vs.
1-0
Typy:
FC Basel strzeli powyżej 1.5 gola @
1.50 - dla mniej odważnych, do kuponów kilkuzdarzeniowych , na
podbicie kursu..
FC Basel strzeli powyżej 2.5 gola @
2.62 - można singiel, dla bardziej odważnych, których analiza przekonała, na tyle by nie mieć wątpliwości
Po wczorajszym dniu dzisiaj wielu z Was będzie w tym meczu szukało niespodzianki. Czy słusznie?? Mi wydaje się, że nie, choć ręki uciąć sobie nie dam. Przypatrzyłem się tej parze i wybrałem moim zdaniem bardzo ciekawe zdarzenia widoczne powyżej..
Dlaczego zakład na bramki dla gospodarzy?
CIEKAWOSTKA
Basel na swoim obiekcie: St. Jakob-Park (jedna z aren Euro 2008)
ostatni raz nie strzelił gola w meczu ligowym z YBB 29 V 2009r.
Od tego czasu do dziś w każdym ligowym meczu, w którym byli gospodarzem kibice cieszyli się z chociaż jednego gola!
Co więcej: od sezonu 03/04 do dzisiaj (129 spotkań u siebie) tylko w 5 nie strzelili gola!
Żeby nie było, że to tylko liga to dodam, że także na arenie międzynarodowej pokonywali ostatnio bramkarzy: Barcelony, Interu, Manchesteru, Liverpoolu, Valencii czy Juventusu.
Wracając do meczu z Sheriffem, należy zauważyć, że dwa ostatnie spotkania ligowe nie wyszły czerwono-niebieskim. Porażki 0-1 z Bellinzoną i 1-4 z Luzern na pewno rozczarowały zarówno zawodników jak i kibiców. Jednakże mówienie o słabej formie myślę, że będzie przesadą, gdyż w przeszłości również zdarzały się takie wpadki, które wynagradzali kibicom gradem bramek w następnych meczach.
Zawodnicy FCB na pewno czują sportową złość i może się to dzisiaj skończyć nieciekawie dla gości z Mołdawii. Ponadto gospodarze wiedzą, że w Tiraspolu, może być ciężko, więc muszą zapewnić sobie awans w pierwszym meczu.
Drużyna Sheriffa w poprzednich rundach pokonała Tiranę, Dinamo Zagrzeb.. jednak to dla mnie nic nie znaczy. Widziałem jakieś urywki z tych meczów i jakoś nie specjalnie mnie przekonali. Ot tacy rzemieślnicy- wrzutkowcy. Mają kilku obcokrajowców w składzie (w tym Brazylijczyków), no ale powiedzmy sobie szczerze: czy jakiś konkretny zawodnik chciałby grać derby z Zimbru Kiszyniów??:grin:
Zauważyłem, że lubią undery. Jak grają ze słabiakami to mogą sobie grać undery, ale w Bazylei to Szwajcarzy będą rozdawać karty..
Nie będę tu wklejał, ale warto zobaczyć bramkę dla Dinama Zagrzeb z 1 meczu w Tiraspolu.. z taką obroną to oni nie mają czego szukać w
LM.
Do Bazylei przyjadą zapewne murować bramkę. Ostatnio grali 14 sierpnia, trener coś mówił, że nie do końca odpoczęli, a tu trzeba będzie ganiać za piłką.Wiadome, że bardziej męczy się drużyna, która biega za piłką, niż ta która atakuje. Ciekawe na ile starczy im sił??? Mam nadzieję, że coś ustrzelą i w ten sposób zmobilizują FCB do zdobywania następnych goli.
Podsumowując: FC Basel lubi sobie postrzelać i dzisiaj postrzelają