typer36
Użytkownik
1. NiekoniecznieJeżeli ktoś jest dobry teraz to poradzi sobie i za dwa lata. Taka prawda. Owszem rozwój piłkarzy to druga sprawa.
No, ale jak mamy zbudowac dobrą repre skoro w klubach grają piłkarze z zagranicy dziesiątego sortu zamiast dawac szanse młodym polskim grajkom. A młodzież mamy zdolną mimo, że nie ma wyników bo zawodnicy nie są ogrywani w poważnych meczach tylko kopią gdzieś w rezerwach itp.
Niedawno czytałem jakąś wypowiedz trenera jakiegoś polskiego, to nic tylko usiąśc i płakac. Na Zachodzie 18latkowie grają już z seniorami w najlepsze, a u nas 22 letni gracz często dopiero wchodzi do zespołu więc o czym my mówimy. Jesteśmy w d... za murzynami. Szkolenia nie ma, ośrodków treningowych nie ma, nie ma polskiej myśli szkoleniowej (Pozdro panie Engel ????). Z dwóch czy trzech trenerów się wybija w naszym kraju... Ale balon jest oczywiście pompowany, każde losowanie Polacy faworytem do awansu itp.
Szkoda pisac więcej, starczy to co jest
2. Nasza zdolna młodzież?? A wymień bo ja niewiem o kim mówisz...
3. Kiedyś też nie było i co z tego? Jakoś grali (bla bla bla że się wszystko zmienia). Chcesz być dobry to i w lesie się nauczysz
* nasz problem zostałby załatwiony jakby się jacyś kumaci zarządcy klubów trafili. Ale narazie nie widzę ani jednego
*dla mnie nieporozumieniem są tacy zawodnicy w kadrze jak:Sadlok, Glik, Żewłakow, Lewandowski, Wojtkowiak, Rybus oraz eksperymenty z bramkarzami. W lepszej lub gorszej formie Boruc jest numerem jeden. A na ważniejszych turniejach jak narazie ratował nam dupe mimo że wcześniej nie zawsze miał swoje optimum. Rezerwowy to Kuszczak.
*jeśli chodzi o sam wczorajszy mecz to ja zastrzeżenia mam tylko do obrony i z przednich formacji to przyszłego ławkowicza z Borussii. Obrona: jaki jest sens stać i patrzeć co robi przeciwnik? Kameruńczyk idzie z piłką a nasz grajek razem z nim się przesuwa pod nasze pole karne i patrzy co on robi. od razu ma zrobić wszystko żeby mu przeszkodzić wybić odebrać. Ale nie idiota idzie razem z nim w naszą stronę. Inna sprawa to przesuwanie tej formacji która właściwie nie wie jak się ma przesuwać. No i krycie... 3 na 4 obrońców stoi za przeciwnikiem zamiast przed. Pozdro... cd Lewandowskiego to jeżeli rasowy napadzior nie wie co to podcinka ani nie potrafi odpowiednio dołożyć nogi i obracać się z piłką to w kadrze takiej reprezentacji jak Polska (niedługo to nie będzie argument...) grać nie powinien