Oprócz tego stawiam na Słoweńców, pozwolę sobie wkleić moją analizę którą zamieściłem już na innej stronie (mam nadzieję że nie jest to zabronione?): Finowie w fazie grupowej do ostatnich chwil walczyli o pozostanie w turnieju, bowiem dopiero wygrana ze słabymi Belgami (wcześniej ponieśli dość wyraźne porażki z Włochami i Francją) w ostatnim meczu dała im awans z 3 miejsca w grupie do baraży. Jest to zespół z potencjałem, jednak pod wodzą Daniela Castellaniego nie prezentują się w tym roku tak dobrze, jak w poprzednich latach pod wodzą poprzedniego trenera, Włocha Berruto. Zupełnie inna sytuacja panuje w kadrze Słowenii. Zawodnicy z tego małego kraju od pewnego czasu zaczynają powoli dobijać do (póki co) europejskiej czołówki, bez echa nie pozostały sukcesy mistrza tego kraju ACH Bled, stopniowo poziom tego zespołu rośnie i stać ich na bycie czarnym koniem tego turnieju. Przed ME wygrali niezle obsadzony towarzyski turniej we Francji, już w Wiedniu pokonali Austrię i Turcję oraz przegrali po walce z Serbami. Oba zespoły mają podobny potencjał, jednak obecna forma przemawia za Słowenią i moim zdaniem taki kurs to prezent, z którego należy korzystać.
typu nie neguje (chociaz sam gram dosc pewnie Finow), ale ludzie, troszke "ogłady", Finowie grali bardzo wyrownane mecze z Francuzami i Wlochami, wyniki mogly byc rownie dobrze w druga strone, w meczu o zycie musieli wygrac 3-0 z bardzo dobrze grajaca
Belgia, co zrobili? rozniesli ich 3-0
nie przeceniajmy Slowenii, grali z ogórkami z Austrii i Turcji, jedynie mecz z Serbami mozna brac pod uwage, chociaz przegrany set 9-25 mowi wiele o sile tej repry jesli mocniejszy przeciwnik gra swoje, Slowenia wie, ze z roku na rok gra co raz lepiej, jednak tym samym sami na sobie wywieraja presje, a oni tego na razie moga nie udziwgnac, to jeszcze nie ten etap tej druzyny
odwrotnie Finowie, to doswiadczona ekipa, ktora na praktycznie wszystkich pozycjach ma lepszych zawodnikow, w meczu z
Belgia sie odrodzili, widac bylo, ze taki mecz byl im bardzo, ale to bardzo potrzebny, w meczu z
Francja byli tak blisko, ale pechowo przegrali, w meczu z Włochami rowniez, tyle prowadzic i przegrywac, opuszczalo ich szczescie w tamtych meczach, z Belgami bylo inaczej, wyszli pod presja i ich rozniesli
teraz rowniez beda pod presja, ale Slowenia jak na moje oko tez napompowala sobie balonik i to oni beda pod wieksza presja, sa po wygraniu tylu sapringow przed ME, w grupie ulegli tylko Serbii, watpie, ze ktos z tamtej ekipy mowi im "my tylko mozemy", teraz mowia "to jest nasz turniej bla bla" takze zobaczymy jak to wytrzymaja
ogolnie
Finlandia jak dla mnie bierze ten mecz
co do meczu Polaków to jestem bardzo zdziwiony, ze nikt nie gra Czechow, po tym jak widzialem co sie dzialo przed meczami z Niemcami i Bułgarami, mnie tam sie to podoba, bo
rowniez jestem zdania, ze wygramy ten mecz, tutaj rowniez wieksza presja jest na Czechach, to ich turniej, ich hala, ich kibice, to oni ograli nas w sparingu przed ME, kursy wskazuja faworyta inaczej, na papierze tez faworyt jest, ale Czesi na pewno uwazaja inaczej i to oni beda pod wieksza presja, ktora sami na siebie nakladają, jestem tego w 100% pewny, nasi juz w meczu z Niemcami pokazali, ze jesli trzeba to spinaja sie i jest dobrze, mecz ze Slowakami rowniez dodal im pewnosci, odpuscili specjalnie paradoksalnie bojąc sie Rosjan, ale to pokazalo rowniez nasza sile, gdyz rownie dobrze mozemy nie byc nawet w 1/4, to jest sila zdecydowac sie na taki krok, znaja swoja wartosc, ja w nich wierze i nie widze tutaj wygranej Pepikow, nawet jesli sedziowie im beda pomagac
POLSKA
http://sport.wp.pl/kat,80634,title,Polacy-w-bojowych-nastrojach-przed-Czechami,wid,13785346,wiadomosc.html Pepiki papa
????
teraz krotko o meczach Bulgarow i Francuzów, obie ekipy mocne na tym turnieju, fajne sklady, ciekawa gra, typuje
Bulgaria 3-0 v 3-1, a Francja 3-1, takze oba z -1,5 hc mozna grac