>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Matura

Status
Zamknięty.
t_goral 18

t_goral

Użytkownik
Potwierdzam, że rozszerzenie masakra. Podstawa to na lajcie około 95% tylko w dowodze w figurą zlamiłem. Rozszerzenie to już trochę lipa. 60% wziąłbym w ciemno z tego.

kanas 400

kanas

"Gram grubo"
Macie niż demograficzny, więc na studia dacie radę ;p

Edit: Wytłumaczy mi ktoś 30 zadanie na podstawię ? dlaczego wyszło P(A) = 16/49 ?

panmam2 78

panmam2

Użytkownik
na polibudzie program licealny matmy przerobicie w przeciągu 1,5miesiąca,potem kolos ,taka mała matura.

boberek34 0

boberek34

Użytkownik
Macie niż demograficzny, więc na studia dacie radę ;p

Edit: Wytłumaczy mi ktoś 30 zadanie na podstawię ? dlaczego wyszło P(A) = 16/49 ?
Nie wiem jak inni, ale ja wypisalem 49 par, i wybralem te które spełniają warunek.

piotrex007 136,2K

piotrex007

Użytkownik
Wytłumaczy mi ktoś 30 zadanie na podstawię ? dlaczego wyszło P(A) = 16/49 ?
Miałeś zbiór składający się z liczb 1,2,3,4,5,6,7. Było dwukrotne losowanie ze zwracaniem, więc wszystkich możliwych par było 49 (7 do potęgi drugiej), co obliczyć można ze wzoru na wariacji z powtórzeniami. Suma wylosowanych liczb miała być podzielna przez trzy, więc ten warunek spełniło 16 par: (1,2),(1,5),(2,1),(5,1),(3,3) itd. łącznie wychodziło 16, więc prawdopodobieństwo P(A)= 16/49 :]

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
no ja wszystkie możliwości wypisałem i podkreśliłem te liczby, których suma się dzieli przez 3 i starczy ???? wyszło 16/49 i gitara

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
na jesieni pisaliśmy 2 razy matmę podstawową i miałem lepsze wyniki ???? 94% i 98% ale podstawa mi się nie przyda, rozszerzenie na początku wydawało się łatwe, pierwsze 4 zadania szybko poszło a potem się zacięło... za rok piszesz?
nie nie ja tez z &#39;92 ;)

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
nie nie ja tez z &#39;92 ;)
A no tak nie doczytałem ???? zerknąłem na &quot;ciekawe co wymyślą za rok&quot;

Jak ktoś znajdzie odpowiedzi do rozszerzenia to niech zapoda linka, ciekawy jestem jak to wyszło, ale szału nie będzie

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Widze zadanie numer 2 to tożsamośc , ja zrobiłem nieco inaczej , doszedłem do postaci wielomianowej w liczniku , wyjąłem co trzeba z nawiasu i otrzymałęm a+b=2c , moze dostane maxa.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom