Barca - Szachtar
Ciekawy dwumecz. Faworyt jest oczywiscie jeden, ale wezmy pod uwage fakt, ze Szachtar jest nie pokonany na własnym terenie tymbardziej, ze juz w poprzednich sezonach toczyli równorzędną walkę z Barcą.
Tak naprawde wszystko zalezy od wyniku na Camp Nou...
Jesli przewaga bedzie jednobramkowa to sprawa awansu będzie otwarta moim zdaniem gdyżBarcelona na wyjazdach zadnej rewelacji nie gra.
Typowy zespół własnego terenu. (tak samo jak i Szachtar...)
Mimo wszystko....obiektywnie stwierdzam, że to Barca awansuje dalej....
Real - Tottenham
Bardzo ciekawy pojedynek. Spotkają się ze sobą dwie bardzo ofensywnie grajce druzyny,. Kazdy z nas wie, ze mecze z udziałem Realu nigdy nie są nudne ???? . Prawda jest taka, że jeśli Mourinho osiągnie korzystny rezultat na własnym terenie to w drugim meczu ustawi swój zespół defensywnie przez co ekipa z Londynu będzie miała przysłowiową lipe.
Akurat w przypadku MOurinho granie pierwszego meczu u siebie jest dla niego korzystne. Wszyscy wiemy jak ten człowiek potrafi dobrze ustawi defensywe zespołu....(nawet takiej druzyny jak Real...ktora slynie z dziurawej obrony...)
Awans Realu,..aczkolwiek rewanż na White Heart Line będzie bardzo ciekawym widowiskiem....co do tego nie mam wątpliwości.
Ogólnie będzie to ofensywny dwumecz z wieloma bramkami.
Inter - Schalke
Krótko.... Schalke i tak osiągneło szczebel mozliwosci.
Inter to jednak Inter...z meczu na mecz są co raz silniejsi....
Leonardo na pewno nie opełni tego samego błedu co z Interem i tym razem ustawi zespół bardziej ofensywnie tak jak to zrobił z Bayernem w rewanzu.
Moim zdaniem jest to najłatwiejsza opcja do wytypowania półfinalisty tej edycji
LM.
Awans Interu....
Chelsea - Man Utd
Serce oczywiscie mówi mi, że to UNITED awansuje dalej.
Od lat jestem wiernym kibicem Czerwonych Diabłów...
Wiem natomiast, że Będzie to bardzo trudny mecz....
Tak samo Chelsea jak i Man Utd na swoim terenie są bardzo groźnym rywalem więc spodziewam siętutaj przede wszystkim dużej walki i gry siłowej....Kluczem do awansu będzie moim zdaniem dobrze ustawiona defensywa obu ekip.
Na ten moment uwazam że w lepszej formie jest ekipa Diabłów.
Obiektywnie też stwierdze, że po zaciętym pojedynku minimalnym zwycięstwem zakonczy sie rewanz i to Man Utd awansuje dalej.
Awans Man Utd
Półfinał:
Real - Barca
Inter - Man Utd
Finał:: Real Madryt - Man Utd
Taki typowałem od początku edycji.
Mam nadzieje, że się sprawdzi ????
Ta edycja
LM zapowiada się wyjątkowo ciekawie....
Poprzednia edycja była totalną klapą, ale ta nam to wynagrodzi ????