Hogan hah ; p miażdzyć... to można chyba orzechy ; o
Barcelona gra bardzo dobrze ale nie powiedziałbym, że miażdzy swoich rywali. Można tak samo powiedzieć, że często to robi też Real.. Nie tak jak barca ale też większość meczów mają posiadanie 65% + i też na ich bramke strzelają kilka razy a real o 5 razy więcej od swoich rywali. Barcelona częściej ma takie mecze ale nie o to tutaj chodzi. Słowo miażdzyć do sportu nei pasuje... Większość drużyn w Lidze hiszpanskiej gra defensywnie i przeciwko realowi i przeciwko barcelonie, więc to normalne ze mają dużo mniej sytuacji i mniejsze posiadanie. Bo chcą grać na 0 z tyłu i liczyć na kontry. Wyjść z bardzą na otwarty mecz tylko najlepsze kluby świata mogą sobie pozwolić, więc słowo miażdzenie tutaj do tego nie pasuje. ; o
Co do
Lm, to ciesze się, że barca trafiła na drużynke z wschodu. Szachtar jest strasznie niewygodnym rywalem i mogą mieć problemy, tak samo jak z Rubikiem Kazań, który w ciągu 2 lat sprawił nie małe problemy Katalonii : )
Nie przejmuje sie gdy będą rewazne, w polsacie pokaza raczej na 100% Chelsea vs Mu, więc nie ma co się spinać. Bo gdy teraz pokazaliby nawet ten mecz to rew pewnie bylby Barca vs Szachtar, który niewatpliwie bedzie ciekawym meczem ; )
Co do kwestii finalu: licze na mecz Mu vs real : )
Jesli mu przejdzie chelsea to z interem, który nie ma równej formy w tym sezonie to powinni sobie spokojnie poradzić. Real i Barca będą miały nie łatwe mecze, gdyż oba te kluby muszą dojść dalej a ich rywale poprostu mogą i grają dla siebie, nie ma dodatkowych presjii, bo to i tak dla nich już wielki sukces, że zaszli aż tak daleko. Jeśli dojdzie do Gran Derbi w polfinale
LM to będzie wg mnie wyrównany mecz ( nie bedzie mialo miejsce coś takiego jak było ostatnio w lidze, mourinho wzial z tamtego lekcje i nie popelni tego samego bledu, pokazal to i w tamtym sezonie) Real ma szanse wyeliminowac barce z
LM, na pewno barca jest wiekszym faworytem ale jesli mourinho wszystko dobrze poustawia itp real ma szanse powtorzyc sukces interu z tamtego sezonu.
Absolutnie zgadzam sie ze Barcelona to zespol komplketny i grajacy najlepsza pilke.messi moim zdaniem jest niepowtarzalny i jak pamietam gre Maradony ,to mimo ze byl wspanialym pilkarzem to Messi jest troche lepszy.Niezmienia to faktu ze uwazam ze Barcelona niezdobedzie pucharu ligi Mistrzow
Mózgiem barcelony nie jest Messi.. Tylko Xavi i Iniesta, bez nich Barcelona byłaby słaba, Messi to zwykły niesamowity dodatek, który robi róznice ale bez tych 2 hiszpańskich zawodników Barca by grała średnio. Już nie raz było to widać, gdy Xaviego nie było, barca dużo traci na jego nieobecności, dużo więcej niż Messi, dlatego nawet nei wiem jakim cudem messi został w tym roku najlepszym pilkarzem swiata jak nawet nic wielkiego nie osiagnal. Messi jest niepowtarzalny ale tylko w Barcelonie i lidze hiszpanskiej. Niech przejdzie do ligi taktycznej lub silowej jakimi sa wlochy/
anglia to przestanie błyszczeć. Barcelona jest drużyna komletną, mają idealny skład do swojego stylu i trenera, która zna klub od A do Z. Ale tak samo messi i guardiola jako trener nie mieli by takich sukcesów w innych ligach. Są przystosowani do pełnej dominacji w meczach i żadko kiedy grają defensywnie.. (żadkośc ; O) Messi np w takiej chelsea czy Mu gdzie posiadanie pilki jest około 50% gdzie grali futbol zrównowazony, messi nie umiałby sie przystosować, gdyż za często drużyna by się broniła oraz nie miałby takiego wsparcia świetnych zawodnikow technicznych jakimi sa Xabi i Iniesta. Wg mnie w mojej opinni Ronaldo jest lepszym zawodnikiem, niestety przystało im grać w tej samej lidze, do której messi pasuje bardziej bo jest mały, zwinny i dobry technicznie oraz gra od bardzo dawna w tej lidze. . Ronaldo pasuje bardziej do ligi angielskiej czy wloskiej nawet ; o Nie mowie ze w hiszpanii gra zle, bo to byłaby nie prawda ale wg mnie messi niestety prezentuje sie troche lepiej w Hiszpanii. Jednak dla mnie Ronaldo jest zawododnikiem komletynym co już pokazał: jest silny, szybki, dobrze gra nogą, ma świetne rzuty wolne itp oraz co najważniejsze już pokazał się z świetnej strony w lidze portugalskiej i angielskiej a teraz zbiera również dobre recenzje w Hiszpanskiej: ) Gdy messi poradzi sobie w innej lidze, to dopiero można mówić kto jest najlepszy, taka moja opinia.