>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Listopad 2013

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Panowie ale po co ta dyskusja o Howardzie? Przecież nic nowego nie napiszemy. Sytuacja powtarza się po raz kolejny. Tak jak Maroon napisał. Dwight może być statystycznie nawet lepszym playerem niż Shaq ale tak naprawdę nigdy nawet nie zbliży się do jego wielkości. Sam mam wątpliwości czy będzie w ogóle kiedykolwiek opcją nr. 1 w poważnym zespole po raz kolejny. Podejrzewam, że niedługo zamienią się rolą z Asikiem i to Turek będzie grał końcowe minuty. Inna sprawa, że skoro Houston tak chciało Howarda, to teraz peniają by w jakikolwiek sposób go zdenerwować. A muszą, jeśli chcą cokolwiek znaczyć w tej lidze. Trochę to dziwne, że organizacja z trenerem który był tak znakomitym wysokim + związana z Olajuwonem nie potrafi zgodnie z zapowiedziami wysforować grę DH12 na wyższy poziom. Umiejętności umiejętnościami, ale tutaj problem jest głównie w głowie.
No dobra ale dość offtopu. Na dziś typek ode mnie:
New York Knicks @ Charlotte Bobcats
Widzę, że typujecie dzisiaj overek Carmelo na zasadzie przełamania, bo ktoś musi pociągnąć grę NYK. Ja kierując się tą samą zasadę typuję w kierunku najlepszego guarda tej ekipy. Raz, że linia zdecydowanie niższa. A dwa że ja widzę tę sytuację troszeczkę inaczej. Owszem punkty Melo się przydadzą, ale żeby NYK złapali formę to muszą przede wszystkim zacząć grać bardziej zespołowo. Wtedy też Melo nie będzie musiał grać tylu trudnych izolacji.
Raymond zaczął ten sezon dość agresywnie. Podobnie jak Melo ma duże problemy ze skutecznością ale sporo akcji kończy się jego rzutem. Odpowiednio 6/15, 3/12, 5/14 i 7/12 z gry. Jeśli mecz potoczy się z moim scenariuszem, to może dziś troszkę mniej porzucać ale liczę na lepszą skuteczność. Dodając do tego, że zagra na swoim byłym terenie to już w ogóle ten over mi się podoba. On zazwyczaj kręcił dobre cyferki w Charlotte. Rok temu 17 i 18 pkt. Teraz liczę na podobny wynik. Może mały pojedynek na noże z Kembą?
Raymond Felton powyżej 13,5 punktów @ 1,85 Bwin/Betcity ✅ 15

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Knicks @ Charlotte
Ta sama zasada co w przypadku Wash i Sixers. Nie jest to klasyczna seria home and home, ale niedawno Bobki wygrały w Nowym Yorku a dzisiaj faworytem jest drużyna Knicks na analogicznej linii. Będę konsekwentnie ładował tego typu spoty. Knicks -3

Cavs @ Sixers
Nie wiem kiedy ludzie pojmą, że Sixers po efektownym początku nic już nie mają w baku i przegrają kolejne 60 meczów, bo są po prostu słabi. Cavs może wybitnie mocni nie są, ale z tą kadrą to Sixers nie powinni mieć czego szukać w starciu z Cleveland. Cavs -3.

Otrzymane punkty reputacji: +2
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Mavs @ Wolves
Zdrowe Wilki to groźne Wilki. Adelman wykonuje z nimi świetną robotę. Pek i Love (najlepszy imo PF obecnie), dyrygujący wszystkim Rubio, który mimo okropnie cienkiego rzutu ma niesamowity przegląd gry i po prostu prowadzi grę Wolves. Do tego Martin, trzaskający punkty aż miło. W OKC nie do końca się sprawdził jednak tutaj świetnie się wkomponował w układankę. Po drugiej stronie mamy dziś z kolei Nowitzkiego, który powinien być w miarę ładnie &quot;zrobiony&quot; przez wymienionego wyżej Love&#39;a czy liska-chytruska Ellisa. Od tych dwóch zawodników zależy postawa Mavs. Nie zagra dziś zawieszony Carter, który mógłby być odpowiedzią na Martina jednak początek sezonu ma żałosny. Ale wracając do tematu: opieranie całej gry na dwóch zawodnikach, z których jeden będzie broniony przez najlepszego skrzydłowego w lidze, a drugi jest strasznie chimeryczny, nie wróży niczego dobrego. U gospodarzy mamy większy kolektyw i wyeliminowanie jednego gracza nic nie daje. Poza tym nie wierzę w 3 porażkę z rzędu Wolves. Nie dziś, nie u siebie i w końcu nie z Mavs.
Celtics @ Magic
Przecieram oczy ze zdumienia po tym co grają Magic. Vucević ostatnie mecze to naprawdę wysoki poziom. Nie będę go przeceniał, bo wciąż ma duże braki ale szykuje się kolejne mega spotkanie z jego strony, bo kimże jest Faverani. Nelson i Afflalo również robią dobrą robotę. Nie można zapomnieć w wkładzie Oladipo czy Harklessa. Wiem, ze dopiero początek sezonu i nie należy wysnuwać takich tez ale Magic z taką grą wchodzą do PO. A o Celtach nie zamierzam po raz wtóry pisać.
Cavs @ Sixers
W końcu Sixers po atomowym starcie zaczną regularnie przegrywać. Nie powiem - fajnie grali, trio MCW-Turner-Young postraszyli jednak chyba czas wypełniać cele na ten sezon. Cavs zaczęli powolnie, Irving nie przypomina siebie, Jack też mało co daje zespołowi, Bennett póki co to niewypał. Ale nic nie trwa wiecznie Oba teamy muszą dziś pokazać taką grę jaką będę prezentować przez większość sezonu: Cavs 6-7 zespół na Wschodzie, a Sixers... no cóż, o nich wiele już pisałem i wciąż zdania nie zmienię. Celtowie czy Jazz mają już mega przewagę nad nimi Cavs słabo na wyjazdach, więc dobre spotkanie na przełamanie. Tak samo przełamali się słabsi od nich Wizards. Potencjał mają większy, wypada tylko pokazać to w końcu. Miło, że po takim starcie sezonu Sixers są &quot;overrating&quot;
Propozycje:
Wolves ML/-5 @1,6/2,07 Pinnacle
Magic ML/-6 @1,49/2,08 Pinnacle

Cavs ML/-4 @1,65/2,10 Pinnacle
Tyle w temacie ;)

Otrzymane punkty reputacji: +14
gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Brooklyn Nets (-3) - Washington Wizards ▶ [2,14] ⛔ (108:112)
Kolejny raz stawiam na Nets mimo, że się wcześniej na nich zawiodłem. Dzisiaj liczę, że zagrają w końcu mecz na swoim poziomie. Nie ma co ukrywać, że dla takiej ekipy początek sezonu zbyt udany nie był. Po 4 mecze mają dwa zwycięstwa i dwie porażki. Słaby mecz z Magic, którzy prezentują się póki co rewelacyjnie. Ostatnio dość pewnie u siebie ograli Jazz. Dzisiaj zmierzą się z Wizards, którzy przełamali ostatnio serię porażek. Należy jednak pamiętać, że rywalem w tym meczu było Sixers. Czarodzieje zagrali po prostu swoje i wystarczyło to do spokojnego pokonania takiej drużyny. Ale dzisiaj zadanie będzie dużo trudniejsze. Nets jest na pewno ekipą ze znacznie większym potencjałem i silniejszą pierwszą piątką. Jak dla mnie dzisiaj wreszcie pokażą swoje i pokonują team z Washingtonu. Niczego im do tego nie brakuje.

New York Knicks (-4) - Charlotte Bobcats ▶ [2,12] ✅ (101:91)
Idę tutaj w stronę Knicks, którzy będą dzisiaj chcieli się zrewanżować za ostatnią porażkę właśnie z Bobcats. Bilans NYK nie prezentuje się póki co najlepiej. Na 4 mecze jedno zwycięstwo i trzy porażki. Gdyby tak dokładniej przyjerzeć się tym meczom to z Bulls porażka tak naprawdę bardzo pechowa. Ładnie odrobili przewagę i gdyby wykorzystali te dwa wolne to pewnie mielibyśmy dogrywkę. Stało się jednak inaczej. Później porażka z silnym zespołem Wolves gdzie zadecydowała wręcz fatalna w ich wykonaniu pierwsza kwarta. No i ostatnio przegrali z dzisiejszym rywalem czyli Bobcats. Prawdę mówiąc gdyby zachowali trochę więcej koncentracji w 2 kwarcie to pewnie była by bardzo zaciekła walka o to zwycięstwo a tak pozwolili Charlotte uzyskać nieprzyjemną przewagę i skończyło się jak skończyło. Dzisiaj na pewno będą się starali za wszelką cenę zrewanżować i myślę, że może im się to udać. Bobcats mimo tego, że wyniki mają póki co bardzo dobre nie są tak regularną drużyną i ciężko im będzie powtórzyć taki dobry mecz. Jeśli na swoim poziomie zagra Melo i pociągnie tym wszystkim to mi się widzi tutaj wygrana NYK. Moim zdaniem nie są gorsi i będą chcieli to udowodnić.

Cleveland Cavaliers (-4.5) - Philadelphia 76ers ▶ [2,12] ⛔ (79:94)
Kolejny raz przeciwko Sixers ponieważ Cavs są jak dla mnie dużo lepszą ekipą, która nie da tutaj większych szans gospodarzom. Phila już chyba ochłonęła po tym super stacie. U siebie przegrali już zdecydowanie z GSW i Wizards. Dzisiaj przyjeżdża Cavaliers i myślę, że czeka ich to samo.
Cavaliers jak na razie dwie wygrane we własnej hali z silnymi rywalami (Nets i Timberwolves) oraz 3 porażki na wyjazdach. Na pewno będą chcieli coś z tym zrobić i myślę, że to jest bardzo dobry moment do przełamania takiej złej passy. Philadelphia pokazała już, że po tym świetnym początku wszystko wraca do normy. Cavaliers są moim zdaniem zdecydowanie lepsi i powinni ten mecz spokojnie wygrać. Irving tutaj bez litości wykorzysta słabości Sixers w obronie i myślę, że on sam jest w stanie zdobyć pokaźną ilość punktów. Jeśli Cavs pokażą swoją grę to nie powinni mieć większych problemów ze zwycięstwem.

Oklahoma City Thunder (-4) - Detroit Pistons ▶ [2,09] ✅ (119:110)

Właściwie to o Pistons już pisałem wcześniej i dużo się nie zmieniło. Dzisiaj zagrają z Thunder. Już przed meczem z Indianą pisałem, że mogą mieć problemy z silnymi rywalami. Pacers wygrali to spotkanie różnicą ośmiu punktów. Myślę, że podobny scenariusz może być też dzisiaj. Thunder po niezbyt pewnej wygranej z Jazz i wtopie z Wolves się otrząsnęli i zaliczyli dwie wygranej we własnej hali. Z Suns i Dallas. Jak dla mnie dzsiaj dołożą kolejne zwycięstwo. Pistons nie będzie raczej w stanie powalczyć z taką ekipą. Durant i Westbrook w takim meczu powinni zrobić swoje.

Otrzymane punkty reputacji: +2
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Wizards(+3,5) - Nets 1 @ 1,64✅
Bet365

Kursy na Wizards spadają i to nie dziwne, jeśli Pierce jest chory i prawdopodobnie nie zagra, a jeśli już to nie na 100% i w małym wymiarze czasowym. Jest to moim zdaniem spora strata dla ekipy Brooklynu. Na DWilliamsie będzie spoczywać odpowiedzialność, lecz ten do tej pory był oszczędzany przez ból kostki. Będzie to dla nich dość ciężki mecz i nie zdziwię się, że tutaj gospodarze wygrają ten mecz i tak też sądzę. Wall z Bealem w niezłej formie. DO tego dochodzi Gortat i Nene. Z Polakiem już są nawet zgrani, wygląda to z meczu na mecz coraz lepiej, dzisiaj Polak także powinien narzucać, mimo iż nie będzie miał łatwego rywala. Wizards też ma niezłego Webstera, który potrafi rzucać za trzy, więc mają czym postraszyć. Główną bronią gości jest Brook Lopez, jednak jeśli Pierce nie zagra to może nie dostać tylu piłek co zawsze. Nets do tej pory bez zwycięstwa na wyjeździe, natomiast po słabym początku Wizards wygrali w końcu mecz i dziś także moim zdaniem mają spore szanse wygrać kolejny.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Portland - Sacramento over 200,5 1,8 bet365
Ktoś mi podsunął typ, zagrałem, więc napisze krótko.
Portland rzuciło ponad 100 punktów z Houston oraz SAS, Sacramento z LAC za dużo nie rzuciło,
ale w meczach tych ekip ostatnio padało zazwyczaj ponad 200,
kto gra mnie interesuje, liczy się tylko przekroczenie tej linii, tyle.

