>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Miami - ATP & WTA Tour [24.03-05.04]

Status
Zamknięty.
W 0

wawrinka

Użytkownik
Schiavone-Cibulkova 1 1,48

Oby dwie zawodniczki preferują hard. Przewagą po stronie Słowaczki jest na pewno to że będzie to jej drugi mecz tutaj. Schiavone jest rozstawioną zawodniczką dlatego otrzymała wolny los w 1. rundzie. Włoszka zaliczyła bardzo dobry występ w IW, odpadając w 4. rundzie z późniejszą zwyciężczynią turnieju Ivanovic, której urwała seta. W tym roku na hardzie przygrała tylko z Schnyder, Kuznetsovą, Henin, Zvonarevą, Dementieva i wspomnianą wcześniej Ivanovic, a więc z zawodniczkami sklasyfikowanymi wyżej od siebie niejednokrotnie urywając choćby seta. Także widać że poniżej pewnego poziomu nie schodzi. Cibulkova dobry występ w Doha pokonując m.in. Williams i Schnyder, ale poza tym nic. W pierwszej rundzie łatwo pokonała Tanasugarn, co napawa optymizmem, ale trzeba przyznać że Tajlandka nie prezentuje ona juz takiej formy jak kilka lat temu. W zeszłym roku Cibulkova skończyła występ na 1. rundzie więc myślę że druga powinna już jej wystarczyć:jezora:. Włoszka nie startowała w poprzednim turnieju w Miami.

Soderling- Wawrinka 2 2,07

No w końcu Staszek gra. Nie myślcie że typ tylko z sympatii do zawodnika. Soderling w tym sezonie na otwartym hardzie jak na razie tylko 3 mecze, z czego 2 wygrane- z Grosjeanem i przedwczorajsza z Koubekiem. Na IW, 2. runda gładka porażka z Gasquetem. Czyli niezbyt dużo. Szwajcar z kolei finał w Doha- porażka z Murrayem, w AO 2. runda po kreczu Z Gicquelem:/- już jest wszystko w porządku. No i IW, gdzie doszedł do ćwierćfinału i przegrał z Djokovicem. Nie jest to typ zawodnika, który odpuszcza turnieje(patrz: Djokovic)- jeśli startuje gra na 100%. Na pewno będzie zacięty pojedynek, myślę że 3 setowi, ale zdecydowana przewaga po stronie Wawrinki.

Tsonga-Melzer 1 1,32

Myślałem że będzie gorzej, ale kurs nawet całkiem, całkiem. Tsonga co wyprawia w tym sezonie wszyscy wiemy, podejrzewam że będzie chciał na początku zgarnąć jak najwięcej punktów bo wie ze ta forma nie będzie trwałą wiecznie, a więc wróżę mu tutaj spory sukces zwłaszcza że Nadal na razie nie będzie mu przeszkadzał, a za 3 rundy już może spotkać się z Roddickiem i zapowiada sie naprawdę ciekawy mecz. Melzer w tym sezonie tak sobie prawie same 2. rundy, półfinał challengeru w Sunrise. Austriak jest leworęczny co bardzo często może być problemem, ale dla Tsongi nie ma z tym problemu bo skoro był o krok od zwycięstwa z najlepszym leworęcznym tenisistą to dlaczego Melzer miałby sprawić mu problem? A po takim kursie warto brać.

Kohlschreiber-Bolelli 1 1,22

Niemiec w tym roku bardzo dobre wyniki na hardzie. Wygrany turniej w Auckland, 4. runda AO, niestety IW nie wyszło bo już 2. mecz i trafił na Djoko. W tym sezonie odniósł tylko 4 porażki na 15 meczy- Djokovic, Nadal, Nieminen i Ljubicic. Bolelli woli grać na clayu, w tym roku na hardzie coś próbuje ale nie wychodzi mu- na 5 meczy 2 wygrane i to z kim: Ram- pięciosetówka w AO i 2 dni temu z Santiago Giraldo. Także myślę ze tu nawet nie ma co marzyć o porażce i prędzej można by przewidzieć porażkę Djoko niż dzisiaj Niemca.

A.Murray-Ancic 1 1,48

Andy w tym sezonie coś cieńko jak na jego możliwości. Wygrany turniej w Doha, AO- 1. runda i Tsonga:/ Dubaj ćwierćfinał z Denko, a w IW 3. runda i porażka z będącym w świetnej formie Haasem. Ancic na razie tylko 4 mecze na otwartym hardzie i 1 porażka z Ferrero, ale przeciwników nie miał wymagających- Monfils, Gonzalez, Simon. Jak Andy wyjdzie na kort skoncentrowany to zabije go swoją regularnością. No i będzie ładny pokaz na serwisie, i myślę że tutaj również górą Murray, który jest przyzwyczajony do odbioru potężnych uderzeń i co najważniejsze umie to robić.

Clement-Almagro 2 1,86

Konsekwentnie przeciwko Francuzowi. Wyrównany mecz z tego względu że Clement nic nie gra a Almagro o wiele lepiej czuje się na ziemi. Clement w tym roku 4 mecze na hardzie otwartym i tylko 1 wygrana, którą zawdzięcza nie sobie a Fishowi, który odpuścił po turniej w Miami po finale w IW. Almagro też bez rewelacji na hardzie- 4 mecze też jedna wygrana, ale nie podłożona ???? Mam nadzieje że Hiszpan przeniesie swoje doświadczenie z kortów ziemnych na korty w Miami i wyeliminuje Francuza, ładny kurs a szansa na powodzenie bardzo duża.

Ferrer- T.Johansson 1 1,37

Hiszpan w tym roku tak sobie. W AO ćwierćfinał, w którym przegrał z Djokovicem, ćwierćfinał w Dubaju-porażka z F. Lopezem i 3. runda w IW, gdzie przegrał z rewelacyjnym ostatnio Koreańczykiem Hyung-Taik Lee. Szwed nikogo na rozkładzie nie ma no może oprócz Safina, a przegrywał z gorszymi niż Ferrer. Myślę że Hiszpan będzie chciał się zrehabilitować za IW i zajdzie dosyć wysoko.

Hewitt-Acasuso 1 1,22

Myślę że tutaj nie trzeba dużo mówić. Hewitt w niezłej formie. 4. runda w AO gdzie przegrał z Djoko, 4. runda w IW gdzie trafił na Fisha. Acasuso typowy clayowiec. W tym roku 6 meczy na hardzie i 2 wygrane- z Fallą i Venturą, a 4 porażki zaliczył z Hewittem, Almagro, Mahutem i Mirnyiem. Poprostu nie gadać tylko brać

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Chela wiele razy dobrze prezentowal sie na AO, ostatnio w Wiedniu, umie grac na hardzie, za to Minar ma sukcesy tylko na cegle. Za duzo naginania faktow.

Malisse poprawil mi humor ✅

Dzis takich kursow nie widze dobrych do gry, w miare pewny wydaje sie tylko J-W Tsonga, ktory zagra ze Jurgenem Melzerem. Tsonga dobrze zagral w Indian Wells, Melzer gra przecietnie, duzo atakow i tak ogolnie to tylko w grze siatka-wolej jest ciut lepszy od Tsongi, kazdy inny element na korzysc Francuza. Powyzej 1.40 chyba nie znajde ale typ wydaje sie w miare pewny.

Rowniez mozna zaryzykowac Almagro 1.86, duzo lepszy niz Clement, Francuz bez formy i tylko mecz z Fishem udany, wczensiej same zle mecze, pewnie Amerykanin bardoz zmeczony po IW.

M 55

meggie1

Użytkownik
Chela-I.Minar - 2 - 2.20

Chela to typowy ziemniak, na hardzie nie radzi sobie najlepiej(jak większość Argentyńczyków). Ostatnio widziałem go w meczu z Gasquetem, przegrał bardzo wyraźnie. Popełniał dość dużo prostych, niewymuszonych błędów i słabiutko serwował. Dzisiaj przyjdzie mu się zmierzyć z Czechem Minarem. Muszę powiedzieć, że ten radzi sobie w ostatnim czasie nadzwyczaj dobrze. Warto zaznaczyć, że Czech bezproblemowo przebrnął przez kwalifikacje do turnieju - gdzie pokonał m.in Capdevilla. Przedwczoraj nie dał szans, już w głównych zawodach Belgowi Rochusowi oddając mu zaledwie 5 gemów.Dowodzi to bardzo dobrej formy tego tenisisty. Dlatego postanowiłem postawić na jego zwycięstwo. Kurs moim zdaniem wart ryzyka ????
Zgadzam się co do typu na Minara - po takim kursie mozna zaryzykowac. Minar łatwo przeszedl kwalifikacje i wydaje mi sie ze w tym przypadku ma szanse wygrac z Chela, ktory na chwile obecną nie jest w super zyciowej formie.

Kolejnym typem z &quot;serii duzych kursow&quot; ktory mnie zainteresowal jest mecz Robredo - Sela. Jezeli Sela utrzyma swoje podanie i będzie gral co najmniej tak jak wczoraj z Lee to ma szanse ograć Tommyego. Robredo ostatnio cos marniutko, łatwo oddaje swoje podanie, popelnia duzo błedow.
Biorę Dudiego po kursie 2,45

Pozatym Peng - Mauresmo 1. Tu tazke stawiam na nie-faworytke. Mauresmo ostatnio nic, ale to kompletnie nic swoją forma nie prezentuje. Prawda - kiedys wkoncu musi zacząc grac ale w chwili obecnej nie wróze jej nic dobrego. Przegrywa serwis za serwisem, podanie za podaniem.
Peng ma wiec spore szanse z tak dysponowana Amelie.

M 0

mlody16

Użytkownik
Chela wiele razy dobrze prezentowal sie na AO, ostatnio w Wiedniu, umie grac na hardzie, za to Minar ma sukcesy tylko na cegle. Za duzo naginania faktow.
Kiedy to było, bo na pewno nie na ostatnim AO, gdzie wyleciał w pierwszej rundzie z Garcią-Lopezem. Ten turniej w Wiedniu to już przeszłość, tamten sezon i nie ma się nim co sugerować. Ważne w jakiej formie znajduje się zawodnik w danym momencie a nie w jakiej był w zeszłym sezonie czy tam kiedyś na AO. Co do Minara - jak jest w formie to sądzę, że i na hardzie może osiągnąć dużo.
Oczywiście zgadzam się z typem na Almagro. O Robredo pisałem już wcześniej, widzę, że nie tylko ja sądzę, że Hiszpan dzisiaj wyleci. Typ na Wawrinke dość ryzykowny ale sam także postanowiłem zagrać na jego zwycięstwo, łatwo nie będzie Soderling rozbił ostatnio Koubka, oddając mu 1 gema. Sam postanowiłem zagrać także na solidnego Monaco.

poisonick 8

poisonick

Użytkownik
1. nie jestem pewien porazki schiavone z cibulkova, obie sa w dobrej formie, ryzykownie to grac...dla mnie no bet
2. murray nie zachwyca ostatnio, 3-y setowe meki z karloviciem i melzerem i porazka z haasem w poprzednim turnieju...., a ancic w obecnej formie uwazam ze jest lepszy od tej trojki razem wzietej.
3. chela-minar totolotek

OSOBISCIE GRAM DZISIAJ INNE TYPY

1. Sugiyama-Medina Garrigues 2 - 1,57 bwin, japonka bez formy(dala 15 szans bp pivovarovej i az 7 podwojnych fauli),meki z przecietnymi zawodniczkami,a medina solidna forma i jak dla mnie gra troche lepiej od tych przecietniaczek pokroju arn czy pivovarova z ktorymi ledwo wygrala japonka.
2. Soderling - Wawrinka 1 1,53 bwin, h2h 0-1, wiec bedzie to rewanz na wawrince ktory w poprzedniej rundzie meczyl sie z kazdym w 3-ech setach(berdych,levine,baghdatis czy lee,wszyscy w sredniej formie). Szwed zmiecie go serwisem

Te dwa kursy za wieksze pieniadze
A za mniejsza kaske polecam
ROBREDO - SELA 2✅, MURRAY -ANCIC 2, PENG - MAURESMO 1, VERDASCO - TIPSAREVIC 1 ⛔
pozdrawiam i zycze powodzenia.
malisse tez mnie ucieszyl wczoraj ???? choc moglem zagrac za wieksza stawke,lepszy rydz niz nic:spokodfhgfh:

W 0

wawrinka

Użytkownik
Trochę niespodzianek za drobne

Robredo-Sela 2 2,29 ✅ 6:7 1:6

Konsekwentnie przeciwko Hiszpanowi. W tym roku na hardzie 6 meczy i 2 wygrane- ciężka przeprawa w 1. rundzie AO z Zverevem 3:2 i w 1. rundzie IW z Massu 2:1. Porażki- Calleri, Stepanek, Fish Ljubicic. Nie wiem co się stało, przecież wcześniej grał po prostu wyśmienicie, a teraz takie dno. Izraelczyk w 1. rundzie sprawił nie lada niespodziankę odprawiając z kwitkiem Koreańczyka Lee, ale podejrzewam że po prostu odpuścił. Gra w tym roku tylko na hardzie na 8 meczy 4 zwycięstwa- Slanar, Bjorkman, Kiefer i wspomniany wcześniej Lee. Wyników też nie ma zaskakujących, ale mam nadzieję że na Robredo to wystarczy. Szanse 50/50 ale skoro kurs powyżej 2,00 to warto zagrać

Davenport-Pin 2 4,40 ⛔ 6:2 6:1

Davenport podczas ćwierćfinału z Jankovic zeszła po pierwszym secie z kortu z powodu kontuzji. Niestety nie wiem na ile ona była poważna. Liczę tutaj na krecz, bo niespodzianek to ona niestety nie umie wykręcać. Za parę złotych można się zabawić.

Myślę jeszcze nad zagraniem Mauresmo niby już nie ta forma co kiedyś, ale coś tam gra. Peng nic nadzwyczajnego i myślę że górą będzie Francuzka.

No i Mauresmo wygrała tak jak myślałem

cerber 2

cerber

Użytkownik
A.Murray-Ancic 1 1,48

Andy w tym sezonie coś cieńko jak na jego możliwości. Wygrany turniej w Doha, AO- 1. runda i Tsonga:/ Dubaj ćwierćfinał z Denko, a w IW 3. runda i porażka z będącym w świetnej formie Haasem. Ancic na razie tylko 4 mecze na otwartym hardzie i 1 porażka z Ferrero, ale przeciwników nie miał wymagających- Monfils, Gonzalez, Simon. Jak Andy wyjdzie na kort skoncentrowany to zabije go swoją regularnością. No i będzie ładny pokaz na serwisie, i myślę że tutaj również górą Murray, który jest przyzwyczajony do odbioru potężnych uderzeń i co najważniejsze umie to robić.

Wawrinka zostaw troche meczy, bo glupio tak po Tobie powtarzac. Typ dobry. Murray bardzo dobry na Hardzie. Ancic meczyl juz w pierwszej rundzie z Simonem, Andy wypoczety dopiero zaczyna przygode z turniejem. Obaj zawodnicy spotkali sie juz miesiac temu i gora byl Andy.

Typ: 1

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
No to już wiesz czemu się na to wszyscy rzucili ???? Santoro odpuściłem, ale Malisse po takim kursie z Nalbandianem to już nie przepuściłem:| Wybaczcie brak analiz itp, ale nie za bardzo mam aktualnie na to czas.
Na jutro od razu wpadł mi w oko typ Schiavione - Cibulkova 2 @ 2.20
Piękna Dominika zmiotła Tanasugarn z kortu. Waleczna jest jak mało która kobieta, do tego jaka ładna ???? A Włoszka? Przyznam, w Dubaju grała dobrze, w IW też nie najgorzej, przegrana z Ivanović wstydu nie przynosi. Ale..no właśnie, nie czas na chwilę wytchnienia? Dominika gra fajny tenis i na pewno ma szansę z podmęczoną Włoszką.
Schiavione - Cibulkova 2 @ 2.20✅
Poza tym godne uwagi są mecze
Garbin/Krajicek - Voracova/Hradecka 2 @ 1.92 ✅( Garbin gra mecz w singlu, Krajicek jest słaba, co pokazała na korcie wczoraj, a Czeszki to dosyć solidny debel )
Elrich/Ram - Melo/Sa 1 @ 1.30 ( jak ktoś już napisał - Żydzi atakują ???? )
Karlovic - Benneteau 1 @ 1.53???? ( Benneteau wygrał jednorazowo, Dr. Ivo jutro sprowadzi go na ziemię serwisem )
No, ogólnie dzień bardzo ładnie trafiony, humor może popsuć Karlovic, ale dwa ładne kursy ustrzelone.
Na jutro, bo nie będe miał czasu, upatrzyłem takie rzeczy
Peer - Larcherde de Brito 1 @ 1.2 - Kurs marniutki, ale zwycięswto Peer pewne, więc trzeba zagrać dla podbicia AKO ???? Shahar jest na prawdę świetną zawodniczką, top 10 już wkrótce...a przed de Brito przyszłość, ale teraz mamy teraźniejszość ???? ...Agę ograła, ale gdzie Isi do Shahar. O Makarovej nie wspominam. Dla 15-latki to niewątpliwie wielkie osiągnięcia, no ale jednak troszkę się jeszcze pouczyć tenisa musi. A Peer jest kobietą, która przeciwniczki nie zlekceważy ????
Srebotnik - Wozniacki 2 @ 1.85 - Karolinka pogrywa sobie że hoho. Dunka w każdym turnieju w którym gra ostatnio, przechodzi 2-3 rundy, ale wydaje mi się, że forma jest najwyższa własnie w Miami. Pironkova i Bartoli nawet przez chwilę nie marzyły chyba o wygranej z Wozniacki ???? A Katerina Srebotnik? No nie gra porywająco, forma się ulotniła, spada powoli w rankingu WTA i nie sądzę, że to się w najbliższym czasie zmieni. Łączy grę w singlu z deblem, co zazwyczaj na dobre nie wychodzi. I w jej przypadku tak jest. Ani w parze z Sugiyamą, ani w singlu, wielkich sukcesów ni ma:| Bo półfinały w Doha czy Dubaju nie były trudne do osiągnięcia, zważywszy na przeciwniczki. Ale wrócmy do tego meczu. Karolina ogra Kasię w dwóch setach, a kurs jest baaaardzo ładny ????

Do tego
Elrich/Ram - Melo/Sa 1 @ 1.30 bo dziś nie grali
Peng/Sun - Dulko/Salerni 1 @ 1.30

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Dajcie robcie syf, bany sie posypia tak jak niespodzianki w Miami...

Anderson - Andreev 1 1.90

Ewelacja z RPA kontra solidny Rosjanin, ktory glownie dobrze gra na clayu. Pokonanie Djokovica to nie przypadek, Kevin robi stale postepy, super turniej w Vegas. Dobrze serwuje, bardzo mocno bije pilki, bedzie miec sporo przewag na korcie, na pewno sytuacyjne w wymianach jelsi nie zrobi duzo bledow wygra bo Andreev nie ma silnej broni w postaci BH czy serwisu.

Harkleroad
- Vesnina 1 1.60

Rosjanka w tym sezonie gra tylko i wylacznie w rozgrywkach deblowych na wysokim poziomie, slabiej idzie w singlu. Amerykanka juz troche zapomniana, kiedys talent potem kontuzje i slub, wrocila i gra coraz lepiej. Nie przewiduje bardoz latwego meczu lecz powinna wygrac gra u siebie bardzo dobrze, Vesnina jest szybka sprawna brakuej uderzenia konczacego gdy duzo ryzykuje to tez duzo psuje.

Mauresmo - Zheng 2 2.69

Slabiutka Francuza w seoznie 2008, porazki na przyklad z Tanasugarn pokazuja w jakiej jej formie. Na Indian Wells wygrala chyba tylko trzy gemy z Alona Bondarenko, ktora tez nie prezentuje sie za dobrze. 2.69 na Chinke warto sproobwac, Mauresmo czasem sama ze soba niejako przegrywa mecze, z wlasna psychika. Powalczyla z nia Tama i Nakamura, wygrala Alona wiec rownie dobrze moze wygrac Zheng.

Ciekawi mnie tez debel Tsonga/Gasquet z Melzer/Roddick bylo 1.75 juz spadlo do 1.55, Roddick nie najlepszy w deblu bo slaby ma wolej, Francuzi niezli.

M 55

meggie1

Użytkownik
A co myslicie o meczu Zvonareva - Kleybanova. Alicia wczoraj ładnie grala, duzo asów, dosc gładko ograla Vaidisova. Ale na to chyba nawet nie ma co sie oglądac bo Nicole ostatnio jest wyraznie bez formy.
Co do Very to po raz kolejny typ przeciwko niej - dopóki nie poprawi swojego serwisu to mnie nie przekonuje.
Dla bezpieczenstwa mozna +1,5 seta na Kleybanova ????

A moze ktos oglądal ten mecz ???

Roxi dajesz Alicie jakies szanse ?

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
To zupelnie inne mecze. Vaidsiova sama przejmuje inicjatywne i psuje jesli ma zly dzien lub brak formy, Vera jest bardziej cieprliwa, poczeka poczeka i uderyz wtedy kiedy trzeba wiec jesli juz bym musiala stawiac to na Zvonareva ale kto wie jak bedzie na korcie, po prostu nie sugerowalabym sie tak bardoz wygrana nad Nicole bo jest bez formy.

W 0

wawrinka

Użytkownik
Schiavone-Cibulkova 1 1,48 ⛔ 6:3 4:6 4:6

Oby dwie zawodniczki preferują hard. Przewagą po stronie Słowaczki jest na pewno to że będzie to jej drugi mecz tutaj. Schiavone jest rozstawioną zawodniczką dlatego otrzymała wolny los w 1. rundzie. Włoszka zaliczyła bardzo dobry występ w IW, odpadając w 4. rundzie z późniejszą zwyciężczynią turnieju Ivanovic, której urwała seta. W tym roku na hardzie przygrała tylko z Schnyder, Kuznetsovą, Henin, Zvonarevą, Dementieva i wspomnianą wcześniej Ivanovic, a więc z zawodniczkami sklasyfikowanymi wyżej od siebie niejednokrotnie urywając choćby seta. Także widać że poniżej pewnego poziomu nie schodzi. Cibulkova dobry występ w Doha pokonując m.in. Williams i Schnyder, ale poza tym nic. W pierwszej rundzie łatwo pokonała Tanasugarn, co napawa optymizmem, ale trzeba przyznać że Tajlandka nie prezentuje ona juz takiej formy jak kilka lat temu. W zeszłym roku Cibulkova skończyła występ na 1. rundzie więc myślę że druga powinna już jej wystarczyć:jezora:. Włoszka nie startowała w poprzednim turnieju w Miami.

Soderling- Wawrinka 2 2,07 ⛔ 3:6 6:4 6:3

No w końcu Staszek gra. Nie myślcie że typ tylko z sympatii do zawodnika. Soderling w tym sezonie na otwartym hardzie jak na razie tylko 3 mecze, z czego 2 wygrane- z Grosjeanem i przedwczorajsza z Koubekiem. Na IW, 2. runda gładka porażka z Gasquetem. Czyli niezbyt dużo. Szwajcar z kolei finał w Doha- porażka z Murrayem, w AO 2. runda po kreczu Z Gicquelem:/- już jest wszystko w porządku. No i IW, gdzie doszedł do ćwierćfinału i przegrał z Djokovicem. Nie jest to typ zawodnika, który odpuszcza turnieje(patrz: Djokovic)- jeśli startuje gra na 100%. Na pewno będzie zacięty pojedynek, myślę że 3 setowi, ale zdecydowana przewaga po stronie Wawrinki.

Tsonga-Melzer 1 1,32 ✅ 6:7 7:5 6:1

Myślałem że będzie gorzej, ale kurs nawet całkiem, całkiem. Tsonga co wyprawia w tym sezonie wszyscy wiemy, podejrzewam że będzie chciał na początku zgarnąć jak najwięcej punktów bo wie ze ta forma nie będzie trwałą wiecznie, a więc wróżę mu tutaj spory sukces zwłaszcza że Nadal na razie nie będzie mu przeszkadzał, a za 3 rundy już może spotkać się z Roddickiem i zapowiada sie naprawdę ciekawy mecz. Melzer w tym sezonie tak sobie prawie same 2. rundy, półfinał challengeru w Sunrise. Austriak jest leworęczny co bardzo często może być problemem, ale dla Tsongi nie ma z tym problemu bo skoro był o krok od zwycięstwa z najlepszym leworęcznym tenisistą to dlaczego Melzer miałby sprawić mu problem? A po takim kursie warto brać.

Kohlschreiber-Bolelli 1 1,22 ⛔ 4:6 3:6

Niemiec w tym roku bardzo dobre wyniki na hardzie. Wygrany turniej w Auckland, 4. runda AO, niestety IW nie wyszło bo już 2. mecz i trafił na Djoko. W tym sezonie odniósł tylko 4 porażki na 15 meczy- Djokovic, Nadal, Nieminen i Ljubicic. Bolelli woli grać na clayu, w tym roku na hardzie coś próbuje ale nie wychodzi mu- na 5 meczy 2 wygrane i to z kim: Ram- pięciosetówka w AO i 2 dni temu z Santiago Giraldo. Także myślę ze tu nawet nie ma co marzyć o porażce i prędzej można by przewidzieć porażkę Djoko niż dzisiaj Niemca.

A.Murray-Ancic 1 1,48 ⛔ 2:6 6:2 6:7

Clement-Almagro 2 1,86 ✅ 2:6 2:6

Konsekwentnie przeciwko Francuzowi. Wyrównany mecz z tego względu że Clement nic nie gra a Almagro o wiele lepiej czuje się na ziemi. Clement w tym roku 4 mecze na hardzie otwartym i tylko 1 wygrana, którą zawdzięcza nie sobie a Fishowi, który odpuścił po turniej w Miami po finale w IW. Almagro też bez rewelacji na hardzie- 4 mecze też jedna wygrana, ale nie podłożona ???? Mam nadzieje że Hiszpan przeniesie swoje doświadczenie z kortów ziemnych na korty w Miami i wyeliminuje Francuza, ładny kurs a szansa na powodzenie bardzo duża.

Ferrer- T.Johansson 1 1,37 ⛔ 4:6 5:7

Hiszpan w tym roku tak sobie. W AO ćwierćfinał, w którym przegrał z Djokovicem, ćwierćfinał w Dubaju-porażka z F. Lopezem i 3. runda w IW, gdzie przegrał z rewelacyjnym ostatnio Koreańczykiem Hyung-Taik Lee. Szwed nikogo na rozkładzie nie ma no może oprócz Safina, a przegrywał z gorszymi niż Ferrer. Myślę że Hiszpan będzie chciał się zrehabilitować za IW i zajdzie dosyć wysoko.

Hewitt-Acasuso 1 1,22 ⛔ 3:6 6:7

Myślę że tutaj nie trzeba dużo mówić. Hewitt w niezłej formie. 4. runda w AO gdzie przegrał z Djoko, 4. runda w IW gdzie trafił na Fisha. Acasuso typowy clayowiec. W tym roku 6 meczy na hardzie i 2 wygrane- z Fallą i Venturą, a 4 porażki zaliczył z Hewittem, Almagro, Mahutem i Mirnyiem. Poprostu nie gadać tylko brać
Myślę że nawet nie ma się co rozpisywać, totalne dno:kwasny4565:

R 0

richardson

Użytkownik
Ewelacja z RPA kontra solidny Rosjanin, ktory glownie dobrze gra na clayu. Pokonanie Djokovica to nie przypadek, Kevin robi stale postepy, super turniej w Vegas. Dobrze serwuje, bardzo mocno bije pilki, bedzie miec sporo przewag na korcie, na pewno sytuacyjne w wymianach jelsi nie zrobi duzo bledow wygra bo Andreev nie ma silnej broni w postaci BH czy serwisu.
Nie zgodzę się Rox, często się zdarza że zawodnik który wygrywa z mocnym zawodnikiem w następnej rundzie odpada i tak będzie dzisiaj, jestem przekonany o tym w 99%. Andreev nie zlekceważy Kevina tak jak Djoko bo tylko dlatego Djoko z nim przegrał. Nie wiem czy wiesz ale w kwalifikacjach Levy miał na wyciągniecie reki zwycięstwo ale tylko przez własną głupotę przegrał. Przedwczoraj Kevin miał swój dzień i tyle.

W 0

wawrinka

Użytkownik
Sorry ale miało mi zedytować poprzedni post a wyszedł kolejny.

No nic dzisiaj trzeba złapać coś wysokiego żeby się odegrać:-D Myślę że koniec niespodzianek w tym turnieju- każdy zawodniczek i zawodników rozegrał przynajmniej 1 mecz i ten kto został chce grać.

Harkleroad-Vesnina 1 1,59 ⛔ 4:6 7:5 6:4

Amerykanka w tym roku widać zrobiła ogromny postęp czego skutkiem są dobre wyniki. Turniej w Hobart- osiągnięty półfinał gdzie przegrała ze Zvonarievą, kiepsko w AO- pierwsza runda i porażka z Razzano, w IW 4. runda gdzie przegrała z naszą Isią ???? Na 13 meczy na hardzie tylko 4 porażki. No i na pewno przemawia za nią fakt że jest faworytką gospodarzy a widać że jej to naprawdę pomaga. Z kolei Rosjanka bardzo przeciętnie 12 meczy na hardzie 5 porażek- Adamczak, Zvonarieva, Sharapova, Morita, Bartoli. W poprzedniej rundzie Harkleroad gładkie wygrane 2:0 z Gagliardi i Razzano. Vesnina natomiast w 1. rundzie 2:0 z Likhovtsevą i 2:1 z Szavay, która w tym roku nic nie prezentuje.

R.Stepanek-Malisse 2:0 2,00 ✅ 6:3 7:6

Wszyscy zachwyceni Malisse, który ograł dość łatwo Nalbadiana w poprzedniej rundzie 2:0, tylko ten sobie odpuścił biorąc przykład z wielu innych zawodników. W 1. rundzie miał z kolei Hernandeza, który rozegrał zaledwie 3% meczów w swojej karierze na hardzie. W tym roku 12 meczy z czego 6 porażek. Stepanek na otwartym hardzie w tym sezonie tylko 8 meczy, z których 4 przegrał w tym jeden przez krecz z Siriannim, a pozostałe z Guccione, Spadea`m i Nalbadianem. H2H tych zawodników 2:2, ale 3 z nich w 2006 roku a 1 w 2004. 2 lata temu spotkali sie również na kortach w Miami i wtedy góra był Czech, który ograł Belga 2:0.

J.Blake-Santoro 1 1,33 ✅ 6:3 6:7 6:4

Santoro z zeszłej rundzie pokonał Ljubicica w 3 setach. Choć moim zdaniem górą powinien być Chorwat, gdyż rozegrał naprawdę dobry mecz. Blake 2:0 z Seppim no i oczywiście cały czas w pamięci mecze w IW. Myślę że nie ma się co tu dużo zastanawiać tylko grać 1, 2:0 trochę ryzykowne.

Safina- Bammer 2:1 3,40 ✅ 4:6 6:1 6:0

Safina w tym roku całkiem nieźle 14 meczy 7 porażek- 2x Peer, Hantuchova, Zvonarieva, Chakvetadze, Harkleroad w IW, Lisicki w AO(tutaj totalna niespodzianka), czyli zawodniczki sklasyfikowane bardzo wysoko. W 1. rundzie gładka wygrana 6:2 6:2 z Wozniak pokazała że całkiem dobrze sie czuje w Miami. Bammer pomijając turniej w Doha same 2 rundy na otwartym hardzie. W tym roku 15 meczy i 7 porażek- Li, Srebotnik, Hsieh, Zvonarieva, Schiavone, Radionova, Chan, czyli zawodniczki o klasę niższe niż Safina. Optymizmem napawa na pewno gładkie 6:2 6:2 z Bammer. Safina jest w lepszej formie niż Bammer, ale myślę że Austriaczka coś powalczy i urwie seta Rosjance.

nonda 0

nonda

Użytkownik
Dmitry Tursunov -Feliciano Lopez
Lopez ala &quot;paniena&quot; zaskoczył mnie pozytywnie finałem w Dubaju,ale spokojnie zejdźmy na ziemie.Hiszpan nazywany graczem o słabej psychice jest jak najbardziej aktualnym stwierdzeniem. To,że pokonał Potro wracającego po kontuzji nie jest niczym wielkim,kto obserwował na live widział jak w wielku momentach popełniał Doube Fault w dość koszystnych dla niego wynikach doprowadzając do wyrównania.Tutaj będzie już trudniej bo przeciwnik nie byle jaki. Tursunov wcześniej pokonał Ryśka Gaszketa i to głownie skłoniło mnie do grania na niego. Dysponuje mocny serwisem i preferuje głownie grę z głębi kortu mocnymi uderzeniami po kątach,czasami podejdzie do siatki.Po kursie 1,75 na wracającego do formy Tursa jest ciekawym rozwiązaniem.

Fabrice SantoroJames Blake
Tutaj krótko, Fabryś nazywany &quot;el magico&quot; wyraźnie mimo swojego podeszłego wieku czuje się znakomicie i wygrane z Ljubiciciem czy Bjorkmanem 6/1 6/0 mówią same za siebie. Jankes już raz w tym roku dostał lanie od Francuza w Sydney na początku sezonu. Teraz licze na powtórkę tym bardziej,że Blake jakoś nie błyszczy zanadto formą.

czakinio 0

czakinio

Użytkownik
Malisse - Stepanek 2.10 Stepanek przegrywajac z Nalbandianem przy stanie 5-3 i 30-0 dla niego udowodnil ze ma problemy z glowka. Malisse wygrywajac z Nalbandianem z matematycznego punktu widzenia rownania jest lepszy na obecna chwile od Czecha. Stefcio musi sobie odpoczac po Indian Wells. Xavier powraca...

S 0

sebastian28

Użytkownik
Dajcie robcie syf, bany sie posypia tak jak niespodzianki w Miami...pffff beehehehheheheheh
Po raz nie strasz tu banami bo to tylko taka wirualna władza ehh szkoda ze ten dział troche zszedl na psy po odejsciu Zludny.
Po drugie nie zwróciłas uwagi ze przeciwko ruskom sie nie stawia ,ponadto ze Anderson zagrał 2 trzysetowe ciezkie bo je i w moim przekonaniu nie jest na tyle doswiadczony i tak ograny zeby ograc wyzej notowanego Rosjanina.Myśle ze na tym etapie Igor nie odpadnie i nie zdarzy mu sie taki szlam jak z Fishem

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Kiedys bylo kilka analiz na tydzien, dzis dzial jest aktywny faktyczie zszedl na psy bardzo zabawne.

Nie strasze banami tylko ostrzegam ze ma byc przejzyscie a nie kazdy pisze sobie wyniki i narzeka, ze ktoras zaowdnika zle zagrala, to jest normalne? tak ma wygladac temat z analizami?

Zartujecie sobie?

&quot;Po drugie nie zwróciłas uwagi ze przeciwko ruskom sie nie stawia&quot;

Co Ty za bdury opowiadasz, niby dlaczego sie nie stawia?!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom