>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA 2008/2009 - PlayOffs

Status
Zamknięty.
dyskograf 1

dyskograf

Użytkownik
Dokładnie, w Bostonie oprócz Garnetta, który nie gra już masę czasu pod znakiem zapytania stał występ Rondo, jednak w tym momencie wiadomo już, że wystąpi. Poza tym z playoffów wyleciał Powe.

Chciago jest mocne, Rose w wyśmienitej formie, do tego atut własnej hali. Ja również puszczam Chicago -2,5.

Co do linii 214, to mecze LA - Utah zawsze obfitowały w trafienia, jednak ciężko jest przewidzieć u/o. Jeżeli linia byłaby coś koło 180 - wtedy na pewno doradziłbym over :jezora: Przy linii ok 210-220 punktów - trudno przewidzieć.

natmar21 100

natmar21

Użytkownik
Spotkanie: Utah Jazz v Los Angeles Lakers
Typ: Lakers AH - 1.5
Czas: Czwartek noc
Buk: Pinnacle
Analiza: Ten mecz wielkiej analizy raczej nie wymaga. Lakers nie ukrywają, że interesuje ich w tym roku tylko 1wsze miejsce. W porównaniu do zeszłego roku mają bardzo szeroką ławkę i oszczędzają Kobiego tyle ile można. Wg Jackona kluczem do sukcesu będzie ilość rozegranych meczy przed rundą finałową. Prowadzą z Jazz 2:0 i następne spotkania grają na wyjeździe, natomiast przy tej klasie zawodników atut własnego boiska nie jest tak wielki. Bardzo prawdopodobny według mnie jest kontrolowanie całego meczu przez Lakers (tak jak pierwsze 2) i wynik końcowy około +10 dla lakers. Asian Handicap ustawiony przez pinnacle na -1.5 jest do pobicia nawet jeżeli Koby dnia mieć nie będzie. Jak dla mnie 4:0 w tej serii jest bardzo realne. Więc zdecydowanie Lakers -1.5.
Zgadzam się z twoją analizą.Może przesadziłeś trochę z tym +10 dla Lakers. Pewien moderator myśląc że jest ............. zjechał twoją analizę w sposób dość niewybredny.Uważam że ławka Lakers jest w porównaniu z ławką Utah nieporównanie lepsza tak zresztą jak i pierwsza piątka.Oczywistym jest że nikt tak ważnego meczu nie odpuści ,ale klasa LA przechyli moim zdanie szalę wygranej na ich stronę.Ja gram Lakers po 1.83 , a gdyby nie weszło to jak tu już ktoś pisał w następnym meczu Lakers x2.

kostuch 142

kostuch

Użytkownik
Dallas Mavericks -San Antonio Spurs
typ - 2
kurs - 2.70
sportingbet
analiza - dziś przeprowadzam mocny atak na tą linię z kilku powodów. Po pierwsze, ekipa San Antonio przegrała mecz w swoim domu, czyli w AT&amp;T Center. Gracze Spurs stwierdzili widocznie że rywalizacja z Mavs to kaszka z mlekiem i niestety już w pierwszym spotkaniu trzeba było uznać wyższość rywala, co dla ekipy Grega Poppovicha było dość bolesną lekcją. Dziś czas stawić czoła prawdziwym zadaniom Play Off i podjąć walkę z ekipą Mavericks u nich na parkiecie, gdzie jak wiadomo zjawi się cała zgraja fanów Nowitzkiego, Terrego, Barrey, Howarda, ...
Myślę, że w ekipie Spurs pojawiła się naprawdę czarna wizja tej serii, gdyż Tim Duncan gra praktycznie jedną nogą, większej formy nie prezentuje Bruce Bowen, który nawet w defensywie z roku na rok coraz bardziej ustępuje młodszym gwiazdom. Tony Parker na spółkę z Michaelem Finleyem ciągną grę i to na razie jedyne jasne punkty Ostróg. Liczę na przebudzenie Rogera Masona. Wracając do wizji serii to skoro możemy przypuszczać że Spurs już w pierwszej rundzie mogą odpaść, to czy jest dla nich jakikolwiek inny target niż wygrać dzisiejsze spotkanie?

jelinek 126

jelinek

Użytkownik
Ile zdobędą punktów : Deron Williams+Carlos Boozer over 43.5 kurs: 1,90 Betgun ⛔ 36 pkt.
Dziś dojdzie do 3 starcia Utah vs. Lakers. Uważam, że ze wskazaniem zdecydowanego faworyta może być ciężko gdyż Jazzmani już w sezonie zasadniczym pokazali, że gdzie jak gdzie ale we własnej hali tanio skóry nie sprzedają.
Dziś rywalizacja przenosi się na hale w Salt Lake City co myślę dodatkowo zmobilizuje gospodarzy. Deron aktualnie znajduję się w wyśmienitej dyspozycji toteż o scoring myślę, że nie ma co się martwić. Dzisiejszy mecz będzie ciążył właśnie na barkach tych 2 zawodników. To oni stanowią główną siłę napedową zespołu.
Warto też dodać, że w ostatnim meczu w L.A obaj gracze rzucili razem 55 pkt. ( Deron 35 a Carlos 20). Myślę że atut własnego boiska pomoże gospodarzom i spokojnie pokryją ten over 43,5 pkt. ????

J 13

jrq-

Użytkownik
Spotkanie: Chicago Bulls - Boston Celtics (under/over 201)
Typ: 2 (over)
Kurs z Bwin: 1.91
Analiza: Dziś o godzinie 02:05 czasu polskiego w United Center w Chicago dojdzie do 3. spotkania w fazie Play Off pomiędzy obrońcą tytułu, czyli Celtami z Bostonu oraz miejscowymi Bykami. Spotkanie zapowiada się arcyciekawie. Pierwszy mecz po dogrywce dość nieoczekiwanie wygrali dzisiejsi gospodarze (po dogrywce), drugi natomiast rzutem na taśmę wygrali gracze z Bostonu, dzięki trójce Allena na 2 sekundy przed końcem. Dziś czas na spotkanie numer 3. Ciężko jednoznacznie wskazać faworyta. Celtics zajęli 2. miejsce , natomiast Bulls 7 na wschodzie. Boston przystąpi do tego meczu osłabiony. Nie zagra na pewno Kevin Garnett oraz Leon Powe. W Chicago zabraknie: Luol Denga oraz Jerome Jamesa. Zagra natomiast Rondo, który w ostatnim meczu został kontuzjowany i jeszcze nie dawno jego występ stał pod znakiem zapytania. Obecni Mistrzowie NBA słyną z świetnej obrony, która rzadko daje rywalom wrzucić więcej niż 100 pkt. Jednak warto zauważyć, że dziś (zresztą tak jak i ostatnimi czasy) obrona ta zostanie pozbawiona dwóch ważnych ogniw, co na pewno odbije się na grze obronnej Celtów. Będą zmuszeni iść na tzw wymianę, co często kończy się dla nich porażką. U siebie Chicago gra ofensywnie, żeby wspomnieć choćby ich ostatnie mecze z sezonu zasadniczego:
Chicago Bulls vs. Philadelphia 76ers 113:99
Chicago Bulls vs. Charlotte Bobcats 113:106
Chicago Bulls vs. Toronto Raptors 98:109
Także dwa ostatnie spotkania w hali w Bostonie były zdecydowanie overowe. Głównie dzięki świetnej formie dwóch głównych rzucających z dystansu, Allenowi oraz Gordonowi. W Chicago kapitalnie gra też Rose. Dziś będziemy pewnie świadkami bardzo wyrównanego spotkania, być może rozstrzygniętego dopiero po dogrywce. Przed spotkaniem spodziewałem się linii w granicach 213 pkt, jednak bukmacherzy dość miło mnie zaskoczyli linią na poziomie 201 pkt. Uważam to za okazję. Wspomnieć należy także ostatni mecz tych zespołów (Chicago Bulls vs. Boston Celtics 127:121), który rozegrany został w podobnych składach w sezonie zasadniczym. Dziś liczę na masę rzutów za trzy, niezłą skuteczność oraz zacięty mecz, nie wykluczone, że zakończony dogrywką. I miejmy nadzieję, overem :]

magiki 42

magiki

Użytkownik
Fuck!! Jeszcze musiał mi się net zaciąć i z poprzedniej analizy nici :| ... Dobra napiszę krótko bo już się zdenerwowałem. Jestem dzisiaj za Utah bo to pierwsze spotkanie rozgrywane w ESA i Utah pod tym względem ma duży atut za wygraną. Po drugie są po dwóch porażkach i dzisiaj dla nich jest ostatni dzwonek jeżeli chcą nawiązać równorzędną walkę z LAL i dwa spotkania u siebie powinni rozstrzygnąć na 2:2. Poza tym LAL mogą dzisiaj podejść do tego spotkania na luzie co Utah by wykorzystywało. Jak będzie nie wiem, ale na chwilę obecną jest więcej atutów przemawiających za wygraną Utah, dlatego na nich stawiam licząc że Deron nie opadnie z sił tylko nadal będzie prowadził zespół ku walce.

Utah win 2,15 ✅
Deron over 23,5 ⛔
Utah 1Q win ✅

colorados 334

colorados

Użytkownik
cóż dziwny mecz;) Lakers zaczęli pierwszą kwartę niczym chłopcy zagubieni we mgle fatalna skuteczność. Później było już lepiej by pod koniec 3-ciej kwarty uzyskać przewagę ponad 10 punktową,ale 4ta kwarta zdecydowanie dla Utah Bardzo słaby mecz Bynuma, który bujał cały mecz w obłokach i szybko złapane faule zrobiły swoje, Bryant po pierwszej połowie praktycznie zerowa skuteczność. Świetny mecz Boozera, zwycięstwo rozstrzygnęło się w ostatnich sekundach. Cóż straty częściowo odrobione na live, ale i tak nie jest dobrze;) Zobaczymy czy Lakers zagrają drugi mecz równie słabo, pozostaje mi wierzyć że tak nie będzie i znów na nich postawić;)

magiki 42

magiki

Użytkownik
no nie wierzę, że tutaj taka cisza :| .... ja jestem usprawiedliwiony bo leczyłem kaca i byłem w lekkiej niedyspozycji ;)...
...Podsumowując wczorajsze spotkania, to żal mi jest PTB ???? szkoda że nie wygrali, bo byłoby to niezła rekompensata za pierwsze przegrane spotkanie w RG. Cavs oczywiście bez zmian, Palace Center nie robi różnicy CC i chyba 4:0 będzie i po sprawie. Z Phili jestem dumny bo zawsze pozwala wyrobić mi ładny profit na sobie ???? Orlando to jest dno i w hali 76ersów mam nadzieję, że dostaną 2:0 a w ogólnym rozrachunku ugrają 4:1 lub 4:2 i odprawią Magic...
....na dzisiaj jeszcze są do przerobienia dwa spotkania. Dallas powinno lekko ograć skonsternowane SAS i też liczyć na urwanie jednego winu w San Antonio, czego im z całego serca życzę ... a drugie spotkanie to dla mnie jak na razie no bet.... pobawię się jeszcze z tym i może przed spotkaniami napiszę coś więcej i podam swoje typy jeżeli ktoś chciałby wiedzieć.

pozdro.

S 0

szachumatek

Użytkownik
Nie podaje swoich typow i raczej sie nie udzielam ale przycztalem post Magiki i chcialem sie odniesc do niego. Napisal on iz mecz noh- denver dla niego nie do grania a ja pokusze sie o zagranie zwyciestwa denwer dlaczego? otoz ogladalem oba mecze play off i hornets nie sa w stanie nawiazac walki. po za tym mysle ze denver bedzie chcialo szybko zakonczyc serie 4-0 i odpoczywac , czekac spokojnie na kogos z pary sas- dallas.

DEN Nuggets- NO Hornets typ: DEN Nuggets @ 2,7

magiki 42

magiki

Użytkownik
tak na szybko na 8 min przed rozpoczęciem.
typuje win NOH dzisiaj bo dla nich dzisiaj jest to ostatni gwizdek po dwóch przegranych spotkaniach w Pepsi Center. dzisiaj grają u siebie, mają potencjał i tylko i wyłącznie muszą się przełamać . Denver natomiast jest lekko rozluźnione z wynikiem 2:0 i dzisiaj Denver może być trochę zaskoczone. Poza tym szukam dzisiaj równowagi w przyrodzie ????
NOH -4,5 ⛔
NOH 1Q win ⛔
...ale dobrze że chociaż wygrali ????

magiki 42

magiki

Użytkownik
dobra szybkie spostrzeżenia na kolejne spotkanie. Dallas świetnie wykorzstało pierwszes potkanie rozgrywane u siebie, grali na poziomie co poskutkowało pogromem SAS. San Antonio tak naprawdę bez Duncana gra poniżej oczekiwań a jak dochodzi do tego gorszy dzień Parkera to SAS nie istnieje. Dzisiaj Dallas musi wygrać by jechać na kolejne spotkanie do San Antonio z bilansem 3:1 co przybliża ich do kolejnej rundy.
Dallas 1Q -1,5 ✅
Dallas -4,5 ✅
under 188,5 ⛔ ....189 :/

magiki 42

magiki

Użytkownik
Kolejne spotkanie które rozpoczyna się w &quot;nowej hali&quot;. To jest chyba jedno z pewniejszych spotkań i dzisiaj Miami powinno wygrać z Atlantą pokrywając przy tym handicap. Wade rozegrał fenomenalne drugie spotkanie w hali Atlanty a w ogólnym rozrachunku Miami wygrało 108:93 a D. zdobył 33 pointy. dzisiaj, grają u siebie w optymalnym składzie i jak dla mnie jedynym faworytem tego spotkania jest Miami Heat!

Miami -5,5 ✅
Miami 1Q -1,0 ✅
Miami HT -2,0 ✅

magiki 42

magiki

Użytkownik
kolejne juz ostanie spotkanie tej nocy ???? Drugie stracie w EnergySolutions Arena gdzie ogólny bilans to 2:1 dla LAL. Dzisiaj jednak Lakersi urwą trzecie zwycięstwo by ostatecznie u siebie zakończyć przygodę z Utah. Pierwsze spotkanie było jednak do przewidzenia że Jazzmani wygrają, ale szału nie było i oba zespoły zagrały poniżej oczekiwań a wynik tej rywalizacji to 88:86 i jeżeli Utah zagra tak jak wtedy to zobaczymy niezła jazdę L.A w ESA. Lakersi raczej będą mocno zmobilizowani by wywieść cenne zwycięstwo, jednak nie oznacza to że Utah odpuści, ale nie ma co się oszukiwać; już sezon zasadniczy zweryfikował kto jest lepszy i zbyt wiele spotkań dla LAL w tej rundzie to przesada. Kobe umie zmobilizować i dzisiaj powinien zagrać niczym Wade i zainkasować winna dla Kalifornijczyków ????
LAL 1Q -1,5 ⛔
LAL HT -3,0 ✅
LAL 4Q -1,0 ⛔
LAL -4,5 ✅
over 208,5 ⛔
...no jednak LA to LA ????

colorados 334

colorados

Użytkownik
jednak zgodnie z założeniem LA nie przegrało drugiego meczu;) nie jest źle już troszkę się bałem ( o postawione pieniądze bo fanem LA nie jestem;)) ale meczu niestety nie obejrzałem. Dzisiaj Clevland powinni awansować do drugiej rundy ale kurs 1,2 nie jest zbyt zachęcający, może Orlando powalczy z Phi ale będzie ciężko i nie wróżę im dalszych sukcesów nawet jeśli przejdą do kolejnej rundy , raczej to nie jest drużyna na Play offy.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Ale tu cisza, a zaraz mecz. Coś wrzucę na dziś:
Philadelphia 76ers - Orlando Magic 76ers +4 1.92
Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 1 kwarta Cavs -3 1.92

dyskograf 1

dyskograf

Użytkownik
Cisza, bo dzisiaj ciężkie mecze do grania. Na pewno oglądać je to będzie sama przyjemność ale piwo dla tego, kto przewidzi je wszystkie ;)
Na pewno kuszą Cavs -8,5, do tego moja wiara w Orlando nie wygasa (-4), chociaż muszą się obudzić (a turczynie Hedo już dziękuję, zapraszam za to Marcina pod kosz, będzie z niego większy pożytek; zaryzykowałbymt wystawienie go obok Howarda).
Trailblazers - Rockets to chyba najbardziej nieprzewidywalna para w pierwszej rundzie. Ja faworyzuję doświadczenie Houston.
Chicago - Boston? Ze swojej strony chciałbym, żeby awansowali Bulls; rozgrywki nabrałyby wtedy rumieńców (a Garnett mógłby spokojnie się podleczyć :jezora ???? .
Moje selekcje na dziś:
Dwight Howard over 22,5PTS @ 1,85
Magic(-4) @ 1,91

dyskograf 1

dyskograf

Użytkownik
Oglądam sobie kolejny raz mecz Bostonu i kolejny raz zastanawiam się, jakim sposobem ktoś taki jak Davis gra nie tyle w Celtics, ale w NBA (i koszykówkę) w ogóle?!

Przecież ten (za przeproszeniem) słoń nie prezentuje absolutnie niczego szczególnego, jest masa (ekhem :-D) zawodników lepszych od niego, wystarczy przejść się po pierwszym lepszym uniwersytecie i drużynie z NCAAB.

Jak dla mnie jest to jedna (z wielu, ale jednak) z przyczyn ew. porażki Celtics w parze z Bulls.

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Dyskograf pisałem o tym juz kilkanaście razy w &#39;&#39;dyskusjach...&#39;&#39;.Davis to taka ociężała świnia nic nie wnosząca do gry...chociaż czasami przydaje sie na tablicach ale niestety z postępującym wiekiem zdarza mu sie to juz naprawde rzadko.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom