>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Listopad 2013

Status
Zamknięty.
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Bobcats po niespodziewanym wyjazdowym zwycięstwie nad Knicks wracają do Charlotte by zmierzyć się w meczu b2b z Raptors.
Zwycięstwo niespodziewane, aczkolwiek raczej nie robi wielkiego wrażenia na tych, którzy oglądali w tym sezonie NYK, którzy wygladają naprawdę tragicznie na razie. I czy może to wyglądać w przyszłości inaczej, jeżeli oni chcą contenderować z Bargnanim pod koszem..?
Dziś w nocy przyjeżdża właśnie były klub makarona. Raptorsi dysponują zespołem, który może włączyć się do walki o PO na wschodzie. Lowry, DeRozan, Gay, Valanciunas to naprawdę mocna paczka, szczególnie w ofensywie. S5 dopełnia zawsze solidny Amir Johnson. Zwróciłbym uwagę także na ławkę, która w mojej ocenie może być jedną z ciekawszych ławek ligowych. Augustin, Fields, Hansborough i Ross, czyli gracze, którzy mają potencjał by być pierwszopiątkowymi graczami nie tylko w Toronto.
Zaczęli od 1-2, ale na razie ciężko wyciągać jakieś wnioski konkretne. Na wyjeździe porażka z Hawks i zwycięstow z Bucks, u siebie spodziewana przegrana z Heat.

Bobcats? Dla mnie najwięksi faworyci do top3 loterii obok Celtics. Z ciekawych grajków jest tam tylko Kidd i Taylor jako zadanowiec. Kemba to będzie jedynie ktoś, kto może być pierwszą strzelbą w lottery team. Biyombo nie robi absolutnie żadnych postępów i jest dziś wielką dziurą w ataku swojej drużyny. Reszta to scruby.

Raptors potencjał mają i jeżeli chcą zameldować się w playoffach to po prostu muszą takie mecze wygrywać.

Raptors (-2,5) @ 1,94 Marathonbet⛔

Otrzymane punkty reputacji: +7
kebi 259

kebi

Użytkownik
San Antonio Spurs - Phoenix Suns
Typ: Suns (+16.5) / 99:96 ✅
1.56 Marathonbet
Po raz kolejny buki nie dają żadnych szans byłej drużynie Marcina Gortata na zwycięstwo. Po cichu liczyłem na taki rozwój wydarzeń, aby pobrać wyższy handi. Drużyna skazywana na pożarcie potrafi pokonać Portland czy New Orleans (wyjazd, bez Dragicia). Mecz z Oklahoma przegrany w ostatniej kwarcie, ostatecznie 7 pkt w plecy.
The good news is that Dragic &quot;wants to reserve the right to play [Wednesday] if he is feeling better after two days of rest and treatment.&quot;
Nie wiadomo, czy Dragic zagra czy nie, ale i bez niego Suns pokazali, że są w stanie dobrze zagrać. Spurs są faworytem, ale w wypadku spokojnego prowadzenia Popovich z pewnością będzie oszczędzał swoich weteranów.
Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks
Typ: Dallas (+10.5) / 107:93 ⛔ zawiodła skuteczność
1.55 Marathonbet
Wrócił Westbrook, ale to nie zmienia faktu, że Oklahoma w tym momencie jest drużyną przeciętną. We dwójkę z Durantulą wszystkiego nie wygrają, ostatnio wymęczone zwycięstwo przed własną publicznością z kandydatem do wygrania &quot;walki&quot; o pierwsze miejsce w drafcie. Odejście Kevina Martina jeszcze bardziej uderzyło w Thunder. Dzisiaj przyjdzie im się zmierzyć z silniejszym teamem. Dallas po ściągnięciu Monty Ellisa i Jose Calderona dostało więcej świeżości w ofensywie. Bilans 3-1, jedyny mecz przegrany w Houston, które nie ukrywajmy jest w tym momencie teamem zdecydowanie silniejszym niż Thunder. Oczekuję zaciętego spotkania, nie wykluczałbym także zwycięstwa przyjezdnych.

