Witam, to mój pierwszy typ (post) na forum - oby trafny
UKRAINA - HOLANDIA
z tego co zauważyłem Bert Van Marvijk desygnował na wyjazdowy mecz z Ukrainą drugi, jeśli nie trzeci garnitur piłkarzy. Spośród wicemistrzów świata na Ukrainę pojechał tylko drugi bramkarz Michael Vorm. Poza tym w składzie są:
SKŁAD HOLANDII:
Goalkeepers: Michel Vorm (Utrecht), Vurnon Anita (Ajax Amsterdam),
Defenders: Otman Bakkal (PSV Eindhoven), Roy Beerens (Heerenveen), Wout Brama (Twente Enschede), Jeffrey Bruma (Chelsea),
Midfielders: Urby Emanuelson (Ajax Amsterdam), Orlando Engelaar (PSV Eindhoven), Theo Janssen (Twente Enschede), Siem de Jong (Ajax Amsterdam), Jeremain Lens (PSV Eindhoven), Glenn Loovens (Celtic), David Mendes da Silva (Salzburg), Erik Pieters (PSV Eindhoven), Ronnie Stam (Twente Enschede),
Strikers: Ron Vlaar (Feyenoord), Piet Velthuizen (Vitesse Arnhem), Ricky van Wolfswinkel (Utrecht).
podejrzewam, że nie tylko mnie większość tych nazwisk nie mówi zupełnie nic.
Z kolei Ukraińcy zagrają w składzie nie odbiegającym od swego najmocniejszego zestawienia i przed własną publicznością będą chcieli z pewnością wygrać z bądź co bądź drugą drużyną świata...
SKŁAD UKRAINY:
Goalkeepers: Andrei Pyatov (Shakhtar Donetsk), Andrei Dikan (Terek Grozny/RUS)
Defenders: Dmitry Chygrynsky, Yaroslav Rakitsky, Vasily Kobin (all Shakhtar Donetsk), Taras Mykhalik (Dynamo Kiev), Artem Fedetsky (Karpaty Lviv), Yevgeny Cheberyachko (Dnepropetrovsk), Alexander Romanchuk (Metalist Kharkiv)
Midfielders: Anatoly Tymoshchuk (Bayern/GER), Alexander Aliev (Lokomotiv Moscow/RUS), Yevgeny Konoplyanka (Dnepropetrovsk), Denis Oleinik (Metalist Kharkiv), Alexander Yakovenko (Westerlo/BEL)
Strikers: Artem Milevsky, Andrei Shevchenko (both Dynamo Kiev), Andrei Voronin (Dynamo Moscow/RUS), Yevgeny Seleznov (Dnepropetrovsk)
Kurs na zwycięstwo Ukrainy ok 2.25 i spada myślę, że warto się pokusić zagrać zwycięstwo naszych sąsiadów, którzy podobnie jak my przygotowują się do EURO 2012 i odczuwają głód meczów o stawkę...
UKRAINA @ 2.25 [expekt, bet365] 8/10