skorzystałem z Tobet.com i wytypowałem cos takiego dzisiaj:
Carmelo Anthony under 32.5 points+rebounds - Carmelo w ostatnim spotkaniu doznał urazu ramienia, co może odbić się niekorzystnie. Do tego Bucksi spowalniają grę, więc będzie mniej okazji na punktowanie. Do tego sądzę, że zaangażowanie nie będzie na 100% calej ekipy Nuggets
Blake Griffin under 36.5 points+rebounds. Clippersi rozbici ostatnio....do tego uraz Baron'a i niewiadomo czy zagra. Teoretycznie Blake powinien wziąć wtedy ciężar na swoje barki, ale czy tak będzie? ja śmiem wątpić. Zabraknie napewno asyst Davis do tego Griffin może poodpoczywa przed All-Star. Jedyne co mnie martwi to słaba obrona T'wolves. Jednak Griffin gra blisko kosza, a tam Love i Milicic coś grają.Duże szanse powodzenia
Wade under 39.5
points+rebounds+assists Wczoraj Wade poszalał, dzisiaj może czas LBJ? Toronto nie jest też tak dobre jak Indiana więc nie będzie trzeba pokazać wszystkiego.
A.Stoudemire under 32.5 points+rebounds. Amare w ostatnim spotkaniu kontuzja....paluszka ;d Aczkolwiek dzisiaj przyjeżdżają Jastrzębie, gdzie pod koszami jest Horford i Smith. Stawiam, że Amare nie przejdzie tej granicy.
Tyreke Evanas under 19.5 points. Tego typu troszke żałuję, Dallas jutro wyjazd do Phoenix więc Kingsi będą mogli 'więcej'. Aczkolwiek ma kto przypilnować Evansa, a odpuścić go nie wolno bo jest naprawdę dobry, tak więc jest motywacja, aby go przypilnować, a że zakład jest tylko na punkty - czemu nie.
LaMarcus Aldridge under 32.5 points+rebounds. 2 ekipy nie grające szybkiego kosza. Aldridge ostatnio gra świetnie, tak więc napewno uwaga gości skupi się na nim. Wczoraj coprawda wysocy gracze GSW dość łatwo zdobywali punkty, ale to za sprawą dwójki Ellis, Curry. Uważam, że dzisiaj Portland może przegrać, a L.M Aldridge nie przekroczy tej granicy.
Andrea Bargnani under 29.5 points+rebounds. Tego zakładu żałuję. Toronto nie ma nic do stracenia i napewno da z siebie wszystko. Bargnani to najgroźniejsze ogniwo tego zespołu. Ma bardzo dobry rzut. Goście z Miami mogą nie bronić na najwyższych obrotach z dala od kosza w tym meczu. Tego żałuję, ale jako że postawiłem opisuję.
Nick Young under 19.5 points. Young napewno będzie się chciał pokazać w Magicznej hali. Jeżeli partnerzy będą dobrze się spisywać to może dużo asystować. Nie liczę na zbyt dużo ostrych wejść pod
kosz, gdyż jest po urazie stopy, a napewno nie chce ponownej kontuzji. Typ rozsądny
Jeżeli chodzi o dzisiejsze spotkania:
Dallas - Sacramento 1
Dallas jutro gra z Phoenix, ale to nic nie szkodzi. Mają taką ekipę, że nawet gdy podstawowi zagrają ok 30 minut i mniej poradzą se z Kings. Występ Barei był niepewny, ale już chyba wszystko ok gdyż nie widnieje jako kontuzjowany. Bardzo podoba mi się ten gracz. Myślę, że dzisiaj sporo pogra Terry, a to dobrze on nigdy nie odpuszcza. Ogólnie nie widzę argumentów przeciwko Kings i niewiem co więcej napisać.Fakt faktem, Sacramento gra lepiej, do tego Cousins przeprosił i dostał drugą szansę. Z tego powodu stawiam na zwycięstwo bez żadnych handicapów, gdyż +10.5 dla Kings to bardzo dużo wg. mnie
Toronto - Miami 2
Wczoraj mogliśmy zobaczyć jak słabo prezentuje się ławka Miami. Z drugiej strony zaś gwiazdy też pokazały swoje. Dzisiaj przeciwnik słabszy, nie mający takiej siły rażenia jak Pacers. Może to spowodować, że zaangażowanie będzie niższe, a może zaś, że gra będzie spokojna. Więcej obrony dłuższe akcje, niewiem, ale zwycięstwo Heat oceniam na 99.9% bez handicapów, czysty win.
Magic - Wizards 1
Po zwycięstwie nad Lakers po prostu nie wypada przegrać, a napewno nie z Czarodziejami. Między tymi zespołami doszło do wymiany i Orlando nie pokaże chyba, że źle zrobiło
Czysty win bez hc, gdyż nie gram meczy z przewagą 10 i więcej pts.
Cavaliers - Lakers 2
Najsłabsi vs. mistrzowie.Kurs 1.11, ale teraz się boje o to. Cleveland zagra agresywnie, mówi się o dołku w Lakers, tylko czy porażka z Cavaliers to nie będzie zbyt wiele? Ja w to nie wierzę. Win bez hc
Utah - GSW 1
Mówicie o regresie Utah. Golden State wczoraj koncertowe zwycięstwo vs. Hornets. Aczkolwiek wg.mnie bardziej wynikało to z niemocy NOH właśnie. Były momenty w 3q i na początku 4, gdzie obie ekipy raz za razem psuły akcje. Gracze z Golden State u siebie są znacznie mocniejsi niż na wyjeździe. Wczoraj siadało im wszystko, do tego podkoszowi GSW mieli dziwnie łatwo wczoraj. Dzisiaj w Utah tak nie będzie. Wszyscy już wiedzą, że dwójka Ellis - Curry potrafi swietnie wykiwać przeciwnika i dobrze dograć do wysokich. Nie mówię, że bez problemów, jednakże Jazz powinni to wygrać.
Minnesota - L.A.C 1
Minnesota u siebie bardzo mocna. Pokazali to ostatnio wygrywając pierw z Hornets potem z Rockets! Następnie po wyrównanym meczu przegrali z Pacers. Dzisiaj przyjeżdzżają osłabieni i troszkę w spadkowej formie Clippers. Zapowiadany jest pojedynek Love vs Griffin, jednak ja odnosze wrażene, że obraj panowie troszke słabiej grają ostatnio. Love nie rzuca już takiej masy punktó co wcześniej. Napewno spowodowane jest to tym, że koledzy grają lepiej. Chociaż lubię Clippers, nie wróżę im dzisiaj zwycięstwa w Minnesocie.No i pod znakiem zapytania występ Davisa, który ciągnął gre Clippers na wyjadzach ostatnio.
Milwaukee - Denver 1
Milwaukee ostatnio solidnie. Nieznaczne porażki z Memphis i bezpośrednim rywalem o PO Pacers. Wygrali zaś z Clippers, gdzie w 4kwarcie ich zmiażdżyli dosłownie. Dzisiaj przyjeżdża Denver, które ostatnio stoczyło 2 potyczki wyjazdowe na Zachodzie i obie przegrało. Z Memphis wydaje się na własne życzenie, gdzie roztrwonili przewagę mniej więcej 15pts. z Rockets zaś większym rozmiarem już. Kontuzji ramienia nabawił się Carmelo i jego występ stoi pod znakiem zapytania. Milwaukee nie przegrało jeszcze walki o PO, aczkolwiek muszą wygrywać. Napewno faworytem dzisiaj nie będą, ale postarają się zagrać jak najbardziej niewygodnie dla Nuggets. Brak Carmelo z powodzeniem może zastąpić J.R Smith, ale fakt jest taki, że Anthony gra wyśmienicie ostatnio. Oglądałem mecz z Memphis, gdzie trafiał z każej pozycji, był nie do zatrzymania.
Houston - 76ers 1
Goście na wyjazdach prezentują się inaczej - wiele gorzej niż na własnej hali. Gospodarze pokazali z Denver jak są zdeterminowani, aby zając 8 miejsce na Zachodzie. Siła rażenia rakiet z dystansu jak i w trumnie jest wielka. 3pts shooting też po stronie Rakiet, przynajmniej jeżeli chodzi o regularność. Do tego szybkośc Lowryego i ta determinacja pozwala mi twierdzić, że rakiety nie dadzą sobie wydrapać zwycięstwa. Aczkolwiek 76ers ostatnio jest naprawde solidne, przynajmniej w meczach, gdzie jest mniejsza presja - jak przeciwko Timberwolves. Dzisiaj napewno przeciwnik bardziej wymagający, więć może wkraść się nerwowość. Nerwowość ta zaś nie może trafić do ekipy Rockets, oni poprostu wyjdą, aby wygrać.
Detroit - Indiana 2
Detroit walczyło o Play-Off, jednak chyba za późno do tej walki się włączyli no i też nie ma ciągle wyników. Z drugiej strony poprawa gry jakaś chyba jest. Dobrze spisuje się ławka, gra z wysokim % skuteczności. McGrady też dobra skuteczność. Ostatnio 100% za 3, co prawda wiele nie rzuca, ale oznacza to, że nie zapomniał jak się trafia i kto wie, czy jak będzie próbował częściej to ta skutecznść nie będzie nadal wysoka. Ja zaś stawiam na gości z powodu ich regularności ostatnio. Napewno zmęczenie będzie po wczorajszym meczu, ale mogą być z niego zadowoleni. Zagrali dobre spotkanie i wzajemna motywacja na Detroit powinna być. A, że jest to ostatnie spotkanie przed All-Star Weekend to można się troche przemęczyć. Nawet żeby paść na ziemię, ale wyrwać to zwycięstwo bo Bobcats tam to the rescue play-off
A bez komentarza stawiam jeszcze na NOH. Ostatnio przegrali z Nets, by na 2 dzień ograć Orlando w hali Magic. Dziś będzie podobnie.
Pozdrawiam