Otóż sprawa ma się następująco. Oba zespoły mają na koncie po dwa zwycięstwa. Przegrany trafia na tzw "drogę Włochów".
Ponadto w tejże grupie znajdzie się zespół z 2msc w grupie gdzie są Polacy. Ruscy wiadomo to przebiegłe lisy, że tak powiem. Trzeba przemyślec więc czy lepiej im wygrac grupe i wtedy z 1msc będą rywalizowac z Hiszpanami i kimś z pary Egipt -
Japonia. Hmm w sumie to wychodzi na to, że lepiej im wygrac ten mecz dzisiaj... Początkowo myślałem, że lepiej będize im jednak przegrac ten mecz stąd zacząłem pisac analize pod ten mecz i sugerowac typ +2,5seta na Portoryko nieco bezpieczniej, ale jednak wyszły nici hehe.
-----------------------
To teraz popatrzmy na
Polaków. Wygrywają z Serbami i lądują na 1msc i trafiają na kogoś z pary Kuba-
Brazylia i zespół z 3msc z grupy E gdzie są Bułgaria,
Francja,
Czechy i
CHiny. Powinni to byc z tego co wychodzi Czesi.
Przy założeniu, że przegramy z Serbami,a
Niemcy wygraja z Kanadą to tak czy siak trafiamy na Kube lub Brazylie i kogoś z wygranego meczu Wenezuela-
Meksyk.
Może tak sie jeszcze zdarzyc, że doznamy klęski w tym meczu i wtedy muszą wygrac Kanadyjczycy z Niemcami czyli założenie najbardziej wydające się nierealnie. Ale przy takim założeniu trafiamy na 3msc w grupie i rywalizujemy z Włochami i Portoryko własnie.
Warto też przyznac,że Serbowie nie mogą dzisiaj kalkulowac i muszą zagrac maxa. Wczoraj pokpili troche sprawe od początku kiedy chcieli oszczędzic Milijkovica, Grbica i Janica. Nie wypaliło i potem nie odrobili strat. Dzisiaj
Serbia powinna wyjśc bardzo zmobilizowana więc tak sobie myślę, że warto chyba zaryzykowac typ na ich wygraną w 1 secie. Bo co się wydarzy w całym spotkaniu ciężko wyrokowac. Polacy tak czy inaczej i tak zmuszeni będą do rywalizacji z Kubą i Brazylią ...
Serbia musi wygrac chociaż lepiej może poczekac co się wydarzy w meczach o 17:00 i ewentualnie wtedy patrzec pod kątem tych spotkań wieczornych co się komu "bardziej opłaci", ale na ten moment to można przeanalizowac spotkania o godzinie 17:00.
-----------------------
Tak więc z pierwszego bloku meczowego zagrałbym tak :
BUŁGARIA - CZECHY
Typ : Bułgaria -11,5pkt @ 1,85 Unibet 103-107
Francja raczej wygra z Chinami więc 1msc dla Trójkolorowych. W tym meczu walka o 2-3msc. A ewidentnie 2msc wydaje się bardziej komfortowe tj C3 czyli
Australia lub Kamerun i D1 czyli
USA raczej. Czesi postawili się Francuzom to fakt. Bułgaria już była opisywana przeze mnie. Wczoraj mieli wygrany mecz, ale dzisiaj się zrehabilitują tak sądze
Handi dosc przystępne w sumie.
Porażka Niemców eliminuej z turnieju. Łatwy mecz raczej nie będzie, ale myślę, że sprostają jakoś Klonowym Liściom.
Może za bardzo wybiegam w przyszłośc pisząc o tych dzisiejszych meczach i za dużo kalkulacji wypisałem, ale skoro taki chory system
Zobaczymy czy słusznie knuje.