Otrzymane punkty reputacji: +3
bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Chicago Bulls - Utah Jazz
Typy:
-Bulls wygrają obie połowy@1,75 (betcity) ✅✅✅
-Jazz under 87@1,88
✅✅✅

Wchodzę dziś w Chicago, bowiem do Wietrznego Miasta zawita lider w wyścigu po pierwszy pick w loterii draftu - Utah Jazz (0-5), okazja do przełamania będzie więc dla gospodarzy idealna. Bulls wracają do własnej hali po 2 porażkach, 104-107 z Sixers i 80-97 z Pacers. Tak więc mimo wczesnej fazy sezonu, wydaje się, że Byki powinny dziś wyjść mocno zmotywowane na ten mecz, zwłaszcza Rose, który póki co jest cieniem samego siebie sprzed 2 sezonów, czy choćby z preseasonu, gdzie szalał. Dziś powinien jednak złamać 20 pkt bo Utah na jedynce ma wyjątkowo marny zestaw, a jedyne nadzieje na dobry wynik może upatrywać pod koszem, gdzie Kanter z Favorsem gwarantują jako taką jakość. Jednak i Bulls na tych pozycjach ułomków nie mają, przede wszystkim Noah, który jest bardzo twardym defensorem. Marvin Williams, weteran, i rookie Trey Burke mogliby nieco podreperować marny wizerunek Jazz, jednak wciąż leczą urazy.
Pozwolę sobie zacytować opis Jazz sprzed meczu z Celtics, wtopionego 87-97, autorstwa Hardisona:
Jazz tankują. Jak inaczej wyjaśnić fakt, że jeszcze do wczoraj ich najlepszym strzelcem był – dla wielu „niejaki” – Alec Burks a podstawą rotacji trenera Corbina są John Lucas „III opcja na PG”, Richard „Sam się dziwię, że jeszcze gram” Jefferson, Jamaal „Bardziej niż to, że ja wciąż gram, dziwi mnie, że wciąż gra Richard Jefferson” Tinsley czy Mike „Kto?” Harris. Stawiam ich w pierwszym Power Tankingu niżej niż Celtics, bo Boston wygrywa tym, że już na samym starcie ma całkowicie zdemotywowany zespół, ale Jazz także dokonali dużo na froncie tankowania. Otóż mają już na koncie jedno zwycięstwo w „Derby Tankowców” – dali się ograć Phoenix Suns 84:87. Doceńmy ten fakt, bo łatwo nie było – Suns w końcu rzucali drużynowo ze skutecznością 37.3%. Na szczęście Jazz bohatersko pudłowali jeszcze bardziej (36.5%) i na wszelki wypadek popełnili 20 strat
Trzeba się z tym zgodzić - Jazz są w przebudowie i poza podkoszowymi mają może i najgorszy roster w NBA, przynajmniej dla mnie. Bulls dziś powinni zniszczyć ich swoją obroną, co powinno być o tyle łatwiejsze, że ekipa Corbina za wyjazdami nie przepada, ujmując to delikatnie. W ofensywie liczę jak wspomniałem na przełamanie Rose&#39;a, który fizycznie wygląda bardzo dobrze, a dziś ma łatwy matchup. Obstawiam wysokie prowadzenie do przerwy, w trzeciej kwarcie tak czy siak wychodzą starterzy i druga połowa także na konto gospodarzy. Nie przekonuje mnie Chicago swoją grą, to muszę przyznać, jednak pamiętajmy - ich rywalem są Jazz, którzy kadrowo jak i bilansem są na dnie NBA.

Otrzymane punkty reputacji: +14
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Aż czuję się nieswojo pisząc analizę tuż pod &quot;idolem&quot; całego forum, którego notabene nie powinno się tolerować, ale to już nie moja broszka... (nie, to nie Ty Bizon ???? )
Wall over 7,5 asysty, @1,85, betsson ✅ 14 asyst
W mojej opinii dzisiaj zobaczymy bardzo wyrównany mecz pomiędzy ekipami Wizard i Nets, co zwiastuje sporo minut dla PG gospodarzy. Wall od początku sezonu pomimo tego, że cała ekipa Czarodziejów nie zachwyca prezentuje niezła formę, a linii podanej powyżej nie przekroczył tylko raz w wygranym meczu przeciwko szóstkom, w którym zagrał najmniej minut.
Naprzeciw siebie będzie miał Derona, który potrafi bronić, więc może to zmusić Walla do częstszego dzielenia się piłką, co w efekcie przyniesie więcej asyst.
Myślę, że warto rozważyć ten bet.
Suns - Denver, Suns, @1,76, betsson ✅ 3Q dramat, ale mimo wszystko jest pięknie ;)
Przed sezonem ciężko było sobie wyobrazić, żeby grać na Słońca, ale póki co, jak na swoje możliwości prezentują się naprawdę dobrze... w przeciwieństwie do Bryłek. Goście byli już opisywani powyżej. Zmiana trenera, zmiana systemu gry, który nie ma prawa bytu w tej ekipie, wyprzedaż kluczowych graczy (Iguodala) to wszystko sprawia, że z fajnie grającej drużyny, prezentującej ofensywny basket, została marna zbieranina zawodników pokroju debilka McGee ;)
Phoenix tak jak pisałem grają na optymalnym dla siebie poziomie i póki tak jest trzeba z tego korzystać. Bledsoe wymiata, dzisiaj do składu może wrócić Dragić, który jest
game-time decision:
http://www.rotoworld.com/headlines/nba/216141/goran-dragic-practices-game-time-decision
Zresztą już kilka dni temu pisałem analizę, w której zaufałem Suns i nie zawiodłem się. Tym razem będzie podobnie ;)

Otrzymane punkty reputacji: +11
alanex 432

alanex

Użytkownik
John Salmons OVER 7 punktów [1.90] Marathonbet ⛔
Zawodnik s5, średnio 27 minut na mecz. Pierwsze trzy mecze raczej słabe(9,2,3 punkty) w ostatnim już nie najgorzej 13 punktów(5-11 z gry) w 34 minuty. Gracz czasem dość egoistyczny nawet gdy mu nie idzie, wiec swoje rzuty odda. W czterech meczach tego sezonu średnio 8 rzutów(w tym ~3 za 3). W karierze średnio prawie 10 punktów na mecz i przyzwoita skuteczność rzutów wolnych. Dzisiaj przeciwko Portland 4 celne rzuty i 7+ punktów jak najbardziej w jego zasięgu.

Los Angeles Lakers @ New Orleans Pelicans OVER 202,5 [1.97] Marathonbet ⛔
Trzecia najgorsza obrona w lidze, Lakers(średnio 107,2 punktów rywala) b2b po wczorajszym emocjonalnym zwycięstwie z Rockets zmierzy się dzisiaj z New Orleans Pelicans. Gospodarze w tym sezonie 95.7 punktów na mecz, co nie odzwierciedla w pełni ich ofensywnego potencjału. W starting 5 jest Jrue Holliday, Eric Gordon czy Anthony Davis, z ławki Tyreke Evans czy przyzwoity Anthony Morrow. Goscie z LA graja szybki basketball(3 miejsce w NBA biorąc pod uwagę liczbę posiadań w meczu) zdobywają około 100 punktów na mecz i jak juz napisalem wcześniej graja słabo w obronie, dodatkowo dzisiaj grając dzień po dniu. Myślę ze mlody zespol Pelicans skrzetnie to wykorzysta i oba zespoły zdobędą około 210 punktów w tym spotkaniu.

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Memphis - GSW 2 za 2,6 w fortuna

Nie bardzo rozumiem rozłożenia kursów 1,53 - 2,6 i widzę value w zagraniu na Warriors. ( dla porównania milenium ma tylko 2,2 )

Memphis oglądałem ostatnio w meczu z Pelikanami i wygladało to dramatycznie. Tak im był źle, grając w finale konferencji, że zmieniając trenera, moga mieć problemy z TOP8. Wiadomo, że to nigdy nie byli tytani ataku, ale nadrabiali obroną. Teraz nie ma już za bardzo ani obrony, ani ataku. Dodatkowo rotoworld wskazuje na problemy Conwaya i Randolph i poddaje pod wątpliwość ich występ. U gości nawet jak nie zagra Stefanek ( co wcale nie jest takie pewne, bo małe szanse na pogranie są ), to jest obecnie wystarczająco dużo mocy, by się postawić - kto oglądał dzisiejszy mecz ze Spurs to wie. W mojej ocenie, analizując aktualną formę tych drużyn powinno być tu po 1,9, a nie 2,6 na gości.

blum 70

blum

Użytkownik
Raptors - Jazz ⛔
Typ: wygrana Jazz
Kurs: 4.40
Marathonbet

Zdaję sobie sprawę jak wygląda ten typ. Jazz w tym sezonie planowo &quot;tankuje&quot;, co widać w tabeli i statystykach. Jednak najgorsza seria otwarcia w 39 letniej historii klubu (6 porażek z rzędu) może podziałać na ten team mobilizująco. A mimo koszmarnych wyników ma on pewien potencjał - Hayward, Kanter i Favors to perspektywiczni gracze, o których jeszcze usłyszymy. Toronto też nie gra dobrze - notują serię 3 porażek a ich skuteczność z pola jest niska (42.8%). Typ jak najbardziej ryzykowny, ale ze względu na atrakcyjny kurs, można spróbować zagrać niewielką kwotę.

---
Pozostałe typy na dziś:

Pacers - 2.12 ✅
Rockets - 1.76
⛔

D 0

dabrusdan

Użytkownik
Siema sory ze wam przerwe tą dyskusje od niedawna zaczelem ogladac NBA i obstawiac.Moje pytanie brzmi dlaczego dziś jest tak wyskoki kurs na Portland 2.01 z Sacramento 1.82 kurs z Unibet w czoraj w nocy Portland u siebie pokonali 104-91 nie jest to jakis wynik miażdzący ale zachęcajacy do postawienia znowu na Portland..
Ktoś z fanatyków NBA odpowie?

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Seria h-n-h. Graj Sacramento ???? taki ładny head fake wg mnie. Raz że pamiętasz wczorajszy mecz i wynik, dwa buk wystawia ładny kurs, który dodatkowo zachęca do gry na Portland. Portland na wyjazdach to nic pewnego. Gdybym miał grać to grałbym Kings na krótkiej linii.

wjot 23

wjot

Użytkownik
IND PACERS @ BKN NETS | UNDER 186,5 | 1.90 Bet 365 :-| zwrot
Stawiam tutaj na UNDER. Dla obu drużyn będzie to b2b. Pomimo wczesnego sezonu zmęczenie zrobi swoje. BKN zagrał wczoraj ciężki i wyczerpujący (OT) mecz z Wizzards, natomiast Pacers&#39;i zaczęli sezon z dużym natłokiem meczów. Do tego dodamy świetną defensywę drużyny z Indiany i powinniśmy mieć low-scoring game.
Siema sory ze wam przerwe tą dyskusje od niedawna zaczelem ogladac NBA i obstawiac.Moje pytanie brzmi dlaczego dziś jest tak wyskoki kurs na Portland 2.01 z Sacramento 1.82 kurs z Unibet w czoraj w nocy Portland u siebie pokonali 104-91 nie jest to jakis wynik miażdzący ale zachęcajacy do postawienia znowu na Portland..
Ktoś z fanatyków NBA odpowie?
Kolego, w NBA analizy h2h nie są najważniejsze. Bardzo ważną rolę odgrywa tutaj kwestia czy drużyna gra u siebie, czy nie. Sacramento przed swoją publicznością gra dobrą ofensywę. Wczoraj przez 3 kwarty mecz był wyrównany. Buki skłaniają się ku podobnej sytuacji z tym że tym razem w stronę Sacramento.
Innymi słowy - nie wiadomo kto wygra, więc dajemy lekką przewagę home team.
Podobnie jak kolega wyżej - grałbym Sacramento.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
IND PACERS @ BKN NETS | UNDER 186,5 | 1.90 Bet 365

Stawiam tutaj na UNDER. Dla obu drużyn będzie to b2b. Pomimo wczesnego sezonu zmęczenie zrobi swoje. BKN zagrał wczoraj ciężki i wyczerpujący (OT) mecz z Wizzards, natomiast Pacers&#39;i zaczęli sezon z dużym natłokiem meczów. Do tego dodamy świetną defensywę drużyny z Indiany i powinniśmy mieć low-scoring game.

Kolego, w NBA analizy h2h nie są najważniejsze. Bardzo ważną rolę odgrywa tutaj kwestia czy drużyna gra u siebie, czy nie. Sacramento przed swoją publicznością gra dobrą ofensywę. Wczoraj przez 3 kwarty mecz był wyrównany. Buki skłaniają się ku podobnej sytuacji z tym że tym razem w stronę Sacramento.
Innymi słowy - nie wiadomo kto wygra, więc dajemy lekką przewagę home team.
Podobnie jak kolega wyżej - grałbym Sacramento.
A co powiesz o tej samej sytuacji w przypadku Cavs - Phila ale ogromna dysproporcja kursów. 4.00 na Phile która wczoraj wygrała +15? No okej, Cavs u siebie tak jak piszesz, ale czy 1.2 - 4.0 to dobry dobór kursów? Co sądzicie na ten temat?

wjot 23

wjot

Użytkownik
A co powiesz o tej samej sytuacji w przypadku Cavs - Phila ale ogromna dysproporcja kursów. 4.00 na Phile która wczoraj wygrała +15? No okej, Cavs u siebie tak jak piszesz, ale czy 1.2 - 4.0 to dobry dobór kursów? Co sądzicie na ten temat?
Tutaj to bym się bał obstawiać. Z 76ers w tym sezonie jest mega niespodzianka. Wszyscy oceniali tą drużynę jako jedną z najsłabszych, typowy tank season, a tu zaczęli o dziwo dobrze. I teraz mamy dylemat - czy to tylko przypadek i zaraz wróci wszystko do normy, czy może jednak coś w tym jest i w cale nie są tak słabi jakby się to mogło wydawać? Dużo tutaj zależy od dyspozycji MCW - nie grałbym tego spotkania.
Ja bym dał kurs 1.60 - 2.00. Pewnie buki nie wierzą w kolejny &quot;cud&quot; dla Philadelphi i dlatego widzimy 4.00

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Po pierwsze to Cavs kadrowo powinni łykać takie 76ers na śniadanie. Stąd ten kurs, wczorajszy mecz nie ma tutaj nic do rzeczy. Jakby się przytrafiło powiedzmy Heat przegrać z takimi 76ers to następnego dnia, nie będziemy mieli na nich z tego powodu 3 razy większego kursu.
Phila zaskakuje niemiłosiernie na początku sezonu, ale prawda jest taka, że personalnie to obecnie najgorsza drużyna tej ligi i w dalszej części sezonu musi to wyjść.
a ja dzisiaj zagram:
Howard over 16.5 (1.96) Marathon ✅
Rockets regular time (1.75) Marathon ⛔
Ok. Dwight ostatnio nie zachwycił, ale dzisiaj linia jedynie 16.5? moim zdaniem zaniżona o co najmniej dwa oczka. Coraz więcej zespołów hakuje Howarda, robi to już praktycznie każdy. Oczywiście skuteczność z tych jego osobistych jest marniutka, ale jednak kilka darmowych punktów do overa to zapewnia. LAC nie za bardzo mają kim bronić pod koszem, ostatnio np. Vucevic się tam z nimi zabawił i 30 pkt z jego strony.
Zdecyduje się też zagrać na wygraną Houston. Clippers na wyjazdach jak do tej pory dno. Baty od Lakers na początek, potem co ciekawe baty od Magic i planowa porażka z Heat. Gra Houston mi się podoba, personalnie team bardzo mocny, kolejnej wpadki na własnym boisku raczej nie zaliczą
Przed oddaniem typu warto sprawdzić kontuzje. Motor napędowy Rakiet jest kontuzjowany i nie wiadomo czy wystąpi w meczu: James Harden (feet) told reporters he is questionable for Saturday&#39;s game against the Clippers./rotoworld. Bez niego będzie mega ciężko, bo klocek Howard gry nie pociągnie. Jeżeli info się potwierdzi warto grać na over 15 Parsonsa @1.90 maraton.
ajj nie zwróciłem uwagi :;/: a na roto wchodziłem. Zobaczymy, mam nadzieję, że zagra

sewerynkg 22,5K

sewerynkg

Użytkownik
Howard over 16.5 (1.96) Marathon Rockets regular time (1.75) Marathon
Ok. Dwight ostatnio nie zachwycił, ale dzisiaj linia jedynie 16.5? moim zdaniem zaniżona o co najmniej dwa oczka. Coraz więcej zespołów hakuje Howarda, robi to już praktycznie każdy. Oczywiście skuteczność z tych jego osobistych jest marniutka, ale jednak kilka darmowych punktów do overa to zapewnia. LAC nie za bardzo mają kim bronić pod koszem, ostatnio np. Vucevic się tam z nimi zabawił i 30 pkt z jego strony.
Zdecyduje się też zagrać na wygraną Houston. Clippers na wyjazdach jak do tej pory dno. Baty od Lakers na początek, potem co ciekawe baty od Magic i planowa porażka z Heat. Gra Houston mi się podoba, personalnie team bardzo mocny, kolejnej wpadki na własnym boisku raczej nie zaliczą
Przed oddaniem typu warto sprawdzić kontuzje. Motor napędowy Rakiet jest kontuzjowany i nie wiadomo czy wystąpi w meczu: James Harden (feet) told reporters he is questionable for Saturday&#39;s game against the Clippers./rotoworld. Bez niego będzie mega ciężko, bo klocek Howard gry nie pociągnie. Jeżeli info się potwierdzi warto grać na over 15 Parsonsa @1.90 maraton.

Sporo fauli gwizdanych jest na Hardenie, bo on specyficznie wbija się pod kosz. Przy wjeździe trzyma mocno piłkę na dole, tak aby obrońca spróbował mu ją wybić i bardzo często kończy się faulem. Zreszta zobacz na yt ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
wjot 23

wjot

Użytkownik
Dokładnie, bez Hardena Rocketsi nie mają raczej szans. Jeśli jednak Harden zagra, to skłaniałbym się ku zwycięstwie Houston, szczególnie że grają u siebie. A warto zaznaczyć, iż gdy Houston gra u siebie, to sędziowie gwiżdżą faul jak tylko krzywo spojrzysz na Hardena. Nie wiem jakim cudem Lakersi wygrali z nimi ostatnio, bo ewidentnie grali 5 vs 8.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Indiana Pacers @ Brooklyn Nets
Ależ znakomicie Pacers rozpoczęli ten sezon. Co prawda nie były to w większości mecze z ciężkimi rywalami, ale mimo wszystko bilans 6-0 robi wrażenie. Indiana prezentuje wszystko to co w zeszłym sezonie + widoczny jest upside w grze Stevensona + utrwalenie formy Paula George&#39;a z tegorocznych PO. Chłopak udowadnia, że jest wart maksymalnego przedłużenia pierwszego kontraktu. W końcu rozwiązano problem z brakiem wsparcia z ławki. Brak George Hilla? No problem. Jest C.J. Watson. David West ma słabszy mecz? Z ławki swoje robią inni wysocy np. Scola lub Mahinmi. Danny Granger? A kto to jest D. Granger. O nim chyba już wszyscy zapomnieli. A na swoje szanse czeka przecież Copeland. Ciężko znaleźć minusy w ich grze w tej chwili. Ale pamiętajmy, że to początek i ja z ogólną oceną ich gry wstrzymam się jeszcze do czasu ciężkich meczów wyjazdowych. Jak np. ten dzisiejszy.
Mniej kolorowo jest na Brooklynie. Gwiazdorska drużyna w której piątce wychodzi pięciu niedawnych All Starów, a z ławki prezentują się m.in. jeden z najlepszych 6th manów tej ligi - Jason Terry + AK47 wygląda się świetnie na papierze. Ale na boisku nie jest już tak pięknie. Oprócz Lopeza to wszyscy oni wyglądają jakby byli jeszcze na wakacjach. Zwłaszcza KG. Co prawda zaczęli od pokonania Heat ale potem wtopy. Trzeba jednak pamiętać, że te 3 porażki przytrafiły się na wyjazdach. IMO analogiczna sytuacja jaka jest w Cleveland. Ta drużyna dopiero jest de facto budowana. Minie troszkę czasu zanim to wszystko zatrybi. Na wyjazdach będzie im ciężko. To już widać. Ale na własnym parkiecie będą piekielnie mocni.
Co prawda są dzień po dogrywce w Waszyngtonie. Do tego Kevin Garnett miał być odpuszczany w b2b ale mimo wszystko wydaje mi się że to dobre miejsce by pobrać win Netsów po dobrym kursie. Mecz u siebie, po ciężkiej porażce. No i mimo wszystko szersza kadra niż ta Pacers, więc w przypadku gdy oba teamy są b2b to widzę tutaj szansę dla gospodarzy. KG jest jeszcze zardzewiały. Nets mają szeroką i silną kadrę. Mogą sobie pozwolić na grę większą rotacją i danie więcej minut dla Livingstona, Andersona, Terry&#39;ego, Blatche&#39;a czy Kirilienki. Może im to wręcz wyjść na dobre. Zresztą wczoraj, mimo dogrywki, to liderzy i tak wcale tak długo nie pograli. DWill 31, JJ 34, PP 27 minut. Tylko Brook 37 ale i tak dziś spodziewam się, że taki Evans czy Blatche i tak powinni zagrać więcej niż normalnie, bo walka pod koszami będzie intensywna.
A Pacers wbrew pozorom wcale tak łatwo wczoraj przeciwko Raptors nie mieli. Dla porównania George zagrał 39 minut, Hibbert 31, West 29. Kurs dość wyraźnie wzrósł od początkowych wyliczeń. W tej chwili już mnie w zupełności zadowala. Go Nets!
Brooklyn Nets ML @ 1,93 w Marathonbet ⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom