Co do pierwszej części-mieliście test z czytania ze zrozumieniem na koniec podstawówki,mieliście na koniec gimnazjum.W liceum/technikum przez 3/4 lata w kółko poloniści zapewne robili wam takie testy.Więc nie wiem jaką ignorancją trzeba się wykazać żeby nie zdobyć tych 15 z 20 punktów..W zeszłym roku zdało 96 % podstawowy język polski więc już tak nie przeżywajcie,tylko piszcie ściągi na matematykę:grin:lipa ta maturka ... 1 zadanie myslalem, ze bedzie troche latwiejsze, zawsze mialem ok 18/19 pkt za takie cos. Jak bede mial z 15 z tej to bedzie mega dobrze. Pisalem na 2 temat, ale tez mega lipa ... 2 strony lania wody, ok 350 slow mi wyszlo. Jak bedzie 40% to bede mega zadowolony, byle do matmy i ang ????
Jakoś mi się w to nie chce wierzyc ????Pytanie do znawców tematu. Czy na maturze z matmy jest tak, że w zadaniach zamkniętych ktoś może mieć dobrze np odpowiedź "A" a ktoś inny np "C". Chodzi mi o to, czy odpowiedzi są pomieszane.
Tak mówią ale nie wiadomo ile w tym prawdyPytanie do znawców tematu. Czy na maturze z matmy jest tak, że w zadaniach zamkniętych ktoś może mieć dobrze np odpowiedź "A" a ktoś inny np "C". Chodzi mi o to, czy odpowiedzi są pomieszane.
ostatnio próbuje to sprawdzić i każdy mówi co innego ????Tak mówią ale nie wiadomo ile w tym prawdy
Bez przesady. Żeby napisać co dane zdanie pełni w tekście nie trzeba być znawcą języka. Czytanie ze zrozumieniem + inteligencja w najczystszej postaci sama nasuwa rozwiązanie. Co to za problem napisać, że dane zdanie wyolbrzymia dany problem, zmusza do refleksji poprzez pytania retoryczne, nadaje emocjonalny wydźwięk, ubogaca tekst itd. Tu nie trzeba być znawcą terminów i pojęćWidzę że nie tylko ja pisałem maturę tu z forum w tym roku. Odnośnie polskiego to tekst do czytania był łatwy nie było tam zbyt wielu ciężkich wyrazów które nie wiadomo co znaczą ale pytania były fatalne. Ten test był dla ludzi którzy bardzo dobrze umieją polski. Co chwila wymień funkcje, wymień funkcje itp itd. Jak sobie sprawdzałem w tym nieoficjalnym kluczu to będę miał 4/20. Za te numery akapitów i za IIOO reszta wszystko źle. Ale wypracowanie banał. Pierwszy temat pisałem i tak mi się wydaje że poszło mi bardzo dobrze. 50 % powinno być tyle mi wystarczy
Jaki masz temat ?Ja jutro mam ustny o 16:25. 0 stresu, pracy nawet nie pisałem.
Charakterystyka socjolektu więziennego. Dokonaj analizy językowej wybranych wypowiedzi.Jaki masz temat ?
czysta formalnośćNo to nieźle Maciek przyszaleli u Ciebie, już teraz ustny...
Jeśli zdałeś nie dlatego, że Cię przepuścili, tylko jednak robiłeś cokolwiek, to powinieneś umieć wykorzystać tablice i sobie poradzić w możliwym do zaakceptowania stopniu ????Jak tak wczoraj, czy przedwczoraj obczajałem te zadania z matmy zacząłem się bać, czy zdam.
Nic nie pamiętam ????