>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Luty 2012

Status
Zamknięty.
xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Ja bardziej czekam na pojedynek Dirk-Blake.Zapowiada się super spotkanie.Dodatkowo grają na tych samych pozycjach więc zapowiada się super match up.
Tym razem Billups nie pogrąży Dallas w ostatniej sekundzie i liczę na rewanż za tamto spotkanie,ale dzisiaj odpuszczę typowanie i poczekam na OKC-Jazz.

J 13

jrq-

Użytkownik
Po prostu mogą zagrać zachowawczo na styku, docisnąć na koniec, albo odwrotnie i nie pokryć hanidcapu. Indiana jednak bardziej wymagającym jest rywalem.

bukszpanns 68

bukszpanns

Użytkownik
Heh a dlaczego Miami ma sie oszczedzac w Milwaukee a w Indianie grac na full? Przeciez tak samo przegrana z Bucks popsuje im bilans jak przegrana z Indiana, w NBA tak myslec nie mozna ????
Troche strach na nich grac dzisiaij z takim handi.Miami gra jednak chimerycznie. Potrafia zrobic demolki u Sixers czy Hawks a za chwile dostać łomot od Magic. Wygrac powinni bo jednak chyba mieliby mały dyshonor jakby mieli 0-3 z Bucks w tym sezonie.
Spróbowalbym jeeszcze cos dla Clippers. Gratka nocy to pojedynek Howarda i Kevina oj bedzie sie dziać ????
Nie można też patrzeć przez pryzmat &quot;dyshonoru&quot; Miami to Miami, tak jak pisałeś że grają chimerycznie . I tego trzeba się trzymać. Może po prostu bardzo niewygodnie gra im się przeciwko Bucks? W jednym z tamtych spotkań grał Bogut, w drugim(ostatnim) już nie, ale bez niego także nieźle sobie radzą w lidze. Oprócz Boguta wszyscy zdolni do gry w drużynie gospodarzy. U gości wszyscy zdrowi. Gooden bardzo pozytywnie spisuje się przecież na pozycji CF, w pojedynku z Orlando zaliczył 21 punktów oraz 8 zbiórek. W poprzednim spotkaniu z Miami zaliczył 9 zbiórek przy 17 punktach. Liczę ponownie na dużą zdobycz punktową Jenningsa, który w poprzednim spotkaniu z Heat zaliczył 31 oczek.
Więc na dziś Bucks @ 3.4 bwin ⛔
A oprócz tego gram Utah -3.5 @ 1.91 bwin ⛔
Lista nieobecnych u Hornets na mecz z Jazz:
- Eric Gordon (
lepiej nie komentować wyników, które pod jego nieobecność są odnoszone... o ile się nie mylę to 2-23?)
- Jason Smith
- Jarett Jack

- Carl Landry
Nie wiadomo jak będzie wyglądać sprawa Chrisa Kamana, ale powinien wystąpić. Natomiast przyjezdni z Utah bez kontuzji ;)
Więc podam jeszcze typ oprócz tamtych dwóch Utah -9 @ 2.80 b365

mateo5555 1K

mateo5555

Użytkownik
Uważam podobnie jak UNDERTAKER odnośnie Miami, że dzisiaj Handi raczej ciężko trafić, bo muszą umiejętnie rozłożyć siły, ale wygrać, to raczej wygrają.
Natomiast LAC vs MAVS to sądzę, że wygrają Texańczzycy...Dirku złapał swój rytm, poza tym mają lepszą i bardziej wyrównaną lawkę: Carter, Terry, Odom, Beaubois, Mahimi. Clippers mają widoczną przewage tylko na pozycji nr 1. Jeśli Dallas ograniczy Paul&#39;a to wygra ten pojedynek bez problemu...

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Utah 1.571
Panbet
4/10

Utah -4 1.92
Expekt
2/10

Nie zagrają bankowo:

Jarrett Jack - podstawowy rozgrywający

PPG 15.2
RPG 3.70
APG 6.7

Jason Smith

PPG 8.2
RPG 3.90
APG 0.4

Carl Landry

PPG 11.5
RPG 4.40
APG 1.0

Eric Gordon - no, ale on i tak zagrał tylko 2 mecze póki co

PPG 21.0
RPG 5.00
APG 2.0

A questionable są:

Emeka Okafor - kolano

PPG 9.9
RPG 7.90
APG 0.9

Chris Kaman - kostka

PPG 9.6
RPG 7.10
APG 1.4

If both Okafor and Chris Kaman (questionable, sprained left ankle) are unable to play, Monty Williams said he will shift starter Gustavo Ayon to center. In that scenario, Aminu would move into the starting lineup as the power forward. The starters at the 1 through 3 positions will remain Vasquez, Belinelli and Trevor Ariza, respectively. If Okafor and Kaman can’t play, New Orleans will only have eight available players, the minimum required by the NBA to begin a game.

Jeżeli powyżej wymienieni nie zagrają to jak mówi Monty Williams piątka Vasquez, Belinelli, Ariza, Aminu, Ayon. A na ławce zostają Xavier Henry, Donald Sloan i Lance Thomas. Drugoroczniak i dwaj rookies. Bez Kamana i Okafora najwyższy w ekipie jest Ayon - 208 centymetrów. Dorówna wzrostem Jeffersonowi, ale za to waży prawie 20 kg mniej, a to ma spore znaczenie w walce podkoszowej. Drugi najwyższy byłby Aminu - 206 centymetrów. Tyle, że ponad 15 kilo lżejszy od Milsapa czy Favorsa. Z ponad 2 metrowych jeszcze Ariza i Thomas, po 203 centymetry. Tyle, że też masowo nie mają czego szukać. A Utah pod koszem ma kwartet Jefferson 208/131, Millsap 203/115, Favors 208/113, Kanter 211/121. Więc jak szybko by wyfaulowali Ayona to mieliby mega luz pod koszem. To główna przewaga Utah. Oczywiście cały czas mowa o hipotetycznej póki co sytuacji, w której Kaman i Okafor nie zagrają w meczu. Nawet jak zagra jeden z nich to nadal bardzo spora przewaga. A i myślę, że jak oboje by wystąpili to Jazzmani są w koszystniejszej sytuacji.

A co do prawdopodobieństwa tego, że zagrają to wg mnie sytuacja NOH nie zmusza ich do tego, żeby ryzykowali zdrowie zawodników dla wygranej. Ich celem wcale nie jest jak największa ilość wygranych, no nie oszukujmy się, to jest sezon, który poświęcą na przygotowanie gruntu pod dobry pick w przyszłym drafcie. Dlatego nie muszą wygrywać za wszelką cenę. A kostki i kolana to nieprzyjemne kontuzje, więc po co ryzykować.

Otrzymane punkty reputacji: +3
lax 1,2K

lax

Użytkownik
Też dzisiaj mam zamiar zagrać na Utah, Olo wyczerpująco to przeanalizował, wobec tylu kontuzji w NOH chyba nie ma wątpliwości kto tu jest faworytem. Wiele drużyn podkreślało przy okazji meczów z Jazz że ich najmocniejszą stroną jest frontcourt, a tu zarysowuje się duża przewaga na korzyść Utah dzisiaj. Wczoraj potwierdzili swoją dobrą formę 10-punktowym zwycięstwem w Memphis. W tym meczu tylko 3 graczy zagrało powyżej 28 minut, z czego nikt więcej niż 35 - nie zmęczyli się ponad normę. Więc fakt meczu b2b nie jest tu też argumentem.

typplejer 256

typplejer

Użytkownik
Milwaukee Bucks - Miami Heat
Typ: 2 (-6)
Kurs: 1.92
Buk: Pinnacle
S: 7/10

Pierwsze bezpośrednie spotkanie obu ekip rozegrane było w Miami,gdzie gospodarze ulegli drużynie z Milwaukee 82:91.
Nawiązując jednak do ostatniego spotkania, gdzie niesamowitą końcówkę rozegrał, rozgrywający Bucks – Brandon Jennings, który trafił 7 celnych trójek spośród 14 prób i poprowadził swój zespół do zwycięstwa nad ekipą Żarów 105:97.
Rzucam go na pierwszy ogień, bo ten zawodnik poczynił postęp ze swoim rzutem. Jednak jego dyspozycja, to jest niewiadoma. Potrafi zagrać rewelacyjny mecz – jak w ostatnim przeciwko Heat przed własną widownią, ale potrafi zagrać zupełnie słabsze zawody.
Mowa o wahaniu formy. Choć Miami do meczu podejdzie grając dzień po dniu i dwa razy na wyjeździe, gdzie we wczorajszym, wyjazdowym meczu, pokonali Hawks 87:107, to przed dzisiejszym spotkaniem jest pewien szczegół, którym się kieruję w znacznym stopniu, obstawiając na zwycięstwo Heat.
Jak wydawać się może Milwaukee Bucks, to nie wygodny rywal dla Miami, bo przegrali, w tym sezonie już dwukrotnie. Przegrali, więc znając charaktery BIG3, dziś będą zmobilizowani bardziej, niż przy poprzednich meczach, bo to będzie ich ostatnie starcie w sezonie zasadniczym.
Dlatego nie wierzę, by LeBron, Wade oraz Bosh dopuścili do sytuacji, gdzie słabsi Bucks &#39;sweepują&#39; zespół Wielkiej Trójcy przed zbliżającym się ASG.
Liczę w szczególności na lepszą pracę Bosha pod obręczami, bo brak musi w końcu wykorzystać brak podstawowego centra gospodarzy – Boguta.
Chris słabiej wypadł w drugim meczu, gdzie przez kontuzję od gry został wyłączony wspomniany Bogut, bo w pierwszym meczu, w miami Chris Bosh zanotował solidne 23+6 przy 13+8 Boguta.
Oba zespoły, w ostatnim czasie nie mają równej formy, jednak liczę na charakter drużyny z Florydy, która zmobilizowana przeciwko Bucks, jest w stanie ograć ich różnicą ok. 10 punktów.
Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +2
xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Charlotte-Phila
Phila -11,5 (ewentualnie do połowy -6)⛔
1,85
Ja natomiast polecam grać na Philę.Nikt już nie pamięta kiedy bobki wygrały (chyba najstarsi indianie tego mogą nie wiedzieć nawet).
Oglądałem Charlotte w pojedynku z Chicago i Los Angeles.Wnioski są 2:żal i rozpacz.
Walker jeszcze musi się wiele nauczyć bo gdy nie ma dnia na dystansie nie radzi sobie pod koszem.Fakt,że Phila nie ma za bardzo shot blockera pod koszem,ale nadrabia to drugą obroną w lidze.
Mecz z Clippersami Charlotte przegrało już po kilkunastu minutach,ale w ostatniej kwarcie zaczęli od 10-0,bo LAC mają słabych rezerwowych.Filadelfia ma wielki komfort stabilnej ławki,każdy wnosi dużo punktów i dobrych zagrań,dlatego nie obawiam się,że ostatnią kwartę odpuszczą.
W Charlotte na pochwałę nie zasługuje dosłownie nikt.Chaotyczna gra,zero lidera,punkty rzucają po szczęśliwych akcjach,no zero pozytywów.
Nie potrafię nic dobrego o ich grze powiedzieć.
Goście na pewno wygrają to spotkanie łatwo.Po pogromach zafundowanych przez Chicago i Clippers taki niski handicap aż się prosi o zagranie.

