Pierwszy raz w tym sezonie zdecyduje się na zakład akumulowany, ponieważ widzę dużą szanse powodzenia obu typów.
Za nami bardzo upalny dzień w
Australian Open. W wielu spotkaniach pogoda okazała się decydującym czynnikiem, jedni znosili ją lepiej, inni gorzej.. Kolejny dzień zapowiada się jeszcze bardziej upalnie, także warto wziąć to pod uwagę przy typowaniu.
Pablo Carreno-Busta - Gilles Muller
Spotkanie zaplanowane na 16:30 czasu lokalnego. Hiszpan, który jest 8 lat młodszy od swojego rywala powinien poradzić sobie lepiej w trudnych warunkach. Szczególnie, że Luksemburczyk ma za sobą 5-setowy mecz, który trwał ponad 4 godziny. Carreno-Busta mógł sobie odpoczywać, ponieważ w 2. rundzie Simon dość szybko poddał mu mecz.
Hiszpan jest zawodnikiem dużo bardziej wszechstronniejszym, mającym lepszą kondycję. Będzie dążył do przedłużania wymian, a jakoś średnio widzę Luksemburczyka w długich wymianach przy niespełna 40 stopniach Celsjusza. Samym serwisem ciężko będzie mu wygrać spotkanie.
Mój typ na to spotkanie: Pablo Carreno-Busta @ 1.67
Andreas Seppi - Ivo Karlovic
Ten mecz rozegrany zostanie troszkę później, bo o godzinie 18:00. Niewiele powinno to pomóc Chorwatowi, bo temperatura jeśli spotkanie, to niewiele. Karlovic ma również za sobą 5-setów, przez które na korcie spędził ponad 4.5 godziny. Jest on tenisistą najstarszym w tourze, który w lutym skończy 39 lat! Jego styl gry, który opiera się głownie na serwisie wciąż pozwala mu rywalizować z najlepszymi, jednak mając w nogach ciężki pojedynek z 2. rundy, to jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, aby w australijskich upałach był w stanie awansować do kolejnej rundy.
Jeśli chodzi o Włocha to wygrał on challengera poprzedzającego
Australian Open, a w Melbourne dotychczas stracił 1 seta. "Paliwa w baku" nie powinno jeszcze zabraknąć, także liczę na jego kolejny dobry występ. Tym bardziej, że w ostatnich latach nieźle grywał w AO.
Mój typ na to spotkanie: Andreas Seppi @ 1.62
AKO @ 2.69 William Hill [5/10j]
Szanse poszczególnych zawodników wyceniam na około 75%, co w przypadku zakładu akumulowanego daje na około 50% szans powodzenia. Zalecam pograć u bukmachera, gdzie krecz = zwrot, bo jednak w przypadku większej liczby typów przypadkowa kontuzja może popsuć cały kupon.
Wartość valuebeta: 0.5 * 2.69 = 1.34
Planowany start spotkania: 19.01.2018, godz. 02:30