Zgadzam się, że buki mają czasem insidery, szybciej info na różne tematy, ale pisanie o jakimś "właściwym" typie, to jakaś abstrakcja. Buki mogą sobie tworzyć te "trap games", mogą mieć powody, dla których tak robią, ale wszystko i tak weryfikuje boisko! Wy piszecie tak jakby w tych meczach pułapkach wynik był z góry ustalony przez bukmacherów..
Chwalisz się kabacik, że świetnie wychodzisz na takim graniu, więc zapraszam do podawania tutaj tych trapów. Zobaczymy jakie będą efekty i może przyznam Ci rację i przyłączę się do poszukiwania ich.
Ok, odniosę się tak:
1. Zgadzam się, że weryfikuje to boisko, ale chodzi mi o to, że na przedstawionych przykładach (mogę przytoczyć, jeszcze np. NO-Orlando, kiedy NO naprawdę grało tragicznie, a Orlando bodajże mieli
tylko -2,5 (public play i ten sam schemat, linia ani drgnęła, a nawet był RLM), jak się skończyło - domyśl się ???? , również Styczeń 2012). Ujmę to inaczej blaise, bukmacher nie ustala kto wygra, ale na przykładzie Detroit czy New Orleans, mimo, iż faworytem do pokrycia handi jest odpowienio Miami i Orlando, to tak naprawdę, według bukmacherów handi zostanie pokryte przez Detroit i New Orleans. Nie ustalają kto wygra, ale sugerują, jakie handi do pokrycia (to plusowe) jest ich
realnym faworytem i tzw.
smart money leci na New Orleans, natomiast ponad 70% publiki gra handi na Orlando i to jest
square play (ktoś o to pytał bodajże wyżej). Jeszcze jedno, o czym już wspominałem, można czasem overthink'ować daną sytację i się pomylić (raz szukałem trap game, Atlanta Hawks grała w Nowym Orleanie i miała małe handi do pokrycia, no to myślę sobie trap game - a wygrała potężnie, więc nie zawsze to co wygląda na trap game takowym się okazuje - zgoda ???? ), ale tak jak Ci wspomniałem, na dłuższą metę, granie trap games przynosiło plus ????
2. Co do udowadniania, powiem Ci nawet szczerze, że mógłbym nawet podjąć wyzwanie ???? Ale na moich zasadach (nie typuję codziennie, i bierzemy próbę 20 typów, może być płaska stawka, a nawet to lepiej, bo odegrać niepowodzenia większą stawką to nie sztuka ???? ). Ale to by była zabawa długoterminowa ???? I nie wiem jak "technicznie" miałoby się to odbyć tu na forum
Załóż temat na siebie "trap games by Kabacik":razz: a ja gdy uznam to za słuszne będę zamieszczał typy ????
edit: a jakby co to przykładów jeszcze mam kilka, a najlepiej jak się okazywało, przed samym meczem, że ktoś istotny nie zagra ???? i o tej wiedzy bukmacherów mówiłem, bo publika absolutnie nie miała prawa o tym wiedzieć wcześniej ????
edit2: a jak już blaise dorobisz się
fortuny na moich trap games to prześlesz mi prowizję godziwą
Pozdrawiam i powodzenia ????
W play-offach grając spread i totals trafiałem ok. 60%, więc może dupy nie urywało, ale na pewno zyski były.
Zysk jest zyskiem
Dobre i to. Ok, to po prostu czasem jak tu podam jakiś typ to zrobię adnotację jakąś, że uważam, że to może być trap game ???? Cel mamy wspólny i ważne, że tu jest jednoznaczna zgoda
Pozdrawiam i good luck ???? Uznajemy dzisiejszą dyskusję o trap games za zakończoną ????
edit: a tak BTW humorystycznie, czasem jak podawałem tutaj na forum trap game, np. to przywołane NO to miałem problem, żeby to uzasadnić w aspektach sportowych właśnie, jeśli chodzi o analizy itp.
No bo tak jak Ci napisałem, biorę wartość sportową zespołu i ich dyspozycję aktualną, ale jednak skupiam się najbardziej na Line Movement itp.
Dobra, koniec pieprzenia na temat tych trap games, square play'ów itp. ????
edit2: ale jeszcze jeden aspekt musi być absolutnie clear, że aspekty sportowe i wartość drużyny były przy tym wybieraniu trap games ogromnie istotne, właśnie na zasadzie, że Orlando (z przykłady z NO) powinno mieć większy handicap ujemny niż tylko ok. 3pkt ???? Ok, to już wszystko.
edit3: lukascash, istotne aspekty poruszyłeś widzę
to też właśnie ogromnie wchodzi w zakres wiedzy bukmacherów, gdy wystawiają linię. Dobra, tym razem to już wszystko ????
A Wy przestańcie się tak spierać