Z okazji zbliżających się Zimowych Igrzysk Olimpijskich w Mediolanie oraz Cortina d’Ampezzo 2026 zapraszamy ponownie do drużynowej rywalizacji. Trzyosobowe drużyny odpowiadają na pytania i zdobywają punkty wspólnie. Zimowa rywalizacja z Betclic na ZIO 2026. W puli 1000 PLN od Betclic!
Uwaga! Aby wziąć udział trzeba się zapisać do konkursu
Nie masz konta w Betclic? Nic straconego założysz je w kilka minut
TUTAJ!
o dziwo kazdy dostawal tak duzo pytan, kolega mial ponad 10, temat byl dla mnie prosty bo mialem o tolerancji i ksenofobii wiec lepiej mi poszly pytania od prezentacji;p
O boże! Az 10 pytań??!! szok!!! Ale gratuluje Tobie zaliczenia tego egzaminu ???? ???? ????
a pamiętam mój Polski => tam sie takie cyrki odprawiały, ze tylko nagrac i wstawiać na youtube ???? ???? ????
Ja z angola 14/20, ale w ogóle nie dość, że musiałem czekać z 30 minut aż wielka komisja przyjdzie z przerwy którą sobie zrobiła to jeszcze na przygotowanie miałem z 3 minuty z reszta po tym pół godzinnym czekaniu olałem to i chciałem stamtąd jak najszybciej wyjść... Z resztą gdybym się bardziej postarał przy obrazku który kompletnie olałem i przy jednej rozmowie to może te 18 by było i tak z resztą na uj mi to... ???? A tak poza tym nie ma to jak wyznaczona godzina egzaminu dla mnie była o 10:10 a wszedłem do sali o 12:10... Po takim czasie czekania odechciało mi się wszystkiego
szczerze mowiac to ciezko nie było ???? dodatkow trafił mi sie doysc łatwy obrazk, 0 stresu od początku dnia. do tego miła komisja złożona z dwóch kobiet ???? podsumowując - chyba tylko naprawdę jakis wybitny nieuk, który nie potrafi powiedzic prostego zdania po angilesku typu 'how are you" bedzie zdolny do niezaliczenia ustnego anglika
Pisał może dzisiaj ktoś z j.niemieckiego ? Ja pisałem, i myślę, że nie była trudna maturka. Troszkę miałem problemy z ostatnim słuchaniem troszkę strzelałem . List i krótka wypowiedz wg. mnie proste.
Również pisałem ???? I chyba większość ma identyczne zdanie o tym egzaminie - pierwsze słuchanie - ok, drugie i trzecie gorsze. Czytania łatwe, pisania łatwe. Ogólnie jest dobrze ????
ktoś zdaje ang ustny rozsz.? nie wiem po co wybralem sobie roz. ..
moze dlatego ze podstawa jest zbyt prosta, a na rozsz. jest wieksze pole do popisu. Tak samo zdecydowanie wole pisać rozprawke z ang. niż jakiś list formalny
Pytanie odnośnie geo.
Jak jest u nas czas zimowy to jesteśmy GMT +2h ?
Ogólnie są jakieś mapki żeby zobaczyć gdzie sie zmienia czas jak to u nas w Polsce ? Nigdy na to nie zwracałem uwagi.