Ciężko wybrać coś mega konkretnego, ale może po krótce opiszę. Angolanki skorzystały na tym, że Norweżki zagrały słabiuteńki mecz przeciwko nim, w porównaniu z tym co zaprezentowały przeciwko Polsce choćby. Dodatkowo można powiedzieć, że Niemki spisały się znakomicie w 1. fazie grupowej, ogrywając mocniejsze od Angoli zespoły z Czech, Węgier i Rumunii. Nierzadko bywa tak, że taki zespół po dobrej fazie grupowej potrafi się mocno spalić psychicznie, ale chyba nie tym razem. Niemki na tym turnieju świetne pod paroma względami, Woltering potrafi nieraz zamurować bramkę, potrafią pojechać z kontrą i bardzo dobre są taktycznie, bo choćby Neagu i Gorbicz meczów z nimi nie wygrywały, a Kiala to niższy kaliber i ma do tego słabsze partnerki. Wydaje się, że Niemki tutaj mogą zrobić konkretny rozpierdziel.
Dunki super w ataku w tym turnieju, ale chyba nie będzie tutaj nieprawdy, jeśli powiem, że 82 gole rzucone w dwóch meczach z Chinami i Algierią i 69 w trzech z Japonią, Brazylią i Serbią nie wystawia super świadectwa. A teraz jeszcze lepszy w defensywie rywal, z którym to nie powinny rzucić więcej niż 20 goli. Bulatović i Knezević pewnie się wstrzelą, może przynajmniej jedna z nich. Nie może być w wykonaniu MNE klęski jak przed rokiem, dlatego ja śmiało stawiam na piłkarki Buducnosti i paru innych zespołów.
Japonia zagra z Francją.
Japonia, dużo gorsza wersja Korei. Korea zagrała z Francuzkami solidnie, ale argumentów brakuje.
Japonia niby sporo rzuciła choćby Serbkom, ale to co grała ich bramka, to parodia. Serbki grały też zbyt szybko, a Badouoin i spółka raczej nie pozwolą sobie na to, by dostać kontry, bo grają
handball bardzo spokojny, wyrachowany, do pewnej piłki. 22 gole rzuciła Korea, 19
Holandia, a tylko 16 Czarnogóra.
Francja ma niezły mur w obronie, dodatkowo
Japonia raczej nie będzie mogła pograć szybkim atakiem, czyli tak jak lubi. Wydaje mi się, że tutaj spokojnie poniżej tych 20 goli zdobędą Japonki.
Japonia under 20, Niemcy -6.5, Czarnogóra
@1.9, @2.25, @1.55 Expekt,
,
Ja osobiście gram to w triplu oraz drugi tripel, nieco pewniejszy, w którym uwzględnie Polki. Szanse mamy, przypominam, że polecałem grać, że wejdziemy do 1/4. W tym momencie kurs to około 3, ja polecałem @4.
Polska z powiększonymi dodatnimi handicapami