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Cavs @ Bucks
A ja dalej gram swoje przeciwko takim dziwnym tworom w tym sezonie jak Nuggets, Celtics, Sixers czy właśnie Bucks. Zwłaszcza jeśli na ich rywali są takie kursy na ML (~@1,8). Wiem, póki co Irving nie jest tym Irvingiem z zeszłego roku; Jack również nie spełnia pokładanych w nim nadziei żeby dać tyle z ławki co w zeszłym roku w GSW. Powoli do gry wraca mistrz kręgli Bynum co poprawi trochę grę w obronie na środku zamiast ruszającego się jak olbrzymi clown Varejao. Martwi trochę pierwszy pick tegorocznego draftu. Bennett póki co bez punktu z gry KLIK :!: To najgorszy start kariery spośród wszystkich numerów 1 draftu od 1966 roku (czyli od momentu gdy narodził się draft w takiej postaci jakiej znamy go dziś). Gorszy niż Kwame Brown, gorszy niż Michael Olowokandi. Jednak w preseason grał bardzo dobrze, więc jest szansa, że przebudzi się w końcu. Razem z Irvingiem i Jackiem. A Bucks są dobrym przeciwnikiem do tego. A żeby było jeszcze łatwiej (????) to spore grono narzeka na mniejsze lub większe urazy: Knight - staw skokowy, Sanders - kciuk, Ilyasova - kostka, Ridnour - plecy. Po kontuzji kolana może - nie jest to pewne na 100% - wrócić Udoh jednak nie nastawiam się na fajerwerki z jego strony.
Nie wiadomo ile z tych wymienionych graczy zagra choć patrząc na mizerną i wąską ławkę raczej będą musieli postać trochę na parkiecie. No ale jak może ta ich gra wyglądać? Tego chyba domyśli się każdy ;)
W skrócie: słabi + kontuzjowani Bucks = dobry mecz na przełamanie dla lidera i ważnych ogniw Cavs ????
Jazz @ Celtics
Chyba jako jedyny odważę się &quot;zanalizować&quot; ten mec... wróć! parodię ;)
Przed startem RS&#39;a wywiązała się ciekawa dyskusja. Kto idzie na mistrza? Nudy. Kto idzie po Wigginsa – oto co jest w tym roku trendy!
Obaliłem wtedy mit &quot;dumy Celtów&quot; i brak tankowania w przeszłości. Teraz póki co również nie zawodzą i bardzo dobrze zaczęli ten sezon (0-4). Jeśli taki gracz jak Wallace musi krzyczeć na kolegów, że grają samolubnie i nie walczą o zwycięstwo to coś musi być na rzeczy. Halo, panie Wallace - nikt Cię nie uświadomił o co gracie w tym sezonie? ????
Jazz również są 0-4. &quot;I o to chodzi! Nie jakieś tam 3-1 Sixers i Suns. Tylko Celtics i Jazz póki co godnie reprezentują ducha przegrywania jak największej ilości meczów. Jazz robią to na dodatek bardzo fajnie, bo nie wydają się drużyną, która – tak jak Celtics i marnotrawni póki co 76ers i Suns – została zbudowana by przegrywać. Oni po prostu postanowili postawić na młode potencjalne gwiazdy – Gordona Haywarda, Derricka Favors, Enesa Kantera i Treya Burke’a. Nie dajcie się jednak nabrać – Jazz tankują. Jak inaczej wyjaśnić fakt, że jeszcze do wczoraj ich najlepszym strzelcem był – dla wielu „niejaki” – Alec Burks a podstawą rotacji trenera Corbina są John Lucas „III opcja na PG”, Richard „Sam się dziwię, że jeszcze gram” Jefferson, Jamaal „Bardziej niż to, że ja wciąż gram, dziwi mnie, że wciąż gra Richard Jefferson” Tinsley czy Mike „Kto?” Harris. Stawiam ich w pierwszym Power Tankingu niżej niż Celtics, bo Boston wygrywa tym, że już na samym starcie ma całkowicie zdemotywowany zespół, ale Jazz także dokonali dużo na froncie tankowania. Otóż mają już na koncie jedno zwycięstwo w „Derby Tankowców” – dali się ograć Phoenix Suns 84:87. Doceńmy ten fakt, bo łatwo nie było – Suns w końcu rzucali drużynowo ze skutecznością 37.3%. Na szczęście Jazz bohatersko pudłowali jeszcze bardziej (36.5%) i na wszelki wypadek popełnili 20 strat. Gratuluję!&quot;
Dlatego under w meczu wydaje mi się naturalnym wyborem ;)
Do tego dubel OKC + LAC @1,78 w Pinnacle wydaje się dobrym i bezpiecznym wyborem dla grających bezpiecznie ;)
Propozycje:
Cavs ML/-2,5 @1,83/2,09 Pinnacle
Celtics - Jazz under 184,5 @2,02 Pinnacle
OKC + LAC @1,78 Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +6
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
warto dzis grac na wizards, bo ma wrocic Nene. poza tym 76ers sa znacznie slabsi niz wskazuje na to ich bilans.
ale nie tak słabi jak niektórzy twierdzą. Zwycięstwo z Heat to nie przypadek, ich s5 ma potencjał żeby urwać mecz każdemu. Patrzę na ten skład z Turnerem, Youngiem, Hawesem, Carterem i jestem zaintrygowany co pokażą.
Patrzę na s5 Celtów z Faveranim czy Bobków z Hendersonem, McRobertsem, Biyombo i chce mi się żygać.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Philadelphia 76ers - Washington Wizards 2 @ 1,71✅
WilliamHill

