Brawo panowie , masa udanych typów o to chodzi ???? Główne danie wieczoru czyli Knicks nie zawiedli i dali zarobić . Żaluje że nie brałem Portland +7 jak ktoś tu wcześniej podawał bo ty był naprawdę dobry typ .
Co do meczu Lakers :
-Knicks od początku gwałcili ich pick&rollami , Artest nie wiedział co się dzieje , kompletnie nie nadążał za Melo (później Ebanks nawet nieźle sobie radził)
-Howard i jego obrona . Raymond Felton jechał z nim cały czas i rzucał layupy z przed nosa . Dodatkowo tylko 7 zbiórek + kilka oddanych OR w ostatnich minutach które zakończyły mecz , Chandler go zniszczył w tym meczu
-Artest co mnie zdziwiło bardzo na + w ofensywie , widać było że mu zależy i nie dość że trafiał to kreował sobie pozycję , kilka penetracji (bardzo nieporadnie wyglądających ale skutecznych) parę razy też zajął fajnie pozycję na post up
- Jodie Meeks i jego 2-9 za trzy punkty (większość z czystych pozycji) albo Jamison i jego 21 min (1-3 FG , WTF?) . Meeks nie potrafi nic innego jak być spot up shooterem , jak nie trafia trójek to co on ma do zaoferowania? Jamison powinien sobie dać spokój jak ma tak grać ...
-Jak Duhon jest na parkiecie to Lakers grają 4na5 zawodników , szczególnie w ataku .
-żeby nie kontuzja Melo to zakończyło by się przykrym blow outem , moim zdaniem ten faul zasłużył na flagrant . Anthony najlepszy w karierze , selekcja rzutów na mistrzowskim poziomie , to samo JR Smith (nie wiedziałem że to powiem) . Co do Smitha to Woodson chyba wybił mu cały debilizm z głowy bo na razie spisuję się wzorowo i nie odwala dziwnych akcji jak kiedyś .
-Ronnie Brewer to tak zajebisty obrońca że po prostu brak słów , ma tak szybkie ręce że mogłby kraść portfele w autobusach
Przechwyty , hustle 100% , przykleja się do obrońcy i siedzi na nim nawet w szatni.
-Jason Kidd to jest gość , stary dziad , bierze po raz kolejny do krycia najlepszego gracza przeciwnika i robi to mądrze . Kilka razy zmusił Kobego to niestabilnego jumpera , bardzo na plus. W ataku nie ma co się rozpisywać , profesor .
-Sheed wykopany z grobu daję 8 pkt , 3 zbiórki i przyzwoitą obronę w 12 min. Podoba mi się to
Niektórzy mówią że NYK siedzial rzut i wszystko trafiali ale... przecież oni w większości rzucali z wide open pozycji więc co w tym dziwnego . Ile łatwych punktów po wejsciach na
kosz czy pick&roll z Chandlerem (14 FT).
Jak się zostawia takiego kllera jak Steva Novak za 3 pkt pustego to nie można mówić że komuś siedzi , on ma pewniejszą trójkę niż layup ????
Kobe miał coś z plecam i pokazywał to całemu światu po 59 razy na kwartę ???? Hejterzy Braynta twierdzą że rzuca za dużo i tu leży problem Lakers , śmiech mnie ogarnia .
10-24 FG , 5-11 za trzy
10 zbiórek
6 asyst
miał tez co prawda 5 strat
To co on ma jeszcze robić ? jakby go zabrać tak jak Melo Knicks , to Lakers by nie wychodzili z 70 pkt w żadnym meczu .
Howard pasywny , co z tych 20 pkt , Knicks sobie to wliczyli przed meczem , zero agresji , wymierania presji na obronie jak to robił Chandler.
Howard stoi i czeka aż piła mu w ręce wpadnie i nic więcej . Pick&rolla nie ma z kim zagrać oprócz KB to prawda ale mogliby częściej próbować .
Na koniec jedno , jak można być takim debilem żeby grać Robertem Sacre w miejsce Jordana Hilla ? ???? Wiadomo że wąsaty go nie lubi z poprzednich lat i jechali się w wywiadach kiedy ich drogi się rozeszły . Ale nie może trener NBA walić focha zwłaszcza kiedy ma bilans 9-14 .
Później będą typy , dziś bardzo ciekawa noc się zapowiada i jest sporo fajnych betów
Pozdrawiam