>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Grudzień 2012

Status
Zamknięty.
bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Napisał: DawidBarça
Kurs na Byczki świetny. Mnie osobiście ekipa Clippers na kolana nie powala. Mają świetny bilans, ale powiedzmy sobie szczerze że kalendarz jaki mieli do najtrudniejszych nie należy. W ostatnich spotkaniach jedynym naprawdę groźnym rywalem jakiego pokonali było Utah na wyjeździe, gdzie popis odstawił Griffin. Byczki po marnym początku sezonu wchodzą na właściwe tory i pokazują, że nawet bez Rose&#39;a są bardzo mocną ekipą. Lekkim problemem może być kontuzja Hamiltona, ale myślę, że Chicago poradzi sobie bez niego z Clippers. Pod koszem Boozer i Noah wyglądają naprawdę dobrze. Robinson wyrasta na super zmiennika i bardzo często zalicza naprawdę świetne wejścia. Obecnie najpewniej wygląda chyba Deng, który stał się liderem drużyny.
Bez urazy, ale strasznie subiektywna analiza - piszesz najpierw, że kalendarz Clippers do najtrudniejszych nie należał, poddając w wątpliwość ich siłę, następnie chwalisz byki, które grały ostatnio z Knicks bez Melo (ale ok, silny rywal), Pistons, Cavaliers, Pacers, Sixers, Mavericks, Bucksx2, Blazers...tak więc co by nie mówić, kalendarz także łatwy.
To raz, dwa, uwzględniasz tylko ostatnie mecze, ale już nie wspomniałeś, że Clippers mają na rozkładzie Spurs, i to dwukrotnie, Miami, Memphis, Utah na wyjeździe, i przede wszystkim...Bulls, różnicą notabene 21 punktów. Do tego Chicago w tym sezonie, poza Knicksami bez Melo nie wygrali z NIKIM ze ścisłej czołówki. Nie powiesz chyba, że miesiąc temu były to nieporównywalne ekipy?
Typ typem, ale wypadałoby w analizie rzetelnie nakreślić sytuację, a nie ostatnich kilka spotkań, które Clippers mieli za łatwe, a Bulls są po ich bardzo mocni.
Jak dla mnie to warto tu grać Clippers i under.

Otrzymane punkty reputacji: +2
dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Bez urazy, ale strasznie subiektywna analiza - piszesz najpierw, że kalendarz Clippers do najtrudniejszych nie należał, poddając w wątpliwość ich siłę, następnie chwalisz byki, które grały ostatnio z Knicks bez Melo (ale ok, silny rywal), Pistons, Cavaliers, Pacers, Sixers, Mavericks, Bucksx2, Blazers...tak więc co by nie mówić, kalendarz także łatwy.
To raz, dwa, uwzględniasz tylko ostatnie mecze, ale już nie wspomniałeś, że Clippers mają na rozkładzie Spurs, i to dwukrotnie, Miami, Memphis, Utah na wyjeździe, i przede wszystkim...Bulls, różnicą notabene 21 punktów. Do tego Chicago w tym sezonie, poza Knicksami bez Melo nie wygrali z NIKIM ze ścisłej czołówki. Nie powiesz chyba, że miesiąc temu były to nieporównywalne ekipy?
Typ typem, ale wypadałoby w analizie rzetelnie nakreślić sytuację, a nie ostatnich kilka spotkań, które Clippers mieli za łatwe, a Bulls są po ich bardzo mocni.
Jak dla mnie to warto tu grać Clippers i under.
Nie prawda, że poddaje w wątpliwość ich siłę. Pisałem, że mnie nie zachwycają i jest to moja subiektywna ocena. Ktoś inny może się z tym nie zgadzać. Po prostu 2.26 na Byki u siebie z LA które na wyjazdach ostatnio nie gra niczego niezwykłego to jest dobry kurs i uważam, że warto to zagrać. Poza tym chyba żartujesz, że Bucks x2, Knicks, 76ers i Pacers to łatwy terminarz. Przypomnę, że Milwaukke to zespół który ma bilans 10:9 i jak dla mnie jest to team który spokojnie powinien znaleźć się w tym sezonie w PO. Kogo mieli LA? Raptors, Suns, Mavs u siebie, Kings u siebie. Sorry, ale oprócz Mavs (którzy są i tak w dużym kryzysie) to doły dołów tabeli i nie ma co ich porównywać do rywali Chicago. Widziałem mecze Clippers z Hawks i wcześniej z Nets na wyjazdach i moim zdaniem żadnego szału nie ma i Bulls jak dla mnie dziś wygrywają. Co do wcześniejszego meczu Byków z LAC to był to jeszcze okres strasznego cieniowania Chicago, przełom nastąpił dopiero od meczu wyjazdowego z Bucks i od tego momentu grają naprawdę dobrze.

kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Detroit - Denver
Nuggets -4 @ 1,80 Pinnacle✅
over 201 @ 1,79 Pinnacle⛔
Jeżeli Denver myśli o playoffach, to takie spotkania jak z Detroit musi po prostu wygrywać. Poza tym nie ma co porównywać obu drużyn, goście pomimo słabej gry poza domem są lepszą drużyną od Pistons. Detroit gra bodajże czwarty mecz w ciągu pięciu czy tam sześciu dni, a wypoczęci Denver muszą wykorzystać swoje atuty i wygrywać jak najwięcej spotkań. Jeśli gospodarze narzucą własne tempo gry, to jest duża szansa na posypanie się wielu punktów. Nuggets preferuja szybkie akcje, wspominałem ich średnią pkt na wyjazdach i oscyluje się ona w granicach ponad 100 pkt. Detroit również sporo rzuca u siebie. Statystyki też nie kłamią, obie ekipy znacznie przekraczały tą linię - ostatni bezpośredni pojedynek zakończył się wynikiem 109:97 dla gości. Dla Nuggets jest to ważny mecz w kontekście playoffów, z pewnością będą dodatkowo zmotywowani do wygranej po ostatniej porażce z Knicks.

kkslec 459

kkslec

Użytkownik
Irving under 22 points @ 1.85
Pierwszy mecz po kontuzji i ma grać z szyną na palcu. Orientuje się ktoś na ile taka szyna może mu w grze przeszkadzać?

bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Napisał: DawidBarça:

Nie prawda, że poddaje w wątpliwość ich siłę. Pisałem, że mnie nie zachwycają i jest to moja subiektywna ocena. Ktoś inny może się z tym nie zgadzać. Po prostu 2.26 na Byki u siebie z LA które na wyjazdach ostatnio nie gra niczego niezwykłego to jest dobry kurs i uważam, że warto to zagrać. Poza tym chyba żartujesz, że Bucks x2, Knicks, 76ers i Pacers to łatwy terminarz. Przypomnę, że Milwaukke to zespół który ma bilans 10:9 i jak dla mnie jest to team który spokojnie powinien znaleźć się w tym sezonie w PO. Kogo mieli LA? Raptors, Suns, Mavs u siebie, Kings u siebie. Sorry, ale oprócz Mavs (którzy są i tak w dużym kryzysie) to doły dołów tabeli i nie ma co ich porównywać do rywali Chicago. Widziałem mecze Clippers z Hawks i wcześniej z Nets na wyjazdach i moim zdaniem żadnego szału nie ma i Bulls jak dla mnie dziś wygrywają. Co do wcześniejszego meczu Byków z LAC to był to jeszcze okres strasznego cieniowania Chicago, przełom nastąpił dopiero od meczu wyjazdowego z Bucks i od tego momentu grają naprawdę dobrze.
Stwierdzenie, że cie nie przekonują, nie jest poddawaniem w wątpliwość ich siły? Chyba jednak jest, bo gdybyś tej siły nie kwestionował, to nie polecałbyś typu na Byki, które bez Rose&#39;a są ewidentnie gorsze od Clippers, i to nie jest moja subiektywna opinia, bo potwierdzi to każdy power ranking itp.
Co do terminarza Bulls, to najwyżej można go nazwać średnim, wciąż nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że Byki bez Rose&#39;a są bardzo mocne, skoro tak jak napisałem, ich największy sukces w tym sezonie to wygrana z Knicks bez Melo...z resztą z Bucks i Indianą przegrali, więc tym bardziej jak się spojrzy na te ostatnie mecze, to wrażenia to nie robi. Poza tym jak podajesz mecze Bulls, to pomijasz te łatwiejsze (Pistons, Cavs), podając Clippers, te trudniejsze (Jazz away). Owszem, przed wygraną w Utah były 2 porażki, ale na tej samej zasadzie można podać, że Bulls przed Knicks wtopili u siebie z Pacers.
Druga sprawa - owszem, Clippers mieli łatwy kalendarz, ale 3 ostatnich rywali rozbijali średnio 20 punktami. Trudno wymagać tu jeszcze więcej, to nie ich wina, że mieli takich leszczy do ogrania, choć oczywiście gra mogłaby być lepsza, np z Raptors.
Jednocześnie, skoro twierdzisz, że u Clippers szału nie ma, to skąd wzięły się wygrane z tak mocnymi drużynami, jak Spurs, Heat, Grizzlies?

Ok, tyle tych przydługawych wywodów, rozumiem, że możesz mieć swoje zdanie na temat Clippers i dzisiejszego meczu, ale jak przekonujesz do niego innych, to wypadałoby naprawdę spojrzeć na ten mecz szerzej, bo najświeższa forma to jeden z czynników, ale nie jedyny. Tak więc opinia opinią, ale analiza rządzi się swoimi prawami, przynajmniej powinna.
Byki mają przede wszystkim jak zawsze świetną obronę, a że linia dosyć wysoko, to najlepiej tu wygląda under.

Co do typu na Melo to popieram, w tobecie jest 26,5 po 1,75 i to też jest niezła opcja, 2 punkty mniej przy zawodnikach to jednak jest różnica.
Pozdrawiam i bez spiny ;-)

M 4

mario1251

Użytkownik
Irving under 22 points @ 1.85

Pierwszy mecz po kontuzji i ma grać z szyną na palcu. Orientuje się ktoś na ile taka szyna może mu w grze przeszkadzać?
Nie wiem jak ta szyna nawet wygląda ale skoro ma w niej zagrać to raczej nie będzie jakoś znacząco wpływać na jego grę.

F 30

fafarafa

Użytkownik
Stwierdzenie, że cie nie przekonują, nie jest poddawaniem w wątpliwość ich siły? Chyba jednak jest, bo gdybyś tej siły nie kwestionował, to nie polecałbyś typu na Byki, które bez Rose&#39;a są ewidentnie gorsze od Clippers, i to nie jest moja subiektywna opinia, bo potwierdzi to każdy power ranking itp.
Co do terminarza Bulls, to najwyżej można go nazwać średnim, wciąż nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że Byki bez Rose&#39;a są bardzo mocne, skoro tak jak napisałem, ich największy sukces w tym sezonie to wygrana z Knicks bez Melo...z resztą z Bucks i Indianą przegrali, więc tym bardziej jak się spojrzy na te ostatnie mecze, to wrażenia to nie robi. Poza tym jak podajesz mecze Bulls, to pomijasz te łatwiejsze (Pistons, Cavs), podając Clippers, te trudniejsze (Jazz away). Owszem, przed wygraną w Utah były 2 porażki, ale na tej samej zasadzie można podać, że Bulls przed Knicks wtopili u siebie z Pacers.
Druga sprawa - owszem, Clippers mieli łatwy kalendarz, ale 3 ostatnich rywali rozbijali średnio 20 punktami. Trudno wymagać tu jeszcze więcej, to nie ich wina, że mieli takich leszczy do ogrania, choć oczywiście gra mogłaby być lepsza, np z Raptors.
Jednocześnie, skoro twierdzisz, że u Clippers szału nie ma, to skąd wzięły się wygrane z tak mocnymi drużynami, jak Spurs, Heat, Grizzlies?

Ok, tyle tych przydługawych wywodów, rozumiem, że możesz mieć swoje zdanie na temat Clippers i dzisiejszego meczu, ale jak przekonujesz do niego innych, to wypadałoby naprawdę spojrzeć na ten mecz szerzej, bo najświeższa forma to jeden z czynników, ale nie jedyny. Tak więc opinia opinią, ale analiza rządzi się swoimi prawami, przynajmniej powinna.
Byki mają przede wszystkim jak zawsze świetną obronę, a że linia dosyć wysoko, to najlepiej tu wygląda under.

Co do typu na Melo to popieram, w tobecie jest 26,5 po 1,75 i to też jest niezła opcja, 2 punkty mniej przy zawodnikach to jednak jest różnica.
Pozdrawiam i bez spiny ;-)
Witam,
Zgadzam się tutaj z przewidywaniami Bizon91. Kurs na Byki jest ciekawy, jednak uważam, że będzie im niezwykle ciężko bez DRose ugrać dobry wynik.
Ciekawym rozwiązaniem może być zagranie undera w tym meczu ze względu na defensywny styl ekipy z wietrznego miasta. Chicago szczególnie ze względu na brak Rose&#39;a jeszcze bardziej niż w poprzednich sezonach szanują piłkę i nie spieszą się w ataku jednocześnie grając dobrze w defensywie.
W bet-at-home z kolei trafiłem ( co rzadko się zdarza w ofercie NBA tego buka ) zakład na:
Jamal Crawford under/over 16,5 pkt po kursie 1.80. ⛔ No cóż, typ na minus niestety, Crawford rzucił tylko 10 punktów co mnie osobiście mozno zdziwiło. Spodziewałem się więcej. Nienajlepszy ten pierwszy typ na forum, mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej ????
Zagrałem oczywiście over ze względu na to jakim zawodnikiem jest Crawford. Dynamic, streaky shooter jak określają go za oceanem potrafi niemal sam wygrać mecz, jak i &quot;wyrzucić&quot; z niego swoją drużynę jeśli mu nie idzie. W poprzednim meczu Crawford rzucił bykom 22 punkty a średnia jego zdobyczy przeciwko ekipie z Chicago w przeciągu całej kariery wynosi właśnie 16,5 pkt. Teraz, kiedy jest w silniejszej ekipie niż dotychczas łatwiej jest mu zdobywać punkty co potwierdza najwyższy (17,9 pkt) od sezonu 09-10 wskaźnik punktów na mecz Crawforda. Stąd uważam, że linię 16,5 pkt powinien pokryć.

Otrzymane punkty reputacji: +3
pele_ 268

pele_

Użytkownik
Carmelo Anthony over 27.5 pkt kurs 1.85 (Betsson) ✅

Nie ma co się oszukiwać Anthony jest w gazie. Co mecz prezentuje świetną formę, rzucając średnio 29-32 pkt. Dziś w tak prestiżowym spotkaniu powinien pokazać, że jest największą gwiazdę Knicks bez wątpienia.

Blake Griffin over 19.5 pkt kurs 1.85 (Betsson) ✅

Nie będę się tutaj za dużo rozpisywał, ponieważ brak czasu. Powiem jedynie, że jak dla mnie faworytem są Clippersi, a Griffin jako najlepiej punktujący (wraz z Paulem) zawodnik powinien ich do tego poprowadzić.

Otrzymane punkty reputacji: +3
L 181

lorak

Użytkownik
Dawid, ja się zgadzam z Bizonem i wyniki wyraźnie pokazują, że mylisz się co do oceny siły terminarza clippers.
według SOS z b-r (na ESPN jest podobnie) mają jak na razie 4 (2 na ESPN) najtrudniejszy schedule w lidze (!), a mimo tego wykręcili świetny bilans i SRS na poziomie 9.
poza tym zobacz na to: http://forums.realgm.com/boards/viewtopic.php?f=6&amp;amp;t=1219245
między drużynami z czołówki (SRS +2,5) clippers mają najlepsze rezultaty - choć w głównej mierze dzięki spotkaniom u siebie.
ps
bulls pod względem trudności terminarza są na 27 miejscu (24 na ESPN), a więc mieli jak na razie bardzo łatwo.
pps
w tym meczu jak już coś obstawiać to przede wszystkim under. linia 190 jest dość zachęcająca,✅✅ bo clippers na wyjazdach zdobywają niecałe 93 punkty na mecz, do tego bulls grają bardzo wolnym tempem oraz oczywiście mają cały czas świetną defensywę. i jeszcze taka ciekawostka: na 11 meczów w united center w tym sezonie tylko dwa razy było O 190, nawet thunder się to nie udało.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Co do wcześniejszego meczu Byków z LAC to był to jeszcze okres strasznego cieniowania Chicago, przełom nastąpił dopiero od meczu wyjazdowego z Bucks i od tego momentu grają naprawdę dobrze.
nie zgadzam się. to nie był okres strasznego cieniowania Byków, po prostu Clippers matchupowo biją ich na głowę. Pierwsza piątka Clippers w tamtym meczu zagrała bardzo słabo, poza Griffinem, ławka wygrała Clippersom tamto spotkanie, a dzisiaj nie spodziewam się drugiego tak słabego występu pierwszej piątki. Na ławkę Clippers zawsze można liczyć, więc jak dla mnie dzisiaj Clippers -3, tym bardziej, że wcale nie jest tak jak piszesz, że Byki grają od jakiegoś czasu lepiej - przynajmniej nie w moim odczuciu.

dwill 620

dwill

Użytkownik
Toronto Raptors - Brooklyn Nets
Nets -3.5
bah
1.85
5/10

Wypada zacząć od najważniejszej kwestii w tym meczu - osłabienia.
Najbardziej &quot;poszkodowanym&quot; zespołem są w tym starciu gospodarze.
W starciu z drużyną z Brooklynu nie zagrają:
Andrea Bargnani - 21 meczy, średnio 16 punktów i 4 zbiórki
Kyle Lowry - 16 meczy, 16 punktów, 6 asyst i 5 zbiórek średnio;
Linas Kleiza - 13 meczy, 7 punktów i 2 zbiórki średnio;
Amir Johnson - 22 mecze, 7 punktów i 5 zbiórek;
Do tego długoterminowe kontuzje Landry Fieldsa i Alana Andersona.

Oba zespoły mają za sobą fatalną serię pięciu meczy bez zwycięstwa.
Najbardziej bolesna dla Nets, to wczorajsza w pojedynku z New York Knicks, gdzie zespół gospodarzy nie potrafił dowieźć przewagi do końca meczu, w której nawet prowadził 17-punktami.

Na odpoczynek koszykarze Avery Johnsona będą mieli 24h, by zmierzyć się z rywalem ze swojej dywizji. W swojej dywizji dzisiejsi goście mają bilans 4-1, zaś drużyna z Toronto 0-4.

Raptors wracają po pięciu meczach wyjazdowych do domu, zaś Nets po czterech meczach przed własną widownią mają bilans 0-4.
Uważam, że zespół z Kanady jest idealnym rywalem na odbicie się od mega dołka, bo pod koszem gospodarze mają najmniej argumentów w starciu z ekipą Brooklyn Nets.

Powodzenia!

/E:
Nie sugeruję się żadnymi coversami, ani innymi. Mam jedną stronę, której ściśle się trzymam z kontuzjami i bodajże w listopadowym temacie pisałem jakiej.

Date Pos Player Injury Status
12/11/12 F/C Amir Johnson Suspension is downgraded to expected to miss Wednesday vs. Brooklyn
12/11/12 F/C Andrea Bargnani Elbow doubtful Wednesday vs Brooklyn
12/10/12 F Linas Kleiza Knee doubtful Wednesday vs Brooklyn
12/10/12 PG Kyle Lowry Tricep doubtful Wednesday vs Brooklyn
11/12/12 G/F Alan Anderson Foot expected to miss 3-6 weeks
11/12/12 G/F Landry Fields Elbow out indefinitely

B 11

bandziuk

Użytkownik
Jak najbardziej popieram typ na Brooklyn! Po porażce z NY mogą być trochę roztargnieni osłabienia Toronto znaczące ale nawet gdyby mieli do dyspozycji wszystkich zawodników dostaliby pewnie baty.
Do tego nie najgorzej wygląda kurs na Memphis. PHX gra piach a jak widzimy w tym sezonie (jak i w poprzednim ) Grizzlies są bardzo dobrze poukładaną drużyną która może walczyć z każdym żadnych osłabień w drużynie wszyscy zawodnicy dostępni na mecz ze Słońcami kurs oscylujący w granicach 1,5 piechotą nie chodzi a wydaje się wielce prawdopodobne że wejdzie.
Na koniec jestem za postawieniem dzisiaj Atlanty 1,6.

Otrzymane punkty reputacji: +1
zikos 19,8K

zikos

Użytkownik
Jak najbardziej popieram typ na Brooklyn! Po porażce z NY mogą być trochę roztargnieni osłabienia Toronto znaczące ale nawet gdyby mieli do dyspozycji wszystkich zawodników dostaliby pewnie baty.
Do tego nie najgorzej wygląda kurs na Memphis. PHX gra piach a jak widzimy w tym sezonie (jak i w poprzednim ) Grizzlies są bardzo dobrze poukładaną drużyną która może walczyć z każdym żadnych osłabień w drużynie wszyscy zawodnicy dostępni na mecz ze Słońcami kurs oscylujący w granicach 1,5 piechotą nie chodzi a wydaje się wielce prawdopodobne że wejdzie.
Na koniec jestem za postawieniem dzisiaj Atlanty 1,6.

Jakby wszyscy faworyci wygrywali to wiekszosc by byla zarobiona ,a tak nie jest ,gdzies mina bedzie w tych trzech spotkaniach

DWILL gdzie masz ,ze nie wystąpi dla mnie bzdury wyssane z palca ,bo wszyscy są Questionable

edit : ok easy ,patrzylem na inną stronke wiec luzik

Otrzymane punkty reputacji: +1
B 11

bandziuk

Użytkownik
No zgadza się NBA rządzi się swoimi prawami ale przeglądając ofertę i widząc takie kursy grzechem było obejść bokiem... z tych trzech meczy najbardziej obawiam się chyba Atlanty . Grizzlies powinni bez problemu się uporać a Brooklyn? kursy zawyżone wg mnie przez ostatnie wyniki czegoś im tam jeszcze brakuje ale trzeba im dać trochę czasu a z Toronto poradzą sobie .

midalan 2

midalan

Użytkownik
Cleveland - Indiana
Cleveland +4
bet365 - 2.60
Radzę zwrócić uwagę na to spotkanie. Cleveland na gazie i z Kyrie&#39;m Irving&#39;iem mają spore szanse utrzeć nosa rywalom z dywizji, a przewaga parkietu po stronie Pacers nie dużo zmieni. Pacers z dwoma porażkami z rzędu (Denver u siebie, i OKC). Varejao gra solidnie, może Miles przeniesie gaz z wczoraj na dzisiejsze spotkanie.
Daję +4 na Cavaliers tak dla większej pewności.
Do ako dodaje czyste zwycięstwo Netsów.

bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Charlotte Bobcats - Los Angeles Clippers
Typy:
-Charlotte under 96,5@1,90 ✅✅✅
-Clippers -4@1,55
✅✅✅

Charlotte Bobcats znacznie pogorszyli swoją obronę w ostatnich tygodniach, i ma to dla nich opłakane skutki - 8 z rzędu porażek, czyli jedną więcej, niż Clippers zwycięstw pod rząd.
W okresie od 11 do 25 listopada Bobcats w 8 meczach zatrzymywali rywali średnio na 92 punktach (bez dogrywek), notując wtedy bilans....6-2, czyli jak na Bobki kosmos. Mieli łatwy kalendarz, to fakt, ale widać jakie owoce przyniosła im solidna defensywa. Jednocześnie sami zdobywali 92,75 punktu, tak więc nie ma mowy o jakichś popisach strzeleckich z ich strony - tylko tyle, żeby wygrać.
Dla porównania w serii 8 porażek tracą obecnie aż 107 punktów, jednak średnią tą wyśrubowały w znacznej mierze Spurs i Thunder, rzucając 132 i 114 punktów.
Dla mnie sprawa tu jest prosta - Bobcats jeśli chcą w ogóle marzyć o sensownym wyniku w tym meczu, muszą postawić twarde warunki w defensywie. Jeżeli rozstrzelały ich Kozły czy Warriors, to Clippers w szybkim meczu ich zmasakrują i nie mam co do tego wątpliwości. Wczoraj momentami przekonywali się o tym Bulls - gdy trochę wymykało im się tempo gry, gdy były najmniejsze luki w obronie, szedł alley za alleyem na Griffina, Clippers momentalnie odskakiwali. W grze Bulls utrzymali się dzięki wyjątkowo dobrej egzekucji na dystansie (10/20), a mimo to koniec końców rzucili tylko 89 punktów.
Z drugiej strony mamy Clippers, o których trochę napomniałem wczoraj, i w zasadzie nie ma co się rozwodzić. Clippers kontynuują najdłuższą od blisko 20 lat serię wygranych, ostatnio bijąc głównie ogony tabeli, wcześniej jednak, jak wspominałem, mieli na rozkładzie ścisłą czołówkę NBA.
Bardzo przyzwoicie radzą sobie w ofensywie, którą ciągnie niesamowicie ławka rezerwowych, z Crawfordem na czele, jednak w kontekście mojego typu warto podkreślić przede wszystkim czołową obronę zespołu z L.A.
Nie rozgrzebując za bardzo statystyk defensywnych, które to Clippers mają imponujące, wystarczy powiedzieć, że to teraz jedna z 3-4 najlepszych obron na parkietach NBA.
Na 8 wyjazdów w tym sezonie w 5 zatrzymywali rywali poniżej dzisiejszej linii, jednak overy, i to niezbyt znaczne, padały w starciach w Oklahomie, Atlancie i Utah - co by nie mówić nie są to łatwe parkiety do zdobycia. Dziś grają dodatkowo back-to-back, czyli raczej tempa forsować nie powinni.
Chris Paul zaopiekuje się dziś najgroźniejszym &quot;Rysiem&quot;, czyli Kembą Walkerem, poza nim i jeszcze Benem Gordonem to Clippers naprawdę nie powinni mieć żadnego problemu z neutralizacją ofensywy gospodarzy. Na koniec jeszcze cytat Paula po ostatnim meczu z Bulls:
&quot;We want our identity to be a defensive identity. We&#39;re still trying to build that.&quot;

boston255 60

boston255

Użytkownik
Boston Celtics - Dallas Mavericks ⛔
Boston -5
Bet 365 - 1.76
No więc dziś do Bostonu zawita Dallas . Obie druzyny miały troche czasu na odpoczynek moj typ to - 5 pkt dla Bostonu . Na swoim parkiecie Boston radzi sobie conajmniej dobrze bilans 7-4 , 3 wygrane z rzędu w tym z Minnesotą po drodze przegrana z Netsami jednak patrząc na mecz z Oklahomą i wygraną Bostonu 8-ma punktami śmiało można twierdzić ze że wygranie meczu z Dallas na własnym parkiecie jest całkiem realną sprawą , patrząc na Dallas i ich wyjazdy jest kiepsko bilans 4-7 na ich usprawiedliwienie można powiedzieć że do tej pory ich wyjazdy nie należały do najłatwiejszych . Myślę ze wygrana 6-oma punktami jest jak najbardziej w zasięgu Bostonu .
Powodzenia

No cóż Boston zagrał dobrze ale ostatnia kwarta zadecydowała trudno

easy 3,1K

easy

Forum VIP

DeRozan over 19,5 pkt 1.85 betsafe
Za bardzo nie ma co sie rozpisywac. W Toronto dzisiaj zabraknie bardzo duzo zawodnikow, wiec DeRozan bedzie musial zdobyc troche wiecej tych punktow niz zazwyczaj. Zacznijmy od absencji, tak jak wczesniej psialem tutaj mozna spojrzec w notes i sprawdzic nieobecnyh w dzisiejszym spotkaniu czyli Bargnani, Lowry, Amir Johnson oraz questionable jest Kleiza -&gt; http://www.covers.com/pageLoader/pageLoader.aspx?page=/data/nba/injury/injuries.html . Trzeba przyznac dosc powazne oslabienia, szczegolnie Bargnani i Lowry, ktorzy co mecz dostarczali ponad 30 pkt. Punktowanie w takim wypadku powinno skupic sie na DeRozanie oraz Calderonie. Taka linia powinna zostac pokryta bezproblemu, DeRozan odda pewnie z 20 rzutow minimum wiec nawet przy slabej skutecznosci i kilku wolnych powinno luzno wejsc. Polecam​

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom