>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Grudzień 2012

Status
Zamknięty.
kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Coś na szybko, bo za bardzo nie mam czasu:

Minnesota ML @ 1,66 Expekt
Tym razem gram w przeciwną stronę bowiem na Wolves. Minnesota przystąpi wypoczęta do meczu z Denver i dodatkowo zmotywowana po ostatniej porażce z gośćmi. Podoba mi się ta drużyna, Rubio ma niebawem wrócić , więc ekipa jak najbardziej z szansami na playoffy. Denver grali dzisiaj z Detroit, spodziewałem się ich wygranej , ale z Minny będzie o wiele trudniej. Nuggets mają problemy na wyjazdach, za to Minnesota u siebie coraz lepiej, widać że są formie , a gdy do gry wróci jeszcze Ricky z Royem to będzie co oglądać. Szczególnie liczę na kolejny dobry mecz Love&#39;a, który z Denver radzi sobie w najlepsze - ponad 30 pkt w poprzednim meczu, kilkanaście zbiórek i jutro mam nadzieję, że da z siebie wszystko. Po kontuzji wrócił również Kirilenko zaliczając solidny występ z Cavaliers, fajnie wkomponował się rookie Shved z meczu na mecz grajacy coraz lepiej. Wolves mieli sporo odpoczynku,co na pewno wpłynie na ich grę po ostatnich trzech spotkaniach. Wilki to znacznie lepsza ekipa niż Detroit i na pewno postawią trudne warunki Denver.

Miami - GSW over 203 @ 1,79 Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +3
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Od razu uprzedzam, że to pierwsza analiza NBA więc jeśli coś pominąłem czy coś to proszę bez pojazdu, a ewentualnie zwrócenie uwagi.

Tony Parker powyżej 7.5 asyst - 1,85(Betsson) ⛔7:?

Ostatnio linia była 7 i m.in w meczach przeciwko Bobcats, Rockets Tony je pokrył.Generalnie kręci się wokół tych siedmiu-ośmiu asyst statystycznie, ale ostatnimi czasy zauważyłem, że bardziej dzieli się piłką przez co stwarza pozycję swoim kolegom z ataku.Z Bobcats pokrył linię już w drugiej kwarcie, z Rockets natomiast na początku trzeciej kwarty zaliczył ósmą i kolejne asysty.Co uważam za istotne to również to, że jest to kolejny mecz SAS na wyjeździe i chyba nawet trudniejszy niż w Houston gdzie musieli walczyć z dogrywką bo Jazz u siebie są bardzo mocną ekipą także przy ewentualnym close game Francuz spędzi sporo czasu na parkiecie.Dodatkowo, linia u/o u bukmacherów sugeruje nam dość ofensywną koszykówkę gdzie będzie sporo okazji do rzutów przez co ponad 200 punktów powinno wpaść.Nie wiem czy ta statystyka jest istotna, ale w ramach ciekawostki dodam, że w pierwszym meczu San Antonio z Utah to Parker zaliczył 10 asyst.Podsumowując mój krótki wywód, próbuję po raz kolejny over asyst francuskiego rozgrywającego bo ostatnio sporo dzieli się z piłką kolegami tworząc im pozycje rzutowe co przekłada się na liczbę asyst tego gracza.

Otrzymane punkty reputacji: +16
marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA, godz 4.35
Utah Jazz - San Antonio Spurs (-3,5)
TYP: 2
KURS: 1,93
BUK: Pinnacle Sports
Analiza:

Jutro o godzinie 4.35 rozpoczną się kolejne spotkania w najlepszej lidze koszykarskiej jakim jest NBA. Jest to koszykówka na najwyższym poziomie gdzie mecze SA rozgrywane co drugi dzień a nawet dzień w dzień a więc naprawdę tempo jest niesamowite. W Polsce zawodnicy tygodniu rozegrają dwa mecze i już narzekają a tam nikt nie marudzi tylko starają się grać jak najlepiej. Ja wybrałem mecz pomiędzy Utah Jazz a zespołem San Antonio Spurs. Według bukmacherów faworytem tego meczu są goście i ja również uważam że goście ten mecz powinni wygrać bez problemów. Gospodarze tego meczu w lidze w konferencji zachodniej są na szóstym miejscu z dorobkiem 12 zwycięstw i 10 porażek. W ostatnich sześciu meczach wygrali oni trzy mecze i trzy mecze przegrali. Natomiast goście tego meczu w konferencji zachodniej zajmują pierwsze miejsce z dorobkiem 18 zwycięstw i jedynie czteroma porażkami. Na wyjeździe wygrali oni 11 meczów i dwa mecze przegrali. Natomiast gospodarze tego meczu na własnym boisku wygrali osiem meczy i jeden mecz przegrali. A więc jak widać mecz zapowiada się bardzo interesująco. Jednak moim zdaniem ten mecz goście powinni wygrać i stawiam handicap na -3.5 punktów ponieważ ostatnie pięć meczy pomiędzy tymi zespołami San Antonio wygrywało większą różnicą niż 3.5 punktów. Ja stawiam że wynik będzie powyżej 200 punktów i stawiam że goście wygrają 110 do 105 ????

dawid23 189

dawid23

Użytkownik
Indiana Pacers (-8) - Cleveland Cavaliers

Najlepsza obrona ligi vs najgorsza obrona ligi. Pacers pozwalają rzucać przeciwnikom ze skutecznością 41.3%, Cavs natomiast 47.8%. Dużym boostem Cleveland są zbiórki, Varejao i Thompson dobrze sobie radzą pod koszem, lecz dzisiaj wydaję się to być nierealne. Hibbert i West powinni wygrać bitwę pod obiema tablicami. Paul George on-fire, dzisiaj spodziewam się, że dalej kontynuuję swoje małe show na dużej skuteczności, albowiem w drużynie Kawalerzystów nie ma zawodnika, który by go dobrze pokrył. Cavs b2b, wczoraj wygrana nad Lakersami więc &quot;let down spot&quot; po naszej stronie. Indiana 2 dni odpoczynku, dzisiaj stanie przed okazją zakończenia 2 meczowego losing-streaku. Do tego jest to taka drużyna, która lubi wygrywać ze słabszymi drużynami i przegrywać z lepszymi. Jeśli chcą grać w playoffach takie mecze muszą wygrywać, zwłaszcza na własnym parkiecie. Co mnie najbardziej martwi to ławka Pacers i trochę wysoka linia z racji tego, że Indiana nie zaliczyła jeszcze żadnego blowoutu w tym sezonie. Co do ławki, to najbardziej zawodzi DJ Augustin, pamiętam jak roku temu w Bobcats jeszcze coś grał ciekawego ale tego sezonu zdecydowanie do udanego nie może zaliczyć (3.2 PPG, 2.3 APG). Ciekawie zapowiada się Ian Mahinmi, w Indianapolis widzą w nim duży potencjał. Linia martwi bo Pacers jeszcze nie zaliczyli żadnego blowoutu. Jednak obrona i frontcourt Pacers + homecourt &gt; 8 punktów IMO.

Oklahoma City Thunder (-14) - New Orelans Hornets

Sama linia aż odpycha od grania tego typu, i tak bym postąpił gdyby nie fakt, że OKC to maszyna do blowoutowania słabych drużyn. Rivers &amp; Vasquez nie mają jakichkolwiek szans przeciwko duetowi Westbrook&amp;Sefolosha. Tak samo jest na trójce, Durant vs Anderson ? Nie spodziewałbym się jakiegoś dobrego meczu ze strony Davisa, Ibaka powinien go spokojnie zatrzymać pod swoim koszem. Swoje z ławki powinien dorzucić Kevin Martin. Do tego Hornets wczoraj przegrali na własnym parkiecie z Wizards, i w 4 ostatnich meczach na prawdę się męczą w ataku, rzucając średnio 84 punkty. Jak dla mnie.....będzie blowout.

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets (under 200)

TWolves pokazują kawał dobrej obrony na własnym parkiecie gdzie średnio tracą 87.9 punktów. Denver kończy road-trip grając 5. mecz w ciągu 7 dni, dzisiaj b2b. Jest to drużyna, która zagrała najwięcej meczów wyjazdowych (16), myślę że już mogą być trochę przemęczeni tymi podróżami z miast do miast. Wczorajszy mecz zaczął się dla nich fatalnie, przegrywali 19-4 i musieli gonić wynik - dodatkowy wysiłek. Gallinari i Igoudola nie zachwycają skutecznością, wczoraj kolejno 3-13, 3-12. Faried tylko 3 punkty z osobistych z gry miał 0-1. Lawson potrafi rzucić season-high aby w następnym meczu trafić tylko 2 punkty, przez ten cały road trip tylko trio z ławki utrzymywało solidny poziom. Także jest to nieobliczalna drużyna z nieobliczalnymi zawodnikami, ale jedno dzisiaj jest prawie pewne - zmęczenie powinno dać się we znaki. Linie odbieram jako prezent świąteczny, muchas gracias Santa!

Toronto Raptors - Brooklyn Nets NO BET!

Toronto słabe, ale wraca do własnej hali i jest bardzo głodne wygranej. Braki kadrowe mogą im tylko pomóc, bo chłopaki co grzeją ławę mają dzisiaj szanse udowodnić ile są warci, i to przed własną publicznością. Do tego Nets wczoraj grali z Knicksami gdzie o losach meczu zadecydował rzut Kidda w ostatniej minucie meczu.

edit: #DEN@MIN - Danilo Gallinari under 15.5p.
Dzisiaj bardziej skoncentrowany powinien być na obronie i na pilnowaniu Love&#39;a niż rzucaniu punktów. Love ostatnio przeciwko Nuggets rzucił bodajże 36 punktów, więc Danilo ma dzisiaj misję &quot;slow-down LOVE&quot;. Co do ostatnich występów to rzuca w kratkę, raz przekroczy linię a raz nawet 10 nie rzuci. Do tego biorąc pod uwagę wszystkie inne czynniki, które opisałem pod meczem DEN@MIN, skłaniam się ku underowi.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Hawks (-3) @ 1,76 Marathonbet✅

Hawks bardzo niedoceniani, a pokonali już czy to Grizzlies czy Clippers i dali dwa dosyć zacięte mecze z Heat. Świetnie prezentuje się podkoszowy duet Horford- Smith i to na pewnie będzie duża siła w starciu z Magic. Ze słabymi Magic, który czasem po prostu wystrzelą i pokonają jakąś wyżej notowaną ekipę. Ostatnio wygrali na wyjeździe z Suns, Hawks z kolei przegrali z Miami, więc nie ma sytuacji, że jakaś seria musi się skończyć - po prostu niech wrócą do normalności, czyli Jastrzębie do zwycięstw, a Magicy do porażek.

Nuggets@Wolves under 200 @ 1,82 Marathonbet⛔
Dosyć wysoka linia. Nuggs potrafią grać szybko i niby ich mecze są overowe, ale nie zawsze. Przeciwko dobrym defensywom, a za taką zdecydowanie uważam obronę Wilków wygląda to już inaczej i wystarczy przytoczyć choćby niedawny mecz z Pacers. Myślę, że to spotkanie będzie wyglądało podobnie. Rubio jeszcze nie wraca, więc wiele nie zmieni się w szybkości ofensywy Minnesoty. U siebie na pewno postawią bardzo twarde warunki pod swoim koszem, bo w ataku jednak obecnie zdecydowanie więcej opcji jest po stronie Denver. Nuggets ponadto b2b.

Spurs@Jazz over 208 @ 1,82 Marathonbet⛔

był grany ostatnio overek u Spurs, był w meczu Jazz i leciutko wchodziły to gramy też jak te ekipy stają na przeciwko siebie. Spurs to nie trzeba opisywać - pisałem o ich ofensywie chyba już z milion razy. Jazz niby nie są jakąś bardzo overową drużyną, ale ostatnio też super w ataku - u siebie 132 pkt z Raptors i na wyjeździe 117 z Lakers. Gorącą publika powinna nakręcać Jazzmanów do szybkiego ataku, rezerwowi powinni się wstrzelić i trafić kilka trójek. Ostrogom będzie siedziało, bo im zawsze siedzi, więc obydwa teamy winny tu przekroczyć stówkę.

Clippers &amp; Pacers @ 1,85 Marathonbet✅

Pacers u siebie z podbudowanymi zwycięstwem nad Lakers i wielkim powrotem Irvinga Cavs, ale nie bardzo widzę Kawalerzystów w starciu z ekipą Indiany, która powinna rozpocząć ich nową serię porażek. Ostatnio Indy w końcu zaczyna coś grać, przypominać trochę tą drużynę z poprzedniego sezonu, więc teraz przegrać u siebie z rywalem b2b tej klasy? To raczej nie brzmi zbyt poważnie. Ostatnio fakt wpadły dwie porażki, ale rywale klasowi, więc można wybaczyć. Tym bardziej jednak teraz czas na rehabilitację.
Pacers mają na Irvinga dobre opcje, bo mogą go bronić na zmianę Hill i George, więc defensorzy naprawdę klasowi. Jeżeli Kyrie zostanie ograniczony, to Cavs nie mają żadnych szans.

Clippers b2b, ale niezbyt wymagający rywal, więc dadzą radę. Mam nadzieję, że wyciągnęli wnioski z porażek z Cavs czy Hornets.

Clippers@Bobcats under 202 @ 1,86 Marathonbet✅

Gram w tym meczu również under, bo linia tez wydaje mi się dosyć wysoka. Clippers na wyjazdach nie zdobywają dużej liczby pkt, grają dobry defence i po ciężkim meczu z Bulls będą chcieli spokojnie, bez szalonej bieganiny wygrać. Bobki grają tak jak rywal im pozwala - Spurs narzucili super ofensywną grę, to rzucili ponad setkę. Z Clippers jednak tak nie będzie i myślę, że nie powinni wyjść z 90.

Otrzymane punkty reputacji: +1
K 19

ka-ram-ba

Użytkownik
Brooklyn Nets no bet? No tak ławka Toronto ma dzisiaj zagrać lepiej niż pierwsza piątka. To nie jest SAS którzy rezerwą walczą jak równy z równym z Miami.
Bądźmy poważni.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Panowie brawo za ruch w dziale :spokodfhgfh:

Jarrett Jack Over 10.5 pkt
@ 1,83✅
bet365
Ciężki mecz dla GSW , bardzo niekorzystny matchup . Pomijając to jak Lebron może zdomininować obrońców poprzez warunki fizyczne (akurat w Warriors krucho z tym na pozycjach 2-3) . Allen może dziś poszaleć na Thompsonie bo zauważyłem że ten ma duże problemy z kryciem a wiadomo jak Ray śmiga po zasłonach . Dlatego omijam typowanie tego meczu w popularniejszy sposób i wybieram opcję na sixth mana Warriors , dziś jego doświadczenie się na pewno przyda. Jack wiadomo nie boi się brać ciężaru , pewny rzut , potrafi wymusic faul . Wydaje mi się że będzie dziś ciągnął w pojedynkę grę 2 unit Warriors. Tragiczny obrońca jakim jest Cole będzie olbżymim ułatwieniem . W ostatnich 5 meczach w trzech powyżej 10 pkt (12 , 15 , 17 a więc grubo powyżej linii )
Orlando - Atlanta Hawks @ 1,50✅
under 190.5 @ 1,71✅
bet365
Hawks grają jak na razie dobrze , lepiej niż potrafią można powiedzieć . Żadnej przyszłości im nie wróże bo jak dotąd mieli mega łatwy terminarz ale z Magic raczej wygrają . Orlando ma tylko jednego dobrego gracza , Afflalo . Reddick to jak ma dzień to trafia ale po za tym to nic specjalnego , Davis który się stara i potrafi przepchać się dupą jednak Josh Smith sprowadzi go dziś na ziemię ;) Dla mnie win Hawks to bardzo dobra opcja , bez handi bo jednak wyjazd. Biorę też under bo Hawks wygrywają obroną. W poprzednim meczu padl wynik 72-81 dla Atlanty.

Otrzymane punkty reputacji: +11
5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Spotkanie: Phoenix Suns - Memphis Grizzlies
Typ: połowa/koniec spotkania : Phoenix Suns/Phoenix Suns
Kurs: 4,75
Bukmacher: Bet365
Analiza: Memphis już nie jest tak mocne jak na początku sezonu. Grizzlies przegrali ostatnio u siebie z Atlantą 83:93, przegrali też z San Antonio po dogrywce. Niedawno Memphis grało u siebie z Phoenix i niespodziewanie mieli spore problemy, bo wygrali dopiero po dogrywce. Te mecze pokazują, że Memphis już nie jest tak mocne. Phoenix ma serię siedmiu porażek z rzędu, jednak teraz mieli parę dni przerwy i ta przerwa może na nich pozytywnie wpłynąć. Phoenix u siebie nie mają tragicznego bilansu, bo mają pięć zwycięstw i pięć porażek. Skoro niedawno tak dzielnie walczyli z Memphis na ich parkiecie, to u siebie mają szanse, by wreszcie przerwać tą passę porażek. Phoenix u siebie jest dużo groźniejsze niż na wyjazdach, stąd po takim kursie można spróbować na nich zagrać.

Otrzymane punkty reputacji: +3
L 181

lorak

Użytkownik
Cleveland - Indiana
Cleveland +4
bet365 - 2.60
Radzę zwrócić uwagę na to spotkanie. Cleveland na gazie i z Kyrie&#39;m Irving&#39;iem mają spore szanse utrzeć nosa rywalom z dywizji, a przewaga parkietu po stronie Pacers nie dużo zmieni. Pacers z dwoma porażkami z rzędu (Denver u siebie, i OKC). Varejao gra solidnie, może Miles przeniesie gaz z wczoraj na dzisiejsze spotkanie.
Daję +4 na Cavaliers tak dla większej pewności.
Indiana Pacers (-8) - Cleveland Cavaliers

Najlepsza obrona ligi vs najgorsza obrona ligi. Pacers pozwalają rzucać przeciwnikom ze skutecznością 41.3%, Cavs natomiast 47.8%. Dużym boostem Cleveland są zbiórki, Varejao i Thompson dobrze sobie radzą pod koszem, lecz dzisiaj wydaję się to być nierealne. Hibbert i West powinni wygrać bitwę pod obiema tablicami. Paul George on-fire, dzisiaj spodziewam się, że dalej kontynuuję swoje małe show na dużej skuteczności, albowiem w drużynie Kawalerzystów nie ma zawodnika, który by go dobrze pokrył. Cavs b2b, wczoraj wygrana nad Lakersami więc &quot;let down spot&quot; po naszej stronie. Indiana 2 dni odpoczynku, dzisiaj stanie przed okazją zakończenia 2 meczowego losing-streaku. Do tego jest to taka drużyna, która lubi wygrywać ze słabszymi drużynami i przegrywać z lepszymi. Jeśli chcą grać w playoffach takie mecze muszą wygrywać, zwłaszcza na własnym parkiecie. Co mnie najbardziej martwi to ławka Pacers i trochę wysoka linia z racji tego, że Indiana nie zaliczyła jeszcze żadnego blowoutu w tym sezonie. Co do ławki, to najbardziej zawodzi DJ Augustin, pamiętam jak roku temu w Bobcats jeszcze coś grał ciekawego ale tego sezonu zdecydowanie do udanego nie może zaliczyć (3.2 PPG, 2.3 APG). Ciekawie zapowiada się Ian Mahinmi, w Indianapolis widzą w nim duży potencjał. Linia martwi bo Pacers jeszcze nie zaliczyli żadnego blowoutu. Jednak obrona i frontcourt Pacers + homecourt &gt; 8 punktów IMO.
uważam, że obaj trochę się machnęliście, ale bliżej mi do typu Midalana.
mecze w indianie kończyły się takimi wynikami:
+8 SAC (2OT), +4 WAS, +20 DAL, +8 NOH (OT), +7 PTB,
-2 TOR, -7 SAS, -3 DEN
widzimy więc, że poza tym jednym spotkaniem z mavs jest dość blisko. co w sumie nie dziwi, bo pacers to typowo defensywna drużyna, która gra powoli i ma słaby atak. dlatego trudno u nich o duże zdobycze punktowe, a defensywa też nie jest taka rewelacyjna, aby przeciwników zatrzymywać na nie wiadomo jak niskim poziomie i stąd biorą się ogólnie niskie różnice w wynikach końcowych. z tego też względu dziwi mnie zdecydowanie się na aż tak duże handi (-8), skoro tej linii pacers nie pokryli nawet w meczach ze słabszymi drużynami (cavs z Irvingiem są lepsi niż SAC, czy NOH). natomiast co do handi na cavs, to uważam to za dobry pomysł, ale nie ulegałbym tak pokusie wysokiego kursu i jednak je zwiększył. np. +8,5 za 1,83 na bet365. mniejszy zysk, ale większe prawdopodobieństwo jego otrzymania ????
⛔⛔ jaką nędzę cavs zagrali w drugiej połowie i zdobyli całe 23 punkty.

radhu21 4K

radhu21

Użytkownik
Po raz kolejny próbuję pograć punkty zawodników, ostatnia noc kiepska, może nadchodząca będzie lepsza:

Randolph Z.(Mem) over 17.5 Milenium✅ - w pierwszym meczu pomiędzy tymi zespołami rzucił 38 pkt. Teraz , również bez problemów powinien przekroczyć 17 oczek. Pod koszem Słońca nie mają kim straszyć. Zach i Gasol zdominują strefę podkoszową.

Martin Kev.(Okl) over 14.5 Milenium✅ - spodziewam się dzisiaj wiele minut dla zmienników w ekipie Thunder. Grają z Hornets i nie będą mieli z nimi kłopotów, więc trener da szansę pograć wszystkim. Dwukrotnie już mierzyły się ze sobą oba zespołu, oczywiście 2 zwycięstwa Oklahomy, a Martin dwa razy przekraczał tą linię.

Cousins D.(Sac) over 18.5 Milenium zwrot- center Kings w dobrej formie, rzuca sporo punktów, dziś mecz z Bucks, którzy pod koszem nie imponują. Cousins po raz kolejny powinien przekroczyć 20 oczek.

K 19

ka-ram-ba

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Spotkanie: Phoenix Suns - Memphis Grizzlies
Typ: połowa/koniec spotkania : Phoenix Suns/Phoenix Suns
Kurs: 4,75
Bukmacher: Bet365
Analiza: Memphis już nie jest tak mocne jak na początku sezonu. Grizzlies przegrali ostatnio u siebie z Atlantą 83:93, przegrali też z San Antonio po dogrywce. Niedawno Memphis grało u siebie z Phoenix i niespodziewanie mieli spore problemy, bo wygrali dopiero po dogrywce. Te mecze pokazują, że Memphis już nie jest tak mocne. Phoenix ma serię siedmiu porażek z rzędu, jednak teraz mieli parę dni przerwy i ta przerwa może na nich pozytywnie wpłynąć. Phoenix u siebie nie mają tragicznego bilansu, bo mają pięć zwycięstw i pięć porażek. Skoro niedawno tak dzielnie walczyli z Memphis na ich parkiecie, to u siebie mają szanse, by wreszcie przerwać tą passę porażek. Phoenix u siebie jest dużo groźniejsze niż na wyjazdach, stąd po takim kursie można spróbować na nich zagrać.
To teraz czekaj na następny mecz Washingtonu z Miami i graj Wizards bo przecież kurs zapewne będzie ciekawy. Memphis takiego meczu już nie powtórzy, nie będzie się bawić w gonienie wyniku. A argumentowanie tego typu porażką Grizzlies z SAS i Atlantą jest nie na miejscu.
Dodatkowo Dragicia złapała choroba. Z Miśkami zagra ale wątpię aby w jakiś znaczący sposób przyczynił się do dobrej gry Suns
Typujmy spotkania które mają duże szanse powodzenia. Chyba że ten temat dotyczy konkursu na duże kursy...

bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Dorzucam jeszcze jeden typ:
Toronto Raptors - Brooklyn Nets
Typ:
-Nets-4@1,57 ✅✅✅

Szczerze powiedziawszy, to poza własną halą i rządzą przełamania (ale to jest dziś obusieczna broń) nie widzę żadnych argumentów za Raps. Back-to-back na tym etapie sezonu nie powinno być wielkim utrudnieniem dla Netsów.
Do typu, pomimo niskich kursów, skłania mnie kadra Raptors, a raczej to co z niej zostało po ostatnich kontuzjach:
Calderon, Lucas, DeRozan, Pietrus, Davis, Acy, Valanciunas, Gray...nie dość, że tylko 8 graczy, to jeszcze w większości zwykli wyrobnicy...
Calderon z DeRozanem coś tam jeszcze pociągną, ale co dalej? Kilka trójek Pietrusa, kilka wejść pod kosz Valanciunasa...chyba trochę za mało na Nets, gdzie z meczu na mecz rozgrywa się Blatche (wczoraj młócił tak, że brak Lopeza był w ofensywie nieodczuwalny), naprzeciw Calderona Top 3-4 rozgrywających czyli Williams, do tego Johnson, na tablicach niezastąpiony Evans, podnoszący się po fatalnym początku sezonu Wallace - kadrowo dziś to nieba a ziemia.
Wczoraj Nets grali przez długi czas świetny basket, ostatecznie jednak przegrali, jednak potrzeba było do tego najlepszych meczów sezonu Melo i Kidda...kto dziś ma dać takie cyfry Raptors?
Nie ma co tu bić piany, Raptors w dzisiejszym składzie to jest najgorsza kadra NBA, z kim, jak nie z tak przetrzebionym rywalem mają wygrać Nets?
Napisał: DWill:
Pierwsze - tych linii na Nets już nie warto obstawiać, najlepsza okazja była w ciągu dnia, choć i tak ona nie jest żadną gwarancją, a jeszcze jej zaniżanie do kursów 1.5 mija się zupełnie z celem...
Dla Ciebie nie warto, dla mnie Raptors nie mają argumentów, ale dla pewności (ostatnio 3 typom zabrakło w sumie 5 punktów), gram zaniżone handi...zwykłego nie warto, pomniejszone nie ma sensu, rozumiem, że z tego powodu mam nie grać przeciwko Raptors :roll: Każdy inaczej ocenia wartość kursu, dla mnie, wobec osłabień Raptors, nawet zaniżane kursy na Nets są warte gry.

Otrzymane punkty reputacji: +18
dwill 620

dwill

Użytkownik
Pierwsze - tych linii na Nets już nie warto obstawiać, najlepsza okazja była w ciągu dnia, choć i tak ona nie jest żadną gwarancją, a jeszcze jej zaniżanie do kursów 1.5 mija się zupełnie z celem...

Charlotte Bobcats - Los Angeles Clippers
Bobcats +9
1.83
bet365
5/10

Osiem porażek z rzędu w drużynie Charlotte i sam Jordan musiał &quot;interweniować&quot;. Włączył się do treningu z zespołem i zawodnicy wypowiadali się, w bardzo pozytywny i przychylny sposób do tego typu akcji.
Clippers są po bardzo zaciętym meczu w Chicago, który udało się wygrać, ale gospodarze na własnym parkiecie są zespołem nastawionym głównie na defensywę, więc mimo że Clippers są bardziej wszechstronnym zespołem, to akurat tutaj mocno stoję przy typ typie, że Cats będą musieli wykorzystać b2b gości.

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 2 (+9) @ 1.81 Marathonbet 5/10

Miami Heat - Golden State Warriors 1(-8) @ 1.88 Pinnacle 5/10

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 1(-3) @ 1.86 Pinnacle 5/10

Philadelphia 76ers - Chicago Bulls 2(+3) @ 1.80 Pinnacle 5/10

Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +7
dawid23 189

dawid23

Użytkownik
uważam, że obaj trochę się machnęliście, ale bliżej mi do typu Midalana.
mecze w indianie kończyły się takimi wynikami:
+8 SAC (2OT), +4 WAS, +20 DAL, +8 NOH (OT), +7 PTB,
-2 TOR, -7 SAS, -3 DEN
widzimy więc, że poza tym jednym spotkaniem z mavs jest dość blisko. co w sumie nie dziwi, bo pacers to typowo defensywna drużyna, która gra powoli i ma słaby atak. dlatego trudno u nich o duże zdobycze punktowe, a defensywa też nie jest taka rewelacyjna, aby przeciwników zatrzymywać na nie wiadomo jak niskim poziomie i stąd biorą się ogólnie niskie różnice w wynikach końcowych. z tego też względu dziwi mnie zdecydowanie się na aż tak duże handi (-8), skoro tej linii pacers nie pokryli nawet w meczach ze słabszymi drużynami (cavs z Irvingiem są lepsi niż SAC, czy NOH). natomiast co do handi na cavs, to uważam to za dobry pomysł, ale nie ulegałbym tak pokusie wysokiego kursu i jednak je zwiększył. np. +8,5 za 1,83 na bet365. mniejszy zysk, ale większe prawdopodobieństwo jego otrzymania ????
Nie porównuj Pacers z początku sezonu do obecnych, dwie całkiem inne drużyny IMO. Nie zaliczyli jeszcze ani jednego meczu z 50% skutecznością, dzisiaj grają przeciwko jednej z gorszych defensyw w lidze, więc why not today ? Zwłaszcza, że George zaczął trafiać, West ostatnio w meczu z Denver miał 100% przez dłuższy czas. Jedynie Hibbert gra słabo w ataku, ale za to nadrabia w obronie. Mieli 2 dni aby się przygotować do tego meczu, który jest z kategorii must-win.

F 30

fafarafa

Użytkownik
Witam,
Ja dziś wieczorem postanowiłem zagrać:
San Antonio Spurs @ Utah Jazz ✅
2.40 @ Bet-at-home
Argumentuję ten typ tym, że Utah jest w tym sezonie na prawdę mocne we własnej hali. Grają wprawdzie z Spurs, którzy jak zawsze są mocni, ale nos mi podpowiada, że jest tutaj spore prawdopodobieństwo na niespodziankę.
Utah ma w tym sezonie bilans we własnej hali 8-1 ( pokonali ich jedynie Clippers po zaciętym meczu 105 - 104 ). Poza tym Utah ma na rozkładzie również Lakers i Nuggets i kilku słabszych rywali.
Spurs wprawdzie mają świetny bilans w meczach wyjazdowych jednak spora część tych meczów była bardzo bliska jeśli chodzi o końcowy wynik ( dwie dogrywki z Houston i Toronto ) i podobnie jak Jazz nie mierzyli się jeszcze z na prawdę klasowym rywalem ( wyjątek Miami jednak Spurs grali tutaj rezerwami i na prawdę nie wiem jak patrzeć ten mecz ).
Skracając, uważam, że warto zaryzykować stawiając na Jazzmanów. Myślę, że mają spore szanse na wygraną, a jeżeli przegrają to po zaciętym meczu.
Innym typem wartym uwagi może być jakiś over ze względu na to, że obie ekipy raczej rzucają sporo punktów ( Utah w ostatnim meczu u siebie rzuciło 131 punktów Toronto, a Spurs na wyjeździe 120 Rockets w regulaminowym czasie gry ).

Otrzymane punkty reputacji: +4
kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
I jeszcze dwa:
Oklahoma -7 pierwsza połowa @ 1,83 Pinnacle
Thunder niesamowicie groźni u siebie i powinni gładko poradzić sobie z najbliższym przeciwnikiem. Gospodarze będą chcieli zrobić sobie jak największą przewagę po pierwszej połowie, a w tym przypadku zapewne rezerwowi otrzymają więcej minut. Jest ogromna różnica pomiędzy obiema drużynami, Nowy Orlean wciąż bez Gordona, który prędko nie wróci. Davis wyleczył już w pełni kontuzje, ale on sam nie będzie w stanie wygrać meczu, a poza tym to będzie dopiero jego drugie spotkanie po urazie więc nie spodziewajmy się od niego cudów. Na ostatnie pięć spotkań, OKC cztery razy przekraczało linię handi z Hornets i co więcej praktycznie w każdym domowym pojedynku Thunder wygrywają pierwszą połowę więc i tym razem nie powinno byc z tym problemu patrząc na dyspozycje piątki Oklahomy.
Boston - Dallas under 198,5 @ 1,81 pinnacle

toudi 715

toudi

Użytkownik
Atlanta + Brooklyn 1.96 MarathonBet ✅

Co do Nets to sprawa prosta, jeżeli będą mieli motywację to zdmuchną Raptors. Martwiłbym się o ich motywację w b2b po przegranych derbach gdyby nie jeden fakt - mają serię 5 porażek z rzędu. Grający słabe sezony Johnson i Williams dzisiaj będą mieli przeciwko sobie słabych obrońców DeRozana i Calderona. Na 4. i 5. w Raptors prawdopodobnie wyjdą dzieciaki Valanciunas i Ed Davis, Reggie Evans z pomocą Kardashiana i Blatche&#39;a powinien ich pozabijać w walce na deskach. Patrząc na matchup nie widzę tu jakiejkolwiek przewagi Raptors. Inaczej patrzyłbym na ten mecz gdyby Nets mieli super bilans i świetną formę, wtedy mogłoby zabraknąć motywacji na dzieciaków z Toronto. W tej sytuacji, która jest wydaje mi się, że motywacja będzie wystarczająca. Gram bez handicapu bo Toronto to chyba najsłabiej grająca w crunch time drużyna w lidze a do tego dziś nie zagra ich najlepszy gracz w końcówkach czyli Lowry.

Drugi mecz wzbudza u mnie więcej wątpliwości. Hawks moim zdaniem mają bardzo dobrą, lepszą niż rok temu drużynę ale nie ufam im zbytnio bo nie zawsze grają na 100% i mają pajaca na ławce trenerskiej, który sam nie wie co chce grać. Tutaj jednak postawie na nich bo Orlando jest moim zdaniem overrated na skutek niezłego bilansu a forma Hawks rośnie, głównie ze względu na fakt, że Josh Smith wreszcie zaczyna grać tak jak miał grac w swoim kontraktowym sezonie. W dobrej formie jest też Horford. Nie będe więcej pisał bo nie ma czasu, zaraz mecze.

Edit: sypnijcie reputacji to będzie mi się bardziej chciało analizy pisać :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +80
toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Koszykówka, NBA
Houston Rockets - Washington Wizards
Typ: Poniżej 206,5 pkt ✅✅✅ E: 99:93 prawie idealnie trafiłem (zakładany wynik 102:95)
Kurs: 1,91
Buk: Unibet
Analiza:
Całkowicie zgadzam się z kolegą Alvaros. Ten typ wypatrzyłem dużo szybciej - żeby nie było, że kopiuję pomysł, a i kurs jest dużo lepszy niż przy under 213 pkt. Ja widzę to całkiem podobnie, a i nawet under 200 pkt jest wielce prawdopodobny (wynik szacuję w granicach 102:95). Washington b2b po meczu słabiaków i mimo wygranej z NOH bardzo mało punktów (77 pkt). Drużynę ciągnie Crawford, a poza tym jakieś punkty dorzucają Beal, Webster,Seraphin i Nene. Co do tego ostatniego to myślę, że już czas, by zaczął wychodzić w s5 - po kontuzji gra już coraz więcej i jest lepszą opcją w ataku niż Okafur. Kontuzje w Wizards:standardowo Wall + ostatnio Ariza i Booker (będzie brakować ich rotacji). Co do Rakiet to u siebie są bardzo rozstrzelani, ale często się dzieje tak, gdy ktoś idzie z nimi na wymianę, a drużyna z DC będzie chciała tego uniknąć. Do składu Rakiet wraca Harden po 1 meczu przerwy, Lin po ostatnim, a zarazem swoim pierwszym meczu w sezonie, w którym zagrał b.dobre zawody narzekał na zdrowie (twisted ankle), ale zagra (bardzo możliwe, że małe minutki). Poza tym bez ubytków. Wracając do NYH, z którym Washington wczoraj wygrał - gościli oni w Houston nie tak dawno, bo 15.11 i wynik był 100:96 na korzyść gospodarzy. Dziś podobny mecz i myślę, że te alternatywne zestawienie dobrze obrazuje szanse na wejście mojego typu. Ostatni bezpośredni mecz obu ekip - styczeń 2012 - HOU 103:76 WAS (Houston to była jednak inna ekipa).

Polecam i pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +7
P 9

pedzel

Użytkownik
Koszykówka, NBA
New York Knicks - Los Angeles Lakers
Typ: T. Chandler poniżej 12,5 pkt
Kurs: 1,85
Buk: Milenium
Witam to moja pierwsza analiza, jestem wielkim fanem NBA, staram się oglądać codziennie mecze NBA i wydaję mi się że co nieco tam wiem o tym sporcie. Dzisiaj stawiam że Tyson Chandler zdobędzie poniżej 12,5 pkt, dlaczego ? Po pierwsze będzie go krył najlepszy obrońca ligi, po drugie będzie musiał skupić się na bronieniu samego Howarda jak i pomalowanego przed wejściami Kobego, trzeci fakt może być taki że Chandler zdobywa sporo punktów po dobitkach a Howard tak łatwo na to nie pozwoli, czwarty i ostatni fakt to Tyson może mieć problem z faulami bo jak wiemy Howard jest najczęściej faulowanym zawodnikiem na parkietach NBA i powinien mieć mniej z gry niż zazwyczaj. Ogólnie mecz wydaję się underowy(poniżej 208,5pkt).

Otrzymane punkty reputacji: +1
G 277

geryx

Użytkownik
Atalanta-Bobcats
under 194,5 bah
Atalanta ostatnio underowa. Zagrali juz 2 mecze ze sobą w tym sezonie.
94-91 i 91-101. Under sam się nasuwa. A że na 99 % gospodarze spokojnie wygraja to spotkanie to ani dogrywka ani szalona ostatnia minuta nie powinna zagrażać temu typowi.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom