>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Matura 2010

Status
Zamknięty.
S 0

szponti

Użytkownik
No ja pisałem matme rozszerzona i tak myśle że około 60-70 % całkiem przyzwoicie mi poszło.
Ja pisze na maturze Mat rosz i Fizyke rozszerzona, wiem że to rzeż.;P.

tomek5 0

tomek5

Użytkownik
Jak beda rozwiązania to wrzuccie tu link
Ja pisałem biologie roz.(całkiem prosta) i fizyke podst.(dla mnie dosyc trudna, sporo fizyki współczesnej:/)
Pisał ktoś Chemie roz.? jezeli tak byłbym wdzięczny za napisanie jakie byly zadania?

sawas 27

sawas

Użytkownik
ktoś pisał dziś z was WOS rozszerzony ? jak wam poszło ? jaki temat wybraliscie (ja 2 ???? ) ?
Ja pisałem ????
Też czaiłem się na drugi, ale postanowiłem sobie najpierw rozłożyć na czynniki pierwsze ten pierwszy i przekonać się, że rzeczywiście jest on do bani. Ale zacząłem wymyślać te wydarzenia i skutki i pomyślałem, że jednak napiszę ten pierwszy.
Ale drugi też był spoko, ogólnie matura bardzo dobrze napisana. Mogłoby być tak w maju, noo może troszkę lepiej ;)
A co Ci sprawiło problem matex? Mi troszkę te systemy polityczne (tabelka), mimo że czytałem sporo o tym, ale tam było to trochę inaczej sprecyzowane.. Ale chyba się udało ????
No i te obrazki trochę zepsułem.. To trzecie zadanie chyba..
Napisałem &quot;Europejska Wspólnota Wolnego Handlu&quot; zamiast &quot;Europejskie Stowarzyszenie WH&quot;..
I pod tym obrazkiem z literkami... (nie pamiętam jakimi, zaraz poszukam w necie) strzeliłem OBWE, ale to jednak nie to :p
Ostatni to była Rada Europy, nie?
I jeszcze jeden był, ale nie pamiętam jaki..
EDIT: Ech.. Już znalazłem.. To było to logo, nie?

Unia Zachodnioeuropejska, można było się domyślić ze skrótu i z połowy gwiazd :/ Napisałeś?

matex 0

matex

Użytkownik
heh, ja tego trzeciego z tymi obrazkami własnie nie zrobiłem wcale :| bo nie mogłem sobie nic przypomniec .. a co do tych systemów politycznych, to który zostawiłes ? bo mi został mieszany.. a co do rozprawki to napisałem na 4,5 strony czyli na calos wolnego miejsca ;o nie spodziewalem sie ze moge tyle napisac :] ale trzeba przyznać, że tematy były bardzo fajne i &quot;na czasie&quot; ;)

tomek5 0

tomek5

Użytkownik
wyniki podobno dopiero 20/01 -wymysł CKE
ale ja zdazylem upolowac chemie rozszerzona ????
jak ktos chce odpowiedzi to pw

tomek5 0

tomek5

Użytkownik
matma podst-nie pisalem, nie wiem czy dobre rozwiazania-znalazłem na necie

1.
- wykres: wykresu nie da się tutaj przedstawić, ale jak macie niżej dobrze to ok.
- zbiór rozwiązań: zamkniety -1;7 zamkniety
- dziedzina funkcji: zamkniety -6;2 zamkniety
- miejsca zerowe: -4 oraz 1/4

2.
- funkcja trygonometryczna: L=R, za tg dajemy sin/cos następnie mnożymy i skracamy.

3.
- ciąg arytmetyczny: 1,29 bądź 9/7, jak kto woli.

4.
- prawdopodobieństwo: 10/36.

5.
- oś symetrii trójkąta: f(x)=x-1.

6.
- książeczka: 8000 zł.

7.
- klasa liczyła 30 uczniów w tym 18 dziewczyn oraz 12 chłopaków.

8.
- pierwiastek sześcienny z 16 czyli 2 pierwiastki sześcienne z dwóch.

9.
- wspólne rozwiązania z nierównością i tą funkcją: 2.

10.
- kartki: 20.

11.
- z trójkątami ustnie: wiele sposobów, jak kto wolał, ja dałem o kątach, że są równe oraz, że boki także, więc musiał wyjść. W każdym razie dawałem tam dużo dowodów już nie pamiętam jakie.

12.
- odcinek PB - 3 pierwiastki z 6

sawas 27

sawas

Użytkownik
heh, ja tego trzeciego z tymi obrazkami własnie nie zrobiłem wcale :| bo nie mogłem sobie nic przypomniec .. a co do tych systemów politycznych, to który zostawiłes ? bo mi został mieszany.. a co do rozprawki to napisałem na 4,5 strony czyli na calos wolnego miejsca ;o nie spodziewalem sie ze moge tyle napisac :] ale trzeba przyznać, że tematy były bardzo fajne i &quot;na czasie&quot; ;)
Yyy, no nie pamiętam już teraz, który zostawiłem.. Bo zmieniałem.. Jak zobaczę arkusz, to sobie przypomnę ????
I ja też w pewnym momencie się wystraszyłem, że miejsca zabraknie, ale dało radę ;)
Jakbyś miał odp. wcześniej niż CKE to poproszę ;)

bmt 0

bmt

Użytkownik
Są już odpowiedzi do rozszerzonej maty? Jak Wam poszła?
Moim zdaniem troche trudniejsza od tej w listopadzie. Ile wtedy mieliście %?

ted 12,8K

ted

Forum VIP
prawdopodobienstwo: 1/12
cosinus w ostatnim zadaniu: -1/3
dziedzina funkcji pola trapezu: prawdopodobienstwo: 1/12
cosinus w ostatnim zadaniu: -1/3
dziedzina funkcji pola trapezu: [10,30) prawostronie zamkniety albo otwary, zalezy jak to ocenia, gdy bedzie dokmniety to jest mozliwosc ze jedna podstawa moze miec 0cm.

bmt 0

bmt

Użytkownik
Ted zgadza sie;)
W zadaniu z geometrii analitycznej wzór funkcji y=-7x + 10?
W 10 bodajże, cosinus kąta w trójkącie prostokątnym [-1 + pierw(5)]/2 ?
W zadaniu z wartością bezwzględną, z trzech przypadków, w ilu wyszły Ci rozwiązania?

ted 12,8K

ted

Forum VIP
w tych ciagach wystatczyło zauwazyc ze 1=sin90
zadanie z wartoscia bezwgledna jakby robic na przypadki zajełoby kupe czasu
ja za x+3 podstawiłem &#39;t&#39;

bmt 0

bmt

Użytkownik
Wcale nie tak duzo. Wystarczyło sobie uprościć |3x + 9| zamieniałeś na |3|*|x+3| i miałeś tylko 2 wartości bezwzględne z których wychodziły 3 przypadki.
Co dalej z tych ciągów wychodziło?
Ile miałeś punktów na listopadowej?

edyyy 0

edyyy

Użytkownik
matma roz dla mnie trudna ale w sumie takiej się spodziewałem. tak z miejsca podchodząc raczej by się zdało, teraz tylko porządnie zacząć robić zadania i powinno być dobrze ;]
są już wyniki matmy roz? bo chciałbym gdzieś to sprawdzić :p

Z 0

zuber

Użytkownik
Kurdę to na forum sami lingwiści;] wczoraj wspaniale dziś już gorzej;) no co z wami? uczyć się ???? haha Jaka była podstawowa gegra i rozszerzona hista bo moja szkoła nie pisała...

edyyy 0

edyyy

Użytkownik
podstawowa gegra była średnia. gdyby się choć trochę uczyć do niej byłaby na prawdę prosta. podchodząc tak z miejsca nie wydawała się szczególnie trudna, no ale zobaczymy jak sprawdzą :p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom