Ta kolejka zapowiada się bardzo ciekawie. Zobaczymy gdzie w Europie jest  
Plusliga, jaka jest realna siła Zaksy na tle mocnej rosyjskiej drużyny,  no i test dla Resovii, który pokaże czy są realne szanse na final4.  Według mnie to będzie kolejka tureckich zespołów, bardzo dobre kursy  buki wystawiają na Turków.
Halkbank - Roeselare typ: 1, kurs: 1,50   /// Halkbank po przyjściu nowego trenera Kovaca awansował do finału  pucharu Turcji, w drodze do finału pokonał zdecydowanie po 3-0 Arkasspor  i Istambul BB nie będąc faworytem bukmacherów w tych meczach, widać  wzrost formy, Kooy i Lipe powinni przechylić szalę dla Turków
Paris - Arkasspor typ: 2, kurs: 1,90   ///  tu też stawiam na Turków, choć trochę obawiam się tu tiebreaka,  który może się skończyć różnie. jednakże potencjał po stronie Turków,  jak Mauricio zagra dobrze to z Sanchezem powinni jednak przeważyć szalę  na Arkasspor
Maaseik - Istambul BB typ: 2, kurs: 1,80  /// nie widzę tu podstaw żeby Istambul to przegrał, 
Dinamo Moskwa - ZAKSA typ: Zaksa +1,5 seta, kurs: 2,00  /// super ciekawy mecz, ciekawe jak Moskwa będzie radziła sobie z tak  technicznie i szybko grającym zespołem jak Zaksa bo oni na codzień z  takimi drużynami to nie grają, stawiam trochę bezpieczniej na Zakse bo  trochę zmęczona po PP, lecz wydaje mi się że Ruscy będą mieli strasznie  trudno poczytać grę Toniuttiego
Resovia - Lube typ: Resovia +1,5seta, kurs: 1,80   /// z mojego punktu widzenia mecz na który czekam od dawna, też  bezpiecznie na handikap, zagrywka kluczem w tym meczu, Resovia zbyt duży  bałagan na przyjęciu zwłaszcza jak gra para Ivovoć/Perrin. Myślę że  Kowal puści parę Rossard/Ivović i chyba to będzie najlepsze rozwiązanie