Parę słów ode mnie bo typ wydaje mi się bardzo fajny. Ogółem zagrałbym handi na Portland i spokojnie oglądałbym mecz gdyby nie marna ławka Blazers. Zero jakości. Weźmy jako przykład ostatni mecz z Rockets: starterzy rzucają 89 pkt, rezerwowi zaledwie 6 pkt :!: I dlatego moim zdaniem warto grać overy punktowe koszykarzy pierwszej piątki. Dostają dużą ilość minut i dużo piłek. Dzisiaj strasznie podobają mi się overy lidera Blazers LaMarcusa Aldridge'a. Nie będę już kombinował czy brać over pkt czy zbiórek i po prostu gram zakład na punkty+zbiórki. Po trzech meczach tego sezonu Aldridge notuje bardzo fajne statystyki. Przeciwko Lakers ze skutecznością 9-20 LaMarcus zdobył 19 pkt + 3 zbiórki. Słabo na deskach ale przeciwko Howardowi cieżko jest coś zebrać A przypomnę że Dłajt w tym meczu zaliczył aż 6 zbiórek w ofensywie. Przeciwko Thunder skuteczność 8-22 i 22 pkt + 15 zbiórek, przeciwko Rockets 13-29 27 pkt + 11 zbiórek. Również dzisiaj spodziewam się dobrego występu PFa Blazers z nie mniej niż 20 punktami na koncie. Z uzyskaniem ponad 10 zbiórek również nie powinno być problemu. Mavs z Brandem i Wrightem na czwórce i piątce zbierają średnio. Dość powiedzieć że póki co najlepszy w tym elemencie spośród graczy Dallas jest Shawn Marion. W ogóle cała druzyna Mavericks dość słabo wygląda na deskach. Ekipie Lakers pozwolili na 46 zbiórek, Jazzmanom aż na 61. W ostatnim meczu przeciwko Bobcats było trochę lepiej bo dopisała skuteczność i Dallas wygrało zbiórki w stosunku 43-38. Dzisiaj ze taką dobrą skutecznością jak w ostatnim meczu (61,3%) na bank nie zagrają więc spodziewam się że będzie co zbierać Tak jak wspomniałem wyżej zagrałbym handi na Blazers ale do tego konieczny jest bardzo dobry występ LaMarcusa. Jeśli on wypadnie słabo to Portland będzie miało marne szanse zeby coś w tym meczu ugrać.
Aldridge over 31 punkty + zbiórki @ 1,85 Betsafe
Aldridge over 31 punkty + zbiórki @ 1,85 Betsafe