>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Listopad 2012

Status
Zamknięty.
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Po rozczarowywujacym występie Jeziorowców, jest kolejny dzień i szansa żeby się odkuć. Ze względu na późne obstawianie, niektóre typy poszybowały w dół, jednak takie wyczekiwanie przynosi czasem informacje o kontuzji któregoś z zawodników. Tak było tym razem ????

???? Philadelphia 76ers - Denver Nuggets ▶ 1,95
-----------------------------------------

Przed tym sezonem, Philadelphia była jedną z czterech drużyn, biorącą udział w głośnej wymianie, gdzie głównym bohaterem był Dwight Howard. Udało im się pozyskać gwiazdę wokół której mogą zacząć budować drużynę, centra numer 2 w NBA, byłego gracza LAL – Andrew Bynuma. Jednak ich nowa gwiazda nie wystąpi w tym spotkaniu z powodu wciąż trwającej kontuzji kolana. Na dodatek odeszli Andre Iguodala – tegoroczny All-Star; oraz snajper Lou Williams. Wzrośnie za to rola Jrue Holiday’a, który nie jest jednak dobrym strzelcem dystansowym. A o ile Dorell Wright nie będzie w tym spotkaniu rzucał trójek seriami, marnie widzę szanse Szóstek na wygranie tego spotkania. Ale gdzie odszedł wyżej wspomniany Iguodala? Otóż do dzisiejszych przeciwników gospodarzy – Denver Nuggets. Stali się oni cichymi bohaterami wymiany Howard’a. W zamian za Harringtona i Afflalo pozyskali właśnie „Iggiego”, który powinien się szybko wpasować w szybki styl grania ekipy z Denver. Dalsze kontrakty przedłużyli utalentowany, acz krytykowany środkowy JaVale McGee oraz Andre Miller. McGee spędził wakacje na wspólnych treningach z Hakeemem Olajuwonem, więc mam nadzieję, że już w tym spotkaniu pokaże czy poczynił jakieś postępy ;) Ale nie tylko to czyni Bryłki faworytami tego spotkania. Posiadają oni również niesamowitą głębią składu, dobrych zadaniowców jak Corey Brewer, Wilson Handler oraz Kenneth Farried, który w zeszłym sezonie był jednym z lepszych debiutantów. A wszystkim będzie dyrygował Ty Lawson, który zaliczył najlepszy sezon w swojej karierze i staję się prawdziwym liderem swojego zespołu. Człowiekiem, którego brakuje zespołowi z Philadelphi. Od wczoraj kursy na win Nuggets spadły, ja jednak obstawiam również delikatne handi w Bet365, które bez trudu koszykarze z Gór Skalistych powinni pokryć ????

:kosz :New Orleans Hornets - San Antonio Spurs ▶ 1,37
----------------------------------------------

Wobec wczorajszej przegranej LAL, miałem poważne wątpliwości czy kolejny faworyt nie zaliczy wpadki. Jednak wobec informacji o kontuzji Erica Gordona jestem raczej spokojny o wynik. Szanse na rozpoczęcie sezonu w wyjściowej piątce ma zatem debiutant, wybrany z numerem 10, syn coacha Celtów Doc’a Rivers’a – Austin. Na środku wystąpi jedynka tegorocznego draftu, już typowany na ROTY, wielką gwiazdę oraz uczestnik tegorocznych IO – Anthony „ Wielka Brew” Davis. Przyjdzie im się zmierzyć z bodajże najstarszą i najbardziej doświadczoną ekipą na parkietach NBA. W tym sezonie, przez ekspertów są trochę odstawieni na bok na wzgląd przez składy obu drużyn z Los Angeles oraz finalistów tego sezonu, koszykarzy Oklahomy. Jednak ten sezon może być już ostatnią, dobrą szansą na zdobycie przez Parkera, Duncana i Ginobiliego. To może ich niezwykle silnie umotywować, by pokazać innym, młodym zespołom, że wiek to doświadczenie. Co mogą dziś ugrać Szerszenie prowadzone przez debiutanta wobec takich weteranów? Popovich wie jak prowadzić takich graczy, Stephen Jackson chyba nigdy nie grał tak dobrze jak pod skrzydłami Popa. Biorąc pod uwagę, że Ostrogi w zeszłym sezonie były 2 zespołem pod względem zdobywanych punktów na 100 posiadań, linia -7 wydaje się łatwa do przejścia; nawet pomimo braku Ginobiliego.

???? Phoenix Suns - Golden State Warriors ▶ 1,69
------------------------------------------

Phoenix w tym sezonie osłabiony stratą Nasha, na jego miejsce powrócił po półtorarocznym pobycie w Houston Goran Dragić. Stamtąd przybył również amnestiowany Louis Scola. Ze składu Leśnych Wilków doszli Wes Johnson oraz Michael Beasley, którzy mają sporo do udowodnienia po ich słabych występach w zeszłym sezonie. Na cały sezon najprawdopodobniej wypadnie Channing Frye. Koszykarz cierpi na kardiomiopatię rozstrzeniową, czyli przerost mięśnia sercowego.
Wobec tego, na więcej minut może liczyć Markieff Morris, mający za sobą całkiem udany, debiutancki sezon. Pozbyto się słabego Lopeza, zatrudniono Jermaine’a O’Neala, który będzię dawał chwilę oddechu naszemu jedynakowi w NBA. Marcin Gortat ma przed sobą zapewne najtrudniejszy sezon w karierze – musi sobie poradzić bez Nasha, a także, co ważniejsze, sprawdzić się w roli lidera zespołu ze słonecznej Arizony. Słońca rozpoczną sezon z GSW. Prawdopodobnie, Bogut nie wyleczył do końca kontuzji kostki, rozgrywający Curry nie rozegrał jeszcze sezonu bez jakiejkolwiek kontuzji. Zespół zasilił weteran Jarett Jack, mający za sobą indywidualnie udany sezon ale ubył Dorell Wright. Moim zdaniem, może również ze względów patriotycznych, Słońca powinni rozpocząć sezon od wygranej i mimo straty swojej gwiazdy, wzmocnili się i są lepszym zespołem niż w zeszłym sezonie. Osobiście twierdzę, że zakwalifikują się w końcu do ósemki ;D

Dodatkowo dołożę jakieś AKO, ale to zapewne dopiero przed rozpoczęciem spotkań ????

tubul 20

tubul

Użytkownik
postawiłem dokładnie te mecze co Ty, tyle że zagrałem Denver +1,5, zawsze jakaś tam pewność większa jak mecz na styku. Myślę, że typy przemyślane i życzę sobie jak i wszystkim, żeby obyło się bez większych niespodzianek. Dzisiaj myślę, że 76ers z Nuggetsami sobie obejrzę bo o przystępnej porze i Chicago z ciekawości też pewnie luknę.
Pozdro i powodzenia dzisiaj

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Dobrym betem na dziś wydaje się być Portland +2,5. Lakers jeszcze widać potrzebują czasu by się zgrać, początek mogą mieć nieszczególny (a przynajmniej nie taki jaki niektórzy się pewno spodziewają). Portland to trudny teren, przyznać należy, a i jak Jeziorowcy przyjeżdżają to zawsze większe wydarzenie dla gospodarzy. Nie ma co szaleć ze stawkami itp. bowiem NBA dopiero się rozpoczyna, ale podobnie jak wczoraj na sucho polecałem Miami, tak dziś skłaniałbym się ku Trailblazers. Pozdrawiam ????

L 181

lorak

Użytkownik
bardzo fajny zakład na pinnacle:
Anthony Davis over 14,5 pts, kurs 1,89. ✅
to właściwie pewna kasa, jako że Gordon na pewno nie zagra i hornets nie mają po prostu kim grać w ataku. Davis powinien więc oddać mnóstwo rzutów i nawet jeśli sporo z nich będzie niecelnych, to 15 punktów uciuła.

patysiak24 133

patysiak24

Użytkownik
Dobrym betem na dziś wydaje się być Portland +2,5. Lakers jeszcze widać potrzebują czasu by się zgrać, początek mogą mieć nieszczególny (a przynajmniej nie taki jaki niektórzy się pewno spodziewają). Portland to trudny teren, przyznać należy, a i jak Jeziorowcy przyjeżdżają to zawsze większe wydarzenie dla gospodarzy. Nie ma co szaleć ze stawkami itp. bowiem NBA dopiero się rozpoczyna, ale podobnie jak wczoraj na sucho polecałem Miami, tak dziś skłaniałbym się ku Trailblazers. Pozdrawiam ????
Odpuscił bym ten mecz i był jak najdalej od niego. Owszem LA nie zgrani lecz podrażnieni, wiec beda chcieli/musieli się zrehabilitować. POR jak zawsze duże aspiracje, jednak pełno kontuzji urazów i na sile tracą. Jak dla mnie spotkanie to jest zdecydowanie no bet game. Mimo wszystko jeśli grasz na POR zyczę GL ????

Otrzymane punkty reputacji: +3
kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Mimo wszystko jeśli grasz na POR zyczę GL
Dzięki ;) Niemniej, waham się i chyba odpuszczę, choć mój koszykarski nos :razz: mówi mi, że Portland może nawet to wygrać. Jedyne co mnie powstrzymuje od grania to fakt, że to very początek ligi i pierwszy mecz Portland. Ale nie chcę też takich sytuacji potem, że jak na sucho typuje sobie (jak wczoraj Miami i dziś Portland) to mam niezłą skuteczność, a jak coś postawię potem to przegram - choć u mnie to norma ;) Pozdrawiam

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
bardzo fajny zakład na pinnacle:
Anthony Davis over 14,5 pts, kurs 1,89.
to właściwie pewna kasa, jako że Gordon na pewno nie zagra i hornets nie mają po prostu kim grać w ataku. Davis powinien więc oddać mnóstwo rzutów i nawet jeśli sporo z nich będzie niecelnych, to 15 punktów uciuła.
To jego debiut i na przeciw niemu nie byle kto tylko Tim Duncan. Po za tym sam tych sytuacji sobie nie wykreuje, nie wiemy jak się zgra z Riversem. Jednak życzę Ci powodzenia ????
Odpuscił bym ten mecz i był jak najdalej od niego. Owszem LA nie zgrani lecz podrażnieni, wiec beda chcieli/musieli się zrehabilitować. POR jak zawsze duże aspiracje, jednak pełno kontuzji urazów i na sile tracą. Jak dla mnie spotkanie to jest zdecydowanie no bet game.
Oj ja po wczorajszym zdecydowanie odpuszczam sobie granie na LAL przez pewien czas. Skład mają fantastyczny ale wydaję się, że najsłabszy w tej układance jest Mike Brown...

A teraz śpiulkać; tyle fajnych meczy dziś ale jednak zdecydowałem się zobaczyć odmienione PHX. Jestem ciekaw jak się pokaże Gortat ????

harvey 967

harvey

Użytkownik
Philadelphia 76ers - Denver Nuggets / under 198.5 Tobet # 1.91 ✅ 84:75
Obie ekipy w preseason dużo nie rzucały. Fakt zdarzały się mecze, w których padał wynik ponad 200, jednak nie często. Średnio w przedsezonowych meczach 76ers padało 194,6, natomiast w meczach z udziałem Nuggets 192,2. Jak dla mnie linia jest dość wysoka. Liczę, że żadna z drużyn nie wyjdzie z setki, a to pozwoli na pozytywne rozliczenie typu. Jak wiadomo pierwszy meczy i wszystko może się zdarzyć, jednak obie ekipy w mojej opinii dziś nie powinny szaleć.

Chicago Bulls - Sacramento Kings / Luol Deng under 20.5 pkt Tobet # 1.85 ✅
W poprzednim sezonie dwa mecze Denga przeciwko Królom. W pierwszym 12 oczek, natomiast w drugim 23. W preseason Bulls pokazali, że grają mocno defensywnie. W siedmiu meczach Denga tylko raz rzucił 21 punktów tak ciągle poniżej linii. Nawet w ostatnim meczu z Indianą, rzucił 17 oczek, a na parkiecie spędził, aż 41 minut. Dla porównania Betsson wystawił tylko linię 18.5. Jak dla mnie warto pograć, ale jak już pisałem przy typie wyżej pierwszy mecz, więc lepiej nie szaleć.

Otrzymane punkty reputacji: +2
patysiak24 133

patysiak24

Użytkownik
Philadelphia 76ers - Denver Nuggets / under 198.5 Tobet # 1.91

Obie ekipy w preseason dużo, nie rzucały. Fakt zdarzały się mecze, w których padał wynik ponad 200, jednak nie często. Średnio w przedsezonowych meczach 76ers padało 194,6, natomiast w meczach z udziałem Nuggets 192,2. Jak dla mnie linia jest dość wysoka. Liczę, że żadna z drużyn nie wyjdzie z setki, a to pozwoli na pozytywne rozliczenie typu. Jak wiadomo pierwszy meczy i wszystko może się zdarzyć, jednak obie ekipy w mojej opinii dziś nie powinny szaleć.
Uważałbym na ten typ, ponieważ &quot;bryłki&quot; w ostatnich 3 meczach otwarcia zawsze przekraczają setkę (ostatnie 3 mecze to wyniki 115, 110 oraz 113). Ekipa z Nuggets nastawiona jest na grę ofensywną, można powiedzieć że na styl run&#39;n&#39;gun a co z tym idzie i jest chyba najistotniejsze Denver rozczarowuje w obronie, więc teoretycznie 76ers też mogą sporo narzucać.

Jest też jeden aspekt za takim typem - w.g rotoworld.com w ekipie Denver Timofey Mozgov, Danilo Gallinari oraz Wilson Chandler są day-to-day, więc teoretycznie brak jednego z nich bądz np 2 spowoduję iż Twój typ nabierze rumienców i szans na wejście :razz:

Życzę powodzenia, ja jednak stawiałbym w tym spotkaniu OVER :cool:

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Hibbert over 13,5 pkt @ 1,8 bet365 ✅

W Toronto Valanciunas słabo broni a przyzwoitego zmiennika pod kosz im brakuje. Hibbert dostaje duzo okazji do oddania rzutu, pod nieobecnosc Grangera byc moze jeszcze wiecej, w dodatku dosc dobrze wykonuje osobiste.

Otrzymane punkty reputacji: +6
.kb 31

.kb

Użytkownik
A ja na przekór wszystkim (i trochę z frustracji, że mało kto ich docenia :p) gram na Philadelphie 76ers. Mało kto zauważa jak mocno się wzmocnili w tegorocznym offseason. Nie chodzi tylko o Andrew Bynuma, bo on dzisiaj nie zagra, ale również o wzmocnienie ławki rezerwowych, która wcale nie jest słabsza niż np u Celtów. Sixers mają teraz bardzo wyrównany i, co najważniejsze, bardzo wszechstronny skład- Collins może tak na prawdę realizować dowolnie wybraną przez siebie taktykę, do każdej dobierze odpowiednich wykonawców. Dzisiejszy brak Bynuma oczywiście osłabia ich w ataku, ale paradoksalnie wzmacnia w obronie- Sixers z Bynumem będą musieli trochę inaczej bronić i pewnie minie trochę czasu zanim Collinsowi uda się to wszystko poukładać. Bez niego, czyli między innymi dzisiaj, będą mogli bronić tak jak do tej pory. I brak Iguodali wcale nie jest wielkim problemem- Sixers świetnie bronią przede wszystkim całym zespołem, a Turner (który zastąpi Andre) również jest bardzo dobrym obrońcą. Właśnie w obronie, własnym parkiecie i szerokich możliwościach ofensywnych 76ers widzę szansę na ich wygraną.
Btw. Miałem tutaj napisać długi post analizujący szanse 76ers w nadchodzącym sezonie, ale nie ma teraz na to czasu- mecz za parę minut. Jeszcze będzie okazja żeby poruszyć ten temat ????

Sixers @2.05 bwin

Otrzymane punkty reputacji: +17
G 277

geryx

Użytkownik
✅Phila 2,1@ betson
A ja wręcz przeciwnie,ucieszyłem się z rosnących kursów na 76. Bynum nie jest kontuzjowany od wczoraj, więc nie przesadzajmy. W presezon grali bez niego i grali bardzo dobrze prawie wsio wygrywając. Oglądałem 3 ich mecze i bardzo mi się ich gra podobała. Nawet jak grała ławka to nie tracili dystansu do rywali ( w czym prym wiodło np Miami). Oczywiście rzut musi siedzieć ale gdzie ma siedziec jak nie w NBA i w druzynie na fali.
e/widze kolega mnie uprzedził)

Otrzymane punkty reputacji: +8
cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Derby LA zapowiadają się więcej niż ciekawie. Jestem właśnie po drugiej połówce meczu Clipss, który pewnie wygrają, ale ich gra nie powala. Niby rzucili 100 oczek, ale przeciwko Memphis nie widziałem zbyt dużego pomysłu na grę. Jedno co się podobało to spina na parkiecie. Mecz nr.1. sezonu zasadniczego, a wyglądało to jak 7 mecz playoff. Randolph non stop prowokujący Blake&#39;a , ostre spięcia, spojrzenia głęboko w oczy i interwencje sędziów. To, że w tym meczu nikt sobie nie dał w pysk ( chyba, że coś było w 1 połowie ) to cud :).

Lakersi znów polegli dając sobie rzucić 116 pkt.. a Nash zagrał słabiutko. Oj ciężkie życie po &quot; żółtej stronie mocy&quot; w LA, derby będą raczej dla Clipss , ale ja poszukam w tym meczu jakieś overka.

Dziś dwa mecze. Ponieważ SAS - OCT jest do oglądania, to derby bedą do typowania. W tym meczu poszukam linii under - poczekajmy co wystawią.

patysiak24 133

patysiak24

Użytkownik
2 kolejka spotkań i skróty spotkań:
Philadelphia 76ers vs Denver Nuggets 84:75
http://www.youtube.com/watch?v=9VxTpyrYBWY
Toronto Raptors vs. Indiana Pacers 88:90
http://www.youtube.com/watch?v=NsFlfyvlAHg
Detroit Pistons vs. Houston Rockets 96:105 (brawo Harden! :grin: )
http://www.youtube.com/watch?v=f7-TlMd83Q4
Chicago Bulls vs. Sacramento Kings 93:87
http://www.youtube.com/watch?v=fdX_oR1UHdM
New Orleans Hornets vs. San Antonio Spurs 95:99
http://www.youtube.com/watch?v=E3uDSfSsjCo
Utah Jazz vs Dallas Mavericks 113:94
http://www.youtube.com/watch?v=zd9D1m0VN64
Phoenix Suns vs. GS Warriors 85:87 ????
http://www.youtube.com/watch?v=NtTv6KRe7ys
LA Clippers vs. Memphis Grizzlies 101:92
skrótu póki co brak.
Portland Trailblazers vs. LA Lakers 116:106 LOL :]
skrótu póki co brak.

Gortat w ciągu 34min zdobył 10ptk (5/10za 2) oraz 9 zbiórek.

Otrzymane punkty reputacji: +4
wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Teraz bądz tu mądry i stawiaj coś w tej pierwszej kolejce... kusi mnie jak cholera zagrać na OKC dzisiaj.Sas w zasadzie nieczego nie pokazali i dobrze że chociaż udało im sie wygrać,będą b2b i kurs na OKC wygląda naprawde zachęcająco.Harden opuścił zespól i teraz troche czasu minie zanim zespół pozbiera sie po jego stracie.Z drugiej strony SAS celowo dzisiaj sie oszczędzał bo w glowach mieli już ten mecz i za wszelką cene chęć rewanżu za sweepa.Opłaca sie to ruszać?chyba predzej na San Antonio

patysiak24 133

patysiak24

Użytkownik
Jeszcze jedna dość bardzo ważna sprawa - w meczu z POR kontuzji (skręcenie kostki?) nabawił się Steve Nash, także prócz słabej gry LA tracą jeszcze &quot;mózg&quot; drużyny.

A co do OKL tak jak napisałeś WilQ kusi i to bardzo, zwłaszcza po wymienieniu przez Ciebie wszystkich argumentów za :cool: Ciekawe tylko jakie kursy będą na te spotkanie...

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
WilQ lepiej zrób no bet ;-). Wszystko jest możliwe i cholernie mnie ciekawi jak OCT zareaguje bez Hardena. SAS miało dziś bodajże - 6 na 2 minuty do końca i dopiero finiszem Parkera odjechali ( na całe szczęście bo dali zarobic ). Tu będzie wojna i ja bym widział jakiś under, ale w Miami też miała być wojna a skończyło się 217 na tablicy...
Ja nie ruszę, nie mam odwagi :).

Z drugiej strony derby i ciągle czekam na linię. Kilka dni temu grali w preseason i było ledwie 172 oczka ( dogrywki nie liczę ). Jeżeli wystawią coś koło 190 w górę to myślę , ze można brać undera. W Brooklynie przebudówka, w NY Kidd musi poznać team, do tego derby - śmierdzi mi tu niskim wynikiem na odległość

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
No to po derbach - www.zkrainynba.com

Nikogo to pewnie nie zdziwi, ale nie można też powiedzieć, że została podjęta błędna decyzja. Spotkanie Brooklyn Nets z New York Knicks ze względu na duże szkody, jakie wyrządził w Nowym Jorku huragan Sandy zostało przełożone.
To miało być wielkie wydarzenie, na które czekały miliony. Miliony ludzi i miliony w gotówce, bo właśnie za taką kwotę wybudowana została nowa hala Nets, Barclays Center. Niestety na pierwsze derby Nowego Jorku w NBA od 1957 roku będziemy musieli jeszcze chwilę poczekać. Jak długo – tego niestety do tej pory nie udało się ustalić.

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Ja tylko 2 słowa o porażkach Nuggets i Suns. Duża liczba strat, słaba skuteczność za &quot;3&quot; i zła selekcja rzutów po stronie Bryłek ( niewykorzystane kontry Brewera kończące się 3 razy tak samo nie pomagały). Warriors natomiast wypunktowali Suns punktami z ławki ( 24-4 o ile dobrze pamiętam), Rush wkręcał się w obronę Słońc jak nóż w masło, Bogut wygrywał większość pojedynków z Gortatem, i to chyba brak Australijczyka pozwoliła na doścignięcie i objęcie prowadzenia w meczu przez zespół z Arizony (oraz 5 bloków Gortata i 3 Scoli). Ponadto w 1 połowie nie pomagała fatalna komunikacja Marcina ze Scolą w obronie. Ich walki o zbiórki kończyły się głupimi stratami. No i Dragić oraz Dudley nie wytrzymali presji w końcówce...
Słabe typy po mojej stronie, nie tak to miało wyglądać ????
Jako że dziś tylko 1 spotkanie i mając na uwadze wynik wczorajszej gry SAS ciągnie mnie ku OKC. Pytanie: Spurs grali tak słabo czy się oszczędzali? Oglądał ktoś ich mecz?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom