Charlotte Hornets - Millwaukee Bucks +3,5 1,943 94:104
Charlotte Hornets - Millwaukee Bucks over 198,5 1,98 198 nawet z dogrywką nie ogarnęli...Inna sprawa, że mieli na liczniku 196 i Walker trafił 2/3 wolne i przestali faulować gdy nie udało się odzyskać piłki i tak się skończyło...szkoda
I jak tu zaufać Charlotte ? Ok widać było z Orlando, że coś jest nie tak z Big Allem bo kiedy on oddaje 11 rzutów mając tak kiepskiego obrońce jak Vicevic w sytuacji kiedy trafia 7/11 to coś jest nie tak. Brakowało jego punktów do zbilansowania ataku, chociaż Kemba i tak zrobił więcej niż się od niego oczekuje. Nie wiem tak naprawdę jak zaopatrywać się na tą drużynę. Na pewno brakuje im solidności i stabilności w grze. Potrafią grać solidnie, by niedługo potem grać bardzo słabo. Jednak patrząc przez pryzmat całościowy to nie wróże im tutaj wielkiego meczu. Fakt ostatnio potrafili ograć Millwaukee @ ale fakt jest taki, że goście grają rewelacyjnie jako underdog.
Generalnie kilka cieawych statystyk ATS:
season: 21-9
@away: 13-5
@away underdog pomiędzy 3,5-6pkt: 4-0
vs drużyny z bilansem <.500: 11-3
Jak widać mają patent. Inna sprawa, że mało kto przypuszczał, że Kidd zrobi z Millwaukee drużynę, a to jest ich największa zaleta. Naprawdę widać pomysł i mnie się ta drużyna bardzo podoba. Z drugiej strony Charlotte jako faworyt w tym samym przedziale ledwo 1-4, home 6-11, 5-8 z drużynami <.500. Jeżeli dzisiaj Big All znowu będzie miał problem z oddawaniem rzutów to tym bardziej może być ciężko chociaż Zaza chyba jest dla niego akurat nie najgorszym obrońcą bo to nie jest taki typowy center a jak wiemy Big All lubi pograć daleko od kosza.
Co do overa to obie ekipy jak chcą potrafią grać szybciej. A asami w defensywach nie są: kolejno 18 i 15 miejsce pod względem straconych punktów. W ofensywie Bucks pisałem wielokrotnie są fajnie zbilansowani. Często to spotkania tworzą lidera, przez to też są tak trudni do grania. Dobrze dzielą się piłką(10 miejsce w lidze). Dodatkowo statystycznie Bucks w tym przedziale punktowym notowali 3-0 na korzyść overa, przeciwko słabym defensywom, które notują straty >99pkt/mecz bilans 7-4. Gospodarze też po przegranej jako faowryt lubią w kolejnym meczu notować over (3-1). Linia nie za wysoka i wydaje mi się, że obie ekipy nie mają za bardzo materiału na powstrzymanie ofensyw, które są lepsze chyba w moim mniemaniu niż to wygląda w cyferkach.
Indiana Pacers - Chicago Bulls under 194,5 1,943 90:92
Wow ale linia.
Dość powiedzieć, że w ostatnich spotkaniach między tymi ekipami regularnie linie były w okolicach 180 punktów. Ja wiem, że trochę się pozmieniało. Zdrowy Rose, do tego Indiana z kontuzjami, ale dalej jest to czołowa defensywa w lidze i na własnym parkiecie w tak prestiżowym meczu spodziewam się raczej sporo walki i twardej defensywy bo właśnie z tego obie drużyny słyną. W ofensywie Indiana wygląda lepiej, ale nie na tyle bym jeszcze im zaufał. Bulls ostatnio też imponują tylko że z drużynami z którymi punktować nie jest trudno(może prócz Memphis, ale ostatnio to oni są totalnie bez formy).
Indiana w przedziele tej linii(190-194,5) jest 4-1 na korzyść undera. Niestety po dobrym meczu w ofensywie zazwyczaj częściej powtarzają dobrą grę, jednak Chicago to naprawdę solidna firma w defensywie. Poza tym to jest revenge game dla Chicago po porażce na początku tego sezonu a to raczej przemawia za solidną obroną i bardziej fizycznym graniem mając na uwadze styl tych drużyn.
Brooklyn Nets - Sacramento Kings under 204 1,952 107:99 co za badziew Sacramento mając 9pkt straty fauluje na 23sek przed końcem przy 203 na liczniku, wpada 1FT po czym przy zwrocie nie trafiają za 3 ale robią off reb i wpada izi 2 pointer po czym kończą foul game i mecz się kończy, pech dzisiaj trochę
Idzie lżej ale w moim odczuciu jest tutaj value w tej linii. Wiadomo, że wiele będzie zależeć od Cousinsa i tutaj troszkę mnie to powstrzymuje przed braniem tej linii bo jednak Lopez to nie jest genialny obrońca. Mimo to Brooklyn musi bronić lepiej a potrafią to robić.
Kings wiemy to doskonale gra up tempo, jednak nie sądzę, by Brooklyn chciał iść na taką wymianę. To po prostu nie działa. W tym sezonie przeciwko zespołom, któe tracą >99pkt mają bilans 10-5 na korzyść undera a przeciwko solidnym ofensywom z >99pkt na mecz bilans 10-3 na korzyść undera.
Sacramento zdecydowanie overowe to wiadomo ale wydaje mi się, że Brooklyn powinien kontrolować tempo i lepiej wracać do defensywy i wtedy ograniczyć poczynania Kingsów bo inaczej po prostu nie widzę tutaj dla nich za wiele opcji na wygraną bez dnia konia zza łuku.
Poza tym tak trochę przeczucie mam co do tego typu.
Houston Rockets - Washington Wizards under 200 1,97 103:104 lol tym razem totalnie off balanced rzut za trzy Hardena przy 102:97, który jak nie wpada mamy koniec meczu. Wcześniej totalnie z dupy rzut Arizy, który w ogóle doprowadził do takiej końcówki, który też wpada. Końcówki dzisiaj nie po mojemu...
Ta linia bardzo mnie satysfakcjonuje. Houston po pierwsze w tym sezonie nie gra już takiego run&gun. Widać, że bilansują swoją grę w ofensywie i defensywie i daje to efekty. To co jest dla mnie najważniejsze. Kto oglądał wczorajszy mecz z SAS widział jak fizyczne to było spotkanie. Tak wysoki wynik zawdzięczany tylko skuteczności zza łuku i temu, że SAS ostatnio nie gra w obronie tego co powinno z ciągłymi zmianami w składzie. Wizards trzeba powiedzieć broni solidnie w tym sezonie i matchupy w postaci Harden&Wall i Howard@Gortat nie będą łatwe. Wall to jeden z lepszych obrońców na "1" wg. mnie. A Gortat z Howardem to wiadomo o co chodzi. Gortat to naprawdę solidny defender i zawsze w meczach, które pokazywane są w Polsce notuje solidne występy. Potrafi się sprężyć, szczególnie w defensywie, bo dzisiaj to będzie jego główne zadanie. WSH na pewno spróbuje pograć up tempo ale po pierwsze Houston powinien dzisiaj się wystrzegać prostych strat po takim meczu jak wczoraj bo wiedzą jak szybko WSH chodzi do kontry i jak zabójcze one są, po drugie Houston to coraz dojrzalsza ekipa i oni wiedzą co mają robić. Coraz mniej tam samowolki. WSH bronią solidnie zza łuku, więc możliwe że ograniczą jakieś serię trójek ze strony Houston, którzy mają te celowniki ustawione solidnie. Ze statystyk wartych odnotowania. Houston home 12-3 na korzyść undera, WSH przeciwko ekipom z solidnymi ofensywami notuje bilans 10-4 na korzyść undera. Houston w całym sezonie 18-11 na korzyść undera (przytaczam tylko te staty gdzie widać jakąś tendencje).
Los Angeles Clippers - Utah Jazz +12 1,961 101:97
Clippers po prostu nie ufam. Mogłoby się wydawać najlepsza okazja by przejechać się po rywalu. Tylko po prostu ich gra nie predysponuje by wg. mnie wystawiać taką linię(jakieś 9,5 byłoby wg. mnie odpowiednie). W tej lidze każdy mecz ma swoją historię i ja bardzo nie lubię, kiedy tak przeciętnie ostatnio spisującą się ekipę LAC wrzucą się nawet z Utah na takiego faworyta. Niby po wygraniu z GSW powinno iśc do przodu to z Toronto znowu kaplica. Niby przez 3 kwarty trzymali się blisko by potem stanąć. To też kłopot LAC. Spore przestoje a Utah gra całkiem fajną koszykówkę. Widziałem ich 2-3 spotkania i wyglądali bardzo fajnie, chociaż bez rewelacji. Ostatnio grałem przeciw nim z 76ers i mocno się przeliczyłem i nie doceniłem. Jedyny problem tego beta jest taki, że Utah gra jutro u siebie przeciwko Minnesocie i mogą troszkę oszczędzać siły i grać szerszą ławką bo jednak jutro szansa na wygraną jest spora, tylko z drugiej strony to jest NBA tutaj dla takiego zespołu jak Utah gra przeciwko Clippers to wyzwanie i pisałem już wielokrotnie takie zespołu z bardzo słabym bilansem grają mecz po meczu, nie kalkulują bo każda wygrana jest ważna i buduje zespół. Wydaje mi się, że ta linia jest za wysoka i oczywiście LAC może odpalić w każdym momencie w tedy włożą i +30 jednak tylko póki co nie bardzo jest o co się zaczepić, przede wszystkim dlatego, że nie funkcjonuje defensywa a w ofensywie pomysłów brak.
Biorąc jednak pod uwage jutrzejszy b2b mecz z Minnesotą gram to lekko.
NBA 2014/2015: 26:20