Widzę, że mamy podobne typy na dziś lara
Włochy - Turcja
Mecz o 3 miejsce. Wczoraj Włoszki dostały wielkie baty od Niemek, Turcja za to grała bardzo długie spotkanie z Serbią i bardzo blisko były wejścia do finału.
Jak to bywa w meczach o 3 miejsce, bardzo ważnym aspektem jest psychika. Wydaje mi się, że mocniejsze głowy mają zawodniczki z Turcji - one tutaj przyjechały po medal,
Włochy po złoto.
Co ciekawe, te ekipy spotkały się już w rozgrywkach grupowych. Był to ostatni mecz w grupie, i ekipa z Italii mogła go przegrać zdobywając (bodaj) min. 1 seta. Tak się też stało, Turcja wygrała w 5 setach. Oceny tego meczu się nie podejmę, jedni uważają, że Barbolini i jego zawodniczki po prostu odpuściły, jedni że po prostu rywalki były lepsze. Dziś będziemy mieli weryfikacje.
Sercem jestem za Turcją, rozum także podpowiada Turcja. Mam nadzieję, że ta drużyna będzie miała jeszcze siły po wczoraj. Neslihan i Ozsoy powinny dać medal, zdecydowanie zasłużyły na brązowy krążek.
Moje propozycje:
Turcja wygra --- 2.50 @ 6/10
Turcja -1.5 --- 3.55 @ 2/10
WYNIK: 2-3
Serbia - Niemcy
Wielki finał w Belgradzie. Na pewno na trybunach będzie mnóstwo kibiców.
Serbia już na samym początku ma mały handicap właśnie przez miejsce rozgrywania finału. I znów mamy powtórkę ze spotkania grupowego. Także ostatnie spotkanie, mała niespodzianka i wygrana Niemek 3-1.
Ten mecz powinien być jednak całkiem inny. Spodziewam się tutaj nawet 5 setów. Serbki mają fantastyczne zawodniczki, ale jednak wydaje mi się, że lepsza forma była na WGP. Jeśli wygrają teraz ME, to pokaże jak mają silną kadrę.
Niemki za to mam nadzieje zagrają bez presji. Fantastyczna atmosfera w drużynie, super ogląda się tą radość zawodniczek po każdym zdobytym punktem. Weiss ma teraz sporo opcji do gry, dwie armaty w postaci Grun i Kozuch, fantastyczna Furst, potencjał Sschuske. Do tego klasowa libero.
Imponuje mi także trener Niemek, który w końcówkach seta nie boi się zmiany rozgrywającej z malutkiej Weiss na wysoką, ale jeszcze nie tak doświadczoną Apitz (oczywiście do pierwszej linii).
Sercem jestem za naszymi sąsiadkami. Wydaje mi się, że będzie sporo walki i duża ilość setów. Oby szczęśliwie dla Niemek. Myślę, że aspekt zmęczenia w finale nie funkcjonuje
Moje propozycje:
Over 182.5 --- 1.90 @ 7/10
Niemcy wygrają --- 2.36 @ 4/10
Tie-break --- 3.15 @ 2/10
WYNIK: 3-2