Bartosz Smektała&Paweł Przedpełski obydwaj zawodnicy zdobędą co najmniej 8 punktów @1,50
betclic
Daniel Bewley&Piotr Pawlicki obydwaj zawodnicy zdobędą co najmniej 10 punktów @1,95
betclic Pawlicki 9 pkt...ostatni bieg, wystarczył 1 pkt i....0
Dubel kurs @2,93
Dzisiaj z ligi polskiej przenosimy się do ligi szwedzkiej. Na pierwszy plan bierzemy zawody w Vastervik gdzie drużyna miejscowa podejmuje gości z Avesty. Drużyna gospodarzy raz w tym sezonie jeździła na swoim torze gdzie zmiotła Piraterne Motale 55-35. W tamtych zawodach Bartek Smektała zgromadził 11 punktów, natomiast Paweł Przedpełski 9+2. Avesta wydaję się trochę mocniejszym rywalem od Piratów, natomiast ma w swojej drużynie samych średnich zawodników, którzy mogą raz zaskoczyć, a raz nie. Smyk przyjeżdża do Szwecji na pewno podbudowany ostatnim kompletem w meczu ligi polskiej. Jego kolegami w parze będzie dzisiaj 2x Bjerre, który pierwszy raz będzie miał okazję startu, junior Wahlqvist oraz Przedpełski. Rywalami, Buczkowski,Tungate,Gała, 2x Prz.Pawlicki 2x Lindbeack, Gusts. Każdy z tych zawodników mierzył lub mierzy się z jakimiś problemami obecnie, no może oprócz Krzysia Buczkowskiego. Myślę że popularny "Smyk" dzisiaj zakręci się w okolicach punktów z 1 meczu, ale mamy taki komfort że może zdobyć o 3 mniej i typ też siądzię. Patrzyłem statysyki i nie znalazłem ostatniego meczu w Szwecji w którym Bartek nie zdobyłby tych 8 punktów.
Paweł w tym sezonie tylko raz wyjechał na tor w Szwecji, w meczu u siebie, zaprezentował się z solidnej strony(9+2). Zaczyna zawody 2x z Ljungiem, potem jedzie z Czugunowem i Smektałą. Bardzo ważne żeby zdobył 2-3 punkty w 4 biegu, gdzie ma za rywali Lindbeacka i Hellstroem-Baengsa. Liczę tutaj na 3 punkty. Potem te 5pkt w 4 startach na tych średnich zawodnikach uważam, że przywiezie. A tak szczerze myślę że zrobi dziś jakieś 10 punktow. Paweł na pewno będzie zmotywowany i będzie chciał zaprezentować się z dobrej strony, bo ostatnio mu nie idzie w polskiej lidze i
GP, dzisiaj ze słabszymi trochę zawodnikami ma na to szansę.
Na drugi plan czekamy na mecz Eskilstuna Smaderna vs Piraterna Motala. Gospodarze są piekielnie mocni, zwłaszcza u siebie w tym sezonie są doskonale dopasowani ze sprzętem. Dwa wysokie zwycięstwa w dwóch pierwszych kolejkach. Fantastycznie w Szwecji prezentuję się młody Anglik, jego wyniki to - 15+2 u siebie z Rospigarną i w rewanżu na wyjeździe 15 pkt, wszystko w 6 startach. Szczerze to jego największymi rywalami do zdobywania trójek powinni być dzisiaj....koledzy z pary. 2x jedzie z Lambertem, raz z Jensenem i raz z Zengotą. Dan lubi jednak przyjeżdżać przed Lambertem. Rywale? Jamróg, Nowak,Seifert-Salk,Milik? rywale 1 ligowi, do tego na wyjeździe nie sądzę żeby powalczyli z mega szybkim Danem. Piraterne w ryzach trzyma Piotr Pawlicki, jego ostatnie zdobycze punktowe to : 14,14(6s),15+2(6s). O powtórkę kapitalnych 3 ostatnich występów będzie trudniej z okazji rywala, jednak, łatwy 4 bieg, gdzie jedzie dwóch słabych juniorów, głównym rywalem Kacper Woryna. Kolejny bieg również nie wydaję się ciężki, Aspgren, Broberg, Jensen. 10 bieg Lindman, Zengota, Lambert. W tych 3 biegach według mnie, najmniej to zdobycie 7 oczek. Jednak pewnie pojedzie on też w jakimś biegu z rezerwy taktycznej, więc najmocniejszy 15 bieg mu odpada, bo
Betclic jak wiadomo liczy 5 biegów. Najtrudniejszym biegiem wydaję się bieg 13 bo ma na przeciwko siebie ponownie Lamberta i Worynę, w parze Nowaka. Jeżeli dalej będzie tak śmigał jak to robi od początku sezonu to o jego 10 punktów jestem spokojny.
Dla mniej odważnych typ - Bewley, Pawlicki razem over 20,5 punktów po mniejszym kursie @1,45
20pkt.....szkoda tej taśmy Bewleya, ogólnie MEGA pechowo dzisiaj