>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Europy w siatkówce kobiet - Serbia i Włochy 2011

Status
Zamknięty.
R 16

rskull

Użytkownik
Turcja- Serbia 1 - 2,92
over 179,5 - 1,9
Pierwsze co się rzuca w oczy to kurs, aż żl nie zagrac turczynek po takim kursie różnica klasy zespołów mała.
Po drugie Serbia bardzo słabo na tych mistrzostwach set oddany Francuzkom klęska z Niemkami no i wygrana z Polską, ale to dzięki wspaniałemu trenerowi który nic nie zrobił żeby wygrać. Serbia miała problem w 3 secie ze słabą Polską to co dopiero z dobrą Turcją uskrzydloną wygranymi z Włoszkami i Rosją.
Turczynki do boju jeżeli powalczą bedzie win jak nic.

spike761 37

spike761

Użytkownik
Turcja-Serbia 1 -3.75 (Bet365)
Znalazlem chyba najlepszy kurs , bo przecietnie sa okolo 3 ...
Trzy ostatnie wzajemne mecze tych zespolow sa na korzysc Turcji , poniewaz w 2010 MS w Japoni Turcja wygrala gladko 3;0 oraz w 2009 ME w Polsce Turcja tez wygrala , mozna powiedziec bezproblemowo 3;1
Ostatni mecz w Eurolidze na korzysc Serbi,ale nie biore tego pod uwage,poniewaz forma w tym momencie tych zespolow jest na korzysc Turcji.
Poradzily sobie z Wloszkami oraz Rosjankami i oczyms to swiadczy , a Serbki nikogo takiego mocnego nie mialy na drodze do tych polfinalow,
Moim zdaniem 60% daje na wygrana Turcji i naprawde ten kurs jest sporo zawyzony,moze dlatego,ze ten mecz jest w Belgradzie ....
Sam mocno w sumie zaryzykowalem i postawilem na ten mecz 1 000 zl ,
bo mam naprawde spory zysk na tym , najwyzej bede po meczu plakal , albo z wygranej , albo z porazki ????

lara_perkins 76

lara_perkins

Użytkownik
Trzy ostatnie wzajemne mecze tych zespolow sa na korzysc Turcji , poniewaz w 2010 MS w Japoni Turcja wygrala gladko 3;0 oraz w 2009 ME w Polsce Turcja tez wygrala , mozna powiedziec bezproblemowo 3;1
Ostatni mecz w Eurolidze na korzysc Serbi,ale nie biore tego pod uwage,poniewaz forma w tym momencie tych zespolow jest na korzysc Turcji.
Poradzily sobie z Wloszkami oraz Rosjankami i oczyms to swiadczy , a Serbki nikogo takiego mocnego nie mialy na drodze do tych polfinalow,
Moim zdaniem 60% daje na wygrana Turcji i naprawde ten kurs jest sporo zawyzony,moze dlatego,ze ten mecz jest w Belgradzie ....
Przegrany set z Francją zauważ był w 1 meczu na tych ME, gdzie nie było mowy o ograniu, dopiero wchodziły w turniej, ale Serbki odrazu wzięły się w garść i kolejne sety już bez problemu z ogromną przewagą zwyciężyły do 15, 11 i 19! A meczu z Niemkami jednak nie liczę, na 99% był to wybór zamierzony, pomimo tego że wcześniej miałam inne zdanie. Mecz z Polkami sam to określił, 2 pierwsze sety pogrom, a w 3 secie wiadomo że przeciwnik się nie położy i nie będzie czekał na porażkę tylko się postawi a nie da łatwo wywalić się przed półfinałami Mistrzostw Europy! I co nasze prowadziły 24-22 mogłoby się wydawać że mają Serbki w garści a tu d*** bo Serbki są bardzo zmotywowane grać o każdy punkt na 200%! Serbki w ważnych meczach tak samo jak finał LE z Turcją potrafią zachować zimną krew nawet jak coś z pozoru nie idzie gładko.. Myślę, że nie będzie łatwo, ale jednak to Serbia i Włochy będą w finale. Finał LE Serbia-Turcja 3:0 o czymś świadczy, więc może być 3:1 lub 3:2 ale dla Serbek. Turcja wygrała z Włoszkami tylko dlatego że trener mieszał w składzie, dał pograć tym zawodniczkom które na ważne mecze nie wchodzą na parkiet ;) A z Rosją nawet Czeszki by wygrały w tamtym dniu! Nic im nie szło, gdy maszynka &quot;Gamova&quot; się zatnie, to Rosja nie ma drużyny, taka prawda, a tylko głupi by z tego nie skorzystał :p! Oczywiście nie dziwi mnie że ryzykujecie na zwycięstwo Turczynek, bo kurs jest bardzo wysoki, a nóż widelec wygrają.. Sport jest nie przewidywalny.. Postawiłam grubiej na: Włoszki (-1,5) i Serbki (1) (do wygrania 4000zl) ⛔, na miejsca (1-3) dla Niemek (do wygrania 9800zł) ✅ oraz na zwycięstwo Turcji całych ME 7.50 (do wygrania około 3400zl) ⛔ = mało brakowało ;). Zabezpieczenia jakieś są że coś jednak wejdzie..

ivrock 8

ivrock

Użytkownik
Dajecie panowie do myślenia z tą Turcją. Mi się jakoś nie chcę wierzyć, że w półfinale ME na terenie rywala odniosą zwycięstwo. Oglądałem ich popisy w meczu z Rosją, dokładnie pierwszego seta, bo tego nie dało się dłużej oglądać. Rosja tragedia, ale co najśmieszniejsze Turcja nie lepiej, miały tylko ambicje, bo to Rosjanki zostawiły w szatni. Ważny aspekt - kibice na meczu, tak to już jest, że siatkówki nikt nie ogląda tak jak w Polsce i wszystkie mecze Turczynki grały w pustej hali jak sparingi, teraz będą miały przeciw sobie nabitą hale (sobota) kibiców znanych z tego, że mogą być ekstra szowinistyczni. Już tylko z tego powodu byłbym bardzo ostrożny z Turczynkami, które na prawdę nie grają super siatkówki mogącej z zimną krwią wypunktować gospodynie, raczej przeciwnie, mogą się zagotować. Przewiduje w miarę równą grę z obu stron, ale decydujące piłki będą należeć do Serbek, które nie dadzą sobie wydrzeć finału Turcji po tym jak tak świetnie się ułoży dla nich turniej, gdzie nie muszą walczyć o finał ani z Włoszkami, ani z Rosjankami. Potencjał Turcji oceniam trochę lepiej niż potencjał Polek, więc urwanie seta Serbkom będzie dla nich max.
Set handicap Serbia -1.5 (1.65) Expekt

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
No i Niemki w finale! ???? Super sprawa, bardzo lubię tą reprezentacje i fajnie jakby wygrały cały turniej. Dziś kapitalny mecz, Włoszki zamurowało. W 3 secie Barbolini już nie wiedział kompletnie co robić, po każdej zmianie nie było poprawy.
Jak Niemki podejdą na takim luzie do jutrzejszego finału, to może być bardzo ciekawie.
Lara, mówiłem że trzeba pobierać ten kurs 4.00 na medal ????

lara_perkins 76

lara_perkins

Użytkownik
No i Niemki w finale! ???? Super sprawa, bardzo lubię tą reprezentacje i fajnie jakby wygrały cały turniej. Dziś kapitalny mecz, Włoszki zamurowało. W 3 secie Barbolini już nie wiedział kompletnie co robić, po każdej zmianie nie było poprawy.
Jak Niemki podejdą na takim luzie do jutrzejszego finału, to może być bardzo ciekawie.
Lara, mówiłem że trzeba pobierać ten kurs 4.00 na medal ????
Wzięłam go na grubo ???? Popatrz wyżej jakie kupony miałam ???? Niemki sprawiły mi mnóstwo zielonych $ ;))) I dobrze że nie mogę wypłacić tej kasy przed zakończeniem ME bo bym jeszcze źle obstawiła jutrzejsze mecze :p
Piękny mecz, a raczej piękna gra Niemek ???? A co do finału być może że przyszłe gospodynie ME 2013 :p WYGRAJĄ całą tegoroczną edycję i u siebie będą już tylko bronić tytułu ???? Także się ciesze, bo lubię bardzo Furst i Weiss, z resztą cała ekipę Niemiec ;) 2 lata temu przegrały mecz o brąz z naszymi dziewczynami, więc jak mam wybierać z pośród 3 półfinalistów to im właśnie życzę tytułu ???? Czekam cierpliwie na drugi półfinał i oglądam już spokojnie mam nadzieję dobry kawał siatkówki :p Żeńska siatkówka o tyle jest fajna, ponieważ jest bardziej nieprzewidywalna od męskiej i dlatego daje więcej emocji ;) Oczywiście gorzej jest w typowaniu, ale jak ktoś zabezpiecza kupony to ok.
Oczywiście jeśli mam mówić od strony bukmacherki to niech Turcja dziś wygra i powalczy o tytuł, bo pozostał mi jeden otwarty kupon na złoto dla Turczynek ;) Musiałabym mieć szczęście, a one cały weekend szczęścia :]
Co do meczu SERBIA - TURCJA Naprawdę myślę, że mogą zrobić Turczynki niespodziankę, pomimo że Serbki są faworytem. Scenariusz odpadnięcia dwóch współgospodarzy jest dla mnie realny na 50%. Oceniam obie ekipy na równe szanse, zależy od motywacji i przygotowania technicznego do &quot;TEGO JEDNEGO KONKRETNEGO&quot; meczu :] tak jak zrobiły to Niemki.. lubię Serbki, ale doceniam też postępy które robią Turczynki.. zatem niech wygrają bardziej zmotywowane dziś ;) W finale LE pomimo że Serbki wygrały 3:0 to mecz był na serio wyrównany, oczywiście z odrobinę większą korzyścią dla Serbek z tąd trzy sety a nie więcej. 1.5h do drugiego półfinału :]
No i stało się ???? Od finału Turczynki dzieliło kilka dobrych piłek.. Przegrywały 2:0 w setach, pięknie dogoniły z jaką klasą! W TB prowadziły nawet 5:1.. i zaprzepaściły tak ogromną szansę!!! Szkoda.. ale to już za nami, trzeba skupić się na finałach..

spike761 37

spike761

Użytkownik
Niemcy(-1.5)-Serbia 1 -3.2
Italia-Turcja 1 -1.55
Postawilem na to za 526zl i mysle , ze tym razem wejdzie , bo wczoraj nie duzo braklo....
Mysle,ze jednak Niemki wygraja,bo sa w formie i statystyki pomiedzy tymi zespolami na ostatnie 10 meczy 9-1 dla Niemek... naprawde prezentuja sie znakomicie,bedzie szybka gra 3;0 lub 3;1...kursy w 100% sa zawyzone ....,bo Serbia tego nie wygra na 80%
Jak zagraja tak jak poprzednie mecze to Serbki moze ugraja seta ...
Co do Itali to mysle , ze Turcja nie wykorzystala szansy wczoraj , moze jakby od poczatku zagrala tak jak w 3,4 secie to wygrana bylaby,no ale z poczatku slabiutko i jednak jakos jestem przekonany , ze Italia dzisiaj 3;0 lub 3;1 , bo jakos nie widze jej bez medalu ....i daje 80% , ze wygraja ...

Tak to raczej bedzie wygladalo i oby sie sprawdzilo ????
1.Niemcy
2.Serbia
3.Italia
4.Turcja
A Wy jak sadzicie ???

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP

Zapowiada się niezwykle interesujący i zacięty finał Mistrzostw Europy.

Kurs mógłby być trochę lepszy, ale i tak nie jest najgorzej.

Widać, że Niemki są bardzo dobrze przygotowane do tego turnieju. Kiepsko spisywały się w World Grand Prix, ale teraz widać, że po prostu przygotowywały się pod kątem ME. Bardzo dobrze, że do składu wróciła Angelina Grun. Teraz Margareta Kozuch nie jest osamotniona w ataku. Fajnie rozgrywa Kathleen Weiss. Bardzo mocne środkowe Furst i Ssuschke, które skutecznie radzą sobie w bloku. Szczególnie Furst.

Serbki imponują mi przede wszystkim tym, że przez długi czas potrafią utrzymać wysoką formę. Zasłużenie awansowaly do finału. Nie wiem czemu szans nie otrzymuje Sanja Malagurski. Nikolic wnosi może i spokój i doświadczenie na parkiet, ale na pewno nie jest w jakiejś nadzwyczajnej formie. Może się podobać gra środkowej Mileny Rasic. Pomimo młodego wieku dobrze czyta grę i jest mocnym punktem zespołu.

Kiedyś już pisałem o tym, że w reprezentacji Niemiec panuje bardzo fajna, przyjazna atmosfera. Nie widać, żeby Trener Guidetti wywierał jakąś specjalną presję na swoje zawodniczki. Serbki to przede wszystkim charakter i zadziorność. Do samego końca będą walczyć o złoto i coś mi się wydaje, że mogą ten medal wyszarpać Niemkom. Obie reprezentacje są w dobrej dyspozycji i świetnie spisują się w bloku, więc zapowiada się bardzo ciekawe, zacięte spotkanie. Troszeczke większe szanse daje jednak Serbkom.

Dodatkowym atutem będzie na pewno gra na własnej hali przy wypełnionych trybunach.

Serbia Mistrzem Europy u kobiet i u mężczyzn ?
Czemu nie.

Typ:
Serbia @ 1.65 Betsafe ✅

lara_perkins 76

lara_perkins

Użytkownik
NIEMCY - SERBIA typ: (1) @ 2.40 Unibet ⛔

Pomimo że Serbki będą mieć za sobą całą halę kibiców, którzy dosłownie wygwizdują rywalki swojej drużyny (co jest wg mnie nie na miejscu, ale nie ważne, nie o tym przecież mówimy) to Niemki podczas trzech swoich ostatnich meczy były w 100% skupione na technice, bloku, są zdyscyplinowane na potęgę, atmosfera w ich drużynie jest po prostu świetna, aż chcę się im kibicować :] Z meczu na mecz tę potęgę podwajają. W całych ME oddały dopiero tylko 1 seta właśnie Serbkom (ale to była 1 faza grupowa), teraz Niemki wg mnie są nie do pokonania, na pewno nie na tych ME! Trener daję wrażenie jakby ufał swoim zawodniczkom, dogaduje się z nimi widać bez problemu, jak coś nie idzie, nie krzyczy, a motywuje, mówi na co trzeba uważać, zwrócić uwagę itp.. wszystko odbywa się w ich ekipie tak jak powinno w każdej. Same zawodniczki widać zgrane i zaprzyjaźnione ze sobą.. U Serbek jest całkiem inaczej, gdy się im gra sypie to ie motywują się, a potrafią nawet na siebie warknąć, krzyknąć ze złością, a to na pewno nie sprzyja dobrej grze, atmosfera w drużynie to naprawdę genialny dopalacz do zwycięstwa. Pod każdym względem uważam właśnie że to Niemki zdobędą dziś złote medale ????

WŁOCHY - TURCJA typ: (2) @ 2.40 Unibet ✅

Mecz o 3 miejsce. Włoszki faworytki przez większość miłośników siatkówki mogą być bardzo rozdrażnione przegraną półfinałowego meczu, na pewno mniej zmęczone, bo się wczoraj zbytnio nie napracowały po przegranej 0:3, więc mogłoby się wydawać że wszystko jest w dzisiejszym meczu na ich korzyść, ale.. ja ryzykuje jednak na Turczynki, dlaczego? Ponieważ dla nich 3 miejsce znaczy więcej o wiele niż dla Włoszek, potrafią zmotywowane walczyć do koca nawet przegrywając już 2:0 (jak we wczorajszym meczu z finalistkami Serbkami)! W grupie wygrały już z Włoszkami (tak wiem, że trener Włoch mieszał w składach, ale jak mówiłam, musiał bo Włoszkom nie szło za bardzo, a przegrana nawet w grupie Włoszkom nie była na rękę, one są honorowe, nie odpuszczają, po prostu im nie idzie czasem, bo mają mało jakiejś takiej motywacji własnej do gry, zbyt pewne siebie? nie wiem jak to nazwać, ale brakuje im tego co mają Niemki lub właśnie Turczynki, takiego dopalacza), mecze grupowe od finałowych się różnią, dlatego w tym meczu może ryzykuję, ale do duetu stawiam na Turczynki..

Kurs łączny tych dwóch spotkań @ 5.76 Unibet

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Widzę, że mamy podobne typy na dziś lara ;)

Włochy - Turcja

Mecz o 3 miejsce. Wczoraj Włoszki dostały wielkie baty od Niemek, Turcja za to grała bardzo długie spotkanie z Serbią i bardzo blisko były wejścia do finału.

Jak to bywa w meczach o 3 miejsce, bardzo ważnym aspektem jest psychika. Wydaje mi się, że mocniejsze głowy mają zawodniczki z Turcji - one tutaj przyjechały po medal, Włochy po złoto.

Co ciekawe, te ekipy spotkały się już w rozgrywkach grupowych. Był to ostatni mecz w grupie, i ekipa z Italii mogła go przegrać zdobywając (bodaj) min. 1 seta. Tak się też stało, Turcja wygrała w 5 setach. Oceny tego meczu się nie podejmę, jedni uważają, że Barbolini i jego zawodniczki po prostu odpuściły, jedni że po prostu rywalki były lepsze. Dziś będziemy mieli weryfikacje.

Sercem jestem za Turcją, rozum także podpowiada Turcja. Mam nadzieję, że ta drużyna będzie miała jeszcze siły po wczoraj. Neslihan i Ozsoy powinny dać medal, zdecydowanie zasłużyły na brązowy krążek.

Moje propozycje:
Turcja wygra --- 2.50 @ 6/10 ✅
Turcja -1.5 --- 3.55 @ 2/10
⛔
WYNIK: 2-3

Serbia - Niemcy

Wielki finał w Belgradzie. Na pewno na trybunach będzie mnóstwo kibiców.

Serbia już na samym początku ma mały handicap właśnie przez miejsce rozgrywania finału. I znów mamy powtórkę ze spotkania grupowego. Także ostatnie spotkanie, mała niespodzianka i wygrana Niemek 3-1.

Ten mecz powinien być jednak całkiem inny. Spodziewam się tutaj nawet 5 setów. Serbki mają fantastyczne zawodniczki, ale jednak wydaje mi się, że lepsza forma była na WGP. Jeśli wygrają teraz ME, to pokaże jak mają silną kadrę.

Niemki za to mam nadzieje zagrają bez presji. Fantastyczna atmosfera w drużynie, super ogląda się tą radość zawodniczek po każdym zdobytym punktem. Weiss ma teraz sporo opcji do gry, dwie armaty w postaci Grun i Kozuch, fantastyczna Furst, potencjał Sschuske. Do tego klasowa libero.

Imponuje mi także trener Niemek, który w końcówkach seta nie boi się zmiany rozgrywającej z malutkiej Weiss na wysoką, ale jeszcze nie tak doświadczoną Apitz (oczywiście do pierwszej linii).

Sercem jestem za naszymi sąsiadkami. Wydaje mi się, że będzie sporo walki i duża ilość setów. Oby szczęśliwie dla Niemek. Myślę, że aspekt zmęczenia w finale nie funkcjonuje ;)

Moje propozycje:
Over 182.5 --- 1.90 @ 7/10 ✅
Niemcy wygrają --- 2.36 @ 4/10 ⛔
Tie-break --- 3.15 @ 2/10 ✅
WYNIK: 3-2

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
No i stało się, gospodarze górą.
Z tego co widziałem na livescore, to Niemki miały je na kolanach i mogły skończyć to w 4 partiach, mecz włączyłem od tie-breaka i kompletnie nie istniało przyjęcie, przez to brak szans gry do środkowych + brak skuteczności Grun i Kozuch. Wszystkie punkty w tie-breaku to chyba błędy serwisowe Serbii i zbicia Brinker.
Szkoda, ale chyba zabrakło im zimnej głowy, jak to wyglądało w tym 4 secie?
Typy z analiz mogę uznać za udane, bo spory z nich plus jest i przede wszystkim główne kursy weszły ????

lara_perkins 76

lara_perkins

Użytkownik
Tragedia, Niemki przegrały praktycznie wygrany mecz, prowadziły 2:1, w czwartym secie prowadziły 7:1, potem bodajże 18:16 i przegrały go :/ TB również i to nisko :/ Zaprzepaściły ogromną szansę tak samo jak wczoraj Turczynki. No nic szacunek dla Serbek ponieważ zrobiły coś z niemożliwego. Łzy szczęścia na pewno zasłużone i na miejscu. Pozostało nam czekać na nagrody indywidualne i obejrzeć ceremonie :] A Niemki już za 2 lata będą mieć okazję tym razem zdobyć złoto i to u siebie, bo ME 2013 będą rozgrywane w Niemczech i w Szwajcarii ???? Już odkładam na nie pieniądze by pojechać :] A Niemkom i tak dziękuję za miejsce 2, które mnie obłowiło na tych ME.
Nagrody indywidualne:
Najlepsza atakująca : Małgorzata Kożuch (Niemcy)
Najlepsza blokująca: Cristiane Furst (Niemcy)
Najlepsza zagrywająca: Bahar Toksoy (Turcja)
Najlepsza libero: Suzana Cebic (Serbia)
Najlepsza przyjmująca: Angelina Grun (Niemcy)
Najlepsza rozgrywająca: Maja Ognjenovic (Serbia) dla tej Pani powinni pomnik w Serbii postawić :p
Najlepsza punktująca: Neslihan Darnel (Turcja)
MVP turnieju: Jovana Brakocevic (Serbia)
Nagrody indywidualne remis 3/3 wśród Niemek i Serbek ;)

Otrzymane punkty reputacji: +4
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom