Federer - Cilic
Typ: Marin Cilic wygra i najwiecej asów .
kurs 7.00
buk wiliamhill
Za te dwie butelki wódki co dostałem zwrotu za mecz Rogera z Chungiem.
Przede wszystkim bardzo mi się podobał finał pań .Miałem 4 kupony z wygranymi pozycjami a zwycięstwo Karoliny było jako ostatnie zdarzenie.Po głębszym namyśle stwierdziłem że jednak wygra Halep.
Na szczęśie (czy nieszczęście jak kto woli ubezpieczyłem wszystko po 3.25 po pierwszym secie)
miała trudniejsze przeciwniczki , i powoli konsekwętnie dochodziła do zwycięstwa w każdym meczu , z Kerber z Pliskową od 0:3 w pierwszym secie z Davis przegrała pierwszego seta a Karolinę Woźniacką dogoniła w pierwszym secie , potem przegrała Tiebreacka a potem przegoniła ją na 4:3 w secie decydujacym .
Pamiętam że po tym gemie w statystykach pojedynczych piłek wyszła pierwszy raz w meczu na prowadzenie o 1 pojedynczy punkt.I wtedy już byłem pewien że zrobiłem dobrze że się ubezpieczyłem , byłem pewien że Halep już nie wypóści zwycięstwa w meczu.I nagle Karolina wygrywa 3 gemy z rzędu.Zobaczyłem coś takiego co ostatnio widziałem u Karoliny w ostatnim gemie wygranego meczu finałowego z Venus na Mastersie w Singapurze.
KAROLINA NAGLE WESZŁA ZE SWOIM TENISEM 2 LEVELE WYŻEJ !Coś jak Michael Jordan w końcówce meczu koszykarskiego , albo Maradona w paru akcjach na mundialu 86 koleś nagle na kilkadziesiąt sekund wchodził 2 poziomy wyżej niż najwyższy poziom zawodowej piłki .
Ostatni gem meczu z Venus , Karolina zagrała magicznie zwłaszcza ostatnią piłkę meczu !!!i dzisja 3 ostatnie gemy to samo.
Cilic też czasem wchodził 1 , 2 levele wyżej na US open 2014 na pewno .
W pierwszym meczu
Australian Open 2017 też wszedł nagle 1 level wyżej.Dobrze pamietam go wtopiłem troszchę kasy.
Grał z Janowiczem i jak to w takiej sytuacji na zwyciestwo Janowicza był dobry kurs coś koło 5.5 6 więc zagrałem za jakieś 5 euro coś koło tego .No i Janowicz wygrał dość łatwo 2 sety to było rano i ja po tych dwóch setach poszedłem do pracy myśląc że już jest pozamiatane i oczywiście DEBIL nie ubezpieczyłem się a była dobra okazja na ubezpieczenie!Następne 3 sety wygrał Cilic dosyć gładko 6:2 6:2 6:3
Po 2:0 zero Janowicz poszedł na przerwę toaletową , wrócił ze świerzą wodą i żelem na włoskach w okularkach uśmiechnięty wracał na kort i machał do publiczności już myślał że wygrał.W tym samym czasie Cilic siedział na krzesełku podrapał się w głowę i nale wstał sięgnął do torby po nową rakietę , ale wzioł z drugiego końca torby ( nie wiem tego do dzisiaj ale chyba wyciągnoł twardszą rakietę) po czym ruszył z nią do końcowej lini , trochę pomachał , trochę potruchtał rozgrzał się i skoncentrował a gdy tylko Janowicz stanoł po drugiej stronie zaryzykował i zaatakował!!!!!
I też się nagle wspiął ze swoim tenisem o 1 level wyżej!!!!Trochę go to sił kosztowało bo kolejny mecz przegrał 3:1 z Evansem
)czyli leszczem o 2 levele niżej od Janowicza
I tak to jest z naszym Cilicem potrafi wywalić Rogera z US open 3:0 , a potem Nishicoriego pyknąć w finale 3:0
a potrafi polec z Benetou , Manarino , Evansem i Ebdenem.
Do tego jeszcze ciekawa informacja Cilic nigdy nie skreczował , nawet na cholernym ostatnim Wimbledonie
musiał dokończyć cholerny mecz z kontuzją stopy , mózgu i atakiem slilnej melancholi musiał k......
dokończyć choć na trzech pieknych kuponach ostatnią pozycją było Cilić +2,5 seta.
Co do dzisiejszego meczu Roger na 99,9% to wygra to On jest czarodziejem , to on jest Maradoną i Jordanem tenisa i to on jest teraz 3 levele wyżej na szybkich nawierzchniach od reszty tenisistów.
Cilic jesli marzy by go pokonać musi w tym meczu odfrunąć.Zaserwować więcej asów to tylko jeden z koniecznych warunków do spełnienia.
Statystyki serwisowe ma Marin dobre w tym turnieju Nadalowi zaserwował 20 asów
w tym meczu półfinałowym na US open 2014 wygrał z Rogerem statystyke asów 13:12
i był to pierwszy i ostatni raz kiedy tę statystykę wygrał.
Wimbledon 2016 ćwierćfinał 3:2 27 asów Roger 23 Cilic.
over 38,5 gema czy under 3:0 Roger czy Cilic handi +2,5 seta wszystko na dwoje babka wrózyła .
a wygra Cilic i zaserwuje więcej asów - tylkko postukać się pacem w głowę.
)
Podobno finałów się nie obstawia tylko ogląda -))
Pamietam również miałem sporo dylematów przed finałem AO 2014 Wawrinka - Nadal i znalazłem fajny kurs 4.0 w Ladbrokes na bet Popełni więcej błędów serwisowych Nadal i zagrałem dla zabawy za całe 3 euro.
))
Obaj serwowali jak natchnieni prawie do końca meczu było 2:2 w asach serwisowych i gdzieś pod koniec już w samej końcówce meczu Nadal juz z kontuzją pleców zrobił trzeci bład
)) a serwował juz duzo wolniej
))
Finały żądzą się własnymi prawami ???? )))
I jeszcze jezeli Cilic i Federer ogladali finał pań i mają ambicję stworzyć nam kibicom chocby równie dobre widowisko to mają przed sobą moim zdaniem trudne zadanie.Ale wykonalne.