Ja na nockę stawiam Czarodziei ze stolicy, wraca dziś do składu Nene, który na pewno zdobędzie trochę punktów i pomoże wygrać 1 mecz w regular season. Oba zespoły grały już ze sobą, wygrała Phila siedmioma punktami, jednak Wizards nie grali wcale dobrze. Po pewnym czasie jednak zgrali się trochę z Marcinem, coraz lepiej im szły akcje z Polakiem do tego dochodzi Nene, więc moim zdaniem nie bez przyczyny są tutaj faworytem. 76ers po 3 wygranych - wreszcie można by rzec - przegrało z GSW, a ich gra nie wyglądała tak rewelacyjnie jak w tych pierwszych 3 meczach. Słabsza skuteczność ciut lepsza obrona i od razu widać efekt. Wizards na pewno zmotywowani by w końcu wygrać pierwszy mecz i sądzę, że dziś to uczynią. Gram dość śmiało!

Otrzymane punkty reputacji: +2
majsti 240

majsti

Użytkownik
Indiana Pacers - Chicago Bulls
Indiana Pacers - 1.65 - Unibet ✅

Dzisiejszej nocy Indiana Pacers podejmie u siebie zespół Chicago Bulls. Ostatnie spotkania wskazują na przewagę zespołu z Indianapolis (4-0), Chicago (1-2), lecz trzeba przyznać ze &quot;byczki&quot; miały trudniejszy terminarz. H2H ostatnich 5 meczy wypada korzystniej dla drużyny ze stanu Illinois, ale ja uważam, że dzisiejszej nocy będzie inaczej. Do zespołu Chicago po półtorarocznej wrócił Derrick Rose, lecz jak na razie jego forma nie wygląda na taką do jakiej nas przyzwyczaił - średnia 14.3 pkt i zaledwie 28.8% FG i sądzę, że w tym meczu zostanie zdominowany przez Paula Georga, który w dzisiejszym meczu przeciwko Detroit zdobył double - double. Myślę, że w walce pod koszem Roy Hibbert &quot;pochłonie&quot; Joakima Noah i to może przyczynić się do dzisiejszej wygranej Indiany. Co prawda Pacers są b2b ale uważam, że chcąc podtrzymać serię zwycięstw, dzisiejszej nocy wyjdą szczęśliwi ze swojej hali ;)

Otrzymane punkty reputacji: +4
kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Indiana Pacers - Chicago Bulls typ:1 @ 1.7 buk:Betclic ✅

Witam,dzisiaj krótko i konkretnie.Byki przyjeżdżają do Indiany która jest niepokonana w tym sezonie. Pacers grają solidny basket,wszyscy uważają że są w stanie ogromnie namieszac w walce o tytuł,dzisiaj przeciwko Bykom nie pewny jest występ Hilla.Po drugiej stronie znaki zapytania w co do gry w dzisiejszym meczu Rose i Hinricha. Co do gry Bulls,widziałem ich mecze z Miami,NYK i muszę przyznac ze ich gra mnie nie przekonuje.Wg mnie strasznie męczą się w ataku,Rose jeszcze nie jest w najwyższej formie,dużo strat+ mała skutecznośc rzutów,Noah któremu wiecznie coś dolega również nie jest w najwyższej formie.Dzisiaj przyjdzie im się zmierzyc z drużyną Pacers która jest na fali,fakt to że Pacersi grali wczoraj mecz stwarza pewne ryzyko ze względu na zmęczenie,ale jest to bardzo prestiżowy mecz i uważam że Indiana Pacers bd chciała wygrac aby udowodnic ze faktycznie liczą się w grze o tytuł.

Ps. Cieżko mi się to pisało jako że kibicuje Bulls. Sorry za brak &quot;CI&quot; ale coś mi się z klawiaturą dzieje.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Clippers @ Magic
Magic +7✅✅
Look ahead dla Clippsów przed meczem z Heat...na Heat każdy się spina + podróż na wschód, liczę że Clippers po ostatnim wystrzale będą już myślami przy meczu z Heat i nieco zlekceważą Magic, którzy u siebie są groźni, młodzi i gniewni.
under 190 Pelicans/Grizzlies ✅✅
Grizzlies mieli grać szybciej, ale coś słabo to wychodzi bo średnio mają kim grać taką koszykówkę - liczę na defenswyny mecz, linia wysoka jak na mecze Miśków, raczej widzę twardy fizyczny mecz niż jakiś fuckfest z obu stron
Wizards -3 @ 1.90✅✅
Lubię grać serię h-n-h..nie jest to klasyczny przypadek, ale nie tak dawni Wizards dostalui u siebie od Sixers..buk wystawił Wizards jako faworyta, więc zaufam bukowi, który z reguły kasy za darmo nie daje.

Otrzymane punkty reputacji: +26
easy 3,1K

easy

Forum VIP
Jeśli taki gracz jak Wallace musi krzyczeć na kolegów, że grają samolubnie i nie walczą o zwycięstwo

Zabawnie to brzmi z ust goscia, ktory jeszcze rok temu w Nets stwierdzil, ze brakuje mu motywacji do dalszej gry w kosza i przez to wlasnie znajduje sie w slabszej formie ????

Ja mam teorie, ze Boston specjalnie piluje Bradleyem na jedynce by zmniejszyc jego wartosc przed nadchodzacymi negocjacjami i latem podpisza za bardzo dobre pieniazki ekstra scinajacego obronce + wylapia jakis piekny pick :grin:

alanex 432

alanex

Użytkownik
Paul George OVER 33,5 Points + Rebounds + Assists [1.83] bet365 ⛔ 30 &quot;pkt&quot;
Na szybko bo mało czasu. Zdobywca zeszłorocznej nagrody Most Improved Player Paul George doskonale zaczął obecny sezon, zdobywa średnio 27ppg, 8.8rpg i 4.3 apg co daje 40 &quot;punktów&quot; na mecz. W obecnym sezonie w każdym meczu przekracza 35, odpowiednio: 35, 43, 46, 45. Dzisiejsze spotkanie przeciwko Chicago na pewno będzie wyrównane co daje dużo minut dla starterów w tym Georga. Pewniak to nie jest, bo wypada wspomnieć bardzo dobra defensywę Bulls. Niemniej jednak polecam ten bet, myślę ze ma duże szanse powodzenia.

e: przy okazji: w którym buku jest najwięcej zakładów na graczy typu(punkty/+zbiorki/+asysty)?

