>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata w siatkówce mężczyzn - Polska 2014 (30.08-21.09)!!!

Status
Zamknięty.
F 263

fidelio

Użytkownik
Pyrrusowe zwycięstwo odnieśliśmy, bo ten mecz powinien się zakończyć 3:0... straciliśmy Winiarskiego, który był naszym motorem napędowym i to że jutro on nie zagra, to chyba nikt nie ma wątpliwości. Nawet jak ugramy z Francją 2 sety i awansujemy to w szóstce może być już bardzo niewesoło. Grałem Polske, zakład trafiłem, ale średnio jestem zadowolony po tym co obejrzałem ????
Nie wiem co zrobią jutro Francuzi, ale ja na ich miejscu jakbym miał okazję wyrzucić z turnieju rywali, którzy są gospodarzami to bym to zrobił, a spokojnie mogą to zrobić jeśli Winiarski nie zagra. No, ale może im się to nie opłaca z jakichś innych względów, chętnie poznam inny punkt widzenia.

yaszura 55

yaszura

Użytkownik
Dobrze wyliczyłem, musimy ugrać 2 sety jutro i gramy dalej? A jak Iran przegra jutro to i tak awans? Jak wygląda 3 faza turnieju ?

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Dobrze wyliczyłem, musimy ugrać 2 sety jutro i gramy dalej? A jak Iran przegra jutro to i tak awans? Jak wygląda 3 faza turnieju ?
Mecz Serbii z Iranem jest szybciej, więc będzie wiadomo co i jak. Tak samo Amerykanie z Argentyną grają o 16:30.

Wygrana Iranu za 3 punkty oznacza, że Polacy muszą wygrać przynajmniej 2 sety.

Ciekawe jak do tego spotkania podejdą Francuzi.
Według mnie nie ma mowy o żadnym &quot;ustawianiu się&quot; na konkretny wynik. Mają okazję wyrzucić (jeżeli Iran pokona Serbię) Polaków z MŚ i podejrzewam, że powalczą o to.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Solorz już smaruje, wystarczy jednak 3:2 dla Francji. Myślę, że taki wynik Francuzom by odpowiadał jak najbardziej. Przypominam wszystkim, że jesteśmy gospodarzami turnieju więc ściany i pieniądze Cyfrowego Polsatu powinny pomóc ???? . Najlepszym pomysłem na ten mecz jest chyba over 4,5 seta.
A jeśli Iran wygra 3-2 lub po prostu przegra to mecz Polski z Francja jest bez znaczenia ?
Tak

edyp 186

edyp

Użytkownik
Jeszcze takie pytanie.
Polska 2-3 (15 pkt)
USA 3-2 (15 pkt)
Iran 3-0 lub 3-1 (15 pkt)
liczą się sety czy tworzy się małą tabelke tych 3 drużyn dotyczącą tylko ich bezpośrednich meczy?

bo jeśli sety to wchodzimy...
a jak tabelka to:
USA 4 pkt 5-4
Iran 3 pkt 5-5
Polska 2 pkt 4-5

B 81

bartek_em

Użytkownik
Jeszcze takie pytanie.
Polska 2-3 (15 pkt)
USA 3-2 (15 pkt)
Iran 3-0 lub 3-1 (15 pkt)
liczą się sety czy tworzy się małą tabelke tych 3 drużyn dotyczącą tylko ich bezpośrednich meczy?
bo jeśli sety to wchodzimy...
a jak tabelka to:
USA 4 pkt 5-4
Iran 3 pkt 5-5
Polska 2 pkt 4-5
liczba zwycięstw, sety ,potem małe punkty . My wygrywając 2 sety wchodzimy bezwzględny na każdy wynik. A Francja jest pierwsza. czyli idealny wynik dla oby dwóch. Można spróbować zagrać dokładny wynik na 3;2 dla Francji albo powyżej 4.5 seta.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Wiem, że jest łatwiej napisać tutaj i czekać aż wszystko będzie podane na tacy, ale nie idźcie na łatwiznę.
Tabele, linki z regulaminem, czy zasadami dotyczącymi awansu przy takiej samej ilości punktów są ogólnodostępne. Naprawdę ;)
10 sekund szukania i jest po problemie. Jak ktoś czegoś nie może znaleźć to piszcie PW.
Nie ma sensu tutaj zaśmiecać tematu takimi pytaniami.

berciq89 473

berciq89

Użytkownik
Igła pisze na FB że z Winiarem nie jest tak żle....
Nie wiadomo jak to odbierać, wiadomo że może być to zasłona dymna.
Ja pograłem Francję i jestem mega zadowolony.Nawet jak Winiar będzie grał na zastrzykach to i tak Francja jest w moim mniemaniu faworytem.Do tego pełne trybuny i któż by nie chciał wyrzucić za burtę gospodarza.Tak, wiem zaraz będize tu pisane o jakiś ustawkach typu 3-2 dla Francji ale już tyle było takich sytuacji i jakoś rzadko one występowaly :p Jak dla mnie z Winiarem czy bez Francja jest tutaj faworytem i kursy jakie wystawił Maraton byly kompletnie przeszacowane;) Oby jutro czarny z czerwonymi włosami zabawił Atlas Arenę i na to też liczę ????
Francja 3.9 Marathonbet ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +17
wawo 15,1K

wawo

Użytkownik
Prawda taka ze mecz z Francja powinien okazać się łatwiejszy niż z Iranem. Francja gra świetna siatkówkę na tych mistrzostwach, ale maja awans w kieszeni, pierwsze miejsce im praktycznie do niczego nie potrzebne bo co za różnica czy będą rozstawieni i kogo im dolosują skoro jak chcą medal będą musieli wygrać z każdym. Zagrywki nie maja oprócz Ngapetha. U nas kubiak wlazly mocna zagrywka, wypadł Winiar. Ta sama Francja przewaliła nie tak dawno mecz o awans z Australia. Ze słabymi Włochami na tym turnieju tez przegrali 3-2. Zdarzają im się przestoje i gorsze mecze. Dziś z Serbia tez super nie zagrali, gdyby Serbowie nie puchnęli w końcówkach wynik mógłby być inny. Mamy lepsza ławkę to fakt. Rozegranie i atak również mamy lepszy. Środek niestety kompletnie u Nas nie funkcjonuje, Możdżon próbuje nadrabiać, ale Antiga musi zrozumieć że Nowakowski nadaje się co najwyżej do gry w Plus Lidze. Przyjęcie uważam na równi. Gramy u siebie, decydować będzie dyspozycja dnia. Jak Polaczki zagrają jak dziś z Iranem do stanu 13-8 3 set to jestem spokojny o wynik. Co prawda awans do 6 będzie wszystkim na co stać ta repre. W nastepnej fazie prawdopodobnie grupa będzie wyglądać Polska Usa Brazylia/Rosja i Francja Niemcy Brazylia/Rosja
Jestem przekonany finał Rosja - Brazylia i jeśli tak nie będzie płace pierwszemu kto mi na PW napisze wiadomosc (po rozstrzygnięciu kto gra w finale)
Wszystko co napisałem będzie nieważne gdy Serbia pyknie Iran.
Ja jutro gram za parę pięć złotych na Polske czysty win, plus -1,5 seta oraz DW 3-1 kursy podam jutro bo Betgun jak zwykle ostatni na rynku wrzuci ????
Polska 1.67
Polska -1,5 2,25
DW 3-1 3,35

Betgun

komos84 182

komos84

Użytkownik
tylko skąd ten kurs wytrzasnales? skoro na Francje max 2 idzie złapać? ^^

Był taki kurs przez kilka minut. Widziałem. Potem systematycznie spadał. Nie wiem kto tam jest oddsmakerem od siatkówki, ale specem to on nie jest. Bo wystawili przez kwadrans 1,12 na win USA z Argentyną ;)

Moim zdaniem z obstawianiem naszego spotkania trzeba poczekać do końca meczu Serbii z Iranem. Jak Araby wygrają za 3 pkt, to w meczu Polski zagram over 4.5 seta, albo że w meczu bedzie tie break.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP

Ważny mecz, zwłaszca dla Polaków.
Francuzi awans mają zapewniony. Polacy do szczęścia potrzebują 2 wygranych setów, oczywiście zakładając, że Irańczycy i Amerykanie wygrają swoje spotkania za 3 punkty (a tak pewnie będzie).
Polacy dzisiaj kapitalne dwa pierwsze sety. Funkcjonowała przede wszystkim zagrywka i przez to pojawiła się bardzo dobra gra blokiem, sporo obron i kontry, które były skuteczne.
Trzeci set również bardzo dobry początek, ale potem zapaść. Ciężko powiedzieć czemu tak wyszło, ale trochę chyba jednak Polacy za szybko poczuli, że już ten mecz wygrali. Poza tym zrobiło się sporo zamieszania z &quot;czelendżami&quot;, utknęliśmy w jednym ustawieniu i Irańczycy poczuli, że jeszcze mogą powalczyć. Nie będę nawet wspominał o głupio zepsutych zagrywkach.
4 set był pokłosiem tego co wydarzyło się wcześniej. Takie sytuacje w głowach zostają i trudno się też temu dziwić. Przestała funkcjonować zagrywka, a bez zagrywki z drużyną taką jak Iran gra się bardzo, bardzo ciężko.
W piątym secie też Polacy w najlepszej sytuacji nie byli, ale uratowały ich głównie pojedyncze bloki Kłosa i Możdżonka.
Trzeba wspomnieć o kontuzji Winiarskiego, który pewnie już na MŚ nie zagra. Chociaż lepiej poczekać na jakąś oficjalną decyzję to jednak wydaje mi się, że nie ma co ryzykować. Zwłaszcza, że jest to jakiś problem z plecami.
Mika zastąpił go dobrze, ale jednak Winiarski grał tutaj cały turniej na wysokim poziomie (w końcu) i był kluczową postacią.
Mika znacznie słabiej wygląda w bloku i w zagrywce.

Cały czas będę podkreślał to, że Francuzi grają tutaj kapitalną siatkówkę. Idealnie dopracowany system gry do zawodników. Wyszkolenie techniczne na najwyższym poziomie, gra w obronie, świetne kontry. Można naprawdę momentami się ich siatkówką po prostu zachwycać.
Polacy idą w tym samym kierunku (i bardzo dobrze), ale na dzień dzisiejszy to wszystko jest jednak znacznie lepiej poukładane, dopracowane u Francuzów. Nie ma się co dziwić, bo jednak duet Antiga-Blain pracuje dopiero od tego sezonu.
Bardzo dobrze gra cały czas Rouzier. N&#39;Gapeth i Tillie bardzo dobrze na przyjęciu wyglądają. Zdarzają im się pojedyncze błędy, ale ogólnie na wysokim poziomie, również w ataku. Cała trójka potrafi sobie świetnie radzić na sytuacyjnych piłkach co u Polaków akurat jest sporym problemem.
Przy dobrym przyjęciu grają strasznie szybko i jak się ich nie ruszy zagrywką to są problemy z zatrzymaniem ich pierwszej akcji.
Mają tutaj trochę problemów z zagrywką. Według mnie w tym elemencie największe rezerwy. Sporo grają flotem i ewidentnie wierzą w swoją grę w obronie.
Blok to chyba najsłabszy element u Francuzów. Polacy wypadają znacznie lepiej w tym elemencie.
Francja ma awans, ale nie ma co liczyć na to, że ten mecz odpuszczą. Mogę się mylić, ale tak mi się przynajmniej wydaje.
Wygrana w grupie oznacza, że na 100% nie trafisz w trzeciej fazie na Rosję i Brazylię w jednej grupie. Możesz trafić albo na Rosję albo na Brazylię, ale na pewno nie na te dwa zespoły naraz.
Inna sprawa, że skoro mają okazję wyrzucić z MŚ gospodarza i kandydata do medalu to dlaczego mają tego nie zrobić? Łatwiejszym rywalem dla Francuzów w dalszej fazie może być Iran, który już pokonali.
Ciekawe też jak tacy zawodnicy jak N&#39;Gapeth czy Rouzier będą się chcieli zaprezentować przeciwko swojemu byłemu trenerowi, z którym z tego co wiem nie było im po drodze (ogólnie Blain spalił za sobą chyba wszystkie mosty jak rozstawał się z kadrą).
Może się podobać atmosfera u Francuzów, ale z drugiej strony czasami zachowują się aż zbyt pewnie i są zbyt wyluzowani. Akurat czasami im to pomaga, ale czasami też przez to tracą seriami punkty albo nawet sety (mecz z Australią na przykład).
Czują się pewnie, grają bardzo dobrze i dopóki wygrywają to w sumie nie ma się do czego przyczepiać.
Ciężko tutaj wyrokować.
Odpuszczam ten mecz, ale tak mnie naszło na taką krótką analizę, może komuś się przyda.
PS. Oczywiście jeżeli Iran straci punkty w meczu z Serbią to niektóre rzeczy nie będą już miały znaczenia, bo wtedy Polacy awansują.

Niemcy - Kanada​

Mecz o awans do trzeciej fazy grupowej.
Niemcy jak na razie wygrane z tymi, z którymi mieli wygrać (Kuba, Tunezja, Finlandia, Korea, Chiny), porażki z tymi, z którymi większych szans nie mieli (Brazylia, Rosja) i ważna wygrana z Bułgarią.
Kanada podobne rezultaty jak Niemcy, czyli wygrane z Kubą, Finlandią, Chinami, Meksykiem, Egiptem, Bułgarią i porażki z Brazylią i Rosją.
Szczerze mówiąc to więcej jednak oczekiwałem po Niemcach w meczach z Brazylią i Rosją. Sporo odgrażania się, mówienie o medalach, ale jednak w starciach z najlepszymi jak na razie sporo brakuje.
Lepiej w meczach z Rosją i Brazylią wypadli Kanadyjczycy. Obie drużyny przegrały 2x po 0:3 w tych spotkaniach, ale akurat Kanada powalczyła i wyglądała nieźle.
Kursy wyraźnie faworyzują Niemców. Według mnie też są faworytami, ale szczerze to żaden wynik mnie tutaj nie zdziwi. Niemcy potrzebują dwóch setów do awansu, więc Kanada od początku musi zagrać mocno skoncentrowana, bo szybko szansę na awans mogą stracić.
Kanadyjczycy wyglądają na naprawdę solidnie przygotowanych do turnieju. Schmitt i Hoag w dobrej formie, trochę brakuje dobrej gry Perrina w ostatnich spotkaniach.
Kanada świetnie wygląda w grze na siatce. Naprawdę dobra, skuteczna pierwsza akcja. I potrafią grać blokiem, zresztą mają bardzo dobre warunki fizyczne.
Niemcy też według mnie są w dobrej dyspozycji. Grozer i Kaliberda to ciągną. Kampa jest bardziej kreatywny od rozgrywających Kanady i może tą grę poprowadzić na pewno ciekawiej.
Trochę mają problemów z przyjęciem, ale z drugiej strony Kanada nie ma aż tak dobrej zagrywki.
Niemcy chyba jednak faworytami, ale będę mocno zdziwiony jeżeli to spotkanie się szybko zakończy.
Kanadyjczycy prezentują się tutaj naprawdę solidnie i według mnie nie ma wielkiej różnicy między tymi zespołami.
Według mnie naprawdę warto próbować.

Typ:
Over 3.5 seta @ 1.53 Pinnacle ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +4
miki0308 465

miki0308

Użytkownik
Argentyna - USA
Amerykanie nie powinni oglądać się na innych, wygrać to spotkanie za 3 punkty i świętować awans do kolejnej fazy turnieju. Argentyńczycy wyglądają tutaj przeciętnie. Obaj rozgrywający jakby nie w swojej najlepszej formie, zbyt często zdarzają im się niedokładne rozegrania. W ataku nie ma mocy, Conte ma przebłyski, ale to za mało. Być może Velasco da dzisiaj trochę więcej pograć rezerwowym.
Drużyna USA z biegiem turnieju gra coraz lepiej. Bardzo dobra gra w ataku Andersona, Sandera, nieźle spisuje się Lotman. Mają znakomity środek siatki, w postaci Lee i Holta, super na rozegraniu pokazuje się młody Christenson. Ogromnymi atutami Amerykanów są blok i zagrywka.
Nie ulega wątpliwości, że USA to drużyna w każdym aspekcie o klasę lepsza od Argentyny. Myślę, że wyjdą na ten mecz w pełni skoncentrowani, bojowo nastawieni i będą chcieli jak najszybciej go zakończyć, tak jak wczoraj z Australią. Jutro dzień przerwy, więc nie powinni się oszczędzać. Stawiam na pewne 3:0 dla USA.
USA - 2,5 seta @ 1,9 Unibet ⛔ hahaha, brawo Argentyna!!

O 73

ohyeah

Użytkownik
Niemcy - Kanada
kibicuję Niemcom, uważam, że są w dobrej formie i grają bardzo równo. Nie zdarzyło się im niespodziewanie przegrać meczu, w którym byli zdecydowanymi faworytami, są solidną drużyną i widać, że ciężko pracowali, żeby przygotować się do tych Mistrzostw. Wydaje mi się, że reprezentacja Niemiec jest trochę niedoceniana, ale ja w nich wierzę i stawiam na to, że -choć Kanada jest mocnym rywalem , ostatecznie zwyciężą Niemcy. Mecz pewnie będzie wyrównany, więc teoretycznie są duże szanse na pięciosetowy pojedynek, aczkolwiek mam jakieś dziwne przeczucie, że to może być szybki mecz. No, ale to tylko przeczucie, niemające żadnych realnych podstaw.
/edit: postanowiłam zaryzykować i zagrałam na zwycięstwo reprezentacji Niemiec 3:0 lub 3:1 ;) 9
Niemcy (-1,5 seta) - Kanada ,kurs 1.80 Betsafe

fencyn 584

fencyn

Użytkownik
Polska - Francja
2 sety i awans? A może 3-0 i awans z 1 miejsca . To cel .Polaków a głównie ten pierwszy.
Oba scenariusze będą jeszcze bardziej trudniejsze niż wczorajszy mecz z Iranem.
Gramy z Francuzami którzy już są w 3 fazie MŚ. Francja zespół poukładany w których niemal wszystkie aspekty działają bez zarzutów.Podporą drużyny bez wątpienia jest Rouzier, ale także dobrze spisujący się Gapeth i Tillie.
Kolejnym utrudnienie dla nas jest kontuzja Michała Winiarskiego którego zastąpi Mateusz Mika.W wczorajszym meczu Mateusz w ataku radził sobie nie najgorzej jednak w przyjęciu już będzie na brakowało Michała.
Patrząc na to iż Francuzom by wygrać grupę potrzeba 2 setów( 1 punktu) nawet w przypadku 2-0 trójkolorowych w 3 partii mogą pojawić się rezerwowi, dlatego w tym meczu stawiam Over punktów.A niestety choć bardzo bym chciał, nie sądzę by Polacy wygrali 3-0
Typ:
Powyżej 185,5 1,7 bet365 6/10
✅✅

Iran - Serbia
Serbia już o nic walcząca gdyż z wczorajszą przegraną 1-3 z Francją mecz dzisiejszy będzie ostatnim na tych MŚ zagra z Iranem który nadal walczy o awans.
O ile Serbia będzie chciała wygrać ten mecz dla siebie i wyjdzie podstawowym zestawieniem to liczę baa nawet jestem przekonany iż urwą punkty Iranowi.
Co prawda Serbia nie pokazała nic ciekawego na tych Mistrzostwach, lecz od meczu z Polską grali poprawnie niestety zbyt dużo dziecinnych błędów popełnionych nie pozwoliło im awansować do top 6.
Iran dużo ludzi aż tak zachwycała się ich grą, a wczoraj byli o krok by dziś już zagrać ostatni mecz, jednak podnieśli się i niestety było to na życzenie Naszych przy stanie 13-7 i mając 2 piłki meczowe w końcówce ulegliśmy.Iran grał bezbarwnie słabo nie mieli pomysłu na grę. Ogólnie Iran gra dobrze ale to jest tylko dobra gra nie jest to gra jakaś by mogli nawiązać równą walkę np z Brazylią.
Dlatego liczę dziś iż Serbowie zagrają dobry mecz na pożegnanie pomagając co nieco Polakom.
Typ: Serbia +1,5 2,5 bet365 2/10⛔

G 0

gunnerafc

Użytkownik
Brazylia - Rosja
Data: 14.09. 16:30
Typ: 1. set over 46.5pkt
Kurs: 2.00 bet365.
25:21 ⛔ ⛔ ⛔

Nie ma co długo analizować. Dziś zmierzą się ze sobą dwie najlepsze drużyny turnieju, także liczę na wyrównany mecz, a kurs 2.00 na over 46.5 w pierwszym secie jest moim zdaniem okazją. Powodzenia!

mobilny 260

mobilny

Użytkownik
Finlandia-Bulgaria
TYP: Finlandia &amp; Finlandia +1,5 sets
Kurs: 2,50 &amp; 1,77
Bukmacher: Pinnacle ✅✅✅✅

Ja dalej swoje, czyli przeciwko Bulgarii. Ich ostatnie dwa mecze na tym mundialu wygladaly fatalnie. Ewidentnie widac ze odpuscili juz ten turniej, ktory i tak od poczatku maja slaby. Finowie zreszta wczoraj tez przegrali ze znacznie nizej notowanymi Chinczykami, jednak jestem zdania ze na tym etapie turnieju przy takiej sytuacji obu druzyn decyduje podejscie z jakim przystapia do meczu ekipy a ja w szeregach Bulgarow nie widze ani odrobiny checi.Dla mnie ten mecz to 50 na 50 dlatego znow lapie wieksze kursy. Finowie to nie sa zadne leszcze, w siatkowke grac umieja a to chyba w obecnej sytuacji wystarczy do pokonania Bulgarow. Wybaczcie ze taka a nie inna analiza bez zadnych statystyk, h2h itp bzdur ale na tym etapie turnieju to nie ma to zwyczajnie sensu ????

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Serbia - Iran
Iran -1,5 seta ::: 1,50 ::: Bet365 ::: 3/10 ✅
Iran + Niemcy ::: 1,67 ::: Bet365 ::: 2/10 ✅
Iran:
Tylko zwycięstwo 0:3 lub 1:3 daje im możliwość awansu do dalszej fazy turnieju, Serbia już pogodzona z brakiem awansu. Dlatego więc najlepszym typem wydaje się być -1,5 seta.
Niemcy:
Z Kanadą wystarczą im dwa sety by awansować do dalszej fazy turnieju, ale tutaj zaryzykuje na ich zwycięstwo, najwyżej na LIVE puszę małą kontrę w meczu o ile Niemcy będą mieć już 2 wygrane sety (radzę ten mecz śledzić na live!).
Wynik I: 1:3 ✅
Wynik II: 3:0 ✅
Brazylia - Rosja
Brazylia 3:0 ::: 6,00 ::: Bet365 ::: 1/10
Rosja 3:0 ::: 6,00 ::: Bet365 ::: 1/10
Wynik: 3:1 ⛔ @Edit: Dobrze, że jest live i można było grać na Brazylię.
Polska - Francja
Francja +1,5 seta ::: 1,57 ::: Bet365 ::: 3/10 ✅
Francji wystarczą tylko 2 sety by stać się liderem tabeli.
Wynik: 3:2 ✅
Ostatnio było tak:

Siatkówka - Mistrzostwa Świata 2014 Polska

cichociemny94 209

cichociemny94

Użytkownik
Rosja @1.95
drużyna klubowa z którego kraju jest najlepsza na świecie ? w której lidze grają najlepsi zawodnicy na świecie ? który kraj posiada najlepszego siatkarza na świecie ? odpowiedz jest jedna Rosja ! martwi brak Mikhaylova ale bez niego i tak Rosja jest najlepszą drużyną na świecie nikt nie może się z nimi równać. Jedynie Brazylia może powalczyć i USa gdy siedzi hamburgerom zagrywka.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom