>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Luty 2012

Status
Zamknięty.
rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Memphis Grizzlies(-3) - Houston Rockets -&gt; 1,90 -&gt; Bet365 ✅✅✅ 93 - 83 Memphis Grizzlies

A ja dzisiaj poruszę mecz, którego nikt chyba wcześniej nie analizował czyli Miśki vs Rakiety z Houston. Dzisiaj krótka analiza, bo jestem ciut zajęty a niebawem zaczynają się mecze. Miśki bez większych osłabień oczywiście bez Randolpha ale to już od dłuższego czasu, po stronie gości również brak osłabień. Memphis lubi koszykówkę spokojną ale bardzo konsekwentną, rzadko kiedy widzimy w poczynaniach Miśków szybkie zrywy i łatwe pkt no chyba że Tony Allen. U gospodarzy dominuje basket podkoszowy Gasol, Allen to gracze którzy mają wystarczającą łatwość zdobywania pkt. Na obwodzie jest ciekawy rezerwowy Mayo który też lubi popisać się rzutem za 7,24m. Rudy Gay czyli główna gwiazda Miśków lubi extra passy od Conleya, i dunk shoty ;) Dobrym rzutem dystansowym również umie się popisać, dlatego myślę że łatwo będzie dzisiaj grać mu przeciwko Scoli. Odnośnie gości to już się o nich niedawno rozpisywałem, Scola preferuję grę na półdystansie dlatego myślę że defense Miśków powinien go powstrzymać, Martin swoje rzuci jak będzie miał dobry dzień, a forma jego idzie w górę o to tylko się boję w tym meczu ale liczę na defense Memphis. Lowry asysty dzisiaj powinien rozdać ale jak będzie z pkt to zależy od skuteczności panów wyżej. To tyle. Inne typy znajdziecie u mnie w temacie. Pozdrawiam Rambo131. Ciekawa rywalizacja Gasol vs Dalembert :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +2
xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Boston-Detroit
Detroit +9,5✅
1,91
bwin

Z tego co widzę w Bostonie spore osłabienia.Bass na pewno out,a Wątpliwy jest występ Garnetta,Pietrusa,Pavlovica.O&#39;Neal nie wiadomo.To spore osłabienia.Szczególnie ławka ucierpi,bo Pietrus to niezły strzelec.
Detroit grało dzisiaj i są w b2b,ale to jest młody zespół i nie będą tego tak odczuwać.
Przegrali z Spurs 95-99,ale San Antonio już ma streak W8 i znowu w sezonie zasadniczym cisną wszystkich.Detroit ma kilku niezłych zawodników w s5,a na ławce jest Gordon i Jerebko.Celtowie męczą się w ataku pozycyjnym.Ostatnio z Bulls grali prawie cały czas tą samą zagrywkę i gdyby nie punkty z kontr Bulls wygraliby łatwo.
Oczywiście obrona tłoków jest znacznie gorsza niż byków,ale nie sądzę,że znowu Celtics rzucą 33pkt po stratach.
Standardowo liczę też,że gdy wejdą zmiennicy Bostonu to Detroit odrobi straty.typu nie zagram za jakieś duże pieniądze ale myślę że Detroit jest w stanie powalczyć nawet o zwycięstwo.
Jermaine o&#39;Neal zagra,ale handi jest i tak spoko
Houston-Oklahoma
Oklahoma⛔
1,61
Houston ostatnie 2 mecze przegrało w kiepskim stylu,a Oklahoma odniosła 2 łatwe zwyciestwa z Utah.Mecz zapowiada się zacięty,ale liderzy Houston grali dzisiaj Lowry 39,Scola 32,Martin zagrał krócej ale odnoszę wrażenie że nie może on ustabilizować formy.Z zawodników OKC tylko Durant zagrał pół godziny.Na papierze s5 Thunder wygląda lepiej,chyba Parsons jeszcze nie jest gotowy aby grać w s5.Ławka Houston wygląda trochę lepiej niż Oklahomy,ale myślę e dobre spotkanie zagrają Westbrook i Durant i goście odniosą zwycięstwo.

mateo5555 1K

mateo5555

Użytkownik
Dla mnie najbardziej interesujący jest mecz Golden vs Portland. Portland słabiej gra na wyjazdach, gdzie nie imponuje skutecznoscią (szczególnie dużo gorzej na obcych parkietach prezentuje sie G.Wallace). Do tego dochodzi wczorajsza kontuzja Aldrige&#39;a, który dzisiaj nie zagra. Jest to pierwsza opcja w ataku Blazers, więc bez niego będzie im jeszcze trudniej. Dlatego warto zagrać na gospodarzy, którzy prezentują sie ostatnimi czasy dość dobrze.
Kurs: 1,6 na Golden
Buk: Bwin

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
No dzisiejszej nocy Phoenix zawiodło, nawet nie pokryli wysokiego +11,5 pkt. Dla mnie ta ekipa stała się tak chimeryczna, że chyba trzeba ją omijać z daleka, jeżeli nawet takie baty dostają od osłabionych i będących w słabej formie Denver. Lakers planowo wygrali bez większych problemów.
NYK znowu zwycięskie. Amare wrócił i swoje zaczyna dorzucać też, jak widać Lin potrafi i z nim współpracować. Do tego Tajwańczyk w końcówce dwie kluczowe akcje 2+1 i 3 pkt rzut na koniec mecz, to jakaś masakra, wróci Anthony to NYK na prawdę urośnie w siłę. Chyba to właśnie Lin był małą częścią układanki jaka brakowała NYK.
Ktoś wie dziś czy Anthony już wróci ? W poprzednim tygodniu pisało, że już w tym meczu miał zagrać, jakie teraz są informacje ?
Dziś wiele spotkań w NBA, będzie co wybrać na pewno ale na analizę przyjdzie czas za jakiś czas...

ted 12,8K

ted

Forum VIP
No dzisiejszej nocy Phoenix zawiodło, nawet nie pokryli wysokiego +11,5 pkt. Dla mnie ta ekipa stała się tak chimeryczna, że chyba trzeba ją omijać z daleka, jeżeli nawet takie baty dostają od osłabionych i będących w słabej formie Denver.
nie wiem kto był w tym meczu bardziej osłabiony..

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
nie wiem kto był w tym meczu bardziej osłabiony..
No na pewno Phoenix też było osłabione i być może mocniej, to tym bardziej nie rozumiem trenera, że daje odpocząć w meczu gdzie szansa na wygraną była na prawdę wysoka. Tym bardziej potwierdza się dla mnie, że Phoenix trzeba omijać z daleka przy typowaniu bo tam są jedne wielkie cyrki...

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Anthony jest day to day, wiec prawdopodobnie jeszcze dzisiaj nie wystąpi...

Jak dla mnie dzisiejsza noc zapowiada sie calkiem calkiem. Kilka fajnych meczy. Moze napiszę coś od siebie:

Na pierwszy rzut oka rzuca mi sie typ na GSW. Kurs na czystą jedynkę oscyluje ok. 1.60 a z handi -3 1.90. Podstawowym argumentem, który przekonuję mnie by zainwestowac w GSW jest zapewne absencja Aldridge, a jak wiadomo jest to strzelba nr.1 w ataku Blazers. Dodatkowo gospodarze niezle zaprezentowali sie w ostatnim domowym meczu z bądź co bądź nieobliczalnymi Słońcami. Portland gra b2b, a bilans na wyjazdachw tym sezonie mówiąc krótko w ich wykonaniu jest mizerny, zaledwie 4-10.

Podsumowując: GSW win oraz GSW -3 1.91 betsson

Następny mecz o jakim chcialbym coś napisac to Dallas - Denver
W Denver wciąż nie zagrają Mozgov i Nene a to dośc poważne osłabienia gości nie wspominając o Gallinarim, ale to dłuższa kontuzja, więc bez niego muszą nauczyc sie grac. Denver b2b, co prawda wczoraj dośc łatwo uporali się z Phoenix, lecz jak już wspomniał kolega po ekipie można się spodziewac wszystkiego, wiec wygranej Denver bym ne przeceniał. Dodatkowo nie grał Nash. Wracając do analizy Dallas na fali wznoszącej z coraz lepiej grającym Nowitzkim wiec konkludując:

Dallas -7 1.91 betsson

Kolejny mecz to Bucks - New Orlean Hornets
Widzę tu pewne zwycięstwo gospodarzy, którzy radzą sobie w tym sezonie całkiem nieźle. Grają u siebie ze słabiutką ekipą Szerszeni, którzy w świetle licznych kontuzji podstawowych graczy wygladają mizernie. Nie zagrają: Emeka Okafor, Jarrett Jack, Carl Landry oraz Eric Gordon (wykluczony na dłuższy czas). Nie trzeba chyba mówic, że każdy z wymienionych wyżej zawodników w normalnej dyzpozycji gra w pierwszej 5 Szerszeni... Podsumowując:

Bucks -9.5 1.95 betsson

Bez analizy ciekawie dla mnie wyglądają jeszcze takie kursy jak:

Rockets +3.5 1.88 betsson
Toronto +7.5 1.91 betsson

No i dla wariatów Phoenix Suns ;)

Zdarza się że gram równiez na zawodników, ale betsson, gdzie mam w tej chwili środki na koncie nie wystawił jeszcze kursów, a że mam zajęte popołudnie i wieczór dodałem coś od siebie już teraz. Chetnię wieczorem przyjrzę się Waszym analizom, by utrzec nosa bukom;)

Pozdrawiam i życzę owocnej nocy !

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
jak Anthony wróci to nie starczy piłki dla wszystkich.przeciez on bedzie sobie grał te izolacje czy coś i znowu zaczną przegrywać.Meczu nie widziałem ale czytałem że Stoudemire słabo sobie radził.Musiał oczywiście rzucić równo 21 jakby nie mógł 22 chociaż,a dużo rzutów oddał

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Ja oglądałem Knicksów w Toronto do połowy meczu więc widziałem to &quot;gorsze&quot; Knicks. Lin grał cienko, mnóstwo strat (podobnie Shumpert), Amare praktycznie niewidoczny, jedynie Chandler punktował ale szybko złapał faule i zszedł. Z kolei Toronto bardzo punktowało po przechwytach, dobrze podawał Calderon, fajnie też rzucał trójki. Potem poszedłem (niestety) spać :p

Dziś Knicks z Sacramento. Osobiście mam obawę że na tym meczu zatrzyma się wspaniała passa Lina i NYK, choć mam nadzieję że tak nie będzie bo chybs stałem się sezonowcem Knicksów :p

undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
Ja bym przede wszystkim dzis widział

+ dla Pistons, Boston ma zmasakrowana sytuacje pod koszem, niemozliwe, ze brak kilku graczy sie nie odbije

Warriors u siebie grozni dla kazdego i potrafia wygrac z kazdym, do tego nie ma lokomotywy w druzynie PTB czyli LaMarcusa. Wojownicy wypoczęci wiec jazda

Dallas -4,5, Nuggetsom sie upiekło w nocy bo grali z wiadomo kim jednak Dallas wykorzysta ich braki pod koszem.

Milwaukee oraz Minnesota tez powinni wygrac w miare wysoko ze slabeuszami. Kazda seria ma koniec ale czy SPurs ją zakończa w Toronto?Wątpliw rowniez

Az nie wiadomo co wybierac, nocka bogata w pomysly ????

J 13

jrq-

Użytkownik
Z tego co widzę w Bostonie spore osłabienia.Bass na pewno out,a Wątpliwy jest występ Garnetta,Pietrusa,Pavlovica.O&#39;Neal nie wiadomo.To spore osłabienia.Szczególnie ławka ucierpi,bo Pietrus to niezły strzelec.
Detroit grało dzisiaj i są w b2b,ale to jest młody zespół i nie będą tego tak odczuwać.
Przegrali z Spurs 95-99,ale San Antonio już ma streak W8 i znowu w sezonie zasadniczym cisną wszystkich.Detroit ma kilku niezłych zawodników w s5,a na ławce jest Gordon i Jerebko.Celtowie męczą się w ataku pozycyjnym.Ostatnio z Bulls grali prawie cały czas tą samą zagrywkę i gdyby nie punkty z kontr Bulls wygraliby łatwo.
Oczywiście obrona tłoków jest znacznie gorsza niż byków,ale nie sądzę,że znowu Celtics rzucą 33pkt po stratach.
Standardowo liczę też,że gdy wejdą zmiennicy Bostonu to Detroit odrobi straty.typu nie zagram za jakieś duże pieniądze ale myślę że Detroit jest w stanie powalczyć nawet o zwycięstwo.
Garnett i O&#39;Neal zagrają, kusi mnie przywalić na Toronto, oglądam ich ostatnio często i w sumie dziwnie bardzo grają, raczej nic porywajacego, a przegrywają o włos
Nie napałbym się też na PTB, może być różnie...
edit:
i Pietrus też powinien zagrać!

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
No na pewno Phoenix też było osłabione i być może mocniej, to tym bardziej nie rozumiem trenera, że daje odpocząć w meczu gdzie szansa na wygraną była na prawdę wysoka. Tym bardziej potwierdza się dla mnie, że Phoenix trzeba omijać z daleka przy typowaniu bo tam są jedne wielkie cyrki...
A może trener widział mecz Denver z Indianą i wiedział że dziadkowie Nash i Hill i tak nie nadążą za grą Nuggets,więc lepiej dać im odpocząć przed kolejnym meczem u siebie z ATL?;) Pisałem wczoraj przed meczem,że nie ma co grać na Suns bo Denver bez Gallinariego dają sobie nieźle radę,a nieźle zazwyczaj wystarcza na taki żenujący team jakim są w tym roku Suns.
Na dziś mam zagrane Denver +11 w Dallas,rano była taka linia.Teraz widzę już 7. Myślę,że to dobry bet-Denver swoje punkty rzuci i nie powinni przegrać więcej niż tymi 11 punktami moim zdaniem.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Nick Young over 18 2.100
Pinnacle
3/10

Wizzards to świry, a Young się idealnie tam wpasowuje. Dużo rzuca, dużo trafia. Wiadomo, Wizzards wczoraj super mecz itp, takiego meczu nie powtórzą. Ale Young nie musi rzucać 35 punktów, a 19, a to dla niego nie jest rzadkość. W dodatku Young to głównie transition, off-screen i spot up. Clippers mają w tych elementach odpowiednio 26, 24 i 20 obronę w lidze. W poprzednim meczu z Clippers sypnął 14, ale wtedy był Billups, który go pilnował, dziś go nie będzie.

undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
Garnett i O&#39;Neal zagrają, kusi mnie przywalić na Toronto, oglądam ich ostatnio często i w sumie dziwnie bardzo grają, raczej nic porywajacego, a przegrywają o włos

Nie napałbym się też na PTB, może być różnie...

edit:
i Pietrus też powinien zagrać!
Boston ma nastepnej nocy road w Chicago wiec nawet jezeli wszyscy wymienieni zagrają to na pewno bea wykorzystywan tylko tyle ile trzeba bedzie i ani troche wiecej. Najwazniejsi na pewno dostaną luz pod koniec jezeli przewaga bedzie w miare bezpieczna i to daje dobre nadzieje na nie pokryciie handi

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Dallas + OKC 2.273
Panbet
4/10

OKC może i grało wczoraj, ale się nie męczyli zbytnio. Zresztą, Houston też wczoraj grało...

A Dallas powinno pocisnąć Denver. Denver B2B, wczoraj dali radę z Suns, ale Dallas to dużo lepsza ekipa. Lepsi obrońcy na obwodzie, Kidd i West, przy nich Lawson i Afflalo nie powinni tak poszaleć. Pod koszem pustka, bez Nene i Mozgova ciężko będzie zatrzymać rozpędzonego ostatnio Dirka z Wurzburga.

Gram jeszcze a propo tych spotkań overy na Hardena i na Dirka.

Dirk over 23 2.110
Pinnacle
2/10

Harden over 16.5 1.85
Betcity
3/10

Na Hardena to tak tradycyjnie, Betcity ciągle wystawia tą samą linię, już któryś raz gram i zawsze siada. Harden dostaje dużo szans i super wykorzystuje. Kevin Martin nie jest zawodnikiem, który mógłby go zatrzymać.

A Dirk jak pisałem wyżej rozpędzony ostatnio, Nene może by coś mu tam przeszkadzał, ale Faried :?: Jakoś nie wierzę.

spiderro 51

spiderro

Użytkownik
Golden State Warriors (-6) - Portland Trailblazers / 2.11 / Pinnacle
Warriors są on fire. Passa trzech zwycięstw z rzędu w tym dwa ostatnie na własnym terenie z Rockets i Suns. Ellis, Lee i Curry nie zawodzą. David Lee zagrał ostatnio dobry mecz z Phoenix (28-12-3). W ogóle ten gość ma mocny sezon i oby tak dalej. Curry miał kłopoty z kostką w spotkaniu z Suns, ale dzisiaj powinien wystąpić. Ostatnie 5 potyczek GSW na home court to 4 wygrane i porażka po zaciętym meczu z Oklahomą. Jeśli chodzi o Blazers to jest to drużyna własnego terenu. Away mają bilans 4-10 z czego w ostatnich 5 rozgrywkach zwycięstwo tylko nad Szerszeniami, którzy jak wiadomo okrojeni kontuzjami. Przede wszystkim nie zagra tej nocy Aldridge czyli główny punktujący zespołu z Portland. Z Wizards zagrał tylko 2 minuty, bo zwichnął kostkę. Jak wiadomo mecz skończył się zaskakującym zwycięstwem Washington. LeMarcus to poważne osłabienie, bo kto tam inny ma punktować? Batum mocno zagrał z Wash (33 pkt), ale to raczej jednorazowy wyskok. Pewnie dołoży coś Wallace, ale on z Batumem grali ponad 40 min tej nocy i będzie im ciężko. Portland do tego gra b2b po szybkim meczu z Wash co też na pewno wpłynie na ich postawę. Wydaje mi się, że GSW wygra ten pojedynek, a to skromne handi nie powinno być problemem.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Lin over 21 1.952
Pinnacle
3/10

Czy ktokolwiek powstrzyma Lina :?: No pewnie tak, ale nie sądzę, że dziś. Sacramento nie ma zbyt kozackiej obrony, także nie sądzę, że podołają. Lin ostatnio już dawał mi zarobić, więc stratny na nim nie będę i tak. A fajnie się śledzi takie historie jak z Linem.

Melo dziś nie zagra raczej, więc punktów mu zabierać nie będzie.

Knicks są 6-0 ostatnio, wracają do Madison Square Garden po 2 wyjazdach. Po prostu:

http://www.youtube.com/watch?v=4ADh8Fs3YdU

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Nash powyżej 11 asyst 1.80 betsson

Nash wypoczęty bo wczoraj byl oszczędzany,wiec dzisiaj zaliczy pewnie dużo minut. Spojrzałem w statystyki i w ostatnich meczach tą linie łamał za każdym razem, więc dlaczego nie dziś? Uważam że to ciekawy zakład godny polecenia ????

Pozdrawiam!

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Howard pow 21pkt⛔
1,85
unibet

Ile razy w tym sezonie stawiałem na niego zawsze odwalał cyrki,mimo że miał słabych rywali.Dzisiaj będzie podobnie.Rywalami jego będą nieopierzeni Allen i Vicevic.Nie wiem czemu tak się dzieje że howard dobre mecze rozgrywa przeciwko solidnym centrom,ale w tym spotkaniu powinien spokojnie rzucić ponad 21 oczek.Może poprzednio Battie wiedział jak go kryć, jeśli tylko partnerzy będą mu podawać to nie ma opcji że nie rzuci tego overa

toudi 715

toudi

Użytkownik
Warriors -5 1.96 Panbet
Dodatkowo -10,5 Willaim Hill 3.00
-15,5 William Hill 4.75
Blazers są w powaznym kryzysie moim zdaniem. Wypadnięcie Aldridge&#39;a to dla nich tragiczna wiadomość bo backup frontcourtu mają beznadziejny. Wczoraj po kontuzji LaMarcua McMillan nie wprowadził w jego miejsce po prostu innego PF ale przesunął na PF Geralta Wallace&#39;a a do składu wskoczył Matthews, który na skutek słabej formy stracił miejce w pierwszym składzie na rzecz Batuma, stracił na... 2 minuty. To pokazuje, ze Blazers po prostu nie mają kim zastąpić Aldridge&#39;a. Jest weteran Kurt Thomas ale po pierwsze jest po prostu przeciętny, po drugie 40 min prawdopodobnie fizycznie nie jest w stanie wyrobić, po trzecie lepiej gra z ławki. Cięzar punktów będzie teraz musiał brać na siebie backcourt bo center Camby to zbieracz i ewentualnie shotblocker, ma jeden z najdziwniejszych &quot;jump&quot; shotów w całej lidze i zdobywa bardzo mało punktów. Na backcourcie tez niewesoło, Felton bez formy, Matthews to samo jak juz pisałem, Crawford tez jakby lekka znizka a poza tym probuje rozgrywać akcje a to nie jest gracz tego typu, to typowy strzelec i tyle. Jedynie Batum wyglada rewelacyjnie i ciagnie gre Blazers, swietna motoryka i jednoczesnie swietny rzut za 3. Warriors tez nie są w najwyzszej formie, po kotnuzji Browna są undersized pod koszem, na centrze zaczyna kloc Biedrins, który z piłką jest jednym z najgorszych zawodników w całej lidze a rzut ma na poziomie paraolimpiady. Curry&#39;ego ciągle męczy kostka a Ellis gra w kratke. U siebie jednak zawsze mają energię w przeciwieństwie do Blazers na wyjezdzie. Wallace i Batum wczoraj katowani ponad 40 minut, Blazers 3-6 ATS grając b2b, nie wygląda to dobrze.
Pozostałe typy bez analiz w powodu braku czasu:
Dallas -7 2.00 Panbet
Indiana 1.87 Pinnacle
Phoenix -3,5 2.62 William Hill
ostatecznie poszło Suns 2.24 regular time Panbet
San Antonio -7 1.97 Panbet

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom