>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Światowa 2015

Status
Zamknięty.
T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Ciężko powiedzieć jak dzisiaj będzie wyglądać mecz Rosja - USA.
Wczoraj nie widziałem całego spotkania, ale dlugimi fragmentami ogladalem.
Przede wszystkim rzuca się w oczy spora ilość błędów własnych. Tylko trzy sety, a w sumie 46 błędów (USA 21, Rosja 25).
Jakoś Amerykanie wcale dobrze nie zagrali. Anderson trzymał poziom, ale Sander, Russell czy Holt poniżej możliwości w ataku.
Jedyny element, który naprawdę funkcjonował po stronie Amerykanów to blok.
U Rosjan większość zawiodła. Nawet Moroz, który ostatnio był najlepszym zawodnikiem Rosjan teraz wypadł słabo.
W tym pierwszym meczu Amerykanie bez Troya, czyli grali trójka Anderson, Russell, Sander na skrzydłach.
Mnie Rosja zupełnie nie przekonuje. Amerykanie u siebie pokazywali lepsza siatkówkę. To tez świadczy o ich ogromnym potencjale skoro pokonują Rosję 3:0 i to dosyć gładko, a zagrali po prostu dobre (bardzo dalekie od idealu) spotkanie.
Nie wiem też czy Amerykanie jak dzisiaj wygrają to nie przypieczetuja awansu do Final Six.
2 zmiany (Antipkin za Kolodinskiego, Spiridonov ((ktory ostatnie pare miesięcy grzał ławę )) za Sivozeleza) na pewno miały znaczenie. Co tu dużo mówić ale szóstka taka prezentuje się już naprawdę średnio i wynik adekwatny. Ruskim się grać nie chce (choćby pamiętne popisy Biriukova 0/15 za co został permanentnie zesłany na ławę). Grać się chciało jednemu Michajłowowi, reszta jadła przed każdym meczem snickersy i chciała przykozaczyć. Woronkow też raczej pogodzony z losem (Novosybirsk profilaktycznie już rozwiązał z nim umowę ????) dołączy do grona bezrobotnych na szybkości.

Otrzymane punkty reputacji: +8
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Czechy - Korea Poludniowa
W pierwszym meczu Czesi wygrali 3:2, ale spotkanie bardzo wyrownane. Chociaż swoje sety Azjaci wygrywali bardzo pewnie.
Czesi bez Baranka i Konecnego w ten weekend. Sporo zmian wczoraj w trakcie meczu, ale nie ma co się dziwić skoro dosyć mocno zostali zbici w niektórych setach.
Stokr mega przeciętnie, Bartos tak samo (strasznie się zatrzymał w rozwoju). Na plus na pewno gra blokiem, ale akurat w tym elemencie zawsze dobrze wypadają.
W takim zestawieniu wcale dużej przewagi na skrzydłach w porównaniu do Koreańczyków nie maja. Bardzo dobra zmianę dał przyjmujący Fila, który w znacznej mierze przyczynił się do wygranej Czechow.
Koreańczycy całkiem fajnie wypadli w ataku, ale nie ma się w sumie co dziwić. Przecietna zagrywka Czechow, a jak Koreańczycy sobie przyjmą dają radę. Swietny mecz rozegral Song (fajnie się rozwinął), bardzo dobrze też leworeczny atakujący Seo.
Przede wszystkim Koreańczycy lepiej przyjmują, lepiej bronią i przy takim zestawieniu Czechow wcale nie są słabsi w ofensywie.
Czesi trochę negatywnie zaskakują. Wydawać się mogło, że z Azjatami będą w stanie spokojnie wygrywac. Rzeczywistość jest jednak trochę inna.
Value na Koreańczyków jest. Powinni spokojnie powalczyc o zwycięstwo.
Obie drużyny jednak trochę nierówne i w trzech setach się to skończyć nie powinno. Over najbezpieczniejsza opcja.
Typy:
Korea Południowa @ 3.45 MarathonBet ⛔
Korea Południowa +1.5 seta @ 2.20 Pinnacle ⛔
Over 3.5 seta @ 1.41 Pinnacle ✅

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Argentyna -1.5 (1.65) Marathon
Dla mnie pewna opcja strasznie. Argentyna wygląda w tym składzie bardzo poprawnie, Kanada w obecnym wygląda lekko śmiesznie i nie ma żadnych argumentów. Conte całkiem niezły mecz wczoraj. No nie ma za bardzo o czym mówić, Kanadyjczycy drewniani strasznie i nie mają żadnych argumentów tutaj.
Iran -1.5 (1.76) Marathon
Nie będzie powtórki z Piątku jak dla mnie. Polacy wyglądają ubogo w tym składzie i nic tego nie zmieni. Jarosz i tak jak na siebie wyglądał swietnie dwa dni temu i nie sądze, żeby to powtórzył. Mirzajanpour jeśli zagra cały mecz to Iran to wygra w cuglach, Ghaemi strasznie zagotowany wszedł w poprzednim meczu co odbiło się na dwóch setach.
Brazylia -1.5 (1.25) Marathon
Raczej powtórka z dzisiaj, teraz pewnie nawet bez straty seta. Australijczycy to akurat drużyna, która wiele nie zyskuje dzięki własnej hali

kain. 2,2K

kain.

Użytkownik
Argentyna - Kanada 1 @ 1.35 Ónibet ✅

Przed Argentyną bardzo ważny mecz przed wyjazdem do Bułgarii na ostatnie mecze grupowe. Wczoraj poszło łatwo i przyjemnie w wymiarze 3:1 dla reprezentacji Albicelestes. Dla mnie zespół Kanady to coraz lepszy team ale jest to zespół klasowy wtedy kiedy posiada swojego najlepszego egzekutora Gavina Schmitta, który potrafi wyciągać przegrane sety ze swojego potężnego serwisu. Gavin robi naprawdę różnicę w każdym meczu, szczególnie właśnie na zagrywce z której potrafi seryjnie zdobywać punkty, a w tym meczu prawdopodobnie po raz kolejny go zabraknie (wczoraj nie było go w kadrze na mecz).
Zespół Argentyny w końcu w swoją mocną kadrą w ustawieniu z takimi zawodnikami jak Conte, De Cecco, Quiroga, Uriarte, Filardi, Sole, Gonzalez itd. Trzeba przyznać, że jest z czego wybierać i kadra wygląda naprawdę fajnie, bo w razie gorszej dyspozycji danego zawodnika jest ktoś kto może pomóc zespołowi. Kanada gra &quot;surową&quot; siatkówkę, nie mają zbyt wiele polotu technicznego takiego jak właśnie Argentyna i uważam, że jeśli drużyna Albicelestes zagra swoją szybką i kombinacyjną siatkówkę to Kanada będzie musiała zejść po raz kolejny w roli pokonanego zespołu.
Argentyna wygrywając dzisiejsze spotkanie ma otwartą drogę do Final Six i będzie musiała powalczyć z Bułgarią o punkty na jej terenie. Ale żeby o tym myśleć trzeba postawić pierwszy krok w postaci zwycięstwa we własnej hali.

Otrzymane punkty reputacji: +3
P 1,8K

patced

Użytkownik
Iran -1.5 (1.76) Marathon
Nie będzie powtórki z Piątku jak dla mnie. Polacy wyglądają ubogo w tym składzie i nic tego nie zmieni. Jarosz i tak jak na siebie wyglądał swietnie dwa dni temu i nie sądze, żeby to powtórzył. Mirzajanpour jeśli zagra cały mecz to Iran to wygra w cuglach, Ghaemi strasznie zagotowany wszedł w poprzednim meczu co odbiło się na dwóch setach.
Dalej Panie Barca pseudo lokata jak w piatek czy Francja 3-0 wczoraj ? ^^
Nie zapominaj, ze to my jestesmy mistrzami swiata a brakujacych graczy z tamtego turnieju, swietnie zastepuja glodni gry mlodzi. Chyba nie musze wspominac, ze pominales cholernie wazna kwestie ? Wiesz dlaczego calusny jak to go Wanio okreslil Ghaemi byl jakis taki nie swoj ? Te czuby maja ramadam. Nie zra caly dzien. Nie wiem ilu przestrzega tego zwyczaju ale smiem twierdzic, ze brak blysku, masowe psucie zagrywek przez Kozy to chyba oznaka braku paliwa. Nasi nie pojechali tam na wycieczke...
Polska +1.5 @2.25 bet365✅
E: znafcy....to Polska jest mistrzem swiata :] bierzemy cala pule kozy bez glutenu czy jak to tam ^^^^^^^
RAMADAM

Otrzymane punkty reputacji: +6
kamil9414 82

kamil9414

Użytkownik
Dalej Panie Barca pseudo lokata jak w piatek czy Francja 3-0 wczoraj ? ^^

Nie zapominaj, ze to my jestesmy mistrzami swiata a brakujacych graczy z tamtego turnieju, swietnie zastepuja glodni gry mlodzi. Chyba nie musze wspominac, ze pominales cholernie wazna kwestie ? Wiesz dlaczego calusny jak to go Wanio okreslil Ghaemi byl jakis taki nie swoj ? Te czuby maja ramadam. Nie zra caly dzien. Nie wiem ilu przestrzega tego zwyczaju ale smiem twierdzic, ze brak blysku, masowe psucie zagrywek przez Kozy to chyba oznaka braku paliwa. Nasi nie pojechali tam na wycieczke...

Polska +1.5 @2.25 bet365
Fakt, że jednych zastępują głodni gry drudzy jest tak bez sensu, że w oczy razi. Można tak napisać o każdym zespole na świecie, w każdej dyscyplinie drużynowej. To, że jesteśmy mistrzami świata też nie wiem jakie ma znaczenie w tym, jednym konkretnym dzisiejszym spotkaniu. Z tego tytułu zaczynamy każdego seta od wyniku 5-0 dla nas czy jak?
&quot;Nasi nie pojechali na wycieczkę&quot;. Fajnie, za to Irańczycy machnęli ręką na to spotkanie i wyjdą od niechcenia na halę. Zapominamy, że nie tylko Polacy poważnie podchodzą do swych obowiązków, a siatkówka w Iranie jest w pełni profesjonalnym sportem, gdzie nie jest tak łatwo trafić do drużyny narodowej, to nie jest tak, że to jest jedyna dwunastka na cały naród uprawiająca siatkę.

cicha 26

cicha

Użytkownik
Panowie nie ma się co kłócić. Polacy muszą wygrać jeśli chcą mieć jeszcze jakiekolwiek szanse na awans i to jest fakt Moim zdaniem Persowie byli w ich zasięgu. Mam nadzieję, że przy odpowiedniej analizie, taktyce i pełnym skupieniu wygramy choćby 3:2. Nie jest to niemożliwe. Także stawiam na Polaków za niewielką stawkę i mocno zaciskam kciuki ????

wladcasmieci 948

wladcasmieci

Użytkownik
Panowie nie ma się co kłócić. Polacy muszą wygrać jeśli chcą mieć jeszcze jakiekolwiek szanse na awans i to jest fakt.
I co z tego że nasi muszą? Może i muszą, ale są słabsi i to jest główny FAKT. :]
Iran był w zasięgu do momentu kiedy Mirzadżanpur był poza boiskiem. Kiedy wrócił na boisko to Iran był lepsza drużyna. Polska utrzymywała się w tym meczu przy życiu tylko dlatego że Iran dużo popełniał błędów w serwisie. Według mnie dzisiejszy mecz gładko bierze Iran, 3-0. 3-1. I tak też właśnie zagram.

kamil9414 82

kamil9414

Użytkownik
Cicha---&gt;
Ale oczywiście, że masz rację ???? Zarówno ja, jak i jestem pewny że Dawid_Barca również dzisiaj kibicujemy Polakom i trzymamy kciuki za naszych.
Jednak nigdy do mnie nie trafia argumentacja, że jednej drużynie musi zależeć na zwycięstwie, co czyni ją z miejsca faworytem spotkania. Pamiętajmy, że rywale nie wyjdą na parkiet od niechcenia i nie będą sączyć browarka na przerwach technicznych. Też zagrają na swoje 100% i też traktują LŚ2015 bardzo poważnie i również zrobią wszystko, by dzisiaj to wygrać.

Otrzymane punkty reputacji: +3
konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Wszystko pięknie ale te kursy byłyby odpowiednie gdyby było wszystko ok z Irańczykami a oni maja ramadan i nic nie jedzą chyba nie trzeba tłumaczyć jaki to ma wpływ na organizm człowieka.Wy to w ogóle bierzecie pod uwagę?

Otrzymane punkty reputacji: +1
P 1,8K

patced

Użytkownik
Wszystko pięknie ale te kursy byłyby odpowiednie gdyby było wszystko ok z Irańczykami a oni maja ramadan i nic nie jedzą chyba nie trzeba tłumaczyć jaki to ma wpływ na organizm człowieka.Wy to w ogóle bierzecie pod uwagę?
Nie biora stad debilne argumenty....dlaczego Mirza zemdlal ostatnio ? Ot tak polozyl sie chlop ? ^^

Widzieli twarz Sayeda ? Wy widzieliscie ludzi bez szamki na duzym wysilku ? Pracowalem z Persami i wiem, ze w okresie ramadamu snuja sie na nogach od 15 do zachodu slonca :] to co pojedza gdy allah nie widzi wystarcza do obiadu ...smiejcue sie i grajcie Irancow grubo. Ja bede smial sie kolo 20:30 ????

Otrzymane punkty reputacji: +14
kamil9414 82

kamil9414

Użytkownik
Ale nikt się nie śmieje z tego argumentu, nie neguję tego.
Chodzi o to, że jako jedyny argument po stronie Polaków( a nie przeciw Iranowi) podałeś to, że Polacy nie pojechali na wycieczkę i będą grali na maxa, co jest zupełnie bez sensu, bo każdy gra na swoje 100% i taki argument można pod wszystko podpiąć, co po raz kolejny powtarzam

M 52

mentos

Użytkownik
Nie biora stad debilne argumenty....dlaczego Mirza zemdlal ostatnio ? Ot tak polozyl sie chlop ? ^^

Widzieli twarz Sayeda ? Wy widzieliscie ludzi bez szamki na duzym wysilku ? Pracowalem z Persami i wiem, ze w okresie ramadamu snuja sie na nogach od 15 do zachodu slonca :] to co pojedza gdy allah nie widzi wystarcza do obiadu ...smiejcue sie i grajcie Irancow grubo. Ja bede smial sie kolo 20:30 ????
Hahaha rozbawiles mnie Twym dyletanctwem sportowym. Słyszałeś o suplementach sportowych które są lepsze przed zawodami niż jedzenie? Hahaha

Z 65

zabmistrz

Użytkownik

Przypomnij sobie mecz Algierii z Niemcami na mundialu w Brazylii. Też mieli mdleć, snuć się na nogach itp itd. Do mnie to nie przemawia. Jak dla mnie dziś Iran 3-1 a może nawet 3-0

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Widzę dyskusja zmierza na boczny tor.. Ramadan ramadanem, ale może spójrzcie bardziej na nasz zespół. Czy jesteśmy w stanie coś ugrać z tak słabym Kubą Jaroszem na pozycji atakujacego ? W piątek grał fatalnie i z taką jego grą to i dzisiaj będzie nam niezwykle ciężko.. A niestety zmiennika nie ma, Kurek niech się wyleczy do końca bo to on będzie (już jest) główną armatą w tym sezonie. Jarosz może mu buty co najwyżej czyścić.
Mam nadzieję, że dziś Drzyzga będzie rozgrywał bo to jest nadzieja, że więcej środkiem pogra, a tam przecież Bieniek, który czego się nie dotknie to zamienia w złoto niemal.
Lepszy mecz powinien zagrać Mika, bo gorszego się nie da już chyba niż ten piątkowy i szybka baza.
Ale nasi muszą zacząć od zagrywki, bo przecież oddali rywalom tyle pkt, że masakra, a jak baloniki Nowakowskiego czy Łomacza nie przechodziły siatki albo wylatywały za boisko to już tragedia!
Wierzę w Polaków, ale może dyskutujmy o tych sprawach, a nie o tym, że chcą na 100% zagrać itp bo każdy chce! ;)

Otrzymane punkty reputacji: +5
soboot 0

soboot

Użytkownik
wg ich prawa osoby, które muszą jeść ze względu na wykonywaną profesję albo wyjątkowy stan zdrowia, są z dietki przed zachodem słońca zwolnieni. Tylko najbardziej zagorzali islamiści przestrzegają tego 1:1.

kamil9414 82

kamil9414

Użytkownik
Info od Swędrowskiego, który wszystko widzi prosto z iranu:
Lomacz , Jarosz , Kubiak,Mika, Nowakowski ,Bieniek l:Zator - taka szóstka wychodzi wg. komentatora Polsatu Sport na dzisiaj.
Oczywiście jedyne pytanie czy wyjdzie Buszek zamiast Miki i Drzyzga zamiast Łomacza.

D 453

dresu

Użytkownik
Niech Drzyzga wejdzie w pierwszym składzie to będzie pół sukcesu bo on gra dużo więcej prze środek niż Łomacz. Jarosz jak nie wejdzie dobrze w mecz to będzie ciężko coś dzisiaj ugrać. Zagrywka w ostatnim meczu nie wychodziła najbardziej wkurzało mnie to jak flot nie wchodzi w boisko, Bieniek ma tak dobrą zagrywkę ale dlaczego cudował z tym flotem który kompletnie mu nie wychodził, ta zagrywka była na poziomie gimnazjum.

R 0

rcezarm

Użytkownik
Niech Jarosz lepiej nie wychodzi w ogóle w pierwszej szóste, bo w ostatnim meczu w ostatnich dwóch setach nie wiem czy skończył chociaż jedna piłkę... Lepiej zaryzykować z młodym Bednorzem, z Bieńkiem się udało, może teraz tez ?

cicha 26

cicha

Użytkownik
I co z tego że nasi muszą? Może i muszą, ale są słabsi i to jest główny FAKT. :]

Iran był w zasięgu do momentu kiedy Mirzadżanpur był poza boiskiem. Kiedy wrócił na boisko to Iran był lepsza drużyna. Polska utrzymywała się w tym meczu przy życiu tylko dlatego że Iran dużo popełniał błędów w serwisie. Według mnie dzisiejszy mecz gładko bierze Iran, 3-0. 3-1. I tak też właśnie zagram.
Muszą, żeby awansować. A na pewno chcą, więc liczę na to, że powalczą. A jak wyjdzie, to już inna sprawa. Wszak siatkówka to gra błędów. Każdy stawia wg. własnego uznania. Wszystko i tak zweryfikuje boisko. I niech wygra lepszy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom