Brooklyn Nets - Golden State Warriors typ:
+10,5 pkt Nets kurs:
1,84
Dziś, wyjątkowo, argumenty czysto sportowe (nie będę doszukiwał się jak zawsze żadnych pułapek Vegas itp.), a więc po kolei:
Btw, kolejność argumentów losowa, bez znaczenia dla ich "mocy" ????
1. Nets, w mojej opinii, podczas całego tego streaku GSW (21-0) byli tak naprawdę najbliżej pokonania Warriors, na dodatek grając away. Jak się skończyło każdy wie, 99-107 po OT. Przegrali na wyjeździe -8 pkt, a realnie mogli wygrać, czemuż mieliby nie powalczyć tym bardziej u siebie.
2. Nets u siebie mają ostatnio ładny streak (4-0), a nie grali z jakimiś ogórkami, Atlanta czy Detroit, dla przykładu, to jednak solidne drużyny. Brooklyn więc u siebie zupełnie solid, trzeba przyznać. Tak naprawdę ten spread +10,5 u siebie wirtualnie nie wszedłby tylko w jednym meczu we własnej hali, z Bulls na otwarcie sezonu. Zawsze to jakiś rodzaj statystyki, 6-1 taki spread byłby pokryty.
3. GSW grają dziś b2b, po "boju" z Toronto, bądźmy szczerzy - nie był to łatwy mecz dla Wojowników, udało im się przytrzymać swój streak wygrywając minimalnie 3 pkt. Na pewno ten mecz kosztował ich sporo sił.
4. Brooklyn ostatnio fatalnie owszem (z Knicks), niemniej, mieli dzień odpoczynku, zawsze to in plus.
5. Ze statystycznego punktu widzenia, patrząc na h2h (choć to przyznaję ma małe znaczenie, czysto statystyczne), na ostatnie 10 meczów miedzy tymi drużynami, GSW wygrywało (jeśli wygrywało) maksymalnie różnicą 8 pkt.
6. Kwestia mentalna - Nets wiedzą, że mogą powalczyć z Warriors dzisiaj, zabrakło im niewiele na wyjeździe by wygrać, jako jedyna drużyna zmusili GSW do grania OT w tym sezonie, z całą pewnością mogą powalczyć dziś. Powiem tak - zapewne to nie oni zatrzymają ten imponujący streak GSW, jednakże, czy będę zdziwiony jeśli dziś wygrają? Nie, nie będę. Nie takie rzeczy w NBA się zdarzały
Ten spread jest absolutnie do pokrycia przez Brooklyn, w mojej opinii.
Polecam więc
Brooklyn Nets +10,5 pkt po kursie
1,84 ???? Pozdro!
Edit po meczu: typ nie był zły, tyle tylko, że przegrany ???? Mieli close game w 3Q, +5, no i cóż z tego skoro przegrali -16, niemniej, szanse były. Jestem zawiedziony i nawet zdziwiony, że to nie weszło.