Dyscyplina:
piłka ręczna (MŚ)
Spotkanie:
Brazylia vs
Polska
Typ: under 51,5
Kurs: 1,9
bukmacher: bet365
godz. 14.45
ANALIZA.
Kolejny dzień zmagań Mistrzostw Świata we Francji, kolejny mecz biało - czerwonych. Bardzo ważne pytanie, które się nasuwa po pierwszej kolejce i poniekąd da nam odpowiedź na dzisiejsze rozstrzygnięcie to: Czy to
Polska zaskoczyła pozytywnie w meczu z Norwegią, czy to skandynawowie zagrali bardzo słabo? Wg mnie nie ma jednoznacznej odpowiedzi, bo możliwe, że
Norwegia jest w kryzysie i ten mecz nie był porywający w ich wykonaniu. Były głosy, że sami celowali w Malchera, dlatego ten ma taką skuteczność - no ale chwila, specjalnie nie celowali, po prostu dobrze się ustawiał i 3 karne odbił więc to zasługa Polskiego bramkarza. Oglądając mecz zauważyłem w miarę dobrą grę w obronie, co prawda młody zespół, wiadomo popełniał błędy, ale pare razy rozbroili pozycyjne ataki Norwegów. Natomiast brakuje Nam jakości w ofensywie- ostatnie 10 minut bez bramki. Nasi grali od prawej do lewej, od lewej do prawej, było widać brak pomysłu, a jak zrobili fajną akcję to brakło wykończenia (była fajna akcja zagrana po tym jak mieliśmy czas, oczyszczona środkowa strefa- podanie do wbiegającego zawodnika i błąd techniczny- nie złapał piłki). Jedyne co wychodziło to gra w przewadze, ale to był schemat, przyśpieszenie wymiany podań i Daszek, a w tym meczu Daszek = gol. Dzisiaj
Brazylia zwróci na pewno uwagę na Daszka, bo to była Nasza główna broń, na innych pozycjach nie mamy jeszcze tak dobrze grających zawodników, ale wg mnie kwestia czasu i za kilka lat, a może już za rok, dwa Ci młodzi chłopcy będą postrachem europy i świata. Zanim przejdę do Brazylii jeszcze słów kilka o naszej odmłodzonej kadrze, a nawet przez niektórych z Was uważanych za kadrę B. Są to zawodnicy głównie z Polskiej ligi- która to jest silną ligą na tle europy, są to zawodnicy, którzy na co dzień grają z najlepszymi zawodnikami świata, jak i również w barwach swoich drużyn rywalizują w tej chwili z najlepszą drużyną europy, jaką jest na chwilę obecną Vive Tauron Kielce, więc nie jest to kadra B, tylko zespół złożony w większości z młodych i niedoświadczonych jeszcze na poziomie reprezentacyjnym zawodników. Dujszebajew chciał połączyć młodość z doświadczeniem, ale doświadczenie w dużej mierze odpadło przez kontuzje.
Brazylia dostała w pierwszym spotkaniu ostre lanie od Francji (31 - 16) no ale tego mogliśmy się spodziewać, jednak tak niski wynik Canarinhos to zasługa Omeyera.
Brazylia z roku na rok gra coraz lepiej, ograła Naszą "kadrę A" na IO latem 2016.
Na dzisiejsze spotkanie widzę podobny scenariusz jak w meczu z Norwegią, że będziemy grać dobrze i agresywnie w obronie, Malcher zagra dobre spotkanie i co będzie mógł to odbije, po drugiej stronie
Brazylia zrobi podobnie, solidnie w obronie a my bez pomysłu z rozegraniem, co do czystego wyniku to tak w granicach remisu, nie będzie jakiejś wyraźnej przewagi którejś z ekip, ale mam nadzieję, że to spotkanie wygramy (będę trzymał kciuki i na pewno się emocjonował).
Wcześniej wspomniany przeze mnie mecz z Brazylią to wysoki wynik bo 32-34 dla żółto- zielonych ale to zupełnie inny mecz, głównie kadra Polski się zmieniła a sam szkoleniowiec na pewno wyciągnął wnioski z tamtego spotkania i rozpisał najsilniejsze strony przeciwników (najsłabsze pewnie też).
W meczu z Norwegią mieliśmy kilka głupich strat piłki i na to też pewnie będzie zwracał uwagę Dujszebajew, będziemy pewnie grać długo piłką, szukać tej dziury w defensywie przeciwnika.
Mam nadzieję, że nie będzie to wysoki wynik a zacięty ciekawy mecz z wysokim procentem bramkarzy.
Powodzenia i pozdrawiam.