In the picture i can see..potem..gadasz [Who/where/what doing] - (present simple), no i spekulacje - że on może (He might be..)być bogaty/ biedny/dobrze wykształcony/ nieszczęśliwy/ samotny itp.ja gadalem prezentacje minut ok 9.i dostalem ok 7/8 pytań...odpowiedzialem na 6 i 65% otrzymalem...tak wiec NO STRESS ???? ....hmmm co do angielskiego opis obrazka to Present Continous[-ing]?...czy jak to jest bo z angola jestem średniawy:]..
Na 90% opis obrazka jest w continuous-ieIn the picture i can see..potem..gadasz [Who/where/what doing] - (present simple), no i spekulacje - że on może (He might be..)być bogaty/ biedny/dobrze wykształcony/ nieszczęśliwy/ samotny itp.
No i pytania komisji - nie wiem czy oni zawsze muszą zadawać 2 pytania, ale jeżeli dobrze będziesz spekulować i dużo opowiesz o obrazku od siebie to mogą chyba 1 pytanie dać. To podstawa ofc
nie present simple tylko present continous ???? to co widzimy mówimy własnie w tym czasie. swoje przypuszczenia np. " In my opinion, there could be a summer... " - najlepiej popieramy przykładami : " Because he is wearing a t-shirt "In the picture i can see..potem..gadasz [Who/where/what doing] - (present simple),
Ja jednoczesnie pisze i sie tego ucze:-D mysle ze spokojnie sie wyrobie. Moim zdaniem wazne jest azeby mówić swoimi słowami, i mowic lużno ????Ja też w środę. Umiem już nieco 1 kartke (A4)... Jeszcze 4.5 strony przede mną :| Ale szybko idzie :]
W slajdach możesz mieć jakieś obrazki, w tle muzykę, ale żadnych definicji i czytania, masz cały czas komentować to co przedstawiasz ale nic nie możesz czytać.Ja się pewnie zestresuje :| Ja mam pracę już, ale jak się jej ucze to już się denerwuje ???? W PowerPoincie zrobilem jakiś baadziew... Trochę obrazków... sporo cytatów i jakieś tam pojęcia Mam nadzieję, że jakoś pójdzie... Aha i jak zrobiłem w power poincie np. pojęcie Buntu to muszę się go uczyć na pamięć czy będę mógł sobie preczytać, bo to zdeka długie jest :?: :]
Ja się pewnie zestresuje :| Ja mam pracę już, ale jak się jej ucze to już się denerwuje ???? W PowerPoincie zrobilem jakiś baadziew... Trochę obrazków... sporo cytatów i jakieś tam pojęcia Mam nadzieję, że jakoś pójdzie... Aha i jak zrobiłem w power poincie np. pojęcie Buntu to muszę się go uczyć na pamięć czy będę mógł sobie preczytać, bo to zdeka długie jest :?: :]
Jak na kogoś kto ma 90% to nie wypada ????Benek nie ryj prezentacji na pamięć! Naucz się co tam jest i powiedz to swoimi swłowami. Ja na ustnego polaka poszłem z pracą napisaną dzień wcześniej. Wchodziłem popołudniu, a w południe gasiłem pożar:-D Przeczytałem 3 razy i na maturze poleciałem spontan. Wchodzę potem po wynik, a tu ... 18/20. Komisja powiedziała iż bardzo się podobało, taki spontan. Potwierdziłem iż znam temat i to o czym mówię, a nie wyryłem sciągnięta lub kupioną pracę. Miałbym 20/20 ale przeciągłem 15 minut i musieli mi przerwać i za to odjąć punkty. 90% za spontan!