Otrzymane punkty reputacji: +4
wjot 23

wjot

Użytkownik
LA Clippers @ MIA Heat | Miami (-5) | 1.80 Bet 365
W tym spotkaniu nie doszukiwałbym się &quot;niespodzianki&quot;. Co prawda Clippersi to dobra drużyna w tym sezonie, ale nie wróżę im zwycięstwa na wyjeździe z obrońcami tytułu. Dla MIAMI będzie to &quot;statement game&quot;. Sezon zaczęli dość słabo i jeśli chcą pokazać całej lidze, że nadal są faworytami do kolejnego championship, to muszą być górą w tym spotkaniu. Lebron i spółka będą niewątpliwie chcieli pokazać, że potrafią wygrać z czołowymi drużynami NBA.
Co do match&#39;upów - Clippersi mogą mieć problemy z Wadem i Lebronem. Odpowiednio na tych pozycjach gra Redick oraz Griffin. Redick&#39;owi będzie ciężko bronić Wade&#39;a, a Griffin w obronie jest nadal przeciętny. Co prawda ma warunki fizyczne, by &quot;powalczyć&quot; z Lebronem, ale LBJ może &quot;wyciągnąć&quot; go na linię 3pkt i wtedy zrobi się trochę miejsca pod koszem dla innych. Więc coś za coś.

ATL Hawks @ DEN Nuggets | Denver (-3) | 1.71
Bet 365
W tym spotkaniu zgodzę się z bukami - moim zdaniem Denver jest tutaj faworytem.
Sezon rozpoczęli bardzo słabo. Pomysł na grę ich nowego trenera nie za bardzo im &quot;podchodzi&quot;. Brian Shaw preferuje grę w half-court. Pozostałości po triangle offense robią swoje. Mimo to uważam, że jest to dobry mecz na przełamanie dla Nuggets&#39;ów. Zaczęli sezon 0-3 i na pewno będą chcieli przerwać ten loosing streak. Drużyna z Atlanty do najgorszych nie należy, ale jestem tutaj dość spokojny o wynik. Nuggetsi pokazali, że potrafią powalczyć ze Spursami. Do ostatniej kwarty prowadzili wyrównany pojedynek. Atlanta jest niewątpliwie słabszym zespołem niż doświadczeni Spursi i w tym spotkaniu spodziewam się delikatnego zwycięstwa Nuggets&#39;ów.
LA Lakers @ HOU Rockets | Houston (-13) | 1.90 Bet 365
W ostatnim czwartkowym spotkaniu &quot;zmuszony&quot; jestem stawiać przeciwko swojej ulubionej drużynie. Lakersi nie mają większych szans z drużyną z Houston. Rocketsi grają bardzo dobrą koszykówkę z Howardem w swoich szeregach. Dodatkowo Beverly wraca do gry. Żaden PG z Lakersów (może oprócz Farmara) nie ma szans z Linem.
Jeszcze większym wyzwaniem dla Jeziorowców będzie &quot;upilnowanie&quot; Hardena. Na tej pozycji nie mają dobrego obrońcy. Meeks daje z siebie wszystko, ale warunki fizyczne nie działają na jego korzyść. Ulubieniec D`Antoniego - Blake - zostanie po prostu pożarty żywcem przez The Beard. Do tego dodajmy Parsonsa i Howarda, a po drugiej stronie Wiliamsa oraz Gasola i mamy prawie pewną porażkę drużyny z Los Angeles.
Lakersi nie mają przewagi na żadnej z 5 pozycji. Jak wiemy, Bryant nie wróci do gry przez najbliższy tydzień, a jest on jedyną szansą Lakersów na pokonanie drużyny z Houston.
Jedyną wątpliwością powinien być tylko wymiar porażki, a więc różnica punktów.
Jednakże Lakersi w obu wyjazdowych spotkaniach (@GSW oraz @MAVS) pokazali, że jak przegrywać, to przegrywać konkretnie.
Rocketsi nie powinni więc mieć problemów z pokryciem takiego handi.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Denver Nuggets - Atlanta Hawks(+6,5) 2 @ 1,66✅
Ja na dziś postanowiłem wybrać spotkanie w/w drużyn z racji tego, iż zapewne na parkiecie zobaczymy dobre i wyrównane spotkanie. Faworytem wg bukmacherów jest ekipa gospodarzy, jednak nie do końca ja tak sądzę...Do tej pory bilans 0-3, dobra, zgodzić się trzeba, że przegrywali z niezłymi ekipami typu Spurs, Kings czy Traiblazzers, jednak goście zdołali pokonać Kings a do tego też Raptors zaś minimalnie przegrali z LAL. W Denver o sile zespołu stanowi Lawson z Foyem i McGee, do tego dochodzą także rezerwowi jednak po drugiej stronie jest Horford. Horford, który rzuca 18pkt na mecz, do tego Teague, Korver oraz Millsap. Cała czwórka w niezłej formie i na dobrym poziomie, więc sądzę, że ekipa z Denver będzie miała spore problemy z wygraniem meczu. Do tego dochodzą błędy w grze Nuggets przez nowego trenera. Moim zdaniem Hawks wygra ten mecz, jednak ja gram bezpieczniej po satysfakcjonującym mnie kursie.

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
@AqQuisek
nie to, że się czepiam ale jednak muszę ;)
Pisanie, że o sile Nuggets stanowi Foye czy, o zgrozo! JaVale &quot;Tragic Bronson&quot; McGee to ehm...

McGee jedynie o jakiej sile decyduje to siła śmiechu w każdym odcinku Shaqtin&#39; a Fool!
Do tego jacy rezerwowi dochodzą? Mały Nate? Hickson który stracił właśnie miejsce w s5? + pisanie o Kings jako niezłej ekipie przy Spurs czy PTB powinno podchodzić pod paragraf ;)
Jeśli chodzi o Atlantę: nie rozumiem zachwytu nad minimalną porażką z LAL. To powinna być rzecz do wstydu. Jedynie pokazuje nam jak beznadziejnie póki co grają na wyjazdach. A teren w Denver jest trudny mimo, że Bryłki nie zachwycają. W końcu jednak wygrają i mimo, że grają beznadziejnie to Atlanta jest rywalem na ich poziomie. Nie decyduję się jednak na typowanie tego meczu, nie neguję Twojego typu, bo uważam że ma spore szanse wejścia jednak naginanie prawdy czy ogólne pisanie bzdur... Cóż, musiałem to sprostować ;)

Dziś doszedłem do wnioski, że chyba nie warto nic grać. Miało pójść na Denver ale jednak odpuszczam. Heat pewnie wygrają ale w handi nie warto iść, Rakiety to samo - over 217,5 pewnie wejdzie ale nigdy bym czegoś takiego nie zagrał ;)

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
under 203 Hawks @ Nuggets
Jakim cudem ta linia przekracza 200 ptk, tego nie wiem. Wiem że gram w tym meczu under. Hawks 4-0 O/U w tym sezonie, ale nie przesadzajmy - nie grają szybko, bilans dość mylący, do tego brak kanclerza Gerharda Schrodera, który raczej przyspiesza grę niż zwalnia. Wiecej atutów po stronie Hawks wg mnie - Nuggets bez Chandlera i Gallo nie mają żadnej gry obwodowej - Hamilton nie jest żadną odpowiedzią, o reszcie szkoda gadać, Lawson sam nie wygra meczu, tak jak pisałem kiedyś o Denver ta drużyna jest jak niemowlak, który uczy się chodzić - po Karlu przyszedł Shaw, który zmienił kompletnie filozofię gry, gdzieś czytałem, że próbuje wprowadzić w Denver grę w trójkątach...ale chyba pod prysznicem w szatni, a nie na boisku, bo niby z kim te trójkąty miałby grać - Lawson i kto jeszcze? Żeby grać w trójkątach trzeba mieć odpowiedni personel na boisku - to nie jest tak, że sobie założymy takie granie i z byle kim byle gdzie się uda. Denver nie ma trójkątowego potencjału, a jeśli ma to ograniczony i na pewno nie bez Gallo/Chandlera. WG mnie Denver przegra ten mecz, kusi Hawks, jedyną szansą na mecz jest tutaj to samo co wczoraj w Memphis - twardy mecz - ofensywnie Denver tego nie wygra. Hawks kuszą ale i odstraszają bo to wciąż Hawks - przestoje w grze i grają na wyjeździe. Publika jak zwykle trenuje prawą i lewą rękę patrząc na Denver - jak można do jasnej cholery grać 5ptk ujemny handicap na Nuggets. Historycznie u siebe byli dobrzy, ale grali koszykówę w której dobrze się czuli - teraz tego nie widać. 195 ptk to max wg mnie na ten mecz - 99-93..bez różnicy kto wygra.

sewerynkg 22,5K

sewerynkg

Użytkownik
Wlasnie pisalem analize dla tego undera. Linia wystawiona zdecydowanie za wysoko. Wszystko zostalo opisane powyzej ????

Warto zastanowic sie nad overem Howarda. Mecz z dawnymi kolegami wiec koniu powinien wyjsc na lekkiej spince. Średnia na ten sezon 17.4 pkt. Warte jest też odnotowana, że coraz lepiej wykonuje rzuty wolne. Ostatni mecz 9/12!! a wczesniej 7/10, 5/10, więc jak na niego to b. dobre staty, a z pewnością na linii zamelduje się dzisiaj dobre kilka razy.
Linia na zbiórki wysoka (jego średnia 14.6 na mecz) nie od dziś wiadomo, że za D&#39;Antoniego Lakersi graja run&amp;gun. Szybki mecz, będzie pewnie sporo niecelnych prób zza łuku co przełoży się na łatwe zbiórki Howarda. Myślę, że Superman wyjdzie dobrze zmotywowany na mecz z Lakersami, aby &quot;coś&quot; udowodnić i według mnie zakręci się w okolicach 20 punktów i 15 zbiórek.
Howard over 16.5 pkt. @1.66 bet365
Howard over 13.5 zbiórek @1.66 bet365

Można powiedzieć, że Howard przegrał mecz wolnymi.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Gasol under 16.5 (1.90) Marathon ✅ 2 pkt ????
Linia jest zawyżona. Na 5 pierwszych meczów sezonu Pau ogarnął coś takiego jedynie raz, w meczu ze Spurs. Na wyjazdach gdzie Lakersi zostali gromieni, zdobywał 12 pkt z GSW i ostatnio 10 oczek z Mavs. Dzisiaj też pewnie Rakiety wywalą ich błyskawicznie, a Hiszpan nawet nie będzie miał po co wychodzić na ostatnio kwartę. Do tego dochodzi Howard, który wiadomo jakim jest rywalem, na łatwe punkty spod kosza Gasol nie ma tutaj co liczyć, jedyne co tutaj może zrobić to kilka jumperków i jakieś pewnie 10-12 pkt.

Otrzymane punkty reputacji: +5
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
@AqQuisek
nie to, że się czepiam ale jednak muszę ;)
Pisanie, że o sile Nuggets stanowi Foye czy, o zgrozo! JaVale &quot;Tragic Bronson&quot; McGee to ehm...

McGee jedynie o jakiej sile decyduje to siła śmiechu w każdym odcinku Shaqtin&#39; a Fool!
Do tego jacy rezerwowi dochodzą? Mały Nate? Hickson który stracił właśnie miejsce w s5? + pisanie o Kings jako niezłej ekipie przy Spurs czy PTB powinno podchodzić pod paragraf ;)
Jeśli chodzi o Atlantę: nie rozumiem zachwytu nad minimalną porażką z LAL. To powinna być rzecz do wstydu. Jedynie pokazuje nam jak beznadziejnie póki co grają na wyjazdach. A teren w Denver jest trudny mimo, że Bryłki nie zachwycają. W końcu jednak wygrają i mimo, że grają beznadziejnie to Atlanta jest rywalem na ich poziomie. Nie decyduję się jednak na typowanie tego meczu, nie neguję Twojego typu, bo uważam że ma spore szanse wejścia jednak naginanie prawdy czy ogólne pisanie bzdur... Cóż, musiałem to sprostować ;)

Dziś doszedłem do wnioski, że chyba nie warto nic grać. Miało pójść na Denver ale jednak odpuszczam. Heat pewnie wygrają ale w handi nie warto iść, Rakiety to samo - over 217,5 pewnie wejdzie ale nigdy bym czegoś takiego nie zagrał ;)
Pisząc o sile jaką stanowi Foye i McGee argumentowalem swoj typ ze nie ma ich co porownywac do tych, ktorych wymienilem z Hawks. Jak dla mnie ekipa Hawks gra calkiem niezle. Ogladalem ich 2 mecze i sadze ze dzis spokojnie dadza rade pokryc handi.
Sorry za brak znakow ale z fona pisze.

Otrzymane punkty reputacji: +8
alanex 432

alanex

Użytkownik
Dwight Howard OVER 18,5 punktow [1.85] Betsson, OVER 16,5 [1.66] Bet365 ⛔ 15 punktów, niestety FT 5/16
Na dzisiaj proponuje over punktowy Dwighta Howarda w meczu Rockets - Lakers. Jak wszyscy dobrze wiemy przed sezonem Howard został zawodnikiem Houston po zaledwie roku spędzonym w Los Angeles i dzisiaj będzie to jego pierwszy mecz przeciwko swojej byłej drużynie. Jako gracz Lakers Dwight często grał poniżej swoich możliwości(dochodziły tez problemy z plecami) i wielkich oczekiwań w tym jednym z największych marketów NBA, ogólnie był to jego najgorszy sezon od sześciu lat. Dzisiaj na pewno motywacji mu nie zabraknie i będzie chciał zaprezentować się jak najlepiej, pokazać wszystkim(zarządowi i kibicom LAL) jak wiele stracili. W tym sezonie Superman zdobywa średnio ~17.5 punktów, Houston gra szybka, widowiskowa koszykówkę zdobywając średnio 109.5 punktów na mecz(4 wynik w lidze), a obrona Lakers jest druga najgorsza w całej NBA pozwalająca rywalowi na zdobycie średnio 109 punktów na mecz. Zapowiada się wiec szybkie i efektowne spotkanie z duza ilością punktów co sprzyja mojemu typowi na over. Jako ciekawostkę dodam ze Howard w swoim pierwszym meczu przeciwko Orlando(drużynie w której grał przed LAL) zdobył 39 punktów i 16 zbiorek, użyłem to tylko jako ciekawostkę a nie argument za typem ponieważ Magic zastosowało taktykę &#39;hack a Dwight&#39; i Howard stawał na linii rzutów wolnych 39 razy.

Druga cześć analizy jest argumentem za overem ktory tez stawiam i polecam.
Los Angeles Lakers @ Houston Rockets OVER 217,5 [1.92] Marathonbet ⛔ 197 punktów

Ty Lawson OVER 19 punktów [1.90] Marathonbet ✅ 23 punkty

Trzy mecze w tym sezonie, odpowiednio 20,21 i 20 punktów, średnio 36 minut na mecz i spora liczba rzutów i rzutów osobistych(odpowiednio średnio: 16 i 8 na mecz). Denver 0-3, graja u siebie ze średnia Atlanta wiec na pewno powalczą o zwycięstwo. Jeśli chcą to osiągnąć Lawson który jest liderem tego zespołu musi zagrać dobre spotkanie i zdobyć te 20+ punktów. Taka linia po takim kursie, grzech nie spróbować. Polecam.

kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Steve Nash under 8.5 pkt @ 1.9 buk: Marathonbet

Nie ma się co rozwodzic na ten temat za bardzo,ale Nash to zawodnik który najlepsze lata gry ma już za sobą,ostatnio ciągle męczą go jakieś kontuzje,rzadko kiedy przekracza linie 8.5 pkt.Dzisiaj szykuje się mecz w szybkim tempie więc nie powinien spędzic na parkiecie zbyt wiele czasu.Moim zdaniem więcej szans na grę powinni dostawac chociażby Blake czy Farmar którzy dają wg mnie więcej LA.Nash tragiczna skutecznośc,uważam że dzisiaj nie przekroczy 8.5 pkt.

dunker 94

dunker

Użytkownik
Ja krótko i na temat: gram dziś w kierunku Miami chociaż Clippersi to moja ulubiona druża i grają naprawde bardzo fajny basket, Redick mnie ostatnio zadziwia, oczywiście pozytywnie. Lecz dziś naprzeciwko stoi Miami, chłopaki u siebie grają można powiedzieć rewelacyjnie. W ubiegłym sezonie regularnym na 41 spotkań rozegranych we własnej hali przegrali zaledwie 4. W bieżacych rozgrywkach moją bilans 2-0, co pokazuje jak ta drużyna jest silna. Ja pobrałem na dziś: Miami -6 @ 1.9.

I zaufałem waszym opiniom i zagrałem również under w Denver ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom