redwitz
Forum VIP
Noliko Maaseik - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
W pierwszym meczu ZAKSA wygrała 3:0, ale tylko w pierwszym secie zwyciężyła pewnie. W pozostałych partiach gra była bardzo wyrównana.
ZAKSA ostatnio przegrała z Delectą na własnym parkiecie 0:3, ale nie brałbym tego meczu pod uwagę. Ostatnio w przeciętnej formie jest Michał Ruciak i co do tego nie ma żadnych wątpliwości. W ataku w sumie nie odgrywa znaczącej roli (tylko 5 razy atakował w meczu z Noliko). Kluczowym zawodnikiem jest Fonteles. Brazylijczyk w ataku dostaje sporo trudnych piłek. Rouzier jest strasznie chimeryczny. Środek bardzo mocny, co w dużej mierze jest zasługą Zagumnego.
Noliko na własnym parkiecie jest zdecydowanie mocniejsze niż na wyjazdach. Rzadko u siebie przegrywają, panuje tam specyficzna atmosfera (zresztą dzisiaj się pewnie o tym przekonamy). Podejrzewam, że dzisiaj rozpoczną z parą przyjmujących Maan-Wounembaina. Maan bardzo dobry w przyjęciu, w ataku słabszy, ale na szybkiej piłce może sobie poradzić. Wounembaina dobry w ofensywie, w Kędzierzynie pokazał kilka naprawdę ciekawych zagrań. Leworęczny atakujące Egleskalns kiepsko wszedł w mecz, ale potem grał bardzo, bardzo dobrze. Dysponuje dobrą zagrywką z wyskoku, ale w pierwszym meczu serwował tragicznie.
Kursy według mnie nie są wystawione najlepiej. ZAKSA jest lepszym zespołem, ale już inne lepsze zespoły (lepsze od ZAKSY) przegrywały w Maaseik (Cuneo, Macerata). Ewentualne zwycięstwo ZAKSY mnie nie zdziwi, ale spodziewam się tutaj zaciętego spotkania. LM jest zawsze priorytetem dla Noliko, pomimo braku wielkich gwiazd ciągle są bardzo groźni. Według mnie możemy dzisiaj zobaczyć "złotego seta" na parkiecie w Maaseik.
Typy:
Noliko Maaseik (+1.5 seta) @ 2.50 Bet365
Noliko Maaseik @ 3.50 Bet365