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Golden State Warriors(-3) - Phoenix Suns -&gt; 1,90 -&gt; Bet365 ✅✅✅ 102 - 96 Golden State Warriors
Znowu gram na gospodarzy. Dlaczego? Zagrali wczoraj naprawdę dobry mecz, ograli nie tak wcale słabych Rockets 106:97. Dzisiaj do miejscowych Warriors przyjeżdża ekipa naszego jedynaka w NBA Phoenix Suns. Dla mnie kursy wystawione przez bukmacherów są dosyć dziwne, zwłaszcza że GSW i Suns to głównie ekipy własnego parkietu. Brak osłabień po obu stronach, zarówno u gospodarzy jak i u gości, Steve Nash na 90% zagra, nawet z nim nie sądzę że Słońca wyrwą zwycięstwo z Golden State. O koszykówce gospodarzy pisałem wczoraj więc nie będę się powtarzał, to powiem trochę o gościach. Suns to przede wszystkim Steve Nash, jeśli ma on dzień to naprawdę Suns grają koncertowo, jednak jeśli trafi mu się obniżka formy to Suns mają już ogromny problem z grą. Nie tyle że nie potrafia zdobywać punktów, a o tyle, że brakuje po prostu punktów kanadyjskiego weterana. Mocną bronią Suns są zagrania pick &amp; roll często w parze Nash - Gortat, które funkcjonują bardzo dobrze. Jednak Polak mimo że czyni ciągle postępy w grze, to dalej na półdystansie ma często problemy, gdy ma dobrą obronę, więc sądzę że Biedrins dzisiaj mu za dużo nie pozwoli pod koszem działać i zbierać piłki na tablicy ofensywnej. Jeśli chodzi o rzuty dystansowe za linii 7,24m Frye oraz Hill czyli główne strzelby dystansowe na poziomie 36,5% skuteczności, gospodarze głównie za sprawą Rusha Curry&#39;ego 39%. Dla mnie dzisiaj Golden State Warriors to mega bet i go gram ;) Pozdrawiam Rambo131.

Otrzymane punkty reputacji: +2
edyp 186

edyp

Użytkownik
zwłaszcza że GSW i Suns to głównie ekipy własnego parkietu.
Phoenix u siebie 5-7, na wyjeździe 7-8.
Golden State u siebie 7-8, to zdecydowanie nie jest bilans, pozwalający określać zespół drużyną własnego parkietu.
Tak więc jak już coś piszemy to przemyślmy to dwa razy lub chociaż sprawdźmy potwierdzenie naszych słów.

bukszpanns 68

bukszpanns

Użytkownik
Dla mnie dzisiaj Golden State Warriors to mega bet .
Mega betem bym tego nie określał. Ja się skłaniam ku grze na Słońca. Mega betem dzisiejszym można określić Utah z NOH , grę na Utah -3.5 bo kursie 1.91. Patrząc na &quot;szpital&quot; szerszeni, to nie wiem gdzie upatrywać ich szans na cokolwiek w tym spotkaniu .
Co do Suns @ Warriors, to tak: liczę na pick &amp; roll w jak największej ilości właśnie Nasha i Gortata jak wspomniałeś. Nie zgodzę się również z określeniem mianem drużyn własnego parkietu. GSW wygrało 9oma punktami z Rockets, a Phoenix odpoczywało - tak wyglądał wczorajszy rozkład zajęć obu zespołów. Patrząc na ostatnie spotkania Słońca weszły na dobry tor i liczę że &quot;zielona passa&quot; zostanie podtrzymana w Oakland Arenie. Warriors nadal bez swojego centra Kwame Brown&#39;a. Phoenix w pełnym składzie, brak doniesień o jakichkolwiek urazach, czy też chorobach. We wczorajszym spotkaniu Warriorsów strasznie wykorzystywany był David Lee , który zagrał aż 42 minuty 55 sekund, drugi z kolei był Monta Ellis 40:53. Kolejne ważne ogniwo czyli Curry 34:09, zmęczenie może się trochę dać we znaki więc dla mnie typy na to spotkanie:
Phoenix Suns @ 2.30 bwin ⛔
Phoenix +3 @ 1.91 bwin ⛔
Gortat over 15.5 @ 1.85 bwin ✅

toudi 715

toudi

Użytkownik
O Warriorsach mozna spokojnie mówić, ze są druzyną właśnego parkietu. Nie mają dobrego bilansu nawet u siebie ale jednak grają znacznie lepiej niz na wyjazdach bo na wyjazdach są miękcy i nie wytrzymują crowd involved. Druzynę, która duzo przegrywa tez trzeba przeciez jakoś określić. W przypadku Suns kwestia bardziej dyskusyjna ale tez nie ma się co czepiać.
Jazz -4,5 1.92 Expekt

Mozna tez sprobowac np. -11 3.50 Bet365
Poprzednicy napisali co trzeba o tym meczu, głównym argumentem za Jazz są oczywiście kontuzje Hornets, którzy nawet bez kontuzji mają słaby roster a co dopiero w takiej sytuacji. Ostatnio doszło do tego, ze Chris Kaman musiał przejąć role lidera i brać na siebie tough shoty. Jazz strasznie niezbilansowany skład np. praktycznie nie ma komu rzucać za 3 ale frontcourt niesamowity i na Hornets powinno wystarczyć.
Edit: nie gra Okafor, gra Kaman. Byłem przekonany, ze z powodu trudnej sytuacji kadrowej ich obu jakoś postawią na nogi, dlatego tez zagram handi na Jazz za podwójną stawkę.
Miami @ Milwaukee
under 201,5 1.90 Pinnacle

Miami ostatnio gra wolniej niz na początku sezonu a przeciwnicy nauczyli się w pewnym stopniu radzić sobie z fast breakami Heat. W ostatnich 13 meczach Heat tylko dwa razy padło ponad 200 pkt. Raz właśnie z Bucks ale to był szalony mecz, najpierw genialna skuteczność Miami, pozniej seryjne trójki Bucks. Drugi mecz to domowe spotkanie ze słabiutkimi Hornets w którym po prostu nie było gry na 100% w obronie. Heat dzisiaj mają coś do udowodnienia i na pewno będzie twarda obrona z ich strony.
Chodzi mi tez po głowie Heat -6.

bukszpanns 68

bukszpanns

Użytkownik
Jakby kogoś interesowało, Okafor dziś out, Kaman zagra
https://twitter.com/#!/jonrinehart/status/169210675187552256
Ja jeszcze tak dla zabawy zagram na to spotkanie że Jazz wygrają 26 pktami lub więcej, kto wie może wejdzie? ???? Hehehe kurs 19.50, symboliczna &quot;piątka&quot; na to idzie ;D Ale z takim szpitalem NOH może mieć problemy z przekroczeniem granicy 70 punktów ;) Więc kto wie? Może wart ryzyka taki typ? Swoje spostrzeżenia do tego meczu pisałem już wyżej, a dodam jeszcze ten typ a co mi szkodzi ;)

Jazz @ NOH
Typ: Utah Jazz zwycięstwo co najmniej 26 pktami
Kurs: 19.50
Buk: bwin
⛔ Z taką grą nawet przeciwko szpitalowi się nie wygra...

mateo5555 1K

mateo5555

Użytkownik
Sypnęło w nocy ciekawymi rezultatami i prawie nikt nic nie wytypował dobrze ????
Dzisiaj do składu Knicks wraca Stat. Spotkanie w Toronto zapowiada sie ciekawie. Gospodarze, mimo że przegrywają, to grają ostatnio całkiem nieźle(min porazka z LAL i wygrana z BOS). Będą jednak osłabieni brakiem Barnaniego i chyba Bayless&#39;a. Myślę, że kurs 1,55 ✅✅✅ na Knicks, którrzy ostatnio są na fali i w tym spotkaniu będą dodatkowo wzmocnieni powrotem Stata powinni wygrać w Kanadzie. Można również zaryzykować zagrać z Handi -3,5 po kursie 1,91⛔ na bwin ????

J 13

jrq-

Użytkownik
Nie no noc niezła, tylko to Utah lipa straszna, ale w NBA tak bywa czasem, b2b to jednak coś co poważnie przeszkadza niektórym ekipom. Co do NYK, to mam mieszane uczucia. Bo wczoraj było 1.85 :p dziś ostry zjazd, dochodzi Amare, ale czy Knicks to ekipa, która będzie cały czas wygrywać? Toronto ostatnio znów nic takiego nie grało, z Bostonem to słaby mecz był z obu stron, a z Lalkami na początku było -18 pkt, a potem Lakersi zaczęli rzucać ze skutecznością 15% z pola i dali się dojść. Jak dla mnie to warto zaryzykować na Lakers -3, bo Atlanta naprawdę gra ostatnio słabiutko:
- blamaż z Miami -20
- wygrana z Orlando, ale z Magic to zawsze dziwne mecze są :p
- wygrana z Indianą, ale Ci też czasem potrafią tak kaleczyć, że szok
- a wcześniej trzy porażki z Memphis, 76ers, Suns dość dotkliwe i po dość słabej grze
Może na początku braku Horforda nie było tak widać, ale im dalej w las, to wg mnie coraz bardziej będzie go brakować. Lakersi może grają kiepsko na wyjazdach i b2b, ale dzisiaj nie grają wyjazdu i nie są b2b, u siebie do tej pory przegrali dwa spotkania, Atlanta na wyjazdach średnio.

toudi 715

toudi

Użytkownik
No niestety starterzy Jazz byli potwornie zmęczeni po meczu z Grizzlies i do tego nie potrafili się chyba zmotywować na takiego przeciwnika jak Hornets. Tak człapiącego Millsapa w tym sezonie jeszcze nie widziałem. Hornets są w aktualnie dostepnym składzie na prawdę masakrycznie słabi, w pełnym tez bez rewelacji zresztą. Od połowy trzeciej kwarty w Jazz grała praktycznie sama ławka, która jest po prostu słaba, szczególnie na backcourcie a mimo to jechała równo Hornets, odrabiając prawie całą 18 punktową przewagę Szerszeni. Jakiś dzieciak, którego pierwszy raz na oczy widziałem w pewnym przedziale czasu oddał jeden rzut a zdobył 7 pkt, kazdy atak kosza w jego wykonaniu kończył się faulem Hornets. Kto wie co by było gdyby Corbin wcześniej zdjął swoich beznadziejnych tego dnia starterów. W czwartej kwarcie Hornets w ataku praktycznie nie grali zadnych akcji, większość punktów to albo rzuty Kamana z post upa albo jakieś fuksiarskie dobitki itp. W ogóle to był mecz na żenującym poziomie.

Otrzymane punkty reputacji: +8
bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz
Typ:
-Oklahoma -9,5@1,52
✅✅✅
Jazz back-to-back-to-back, czyli 3 mecz pod rząd i tu już kwestię ewentualnego zmęczenia można brać jako konkretny argument. Pierwszy mecz tego maratonu to imponująca wygrana na parkiecie Memphis, jednak dzisiejsza wtopa z osłabionymi Horents zamazała wcześniejsze dobre wrażenie. Horents będący w kryzysie, bez Gordona, Okafora, Jacka, Landry&#39;ego i Smitha (czyli na dobrą sprawę 3-4 starterów), grający na 42% z gry i 27% za trzy, jechali już gości 20 punktami, ostatecznie tak jak wspomniał Toudi ławka Jazz trochę nadgoniła i wymiar kary był trochę niższy. Ale jeśli &quot;Szerszenie&quot; w rozsypce w tak w sumie łatwy sposób uporały się z Jazz, to co zrobi z nimi jeden z faworytów do tytułu, rozpędzona Oklahoma?
Thunder przeciwnie do Jazz, mega wypoczęci, bo ostatni raz grali 3 dni temu właśnie z drużyną z Salt Lake. Teraz wracają po 10 dniach do własnej hali, gdzie wygrali 6 z rzędu spotkań i przymierzają się do pobicia klubowego rekordu, ustanowionego jeszcze przez Seattle Supersonics. Owszem, Jazz mają imponującą obsadę podkoszową (Milsap, Jefferson, Kanter), ale akurat tu gospodarze także nie mają się czego wstydzić - Ibaka (niedawno 10 bloków w jednym meczu!), Perkins czy wchodzący z ławki Collison. Tak więc tu wcale nie będzie wielkiej przewagi po stronie Jazz, a schody dla gości rozpoczynają się na innych pozycjach.
Matchup Westbrook - Harris to wg mnie po prostu przepaść, co z resztą pokazał ostatni mecz gdzie 28 punktów Russela wystarczyło do 14-punktowej wygranej w hali Utah. Westbrook to oczywiście wciąż gorąca głowa i sporo tracący piłkę zawodnik, ale jednocześnie po Rosie najbardziej eksplozywny, najlepiej wdzierający się pod kosz gracz, który, gdy Durant zawodzi, potrafi przechylić szalę na korzyść Thunder.
Harris jest obecnie cieniem dawnego Devina, którego oglądaliśmy chociażby w Nets. 44% z gry, 29% za trzy, 68% na linii, 4,4 asysty, 9 punktów to jego obecnie średnie. Tak więc ani nie jest to obecnie dobry strzelec, ani gracz który dobrze wykorzysta swoich podkoszowych. Wreszcie nie jest to także defensor który powstrzyma Westbrooka.
Idąc dalej także duża przewaga dzisiejszych gospodarzy. Durant oczywiście nie wymaga reklamy, trzeci strzelec NBA, to mówi samo za siebie, natomiast próżno szukać choćby w części tak efektywnego strzelca w Jazz. Hayward jest jeszcze młody i miewa tylko przebłyski, Bell jest ostatnio w formie ale przypominam że jego średnia w tym sezonie to szalone 7 pkt. Generalnie bolączką Jazz jest brak strzelców, i indolencja dystansowa. Ekipa Tyrone&#39;a Corbina to druga najgorzej rzucająca za 3 drużyna NBA, (29%), przy okazji Thunder to czwarta najlepiej broniąca w tym elemencie. Tu dochodzimy do postaci drugoplanowych obu zespołów. Raczej po stronie gospodarzy nie zagra jeszcze Thabo Sefolosha (choć jest mała szansa), co jest sporą stratą, bo jest to dobry defensor i strzelec za 3, jednak Brooks ma do dyspozycji jednego z najlepszych rezerwowych, Jamesa Hardena. Szybki, groźny na dystansie gracz, na dobrą sprawę, lepszego strzelca Jazz nie mają w pierwszą piątce i na rezerwie łącznie. Sefoloshę zastępuje w pierwszej piątce Cook, który ostatnio miał fatalną skuteczność, ale przypominam że jest to niegdysiejszy zwycięzca konkursu trójek. Jazz mają na ławce dobrego Favorsa, jednak Thunder obrońcę nie od parady, wspomnianego Nicka Collisona. Tak więc w sumie uważam, że sam Harden zapewnia pod względem rezerwy przewagę gospodarzom.
Thunder na 9 wygranych w domu tylko raz nie pokryli lini -9,5, i nie sądzę, by dziś było inaczej. 3 dni temu na parkiecie Jazz zrobili -14, dziś przeciwko zmęczonym Jazz mają szansę co najmniej na powtórzenie takiego wyniku. Wg mnie Thunder mają za dużo dobrych opcji w ofensywie na drużynę Jazz, którą ratują jedynie podkoszowi, którzy jednak nie grają równo i w starciu z Ibaką czy Perkiem nie będą mieć łatwego życia.

undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
Galliniari,Nene,Mozgov- out. Pod koszem zostaje nam Andersen i gracze typu Harrington czy Brewer. Gorat dzisiaj powinien miec okazje do rzucenia wiekszej ilosci punktów, bo fizycznie bedzie dzisiaj pod koszem najokazalszy. Denver pewnie bedzie mocno napedzac gre przez obwodowych bo do takiej gry ich mają. Pod koszem Suns powinni miec duzo okazji na punkty, Nash na pewno to wykorzysta umiejetnie tam posyłając piłke. Denver mimo wszystko powinno o wygrac ale kurs marny,dla mnie tutaj +dla suns

Otrzymane punkty reputacji: +1
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
W Milenium widzę linię 20.5 na Lina, nie oglądałem ostatnich meczy ani NYK, ani Toronto, ale gość jest w naprawdę wysokiej formie i potrafił rzucić LAL 38 punktów, Melo i Amare nie zagrają więc Lin na pewno sporo zagra, a Toronto to jednak jedna ze słabszych ekip więc co myślicie o tym zakładzie?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom