EDIT: O, już mnie kolega wyprzedził ????
dzięki Sawas ???? szczerze mówiąc to nie szukałemmatex, tu masz odpowiedzi z WOSu, może nie zczaiłeś jeszcze na necie:
EDIT: O, już mnie kolega wyprzedził ????
Ja akurat bardzo zadowolony jestem, podpasowała mi taka tematyka matury. Tylko ściska mnie, jak czytam na forach, że '"WOS rozszerzony to była masakra", itp., bo naprawdę ciężko było nie zdać.. Tak mi się wydaje.. Pierwsza część to ok, też miałem parę błędów, ale druga to było już bardzo spoko, praca z tekstem+trochę wiedzy własnej. Tematy w ostatnim zadaniu również w miarę okdzięki Sawas ???? szczerze mówiąc to nie szukałem
a co do samego testu, to muszę przyznać, że I część poszła mi kiepściutko, ale dwie następne według mnie calkiem dobrze ????
u mnie pewnie bedzie podobnie, tzn wg klucza oficjalnego z matmy mam 62% ale nasza nauczycielka wprowadzila wlasny, wg ktorego boje sie o te 30%angielski 94%, matma 46% :/, polski 54%
trzeba nad matma popracowac ????
Kup sobie zbiory zadań, podręczniki przygotowujące do matury i rozwiązuj w domu. Jeżeli jest bardzo słabo to może jakieś korepetycje u nauczyciela który ma dobrą renomę w mieście?ja robie zbiory kielbasy juz II czesc koncze, ale i tak cienko mi cos idzie z ta matma, macie moze jakies dobre strony z matmy oprocz www.matematyka.pisz.pl i www.zadania.info ?
Jak tam macie z matmą to nie wiem, ale nie byłbym taki pewien, czy te vademeca są dobre, jako przygotowanie do matury z innych przedmiotów, typu historia, WOS, polski. No nie.. może inaczej - na pewno są bardzo dobre, bo napisane zostały typowo pod wymagania (te z informatorów), ale nie mogą stanowić jedynego źródła przygotowań, bo sporo rzeczy przedstawionych jest ogólnikowo i wiele spraw nie zostało dopowiedzianych. Dlatego warto przygotowywać się z kilku, niezależnych od siebie materiałów. Wtedy możemy poznać różne spojrzenia na daną sprawę, a to niezwykle ważne, również na maturze. No, ale chyba na matmie i innych przedmiotach ścisłych nie ma z tym problemu.http://www.allegro.pl/item523660652_vademecum_matura_2009_matematyka_operon_cd.html
myśle ze to bardzo dobra ksiazka, do nauki przed maturą i to nie tylko z matmy, warto wydac na nia kilka zlotych
Heh, chyba trochę na odwrótbo matury pisane są głównie pod to wydawnictwo