzo solidnie gra przed własną publicznością, a Pelicany zaś słabiutko spisują się na obcych parkietach. Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na zawodników z Nowego Orleanu: Na Davisa, który będzie grał w piątek w All Star Game, będzie grał Johnson który jest dobrym obrońcą, zaś na Gordona DeRozen szykuje się ciekawy pojedynek strzelecki. Podsumowując ktoś tutaj musi wygrać, wątpie aby zrobiła to drużyna New Orleans Pelicans.
Toronto Raptors @ 1.31 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +10
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Dzisiaj czuję przełamanie bo dwie noce z rzędu strasznie pechowe. Dzisiaj przełamanie zagwarantować ma m.in weteran Tim Duncan. Panowie wyżej dobrze się spisali. Dobre bety na zawodników Denver i Minnesoty.

Tim Duncan over 16,5 pkt ⛔
1,83
bet365

Sam zagrałem linię o punkt wyższą bo nie spodziewałem się, że bet365 będzie oferował tak niską linię z tego względu, że u nich zawsze kursy były lekko zawyżone, ale warto się podzielić tym z Wami. ;) Vertigo już opisał sytuację kadrową Spurs i nie jest ona za ciekawa. Wciąż nie ma Leonarda, Ginobiliego. Ponadto dzisiaj nie zagra Splitter, a Parker i Belinelli najprawdopodobniej pojawią się na parkiecie, choć wg. rotoworld nie jest to jeszcze pewne. Nawet jak Parker zagra to widać ewidentnie, że coś mu dokucza i nie jest w pełni sprawny. Kto ma rzucać punkty dla San Antonio biorąc pod uwagę te wszystkie okoliczności? Odpowiedź wydaje się dość prosta. Duncan to weteran na parkietach NBA, ale wciąż to zawodnik potrafiący dać sporo od siebie i potrafiący zapunktować na odpowiednim poziomie, gdy drużyna ma problemy. Potwierdzają to ostatnie jego występy, gdzie rzucał 17,23,21,31 i 16 oczek. Podczas tego ostatniego meczu z Bobkami wystrzelił Patty Mills, który zdobył ponad 30 punktów co tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że drugiego takiego występu na przestrzeni dwóch dni nie powinien zanotować. Dzisiaj Spurs grają z Detroit, szykuję się dla nich ciężki mecz bo u gospodarzy ostatnio coś drgnęło i zaczęli grać na niezłym poziomie. Teoretycznie w pomalowanym Duncan będzie musiał się uporać z dwoma turami bo Monroe i Drummond to pokaźne chłopy, ale w obronie już takimi kozakami nie są, więc TD da radę solidnie zapunktować. Jeśli dzisiaj ktoś ma pociągnąć zespół Ostróg to zdecydowanie powinien być to Tim patrząc w kontekście tego w jakiej dyspozycji jest Parker i ile absencji mamy po stronie gości.
17 punktów to granica spokojnie do przeskoczenia i mam nadzieję, że obędzie się bez żadnych dramatów. ;) Polecam!

Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +1
M 2,5K

mati89

Forum VIP
Dobry spot dla Hawks. Bulls pierwsze spotkanie w domu po serii wyjazdów, na których zresztą nie błyszczeli (bilans 3-3). Podopieczni Thibodeau wygrali jedynie z Lakers, Suns i Spurs przy czym trzeba zwrócić uwagę że Lakers czy Spurs grali w totalnie okrojonych przez kontuzje składach. Zwycięstwo ze Słoncami jak najbardziej zasłużone ale jak mówi chińskie przysłowie jedno drzewo nie czyni lasu ;) Oglądalem tamto spotkanie i wygraną nad Suns można w całości przypisać Boozerowi który grał fantastycznie. Potem przyszła kontuzja podczas spotkania z Warriors i tak jak posypał się Boozer tak posypała się ofensywa Byków. Z Lakers swoje zrobił zastępujący Carlosa Gibson ale wiadomo jak bronią w pomalowanym Lalki... no i matuchup z Ryanem Kelly ???? Dzisiaj na &quot;czwórce&quot; Millsap więc czy Gibson czy Boozer (jeśli wystąpi) powinni mieć trochę problemów z przepychaniem się w pomalowanym. Imo Hawks mają w tym meczu więcej atutów a Bulls mogą być trochę podmęczeni. Jak będzie zobaczymy. Jeszcze na koniec dodam że w ostatnim meczu między tymi druzynami (4 stycznia) Bulls wygrali ale mieli w rotacji Denga, z kolei Hawks byli b2b po spotkaniu z Warriors gdzie przegrali jednym posiadaniem. Przeciwko betowi na Hawks przemawia to że Bulls na pewno będą zmotywowani bo wygrana pozwoli im zrównać się bilansem właśnie z Jastrzębiami, dwa kalendarz Hawks którzy grają jutro z Raptors. No ale fakt jest taki że i dla Jastrzębi mecz z Bulls jest chyba ważniejszy ze względu na układ w konferencji. Powo
Hawks ML @ 2,15 marathon ⛔

W tym sezonie spot pierwszego domowego spotkania po serii wyjazdów często daje zarobić na dogu. Wczoraj co prawda Raptors wygrali &quot;powrotni&quot; mecz z Pelikanami ale gdzie Pelikanom (szczególnie na wyjazdach) w obecnej sytuacji kadrowej do reszty powazniejszych ekip. To że nikt z s5 NOP nie rzucił wczoraj 20 pkt świadczy o tym najlepiej ;)

doktor-g 576

doktor-g

Użytkownik

Przeglądając dzisiejszą ofertę ciężko jest wskazać faworytów większości z meczów chociażby dlatego, że zbliża się all star game i dla większości zawodników kilka dni odpoczynku,a dla gwiazd czas żeby zaświecić szczególnie jasno.
Uwagę moją przykuły jednak dwa mecze, które moim zdaniem zakończą się bardzo wysokim wynikiem.
Miami Heat-Phoenix Suns over 208.5pkt ⛔
Oklahoma City Thunder-Portland Trail Blazers over 211pkt ⛔
Po pierwsze w obu meczach brak jakiegoś wyraźnego faworyta. Nie zdziwi mnie jeśli w jednym z tych spotkań zobaczymy dogrywkę.
Drugi argument: wszystkie 4 ekipy bez wątpienia gwarantują jakość w ofensywie! Co do tego nikt nie ma złudzeń.
Odnośnie pierwszego meczu. Phoenix Suns w ostatnich 2 tygodniach potrafią rzucić Indianie 124 punkty, wygryć z Golden State 122-109 przegrać z Houston 122-108, nie mówiąc już o meczach z ogórkami pokroju 76ers(124:113) czy Milwaukee(126:117) i te dwa mecze pokazują, że Słońca niezbyt przykładają się do obrony.
Bukmacherzy ustalając tą linię musieli z pewnością jako główny czynnik wziąć mecz z początku sezonu kiedy Phoenix przegrało w Miami 107:92, a wtedy ofensywa Phoenix jeszcze nie była rozgrzana na maxa, a Goran Dragić nie był w takiej formie w jakiej jest teraz.
Liczę też na rozluźnienie i odpuszczenie trochę obrony. W głowach zawodnicy mają już allstar weekend. Trzeba trenować wsady, alley opy itp. Gra Heat i trio JAMES-WADE-BOSH może wyglądać dziś efektownie. Do tego Goran Dragić i ofensywa Suns i możemy zobaczyć wynik koło 113:110 dla Miami.
Drugi mecz to jeszcze większy smaczek dla miłośników NBA. Do Rose Garden przyjeżdżają pretendenci do mistrza na czele z Kevinem Durantem. Czeka nas świetny pojedynek.
Zastanawiam się czy nie pograć tu overów na zawodników: Duranta, Lillarda czy Aldridge&#39;a. Okazja jest świetna do wykręcenia jakichś kosmicznych cyferek przed all star game. Lillard przetrze się przed konkursem wsadów i rzutów za 3. Durant zaś pokaże, że to on będzie MVP sezonu zasadniczego i MVP zbliżającego się pojedynku wschodu z zachodem ???? Ofensywa Portland działa jak należy. Oglądając jednak ostatni mecz Portland ze słabą Minnesotą, przecierałem oczy ze zdumienia co oni robili w obronie. Drużyna bez Kevina Love, Nikoli Pekovica i Kevina Martina jeszcze na 9 minut przed końcem prowadziła z Portland 87:85. Ceglarz Ricky Rubio rzucił rekordowe 25 puntków! a Corey Brewer dołożył 26 punktów. Skończyło się oczywiście dobrze dla Trail Blazers 117:110. Nie wiem jednak co o tym meczu myśleć, czy wkradło się tu rozluźnienie na wieść o osłabieniach w ekipie Wilków?
Nie wiem, ale jeśli Ricky Rubio rzuca drużynie Portland 25 puntków, to Kevin Durant jeśli tylko zagra ok 36 minut może zakręcić się koło 50 punktów:p Wiem, że takie analogie nie działają w NBA, ale tak każe myśleć rozsądek ????
Wynik: 110:109 dla Oklahomy
Jeśli miałbym typować zwycięzców tych spotkań postawiłbym na Miami i na Oklahomę po dobrych kursach, a w trakcie regular season często się to nie zdarza ????
Byłbym zaskoczony gdyby choć jeden over nie wszedł, a jest spora szansa na 2/2
E:
Co prawda nie weszły oba overy. Jednak dały zysk typy na Oklahomę i Miami i under w Chicago. Potwierdza się, że w grze na zawodników lepiej powierzyć pieniądze uznanym markom tj Durant ✅ i Lebron✅ niż na Aldrigeów Lillardów⛔ itp ????
Warto też zarwać trochę nocki i wyłapać takie handicapy jak Miami +2.5kt czy też Oklahoma +7.5pkt przy prowadzeniu Portland 10 punktami

Powodzenia

Otrzymane punkty reputacji: +22
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Najpierw chciałbym poruszyć sprawę drużyny którą Elopeja tytułował jako ,,ekipa z jednego najpiękniejszych miast USA czyli Detroit Pistons .
Jakby to rasistowsko nie brzmiało to ewidentnie było tam o jednego czarnego brata za dużo , szczególnie mając w składzie takie wybitne intelektualnie jednostki jak Josh Smith , Jennings czy Drummond , zmiana coacha i pokazali że potencjał jest tylko trzeba ich zagonić do defensywy a nie grać wesołą koszykówkę z 3 zawodnikami na parkiecie którzy nie potrafią rzucać .
Może jeszcze jakieś zyski przyniesie ta plantacja bawełny w Detroit , tylko murzyny muszą zapierdzielać .
Dziś wielkie wydarzenie poprzedzające All star game . 1 raz w historii zostanie rozegrane All Star game idiotów , gospodarzami tego wydarzenia będą Cleveland Cavaliers a gościć będą jedynych możliwych kandydatów do takiego meczu czyli Sacramento Kings . Podobnie jak przed ASG będą konkursy np Demarcus Cousins ma brać udział w konkursie liczenia i dodawania w zakresie dziesięciu (center Kings twierdzi że prawdziwy gwiazdor NBA musi liczyć tylko do 10 aby wiedzieć kiedy ma triple-double ) .
Imprezę poprowadzi Stephen Hawking .

A teraz na poważnie co do typowania , Cavs biorą się do roboty ? Na to wygląda , po meczu z LAL zrobiło się gorąco w klubie i przyszły 2 ważne wygrane z trudnymi rywalami , wyjazd z Wizards i zawsze groźne Memphis . Trochę lipa by była spierdzielić efekt że coś się ruszyło wtopą u siebie z Kings .
W Sacto burdel jak zwykle , ale czego się spodziewać po drużynie która jest budowana jakby nie był to team NBA tylko ośrodek resocjalizacyjny dla kolesi z zaburzeniami psychicznymi . Każdy jak co roku gra na własne nazwisko , kolejny raz ostatnie miejsca jeśli chodzi o asysty w tej drużynie .
Cavs mają zapewne w głowach to jak zostali zeszmaceni w meczu rozgrywanym w Sacramento , 120 - 84 i dziś czas na rewanż .
Sacto 2 porażki i tylko 2 wygrane w ostatnich 10 meczach , na wyjazdach jak zawsze dno a Cavs jak by nie grali własna hala to zawsze ich spory atut .
1.83 pobieram mimo wszystko
Cleveland @ 1.83✅
Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +33
mateo5555 1K

mateo5555

Użytkownik
Mecz: Portland vs Oklahoma godz: 4:00
Typ: Lillard over 20,5 pkt
Kurs: 1,85
Buk: Bet365

Dla mnie to absolutny bet nocy, spotkanie zapowiada się na bardzo ofensywne, a jak wiadomo w ataku Blazers bryluje ich rozgrywający, który w meczach o stawkę wypada znakomicie i często decyduje o losach mecz, w których gra decydujące akcje. Doskonały rzut, dojrzałe akcje, dobry przegląd pola czynią go bardzo niebezpiecznym. Na pewno Jackson będzie miał ręce pełne roboty,

doktor-g 576

doktor-g

Użytkownik
Dla polaryzacji overowych typów myślę, że warto też dziś pójść w stronę underu w meczu Atlanty z Chicago. Linia 188 całkiem przyjemna.
Argumenty:
1. Atlanta: Drużyna ta na wyjazdach wygląda kiepsko, zwłaszcza w pojedynkach z defensywnymi ekipami. Przegrali ze Spurs rzucając 79 pkt, Indianą rzucając 85pkt. i Memphis rzucając jedynie 76 puntków.
2. Defensywa Chicago. Drużyna ta imponuje w grze obronnej. W tym elemencie gry są na drugim miejscu jeśli chodzi o punkty tracone na mecz 92.8pkt. Bullsi są 16-7 jeśli chodzi o under w meczach na własnym parkiecie.
3.Ofensywa. Tu już jest fatalnie. 30 miejsce i tylko 92.1 pkt rzucone na mecz. W ostatnich 5 spotkaniach średnia rzucanych punktów 85
4. Historia. 3 ostatnie mecze pomiędzy tymi drużynami kończyły się wynikami: - 175, 169 i 155 punktowymi.
W ostatnich 10 meczach pomiędzy Atlantą i Chicago 9 razy padł under.
5. Zmęczenie. Chicago wraca do siebie po ciężkiej i wyczerpującej podróży po zachodzie. Atlanta mogła się na to spotkanie w spokoju przygotowywać Dlatego gdybym miał stawiać na którąś z drużyn to raczej w kierunku Atlanty!
Te argumenty przekonują mnie żeby zagrać jeszcze dziś za średnią stawkę taki oto becik
Atlanta Hawks-Chicago Bulls under 188 pkt. @1.91 b365
✅ ✅ ✅ 100:85

Otrzymane punkty reputacji: +19
jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
Memphis Grizzlies-Washington Wizards typ:under 180,5,Kurs:2,0⛔
Kursik na to spotkanie i na tą linię miodzio jak pisałem wcześniej Memphis na 14 spotkań pokryło linie underu ostatio 13 krotnie i o ile się nie mylę 8 razy z rządu ,na takiej passie underów zarobiłem najwięcej gdy w taki sposób linie pokrywała mi Indiana ???? jutro może być podobnie ponieważ dwa ostatnie mecze między tymi zespołami były wyraznie poniżej tej lini jaką wystawił na to spotkanie po tym kursie bukmacher :bet365: Co nie zmienia faktu że równie dobrze może paść over i to bardzo wysoki jednak nie wydaje mi się by miało to miejsce w tym spotkaniu ,przed nami ALL STAR GAME i większość gwiazdeczek z pewnoscią nie będzie szalało by nie złapać jakiegoś urazu przed wielkim świętem koszykówki :razz: Mam nadzieje że trenerzy dadzą pograć rezerwowym a ci będą słabo rzucać tak by pokryć tą linię z tym kursem ;) Bo inaczej będziemy zawiedzeni .

A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Godzina późna a nikt jeszcze nie wrzucił 2 najbardziej obiecujących typów tej nocy.
Mowa tu o pojedynku strzeleckim Aldridge - Durant.
Lider Portland od początku sezonu w świetnej formie, apogeum osiągnął w meczu z Denver, zdobywając 44 pkt i później lekko spuścił z tonu. Teraz widać, że znów wraca do swojej najlepszej dyspozycji, czego dowodem jest ostatni mecz z Wolves, gdzie zagrał na kapitalnej skuteczności 75% i rzucił 26 pkt. Dziś nie powtórzy tej skuteczności, ale pewne jest, że odda o wiele więcej rzutów, bo bez jego punktów Blazers po prostu nie wygrają z OKC. W tym sezonie LA kręci w meczach z OKC świetne liczby, za każdym razem pokrywając dzisiejszą linię. Dziś powinno byc podobnie.
Z drugiej strony mamy Duranta i zastanawiam się, czy jest tu potrzebna jakaś analiza? KD w meczach na szczycie wspina się na te same szczyty swoich możliwości, zaczyna wymiatać na parkiecie, dowodem chociaż pojedynki z LeBronem czy Currym, a także mecze w tym sezonie z Portland, gdzie zdobył kolejno 33, 37, 46 pkt.
Jedyna wątpliwość, jaka mnie nachodzi przy tym typie to wspomniany mecz z Miami, gdzie przegrał pojedynek strzelecki z LBJ&#39;em i nie pokrył linii, ale kto oglądał mecz, ten wie, że gdyby tylko chciał, to spokojnie zrobiłby ponad 40 pkt w 4 kwarcie.
Podsumowując, czeka nas świetny pojedynek i widzę tu pokaz umiejętności strzeleckich obu liderów swoich ekip.
Aldridge over 24,5 1.85 Milenium ⛔ 5-22
Durant over 33,5 1.85 Milenium
✅
Oprócz tego 2 inne typy.
Al Jefferson over 24,5 1.85 ✅ - Al chyba w życiowej formie, punktuje aż miło, zdecydowany nr 1 wśród centrów w tej chwili, jeśli chodzi o ofensywę, przeciw Dallas powinien swoje rzucić
Goran Dragic over 22,5 1.85 ⛔ - chłopak eksplodował ze swoją formą w ostatnich tygodniach, gra jak All Star, niekwestionowany lider bardzo dobrze spisujących się Suns, tę linię pokrywa regularnie, dziś ma okazję pokazać się na tle mistrzów, więc nic tylko wyjść na parkiet i punktować ;)
Kursy z Milenium

nbapl 167

nbapl

Użytkownik
Charlotte Bobcats - Dallas Mavericks
Mecz na trudnym terenie dla wszystkich przyjezdnych ekip w tym sezonie. Brak gwiazdeczek w Charlottach bardzo pozytywnie wpływa na ich wyniki. Wśród zespołu wykreowali się liderzy, mam na myśli centra Jeffersona oraz Walkera. Ogólnie guardzi tej ekipy wyglądają solidnie. Chciałbym zwrócić uwagę na grę zespołu Jordana na własnych parkietach, może nie wygrywają wszytkiego jak leci, ale potrafią napsuć sporo krwi gościom. Zazwyczaj nie przegrywają więcej niż 8 punktami i tutaj pojawia się mój pomysł na typ. Dallas to drużyna która nie zachwyca, ale jest skuteczna. Wiadomo 1/3 siły ognia to Dirk Nowitzki, który został nominowany do All Star Game. Liczę dzisiaj na to, że mimo bardzo nie korzystnego bilansu obu ekip na niekorzyść Bobcatsów, zespół z Dallas podejdzie do tego meczu dosyć leniwie.
Charlotte Bobcats +8 @ 1.47 ✅

Chicago Bulls - Atlanta Hawks
Bardzo dziękuje &quot;doktor G&quot; za przypomnienie o niezwykle interesującym typie. A mianowicie under w tym meczu. Chicago defensywa przede wszystkim, ofensywa dno. Ale i tak lubię ten zespół. Cóż nic dodać nic ująć do analizy kolegi wyżej. Jednak jestem bardziej ostrożny i wezmę trochę niższy under.
Under 195 @ 1.43 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +14
W 26

wpotrzasku

Użytkownik
mysle ze bardzo dobtrym typem bylo by cos w stylu gortat punkty zbiorki under 20 lub gasol punkty zbiorki over 19. chce cos zagrac ale nie wiem ktore. wydaje mi sie ze gasol tutaj bedzie czesto gral 1na 1 polakiem i go osmieszal .
jednak dalem na under w meczu chicago atlanta bo boozer nie gra wiec ofensywa chickago zerowa

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Obejrzałem Oklahomę z Portland (co prawda tylko pierwszą kwartę bo byłem strasznie zmęczony) i powiedzcie mi, czym różni się gra Kobego od Aldridge&#39;a? Moim zdaniem niczym, no Aldridge może więcej zbiera, ale jeśli chodzi o oddawanie rzutów to nie ma wiekszej różnicy. Aldridge ma klapy na oczach i ciągle oddaje rzuty.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom