Jest dziś czas więc się nieco rozpiszę ???? Na początek to co pograłem:
Wszystko w Bet365:
(Bardziej ryzykowny)
OKC win @ 1.66 żenada, brak słów
Celts vs Kings under 222.5 @ 1.40
Pacers win @ 1.68 "one of those nights" cytuje słowa komentatora, sam pozostawiam bez komentarza
Spurs win @ 1.66 porządna drużyna nie zawodzi
OKC win @ 1.66 ponownie, Durant dziś udowodnił, że jednak 80% graczy nie używa mózgu, a jeśli już używają to ich IQ jest tak niskie, że nic to nie pomaga
Nuggets(+13.5) @ 1.48 według oczekiwań
Dwa triple i mam nadzieję, że OKC nie zawiodą, bo od nich zależą oba kupony ????
@ kabacik
Eh, jakie znowu pułapki? Analizuj, myśl, obserwuj, a nie sugeruj się zmianami linii o 1-2 punkty. Pułapki to ściema i nie warto tego brać pod uwagę tak samo jak h2h sprzed 10 lat, bo nie ma to żadnego znaczenia.
Zacznijmy od Thunder. Kurs moim zdaniem dobry do dubla/tripla i nie biorę tu pod uwagę wygranej Miami. Cały skład OKC do dyspozycji. Deng doubtful, a Stoudemire questionable. To taki mały plusik chociaż wielkiego znaczenia to dziś nie będzie miało, bo uwaga powinna być skupiona na pojedynku Westbrook & Durant vs Wade & Bosh. Do tego pojedynki pod koszem między Whitesidem, a Ibaką. Hassan wiadomo, pod koszem niszczy blokami. Do pomocy Bosh więc możliwe, że mniej wjazdów zobaczymy od Russela, chociaż on i tak potrafi wymyśleć i oddać takie circus shoty, że długie ręce nic nie dadzą. Poza tym, zza linii mają kim pokarać i górują w tym aspekcie nad Heat, którzy mają jeden z najgorszych stosunków trafień do oddanych rzutów za 3. Heat dostaje od Oklahomy w ostatnich latach. Tylko 1 na 5 ostatnich meczów rozegranych między tymi ekipami zakończył się zwycięstwem Miami. Oczywiście wtedy super mecz zagrał James, który skończył z 33. punktami. Dziś Lebrona nie ma. Oklahoma góruje nad rywalem w wielu aspektach. W tych zaś, w których Heat mają przewagę liczbową, różnica jest niewielka. Przykładem straty 14.1 do 16.8, za to OKC już to nadrabia w przechwytach, w których wygrywają o 1.1. Oczywiście liczby nie grają, ale to taki mały plus(jak brak Denga i Amare) na korzyść Thunder. Ekipa z Oklahomy na pewno była mocno zdenerwowana po porażce z Atlantą i dziś wrócą na winning streak, bo od takiej drużyny jaką są, się tego wymaga. Wątpię, że zobaczymy tu wygraną różnicą 10+ punktów, ale moim zdaniem ostateczną przewagę wypracują sobie gracze Thunder i odniosą tu zwycięstwo.
Celtics vs Kings: Tutaj krótko. Typ ryzykowny. Pierwsza myśl była, aby zagrać over albo na dodatnie handi dla Sacramento. Wiadomo, Rondo będzie chciał pokazać drużynie, w której spędził prawie całą zawodową karierę jak mu się teraz powodzi. Potem jednak stwierdziłem, nie grają w hali jednych ani drugich, a na terenie neutralnym. Ktoś może stwierdzić, że taki mecz może być nieco 'pokazowy', ale wątpię, żeby aż tak strasznie się wysilali, żeby nawrzucać ponad 222 punktów, co jakby na to nie patrzeć jest wysoką linią. Osobiście uważam, że nie będzie im się chciało i o ile nie zobaczymy tutaj skutecznego konkursu rzutów za 3 to powinien paść under. A nawet jeśli będą grali szybko i rzuty będą wchodziły to ta linia jest stykowa i przy odrobinie szczęścia może tak czy inaczej siąść. Jak zaznaczyłem, typ podwyższonego ryzyka i polecam inne typy, które podaję.
Wygrana Pacers. Kurs także warty gry. Indiana b2b co może lekko martwić, ale Portland jest tak żałośnie słabe, że nie mogę stawiać na nich. Ostatni mecz, który oglądałem z Dallas był bolesny dla oczu. Oczywiście Mavericks wygrali, ale poziom tak samo słaby. Bilans 11:8 jak najbardziej zasłużony i powinni się cieszyć, że nie jest gorzej. Mniejsza, nie o nich tu piszę, a o Blazers. Typ jest prosty i logiczny. Pacers mają ekipę, która gra i to dobrze. Wykorzystują swoje okazje tak jak w meczu z Clippers. Oczywiście nie da się ukryć, że George ciągnie tę drużynę, ale tak w większości drużyn NBA to wygląda. Każda ma swojego lidera. Na szczęście ich lider dziś zagra. Wracając do beznadziejnej gry Portland. W meczu z Dallas przegrali po dogrywce. PRZEGRALI mimo, że Leonard zdobył 23 punkty przy średniej 9.2, Henderson 20 punktów przy średniej 6.7 i Crabbe, który zdobył career high tj. 18 oczek przy średniej 8.6. Jak widać, zagrali tak 'dobrze', a mimo wszystko przegrali mecz. Dziś nie ma opcji, żeby takie liczby kręcili i Indiana w gazie powinna ich zjechać ????
Spurs win - tu chyba najdłużej zastanawiałem się czy zagrać czysty win Spursów czy Memphis(+6.5) i zdecydowałem się na tę pierwszą opcję. Mega skrót, bo za długo, by zajęło wypisywać to co analizowałem. A więc, Grizzlies wygrali z Pelicans dzięki 38. punktom i 16/16 z linii Marca Gasola. Ogólnie ich gra wygląda w dalszym ciągu przeciętnie i prezentują za mało. Spurs wczoraj rozjechali Bucks i ich starterzy grali tak mało minut, że nie ma mowy o jakimkolwiek zmęczeniu. Mimo, że określamy ich 'dziadkami' to mają po 30 kilka lat, a nie 50 kilka więc to nie jest tak, że po 20-25 minutach biegania będą następnego dnia zajechani. Poza tym, ich młodzi zawodnicy czyli Kahwi i Aldridge są ważni dla ekipy i wyjdą z energią. Szczególnie myślę tu o Leonardzie, który gra bardzo dobrze. LaMarcus gra gorzej, ale coś drużynie daje, a pod koszem na pewno się przyda. Memphis wykonuje rzuty osobiste na poziomie 84% czyli najlepiej w lidze, ale Spurs popełniają tylko 16 przewinień na mecz więc można powiedzieć, że zerują się te statystyki. Oglądałem mecz z Bulls i mam nadzieję, że dziś to będzie trochę lepiej wyglądało, bo wystarczy te 'trochę'. Memphis nie stawi takiego oporu moim zdaniem i Spurs wyjdą zwycięsko.
Ostatni typ to Nuggets. Tu kompletny skrót. Toronto zmęczone na 100% po wczorajszym meczu. Grają 3 dni z rzędu. Jutro wielki mecz z GSW. Oni o tym wiedzą i na pewno będą chcieli być tą ekipą, która przerwie Warriorsom tę serię. Piszę to po to, aby podsumować. Skoro będą myśleli o wygranej w jutrzejszym meczu i biorąc pod uwagę zmęczenie z wczoraj to może i wygrają dziś z Nuggets, ale nie uważam, żeby to była różnica 14 punktów. Typ w miarę bezpieczny.
Polecam wszystkie i sory za błędy w pisowni i składni, ale jak pisze się takiego posta to trudno ich nie zrobić, a nie chce mi się edytować ???? Jeśli zagrasz, a typ wejdzie to łapka w górę. Będę wdzięczny ????
Powodzenia!
Jacus
Edit: Rozumiem, że NBA jest nieprzewidywalne, ale bicz pliz