>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

MLB Season 2012

Status
Zamknięty.
5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Baseball, MLB
Spotkanie: LA Dodgers (C Kershaw) @ PHI Phillies (V Worley) 05.06.2012 1:05
Typ: alternatywna suma Runs w meczu: powyżej 10,5
Kurs: 4,75
Bukmacher: William Hill
Analiza: Philadelphia Phillies już od dłuższego czasu jest drużyną, która w zdecydowanej większości spotkań wyrabia overy. Sześć z siedmiu ostatnich spotkań Phillies to overy. Na dziesięc ostatnich spotkań Philadelphia zanotowała aż osiem overów. Od serii z St. Louis Cardinals poprawiła się ofensywa Philadelphii, natomiast o wiele gorzej spisuje się ich defensywa. Phillies w ostatnim czasie tracą mnóstwo Runs. W trzech spotkaniach z Miami stracili łącznie 14 Runs, z NY Mets stracili 16 Runs również w trzech meczach, z Cardinals w czterech meczach stracili 20 Runs. Jak łatwo zauważyć, to Phillies ostatnio tracą średnio 5 Runs na mecz, a jak na nich to naprawdę dużo. Ich rywalem będą Dodgersi, którzy przeżywają obecnie jakiś kryzys formy, gdyż przegrali oni sześć z ostatnich siedmiu spotkań. Uważam, że w tym meczu zobaczymy sporo Runs, bo defensywa obu zespołów pozostania ostatnio sporo do życzenia.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Houston Astros vs St.Louis Cardinals
Spróbuje krótki i zwięźle :razz: Propozycja z mojej strony tu under 8.0, po wczorajszym meczu i wyniku 9:8 dla Astros ktoś może pomyśleć że to w ogóle nie ma sensu bo skoro pałkarze obu ekip grają na takim poziomie to i żaden SP nie jest im straszny. Nic bardziej mylnego, Adam Wainwright to prawdziwy pogromca baterii z Houston, w tym sezonie jak na razie jedno zwycięstwo z Astros, a przy tym tylko 1 ER przy 7H dzisiejszych gospodarzy, ale to nie wszystko starter Cardinals przez ostatnie 3 lata odnotował z Houston taki oto bilans 4-1, a przy tym wykręcił wskaźnik ERA na poziomie 0.50 podczas 36 innów :wowsdf:
Z drugiej strony wcale gorszej postaci nie mamy, mowa tu o SP Astros, Bud Norris w tym sezonie 6IP przeciwko STL i 0 ER, ogólny bilans w ostatnich 3 latach rozgrywkowych to 6-2 i ERA 2.37
Co ciekawe większość potyczek tych zespołów kończy się zazwyczaj overowo, ale jak na razie nie było jeszcze spotkania w którym byśmy zobaczyli takie właśnie zestawienie starterów. Mówiąc wprost pora na mocny under, jeśli tylko obaj SP potwierdzą swoją świetną dyspozycję w tych konfrontacjach, myślę że możemy być spokojni o rozstrzygnięcie.
under 8.0 / 1.88 Pinnacle ✅
Houston Astros under 3.5 / 1.80 Pinnacle ✅

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Spotkanie: SF Giants (M Bumgarner) @ SD Padres (C Richard) 07.06.2012 0:35
Typ: alternatywna suma Runs w meczu: powyżej 10,5
Kurs: 5,00
Analiza: Bukmacherzy wystawili tutaj wyjątkowo niską linię, bo 6. Uważam, że linia powinna być wyższa, bo San Diego to bardzo nieobliczalna drużyna, a jej defensywa jest bardzo słaba, skoro niedawno w trzech meczach z Chicago Cubs stracili łącznie 24 Runs, co daje średnią 8 straconych Runs na mecz, a ofensywa Cubs do zbyt mocnych z pewnością nie należy. To będzie drugi mecz serii pomiędzy Padres a Giants. Pierwsze spotkanie zakończyło się wynikiem 6:5 dla San Diego, a linia też była wystawiona bardzo nisko, bo podobnie jak teraz na poziomie 6 Runs. Uważam, że San Francisco koniecznie będzie się chciało zrewanżować za tą porażkę i powinni wypunktować słabą defensywę San Diego, którego to starterem w tym meczu ma być Clayton Richard, którego ERA to 4,44, czyli niezbyt dobre. San Diego też powinno kilka Runs zdobyć, bo moim zdaniem ofensywa jest ich mocniejszym punktem niż defensywa. Zdecydowałem się tutaj na bardzo wysoką linię, bo uważam, że ten mecz może być podobny do tego pierwszego i te powyżej 10,5 Runs po takim kursie chyba warto spróbować.

szymonbee 110

szymonbee

Użytkownik
Miami Marlins - Atlanta Braves

Krótko i szybko. Dostrzegłem małe value w meczu Marlins - Braves. Pitcherzy na dzis to Minor i Buehrle. Oboje dosc wysoka ERA, zwłaszcza w last 3. Pierwszy z nich, Mike Minor systematycznie dostaje sporo runów. 4, 6, nawet 8 a niewielie innów rozegranych, srednio 4-6 IP. Na wyjeździe ERA 7.27, sporo tez homerunów. Buehrle nieco lepiej sie prezentuje ale też szału nie ma, ERA 3,53, srednio na mecz 2-4 runs, bilans w domu: 3-1.
O ile Miami ostatnimi czasy raczej zalicza undery to o Atlancie tego powiedziec nie można. Na ostatnich 10 meczy, 7 razy przekraczali dziejsza linie. W pojedynkach h2h ostatnie 10 to 4 overy. Nie brałbym tego typu gdyby linia była kolo 10, ale 8,5 to wydaje mi sie ze powinno wystarczyc na overa ????

over 8,5 @2.02 ✅
pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +3
J 7K

juanroman08

Forum VIP
NY Yankees vs NY Mets

Dziś na Bronxie wielkie derby miasta NY, co może przynieść ze sobą to spotkanie ? Na pewno wielu zastanawia się jak dziś w pojedynku z wielkimi Yankees spisze się Johan Santana, który nie tak dawno osiągnął historycznego dla Mets no hittera. Ja ze swojej strony zainteresowałem się typem w stronę Mets, dokładnie chodzi o ilość run&#39;s zdobytą przez drużynę, w Pinnacle linia jest ustawiona na 4.0 po kursie 2 także jest to bardzo zachęcające. Najważniejszym argumentem na pewno jest tu postawa pałkarzy Mets w ostatnich spotkaniach, pomijając wczorajszą i przedwczorajszą grę z Nats, to kolejne 8 meczy z rzędu Mets zdobywali 4 lub więcej biegów. Kolejnym pozytywnym faktem jest to że dziś SP NYY jest Hiroki Kuroda który przeciwko drugiej drużynie z NY za dobrze się nie prezentuje, biorąc pod lupę ostatnie 3 lata, bilans i staty Japończyka wyglądają następująco: 1-4, ERA 4.50 , 30IP 33H i 16R
Ostatni mecz Kuroda narzucał 2 czerwca wtedy w potyczce z Tigers zanotował 2ER także jest to bardzo dobry wynik, ale co się rzuca w oczy to spora nieregularność tego miotacza w tym sezonie, poza tym słaby run support i stąd też ujemny bilans na przestrzeni bieżącego sezonu. Metsi na pewno będą chcieli pokazać się z dobrej strony, ostatnie kilkanaście dni było dla nich bardzo udane, także wydaje mi się że dziś trochę napsują krwi gospodarzom. Total jest ustawiony na granicy, ale liczę że minimalnie zdobędą 4 run&#39;s na zwrot ;)
New York Mets over 4.0 / 2.04 Pinnacle ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +10
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Dzisiejsza Interleauge&#39;a ogranicza co prawda liczbę spotkań do &quot;aż&quot; 4 ale, trzeba przyznać że zapowiadają się bardzo ciekawie. Ja ze swojej strony polecam typ na Toronto Blue Jays, ich starterem dziś jest Morrow, który w tym sezonie prezentuje się bardzo dobrze, wystarczy napisać że pałkarze w tym sezonie mają średnią odbić przeciwko niemu na poziomie .191 Poza tym warto nadmienić że Brandon w przeciągu niecałego miesiąca rozegrał dwa spotkania z kategorii complete - game, drugie zdarzenie miało miejsce nie tak dawno bo 6 czerwca w konfrontacji z White Sox. Kursy co prawda nie są powalające ale nawet hendi -1,5 na Toronto jest tutaj dobrym rozwiązaniem. Oczywiście cały czas mam na uwadze dobrą dyspozycję drużyny ze stolicy jednak mimo wszystko Morrow i moc ofensywna Toronto w dniu dzisiejszym bardziej do mnie przemawiają ;)
Toronto Blue Jays (-1,5) / 2.31 Pinnacle ⛔

e: fantastycznie Morrow posypał się(w sensie kontuzji) jeszcze w pierwszym innie...

szymonbee 110

szymonbee

Użytkownik
New York Yankees - Atlanta Braves

Yankesi serie Interleague rozpoczęli bardzo dobrze od 3 wygranych z Metsami. Atlanta natomiast troche gorzej: 2 zwyciestwa i porażka z Toronto. Wczoraj był pierwszy mecz tych dwóch dróżyn i zakończyło się bez większej niespodzianki. Faworytem byli Yankesi i pewnie wygrali mecz po szybko zdobytych 3 punktach. Dziś faworytem także będą goście a to za sprawą tego, że starterem jest nie kto inny jak CC Sabathia. Nie spuszcza tempa i zalicza jak narazie kolejny udany sezon. W tym roku jego dotychczasowy bilans to 7-3 i ERA 3.69. Niecały tydzień temu przydarzył mu sie najgorszy jak dotad w tym sezonie mecz, bo stracił aż 5 runs. Pozatym wyniki całkiem nienajgorsze: 2-3 R&#39;s na mecz a gra systematycznie po 7-8 innów.
W ekipie Braves Starterem jest Mike Minor który grał także w poprzednim meczu opisywanym w tym temacie przezemnie ???? . On natomiast prezentuje sie znacznie gorzej od CC. 4-8 runs na niewiele zagranych inningów. dotychczasowy bilans 3-4 i ERA aż 6.57. Na własnym stadionie bilans także słaby 1-2, ERA 6.56. Srednio 1 uderzenie na zagrany inn. Sporo także &quot;walków&quot;. Doświadczenie i pełna profeska CC napewno przewyższa młodszego Minora. Yankesi są w gazie, na 10 ostatnich meczy, przegrali tylko 2. W interleague narazie bez porażki więc apetyty napewno są na więcej. pojedynki h2h 6-4 dla NYY (na ostatnie 10). Jedyna co mnie martwi to długa lista kontuzjowanych.

New York Yankees (C. Sabathia ) @ 1,629 ✅
New York Yankees -1,5 @ 2,11
✅

T 215

tyczner

Użytkownik
Texas Rangers-Arizona Diamondbacks
TEXAS RANGERS -1.5
2.21
pinnacle
Z powodu mojego ujemnego salda na koniec maja muszę wyprodukować kila analiz w czerwcu , pierwsza z nich właśnie teraz....
Na dzisiejszą noc wybrałem ponownie spotkanie pomiędzy Texas - Arizona.
Wczoraj pewne zwycięstwo odniosła drużyna gospodarzy 9-1. Uważam,że dziś powinno być podobnie.
Drużyna z Teźasu u siebie prezentuje się przyzwoicie 16-11, a licząc ,że ostatnio miała kilka wpadek (np dwie porażki ze Seattle), ten wynik byłby jeszcze lepszy.
Drużyna gości z Arizonay ostatnimi czasy zanotowała świetną serię jak dla nich 5 win a w 8 meczach 8-1. Jednak przeciwnikami były drużyny z dołu tabeli.
Dzisiaj w nocy atut własnego boiska przemawia za Texasem stawiam ponownie na drużynę gospodarzy .

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Wiesz czegoś brakuje w tej analizie.
Nie będę mówił czego , ale poczytaj posty wyżej i może zrozumiesz zasady.
Nie musisz 1/6 analizy przeznaczać na to , że musisz sie naprodukować.
To nie Typy Dnia gdzie takie coś przejdzie.
Cytowanie tabeli [tylko] nie jest najlepszym rozwiązaniem w tym dziale

szymonbee 110

szymonbee

Użytkownik
New York Mets - Tampa Bay Rays

Nie będę się długo rozpisywał, ale wpadł mi ten mecz w oko. Dzisiaj dwaj swietnie spisujący się pitcherzy. Dickey po stronie Metsów i Price dla Rays. Pierwszy z nich dotychczasowy bilans 9-1 w tym sezonie i bardzo niskie wyniki. Ostatnie 3 mecze - fantastyczny wynik 0 runs!! (1 z tych meczy to 9 zagranych innów czyli no-no). Era w całym sezonie 2.44
Price niewiele gorszy, srednio na mecz 1-2 stracone punkty. ERA w calym sezonie 2.40 i bilans 8-3. U siebie 4-1 i ERA 0,96. Nie sądze zeby mecz miał sie skonczyc wynikiem jak wczoraj jesli obaj starterzy zagraja tak jak grali w dotychczasowych meczach. Linia jest nienajgorsza, spodziewałem sie nizszej wiec mysle ze warto spróbować

under 7 @ 1.855 ⛔
pinnacle

szło dobrze do 5inna, potem Price przypusiaczył, pozatym Dickey świetny wystep: 9innów i 1H 1R, niewiele brakowało a był by kolejny no-no

T 215

tyczner

Użytkownik
Wiesz czegoś brakuje w tej analizie.
Nie będę mówił czego , ale poczytaj posty wyżej i może zrozumiesz zasady.
Nie musisz 1/6 analizy przeznaczać na to , że musisz sie naprodukować.
To nie Typy Dnia gdzie takie coś przejdzie.

Cytowanie tabeli [tylko] nie jest najlepszym rozwiązaniem w tym dziale
Jak wcześniej napisałem --- nie mam pojęcia o co chodzi w tej grze, wiem z Waszych analiz ,że wynik dużo zależy od zawodników na jakiś tam pozycjach.
Mój system gry opiera się na tabeli i seriach win - lost i na tym opierał swoje analizy.
Wydaje mi się ,że każdy sposób jest dobry jeśli jest skuteczny.
Niestety w nocy pogoda miała wpływ na wynik, skończyło się tylko 1-0, dziś zapewne będzie lepiej...
pozdr

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Detroit Tigers u Chicago Cubs
How many pitches will Justin Verlander (Det) throw in the game? over 109,5
Kurs: 1.85@bwin
Gdy na pagórek wchodzi Justin Verlander, RHP 5-4, 2.69 ERA to wiadomo, że zespół przeciwnika będzie miał problemy. Szczególnie pałkarze z trafieniem w piłeczkę, rzuconą przez tego gracza. W tym sezonie Verlander co prawda prezentuje przeciętną formę, ale ERA ciągle poniżej 3. Do tej pory 13 meczów i aż 93.2IP IP gry. To zawodnik ,który nawet przy 120 rzucie potrafi nadać piłaczce prędkość ok. 100 mph. A co ciekawe w 13 grach tego sezonu zawsze miał przynajmniej 102 rzuty, a w 7 grach ponad 109. W sezonie miał nawet spotkanie z 131 rzutami, 2x ponad 120 rzutów. Widaćwięc, że gdy gra to nawet przy słabszej dyspozycji trener doa mu długo pograć. W sezonie już 95 strajków co też pokazuje, że pałkarze rywali mają problem przy tym praworęcznym graczu. Jeśli dodamy do tego to, że Cubs to trzeci od końca zespół w lidze pod względem zdobywania punktów (3,7runs/mecz) i jeden z gorszych pod względem odbić, to Verlander powinien spokojnie zaliczyć dobry meczi liczę, że będzie rzucał 110-120 razy.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Minnesota Twins vs Milwaukee Brewers
Propozycja na ten mecz to over 9.0, powodem są starterzy obu ekip, którzy są na takim samym poziomie doświadczenia w MLB, z tym że SP MIL Fers ma już 27 lat, zaś Hendriks z Minnesoty jest 4 lata młodszy, ale to nie jest ważne, obaj mają kilka wspólnych cech, np pierwszy mecz w tym sezonie w wykonaniu pierwszego jak i drugiego to naprawdę przyzwoite występy i zanotowali po 1ER, tak więc solidnie i perspektywicznie, niestety kolejne już nie przynosiły takich efektów dlatego też Fiers obecnie ma bilans 1-2 ERA 4.50, WHIP na poziomie 1.39 i średnią odbić rywali .311
Jeśli chodzi o Hendriksa to wypada jeszcze gorzej, bilans 0-2 ERA 9.00, WHIP 1.89 i średnia odbić rywali .390
Taka para starterów, przy dość dobrej dyspozycji formacji ofensywnych z obu stron, wydaje mi się że zapewni nam dziś bardzo ciekawe widowisko pod względem zdobywanych run&#39;s. Pozwolę sobie wrócić do wczorajszego pojedynku tych ekip i bodajże 6 innu w którym dla Twins narzucał Liriano, co ciekawe do tego czasu Brewers ani ranu nie zdołali odbić, także powoli można było rozmyślać o no hitter game, jednak nic bardziej mylnego, Liriano oddał 2 walki po czym Braun zalicza HR.
W obu ekipach mamy kilku świetnych łowców jeśli chodzi o HR, także na miejscu Hendriks&#39;a który w 4 występach rozdał już 5 HR, miałbym powoli obawy.

Over 9.0 / Pinnacle 1.82 ⛔
Milwaukee Brewers over 4.0 / Pinnacle 1.78 ✅

szymonbee 110

szymonbee

Użytkownik
Milwaukee Brewers - Minnesota Twins

Dziś biore na tapete ten sam mecz co JuanRoman wczoraj.
Pierwsze 2 mecze tej serii zakończyły sie zwyciestwem gości. Brewers dość pewnie wygrali 5-3 i 6-2. Twins spisują sie narazie bez szału, bilans 25-39 sprowadza ich na ostatnie miejsce w American league. Milwauke troche lepiej: 30-35 i gdzies tam w srodku central NL. Starterzy na dzis to: Greinke (Brewers) i Blackburn (Twins). Obecna Forma Greinke skłania mnie ku postawieniu na gości. Pitcher Brewers w tym sezonie miał tylko 1 gorszy mecz w którym zawalił 7 runów z Arizona a tak pozatym to 0 albo 1 pkt !! jego bilans 7-2 i ERA 2.96. ostatnie 3 mecze to 20 rozegranych IP i tylko 2 runs! Mało HR, mało walków.
Tego samego napewno nie można powiedzieć o Nicku Blackburn. Regularnie po 5-6 oddanych pkt, mało strikeoutów, sporo błedów, niewiele rozegranych inningów bo szybko jest zmieniany. Bilans 3-4 i ERA aż 7,68. Ostatnie 3 mecze grane przez niego wprawdzie wygrane przez jego dróżyne ale on nie popisał sie dobrym wynikiem.
Brewers mają duża szansę na wygranie tej serii interleague i myśle, że wykorzystają swoją szanse zaliczając sweepa na wyjeździe.

Milwaukee Brewers @ 1,68 ⛔
Milwaukee Brewers -1,5 @ 2,12
⛔

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Oakland vs LA Dodgers
Dziś ostatnia szansa by wyjechać z Oakland i uniknąć bilansu 3:0 dla gospodarzy w tej serii. Dodgers desygnują na SP swojego asa Clayton&#39;a Kershaw&#39;a. Z drugiej strony zobaczymy Tarvisa Blackley&#39;a. Co ciekawe ekipa Dodgers w tej serii zdobyła jedynie 1 run w dwóch spotkaniach, mimo wszystko może to nie być zaskoczeniem ponieważ Oakland znajduje się w czołówce ligi jeśli chodzi o runs allowed, ale kolejną ciekawostką jest to że LAD zajmują tu drugą pozycję. Suma sumarum na pierwszy rzut można by powiedzieć że wynik spod znaku under, jest tu najlepszą opcją, tyle że linia na poziomie 6,5 nie jest linia godną zaufania, a więc podążając dalej zaproponuję typ na Dodgers, którzy w tym sezonie niezwykle rzadko przegrywają trzy spotkania z rzędu, co więcej bardzo rzadko zdarza się by grali tak słabo w ofensywie, nawet pomimo braku Kemp&#39;a ta drużyna posiada dużą siłę ofensywną. Kershaw mimo tego że w tym sezonie zdarzają mu się notoryczne występy z 3ER to mimo wszystko jest bezpieczny ponieważ w ostatnich spotkaniach otrzymywał solidny run support. Myślę że Dodgers podobnie jak wczoraj White Sox w tym trzecim pojedynku będą mimo wszystko górą.
LA Dodgers(-1) / 1.88 Pinnacle⛔

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Spotkanie: MIA Marlins (C Zambrano) @ BOS Red Sox (D Matsuzaka) 22.06.2012 1:10
Typ: powyżej 16 Runs w meczu (jeśli będzie 16, to zwrot)
Kurs: 5,00
Analiza: Normalna linia wystawiona jest na 11 Runs co oznacza, że mecz zapowiada się bardzo overowo. Nie ma w tym nic dziwnego, skoro w ostatnim ich meczu było 15:5 dla Bostonu, a wcześniej 7:5 dla Bostonu. Red Sox aktualnie są w kapitalnej dyspozycji i zdobywają mnóstwo Runs. We wczorajszym meczu bez najmniejszych problemów wypunktowali Miami, dziś powinno być podobnie. Miami swoje zapewne też zdobędzie, bo starter Red Sox ma ERA na poziomie 5,73, choć w tym sezonie niewiele grał. Uważam, że ten mecz będzie miał podobny przebieg do wczorajszego, czyli bardzo ofensywny.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Pittsburgh Pirates vs Detroit Tigers

Ostatni mecz serii i Justin Verlander będzie próbował uratować honor Detroit, jak na razie dwa spotkania na korzyść Piratów i co ciekawe oba wygrane 4:1. W maju obie drużyny rozgrywały również 3 meczową serię, z tym że w Detroit i tam bilans był na korzyść gospodarzy 2-1. Myślę że tu sytuacja może się mieć podobnie ponieważ J.V. nie boje się tu użyć słowa &quot;pogromcą&quot; Piratów, ostatnie jego spotkanie vs Pitts o mało nie zakończyło się no-hitter&#39;em a wszystko przez odbicie Harrisona w 9 innie. Wtedy Tigers wygrali 6:0. Ogółem można powiedzieć że Verlander jest ostatnio bardzo regularny, narzuca po 7-8 innów notując przy tym 2-3 ER, w rywalizacji z pałkarzami Pirates jego statystyki wyglądają wręcz wzorowo czego świadectwem może być to że Andrew McCutchen ma średnią .286 i jest to najlepsza z całego zespołu. W takim wypadku myślę że Verlander dziś do minimum ograniczy ER a Piraci będą mieli twardy orzech do zgryzienia. Oczywiście przydałby się jeszcze dla Justina run support, co może być trudniejsze bo pałkarze Tigers są bardzo chimeryczni i jak nie idzie to po całości, jednak Kevin Correia czyli SP Pitts w tym sezonie występuje z różnymi skutkami także nie powinien być tu tak znaczącym problemem dla Tigers.

Detroit Tigers win / 1.55 Pinnacle ✅
Detroit Tigers (-1,5) / 1.94 Pinnacle ⛔
Pittsburgh Pirates under 3 / 1.79 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +10
grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
New York Yankees u New York Mets
Typ: 2

Mecz rywali zza miedzy, choć obie ekipy grają w dwóch róznych ligach. Gospodarze mają bilans 39-33 i w domu 23-16. Goście mają bilans 42-28 i na wyjazdach 22-14. To spotkanie nr 3 w tej serii. W poprzednich 4:3 dla Yankees, choć było już 3:0 dla Mets i 6:4 dla Mets. W tym spotkaniu stawiam na Mets. Co prawda to zdecydowanie mniej utytułowany zespół od Yankees i z mniejszym budżetem, w tym roku teżw 5 grach przegrał już 4 razy z rywalem, ale gospodarzom bardzo zależy na wygraniu tej serii. R.A. Dickey, RHP 11-1, 2.00 ERA to pitcher gospodarzy. Startował do sezonu jako zwykły starter rotacji w Mets, a wyrósł na największą gwiazdę ligi w tej chwili. Właśnie zaliczył 5 z rzędu mecz bez straconego punktu. Ostatnie 5 gier to 3 pełne mecze (poza tym 2x7.1IP), a ostatnie 2 to one-hitter game. Czego brakuje? No-hitter game. Z Yankees będzie to trudne do osiągnięcia, ale nie liczyłbym na fajerwerki ze strony gości. Dickey i jego knuckleballs są nieodczytane dla każdego pałkarza. W tym sezonie grał 99IP i dał zaledwie 67 odbić pałkarzom rywali, przy 22ER. CC Sabathia, LHP 9-3, 3.55 ERA to pitcher gości. Firma sama w sobie, zazwyczaj długo w meczu, przy 2-3 runs straty. Liczę na kolejny znakomity występ Dickey, bardzo niski wynik, jednak Sabathia zazwyczaj daje kilka punktów rywalom. W sezonie 101IP i 45 oddanych runs. Widać więc, że obaj narzucający zagrali porównywalną ilość inningów, ale Sabathia dał prawie 2 razy więcej runs przeciwnikom.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
San Francisco Giants vs LA Dodgers

Giganci pięknie rozpoczęli serię z Dodgers dwa zwycięstwa i oba do 0. Nie powiem że jest to małe zaskoczenie, a także spora ujma dla LA, widać że brak Kempa odbija im się czkawką, forma z początku sezonu a teraz to dwie różne bajki, ale dziś mają szansę na zmazanie plamy. Piszę szansę ponieważ ich szansą będzie Tim Lincecum, który w tym sezonie niestety ale jest beznadziejny, ERA na poziomie 6.07 a także WHIP na poziomie 1.54 oddają w pełni to co prezentuje ten miotacz w tym sezonie. Ciężko powiedzieć co jest tego powodem, ale różnica pomiędzy formą z zeszłych sezonów, a teraz jest kolosalna. Tim jest szansą dla Dodgers na zdobycie run&#39;s, oczywiście to im zwycięstwa nie musi zagwarantować, ale Lincecum w tym sezonie praktycznie każdej drużynie rozdaje 3 i więcej run&#39;s, więc wydaje mi się że nawet będąca w takiej dyspozycji ofensywa LAD skorzysta z tego faktu. Pinnacle wystawia akuratnie linie na poziomie 3.0 dlatego myślę że warto to pobrać i spokojnie oglądać spotkanie.

LA Dodgers over 3.0 / 1.89 Pinnacle
⛔ Tim chyba pierwszy raz w tym sezonie na 0, Dodgers bez komentarza ...

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Tampa Bay Rays vs Detroit Tigers

Pięknie się zapowiada to spotkanie i mimo najlepszych SP w obu ekipach, nie powiedziałbym że będzie underowo. Rays notują obecnie fatalną serię 4 porażek z rzędu, co ciekawe trzy wyjazdowe w Kansas, gdzie próbowali się rozkręcać z meczu na mecz, jednak nic z tego nie wyszło. Wczoraj pierwszy mecz przegrany w rywalizacji z Tigers, SP DET oddał zaledwie 2 run&#39;s przy 6H, tak więc trochę można ponarzekać na ofensywę Rays. Dziś ich rywalem będzie Justin Verlander, postrach wszystkich baterów w lidze, jednak jeśli przyjrzymy się lepiej, to wcale tak &quot;kolorowo&quot; J.V. przeciwko Tampie nie wypada, w tym sezonie Justin już raz miotał przeciwko Rays i zanotował 4ER przy 4H i co ciekawe nie było w tym spotkaniu ani jednego HR. Spoglądając na rywalizację Bat vs Pitch można zobaczyć że dość niewygodnymi rywalami dla Verlandera są Joyce, Matsui i Upton, którzy mają średnią odbić powyżej .300
Oczywiście nie twierdzę że jest to najważniejszy argument za tym by Tampa w końcu dziś ruszyła z miejsca ze swymi ofensywnymi możliwościami, bo z drugiej strony ostatnie 3 sezony i Tropicana Field to dla Verlandera bilans 2-1 i ERA na poziomie 1.96, czyli wręcz perfekcyjna 23 inny i tylko 5ER w tym 2HR. Z drugiej strony mamy Davida Price&#39;a który przeciwko Tigers lubi grać i również świadczy o tym jego bilans z ostatnich trzech lat 3-1 i ERA 2.36, 7ER i w tym żadnego HR. Liczby wyznaczają dość jasny trend, na under jednak biorąc pod uwagę linię 6.5 i to że Tampa nie wygrała od 4 spotkań na pewno nie jest to warte ryzyka, owszem Verlander miota bardzo dobrze, ale ostatnio już często zdarza mu się rozdawać HR, a biorąc pod uwagę baterie Rays, trzeba jasno stwierdzić iż jest tu wielu niebezpiecznych osobników dla J.V. także ja bym szedł w stronę gospodarzy. Zresztą sam Price przed tym spotkaniem powiedział że rywalizacja z taką drużyną jest dla niego wielką przyjemnością, zabawą a także tym na co się czeka od początku sezonu, zwłaszcza gdy na przeciwko Ciebie jest drużyna tak dobrze usposobiona w każdym elemencie.
Tampa Bay Rays win / 2.13 Pinnacle ✅
Tampa Bay over 3.0 / 2.01 Pinnacle ✅
over 6.5 / 1.99 Pinnacle ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom