Ta kolejka zapowiada się bardzo ciekawie. Zobaczymy gdzie w Europie jest
Plusliga, jaka jest realna siła Zaksy na tle mocnej rosyjskiej drużyny, no i test dla Resovii, który pokaże czy są realne szanse na final4. Według mnie to będzie kolejka tureckich zespołów, bardzo dobre kursy buki wystawiają na Turków.
Halkbank - Roeselare typ: 1, kurs: 1,50 /// Halkbank po przyjściu nowego trenera Kovaca awansował do finału pucharu Turcji, w drodze do finału pokonał zdecydowanie po 3-0 Arkasspor i Istambul BB nie będąc faworytem bukmacherów w tych meczach, widać wzrost formy, Kooy i Lipe powinni przechylić szalę dla Turków
Paris - Arkasspor typ: 2, kurs: 1,90 /// tu też stawiam na Turków, choć trochę obawiam się tu tiebreaka, który może się skończyć różnie. jednakże potencjał po stronie Turków, jak Mauricio zagra dobrze to z Sanchezem powinni jednak przeważyć szalę na Arkasspor
Maaseik - Istambul BB typ: 2, kurs: 1,80 /// nie widzę tu podstaw żeby Istambul to przegrał,
Dinamo Moskwa - ZAKSA typ: Zaksa +1,5 seta, kurs: 2,00 /// super ciekawy mecz, ciekawe jak Moskwa będzie radziła sobie z tak technicznie i szybko grającym zespołem jak Zaksa bo oni na codzień z takimi drużynami to nie grają, stawiam trochę bezpieczniej na Zakse bo trochę zmęczona po PP, lecz wydaje mi się że Ruscy będą mieli strasznie trudno poczytać grę Toniuttiego
Resovia - Lube typ: Resovia +1,5seta, kurs: 1,80 /// z mojego punktu widzenia mecz na który czekam od dawna, też bezpiecznie na handikap, zagrywka kluczem w tym meczu, Resovia zbyt duży bałagan na przyjęciu zwłaszcza jak gra para Ivovoć/Perrin. Myślę że Kowal puści parę Rossard/Ivović i chyba to będzie najlepsze rozwiązanie