Oddzielnie pisemny i oddzielnie ustny.A ja mam pytanko. Łączy się pkt z pisemnej i ustnej części z angola czy jak to jest?
Kurs na to że tak będzie 1,01. Też się bałem ustnego polaka a tutaj 19pkt i teraz wiem, że niepotrzebny stres. W ogóle cała matura to było stresowanie się, czy się zda, ale teraz jestem pewien że zdałem, ale wiadomo każdy mądry po.Zaraz wrócisz i będziesz się z tego śmiał bo na pewno zdasz ????
Tak będą się pytać po co przyszedłeś, jak się czujesz itp. Bez przesady, oni oceniają to co mówisz o obrazku, twoją rozmowę na wylosowane tematy i już, a nie to czy powiesz dzień dobry czy goodmorning. A ta historia, że powiedział dzień dobry i odjęli pkt to jest śmieszna, a skąd wiesz ze wlasnie za to odjeli ten pkt, komisja nie mówi takich rzeczy?moga mnie dodatkowo zapytac po co przyszedlem? wiec mowie goodafternoon oni pytaja a ja i want to pass the egzam?
Buahaha... Niezłe bzdury ???? Nie wiem co za szkoła, ale co się pytałem ludzi, to większość powiedziała 'dzień dobry' i egzaminator do czasu oficjalnego rozpoczęcia egzaminu('You have 5 minutes...', mówił po polsku... Nie ma czegoś takiego, że na 'dzień dobry' jest -1 pkt ???? Na moim egzaminie było to samo.TED jak nie wiesz to nie zabieraj glosu, nie wprowadzaj ludzi w bład!!!
Jak powiesz dziendobry to juz na wstepie masz -1 pkt. Od momentu kiedy wejdziesz do komisji wszystko mowisz po angielsku - tak samo jak komisja. Moj kolega powiedzial wlasnie dzien dobry i zamiast 20 dostal 19.
Ale to wpływa na ocenę? Po egzaminie wypełnia komisja protokół, w którym są wysztkie wyszczególnienia za co ile pkt kto otrzymał, na pewno nie ma tam pozycji - powiedział dzień dobry to -1pkt.to ja powiem ciekawostke ze u nas od przekroczenia progu sali po angielsku wszystko trzeba mowic i co najlepsza jak komisja ze soba rozmawia cos po sichu tez po angielsku ;pp