Chorwacja - Włochy
Pierwsze spotkanie jakie wybrałem na rozpoczęcie. Nie będę się rozpisywał, bo nie ma nad czym.
Chorwatki co tu się oszukiwać, nie należą do czołówki i ogólny poziom jest mocno średni. Najjaśniejszą postacią kadry jest oczywiście Maja Poljak, jest to chyba jedyna siatkarka z nieprzeciętnymi umiejętnościami. Gra jednak na pozycji środkowej i tutaj trudnej jej w pojedynkę coś wywalczyć.
Włoszki za to mocno nastawione na ten turniej, ale tak jest prawie zawsze jeśli chodzi o gospodarza. Forma myślę będzie i tutaj półfinał jest bardzo prawdopodobny (jeszcze zależy od drabinki, czy ominą Serbki). W kadrze jest Anzanello także powinien być spokój w drużynie, a także odpowiednia motywacja.
Pierwsza kolejka w grupie wydaje się chyba najpewniejsza, bo drużyny potrzebują punktów, potem dopiero można zacząć kombinować. Takie nazwiska jak Piccinini, Ortolani, Lo Bianco czy Del Core robią różnicę i tu widzi mi się 3-0.
PS. jeśli którejś z ww. siatkarek nie zagra na tym turnieju proszę napisać, bazuje jedynie na szerokiej kadrze, nie znalazłem ostatecznego wyboru trenera Włoch.
Moje propozycje:
Włochy -2.5 --- 1.60 @ 6/10
Poniżej 135.5 --- 2.30 @ 3/10
WYNIK: 0-3
Jutro się zaczynają Mistrzostwa,a nie ma oficjalnej strony nawet..Jest strona Cev na której nawet nie ma aktualnych składów. Macie może jakieś linki odnośnie 12-tek zgłoszonych do turnieju?
Co do składów, poszukuje 'wybranek' z Włoch, Serbii, Holandii, Hiszpanii i Turcji.
To co samemu udało mi się znaleźć na polskich serwisach siatkarskich i w większości na oficjalnych stronach związków podaje niżej (pracochłonne to jest strasznie ):
Niemcy
Lenka Dürr (Rote Raben Vilsbiburg), Mareen Apitz, Kerstin Tzscherlich, Anne Matthes (Dresdner SC), Kathleen Weiß (Conegliamo/ITA), Berit Kauffeldt, Lisa Thomsen (Schweriner SC), Angelina Grün (Alemania Aachen), Corina Ssuschke-Voigt, Margareta Kozuch (Sopot/POL), Saskia Hippe (Chieri/ITA), Christiane Fürst (Vakifbank/TUR), Regina Burchardt (1. VC Wiesbaden), Maren Brinker (Pesaro/ITA)
Szeroka kadra Rumunii na mistrzostwa Europy:
Rozgrywające: Lorena Ciocian, Sabina Miclea, Diana Neaga.
Przyjmujące: Elena Butnaru, Ana Cazacu, Mirela Corjeutanu, Florentina Nedelcu, Ioana Nemtanu, Alexandra Trica.
Środkowe: Alina Albu, Claudia Gavrilescu, Iuliana Nucu, Nneka Onyejekwe, Alexandra Sobo.
Atakujące: Daiana Muresan, Adina Salaoru, Carmen Turlea.
Libero: Nicoleta Manu
Reprezentacja Czech na mistrzostwa Europy:
rozgrywające: Lucie Mühlsteinová, Šárka Kubínová,
środkowe: Kristýna Pastulová, Ivona Svobodníková, Ivana Plchotová,
przyjmującey: Helena Havelková, Šárka Barborková, Šárka Melichárková, Andrea Kossanyiová,
atakujące: Aneta Havlíčková, Tereza Vanžurová,
libero: Julie Jášová
Skład reprezentacji Rosji:
rozgrywające: Jewgienija Starcewa, Wiera Ulakina
środkowe: Julia Mierkułowa, Julia Siedowa, Maria Duskriadczenko (Perepelkina), Maria Borodakowa
przyjmujące i atakujące: Lesia Machno, Ksienia Naumowa, Olga Bukriejewa, Olga Fatiejewa, Natalia Gonczarowa, Jekatierina Gamowa.
libero: Jekatierina Kabieszowa, Wiktoria Kuziakina
Francja
Passeuses (rozegranie) :
Armelle Faesch (29 ans - Mulhouse)
Mallory Steux (23 ans - Nantes)
Libero:
Marielle Bousquet (26 ans, Istres) -
Alexandra Rochelle (27 ans, Beziers)
Centrales :
Jelena Lozancic (28 ans, Cannes)
Maeva Orle (20 ans -
Le Cannet-Rocheville)
Pauline Soullard (26 ans - Beziers)
Christina Bauer (21 ans, Busto Arsizio - Ita)
Receptionneuses-attaquantes (przyjęcie) :
Veronika Hudima (23 ans - TPS Russia - Rus)
Anna Rybaczewski, capitaine (29 ans, Mulhouse)
Julie Mollinger (21 ans, Nancy)
Taiana Tere (24 ans, Evreux VB)
Pointues (atakujące) :
Hélene Schleck (25 ans, Beziers)
Alexandra Dascalu (20 ans - Nantes VB)
Izrael (jak ktoś zna hebrajski...)
http://www.iva.org.il/News.asp?id=531