Orlando Magic - Cleveland Cavaliers under 197,5 1,961 89:98
Wydaje się linia niska, ale czy aby na pewno. Goście obecnie w ofensywie to dzieci we mgle. Fatalnie to wygląda. O ile siadają rzuty dystansowe to jeszcze to jakoś wygląda, ale jak zaczynają nie trafiać to jest tragedia. Tona nieprzemyślanych akcji. Jeżeli chodzi o zespołowość to chyba jedna z najgorszych ekip, dzielą się piłką fatalnie i tylko indywidualności tutaj ratują im tyłek. Potrzebują ewidentnie czasu bo wychodzą im pojedyncze mecze, ale jeżeli drużyna potrafi coś bronić to zaczynają się problemy bo tak naprawdę wtedy już proste izolacje nie wystarczają. Orlando potrafi bronić na niezłym poziomie. Jak na zespół z takim bilansem mają całkiem dobre statystyki defensywne. Jeżeli chodzo ekipy z ujemnym bilansem to tylko Indiana, Miami i Nets tracą mniej punktów.
CLE też w tym sezonie raczej underowa ekipa. Kilka fajnych statów znalazłem i tak. W tym sezonie CLE notują bilans O-U 9-14 jako faworyt, 1-6 po przegranej jako faworyt, 0-4 po porażce 10+ points, 5-9 grając z zespołem z minusowym bilansem i 5-10-1 z ekipami, które tracą mniej niż 99pkt na mecz (Orlando traci 99,2).
Jakoś nie widzę w tym meczu ostrego tempa. CLE b2b. Orlando w ofensywie szału nie robi i powinni sobie tutaj poradzić z nimi ale też nie widzę by CLE rozrzucało ich away tak jak to zrobili u siebie miesiąc temu (106:74).
Wydaje mi się, że trochę zawyżają tutaj linię ze względu na CLE i że oni zawsze mogą, ale nie sądzę by tutaj było ostre strzelanie.
Detroit Pistons - Indiana Pacers -2,5 1,925 119:109
Wg. mnie jeżeli miałbym porównać co jest ważniejsze: odejście Smitha czy powrót Hilla to dla mnie wybór jest oczywisty. Hill to bardzo ważne ogniwo tego zespołu, po powrocie od razu w pierwszym meczu w S5 zanotował najlepsze cyferki z całego zespołu grając tylko 21 minut. Odejście Smitha powinno pomóc, ale umówmy się Detroit nie stać na wiele lepszą grę. Przede wszystkim trochę brakuje pomysłów a Indiana mimo takiego bilansu dalej jest najlepszą defensywą w lidze i wg. mnie z takimi zespołami powinni radzić sobie bez problemowo. Zresztą to też pokazuje fakt, że przeciwko ekipie <.500 mają bilans 6:2 ATS.
Ta linia wg. mnie jest bardzo fajna do grania w kierunki Indiany bo zazwyczaj połączenie dobrej defensywy grającej przeciwko niepoukładanej ofensywie kończy się źle dla wiadomo kogo. A Indianie obecnie zależy na każdej wygranej i b2b raczej tutaj nie ma większego znaczenia w moim odczuciu.
Atlanta Hawks - Millwaukee Bucks +9,5 1,925 77:107
Atlanta Hawks - Millwaukee Bucks over 205 1,90 77:107
Atlanta gra świetnie każdy to wie. Ale Bucks nie zwykli nie coverować linii. Atlanta raczej nie niszczy swoich rywali(8-6 ATS vs <.500 teams), chyba, że Ci totalnie nie walczą, ale Bucks raczej do nich się nie zaliczają. Bilans ATS 15-7 jako underdog, 12-5 away, 10-3 vs team notujący 100p/game.
Bucks wg. mnie też trochę są niedoceniani. Mnie osobiście podoba się gra tej drużyny, która jest bardzo fajnie zbilansowana na to co posiadają.
Co do overa liczę na otwarte spotkanie bo taki styl preferują te zespołu. Co prawda grają one jutro rewanż w Millwaukee i czasami ciężko też przewidzieć co trener wymyśli. Nie wiadomo czy np goście nie skupią się na jutrzejszym spotkaniu trochę odpuszczając to, ale jakoś to nie jest w naturze tego typu zespołów, który po prostu walczy w każdym meczu by nie przeszła im okazja koło nosa, kiedy jest szansa wygrać.
Tutaj akurat ostrożnie ze stawką właśnie ze względu na ten jutrzejszy mecz ddoatkowo wypadają Ilyasova i Sanders.
New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs under 201,5 1,98 97:90
New Orleans Pelicans under 102,5 1,900 97
W under Pelikanów wchodzę grubiej. Wg. mnie przesada i przeszacowują trochę gospodarzy, szczególnie ofensywnie. Ok ten zespół potrafi. Ale zrobiłem sobie research z kim oni przekraczali tą linię: Utah, GSW, Cleveland, Dallas, NYK, LAA, OKC, Utah, Sacramento, Minnesota, LAA, Cleveland, Dallas(W kolejności chronologicznej). Jak widać nie ma tutaj żadnej ekipy, która broniła by solidnie. Przekroczyli tą linię zaledwie 9 razy z 28 spotkań więc jak widać ustawianie takiej linii nawet przeciwko osłabionym Spurs to imo lekka promocja. Spurs potrafili zatrzymać Dallas under 100 z jeszcze większymi stratami personalnymi. Wczoraj w przerwach można było usłyszeć, jak coach próbuje zwolnić tempo akcji bo nie podobało mu się to jak szybko grają i dzisiaj wydaje mi się to może być klucz i powinni zwolnić tempo i zabezpieczać lepiej kontry bo tutaj pewnie będą szukać szansy gospodarze. Ale ja wierzę w inteligencje SAS i to że wyciągną wnioski z wczoraj i skupią się na założeniach bo nie wierzę, że w założeniach wczoraj mieli tak otwarty mecz w takim tempie mając dzisiaj kolejny mecz z NOP.
Warto jeszcze poczekać na 100% potwierdzenie czy zagra Big All i pewnie pogram coś na Hornets patrząc na ich formę i b2b OKC bez Duranta.
Dodatkowo czekam na informacje z Dallas bo tam nie wiadomo co z Dirkiem i Ellisem, do tego wypada pewnie Kobe to wtedy atakowanie undera miało by sens przy linii 214.
PTB też taki hc trochę przesada tym bardziej, że znowu możę nie zagrać Alldridge a 76ers ostatnio jakby na fali wznoszącej. Denver gra taką kaszanę, że odpuszczam bo Minnesota jeszcze gorsza a w takim meczach nigdy nie wiadomo co się stanie.
Houston z Memphis wydaje mi się, że cięzko przy tych kursach i liniach jakieś value znaleźć.
Oklahoma City Thunder -6,5 - Charlotte Hornets 1,934 98:75
Jednak zmieniam zdanie po głębszej analizie. Tak naprawdę ta linia już i tak jest niska patrząc na okoliczności. OKC u siebie w normalnych okolicznościach pewnie byłoby faworytem 9-10 punktowym.
Z drugiej strony gra Hornets jest lepsza, ale tak naprawdę w porównaniu z drużynami w ich zasięgu czyli 76ers, Denver(grające padakę), Utah, Millwukee. OKC nawet bez Duranta, będące b2b to home jednak ze dwie klasy wyżej i patrząc na ich bilans nie wierzą, że tutaj odpuszczą. Powinni być naładowani a raczej tej ekipie to wychodzi na dobre. W takim okolicznościach biorę tą linię.
Dallas Mavericks -13,5 - Los Angeles Lakers 1,97 102:98
Los Angeles Lakers under 101 1,943 98
Krótko. Dallas będą naładowani po dwóch porażkach. Powinni może nawet coś pograć w obronie bo LAA nie są wymagający. A patrząc na ich b2b to nie wróży dobrze. Ostatnie dwa b2b to solidne blowouty. Ellis i Dirk grają. Koby raczej out chociaz jest questionable ale na moje to w takim meczu szkoda by było go nadwyrężać bo szanse marne a widać, że ostatnio ze zdrowiem coraz więcej kłopotów. Linia wysoka, ale przy tak ofensywnej drużynie po dwóch porażkach, przeciwko b2b LAA bez lidera to wg. mnie musi się skończyć blowoutem i nie sądzę by LAA porzucało dzisiaj za wiele.
NBA 2014/2015 18:13