>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Liga Światowa 2011

Status
Zamknięty.
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Francja - Kuba​

Francuzi nie mają już szans na awans do Final Eight. Przed własną publicznością jednak będą chcieli zaprezentować się z dobrej strony, bo w tej edycji LŚ swoich kibiców na pewno nie rozpieszczają.
Kubańczycy cały czas walczą o przyjazd do ERGO Areny i trzeba przyznać, że grają co raz lepiej. W ten weekend mogą się znacznie przybliżyć do Final Eight.

Francuzi grają już lepiej niż w pierwszych spotkaniach, ale widać, że ta drużyna nie jest jeszcze gotowa na sukcesy. Trener Blain musi ten zespół poukładać. Jest kilku ciekawych zawodników, na których warto oprzeć ciężar gry. Pewniakiem na pozycji atakującego jest Antonin Rouzier. Zawodnik o naprawdę sporych możliwościach, który ma jednak trochę problemów z utrzymaniem wysokiej skuteczności w ciągu całego spotkania. Całkiem nieźle spisuje się były przyjmujący AZSu Olsztyn Samuele Tuia. Dosyć dobrze uzupełnia Rouziera w ataku i prezentuje całkiem regularną, mocną zagrywkę. Ostatnio sporo szans na rozegraniu otrzymuje Benjamin Toniutti. Grał nieźle, ale osobiście wyżej cenię Pierra Pujola. Myślę, że objawieniem na pozycji libero jest Jenia Grebennikov. Młody, perspektywiczny zawodnik.

Kubańczycy z meczu na mecz prezentują się chyba co raz lepiej. Strasznie podoba mi się para przyjmujących Henry Bell - Wilfredo Leon. Obaj niesamowicie skoczni i strasznie skuteczni w ataku. Potrafią uderzać nad blokiem co jest dodatkowym utrudnieniem dla rywali. Bardzo ważną rzeczą jest to, że Leon wyraźnie się uspokoił i wyciszył. Co raz częściej myśli na parkiecie i wykorzystuje wszystkie swoje atuty. Najbardziej wyrachowaną siatkówkę z Kubańczyków gra chyba właśnie Bell. Chłodna głowa w trudnych sytuacjach. Problemem cały czas jest pozycja atakującego. Fernando Hernandez gra strasznie chimerycznie. Sporo bezpośrednich błędów w ataku. Kolejnym problemem może być drugi środkowy, którym obecnie jest Albo Miranda. Młody jeszcze nie ograny zawodnik, który w bloku czasami popełnia bardzo proste, wręcz głupie błędy. Do jego gry w ataku nie mam zastrzeżeń.

Liczę na kolejny dobry występ Kubańczyków. Francuzi swoją techniką, dobrą grą w obronie i ponawianiem akcji mogą wyprowadzić z równowagi podopiecznych Trenera Blackwooda. Zobaczymy tylko czy po atakach Leona czy Bella &quot;będzie co zbierać&quot;. Po ostatnich spotkaniach Kubańczyjów z ciężkim rywalem jakim jest Korea w tegorocznej edycji LŚ jestem spokojny.

Typ:
Kuba @ 1.60 Unibet ✅

Transmisję ze spotkania przeprowadzi Polsat Sport Extra już od godziny 20:30 !​

Otrzymane punkty reputacji: +4
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP

Pierwsze spotkania pomiędzy tymi zespołami przyniosły nam sporo emocji i przede wszystkim niespodziankę jaką było zwycięstwo podopiecznych Trenera Knipe w drugim starciu.

Co nieco o zawodnikach.
Ostatnio do składu USA wrócił Kevin Hansen, ale Trener Knipe cały czas uparcie stawia na Briana Thorntona, który według mnie jest kiepski. Z dobrze dogranej piłki jeszcze sobie jakoś radzi, ale na kontrach kiedy piłka jest często daleko od siatki widać jego braki w wyszkoleniu technicznym. Słaby punkt Amerykanów. Ciekawą sprawą jest to czy do meczowej &quot;12&quot; wskoczy w końcu Sean Rooney. Wtedy Trener USA miałby większe pole manewru na pozycji przyjmującego. Właśnie na tej pozycji ma czołową postać tej reprezentacji wyrasta Matthew Anderson. Całkiem przyzwoite przyjęcie i bardzo dobra gra w ataku. Chłopak łapie piłkę na sporym pułapie. Brakuje Amerykanom dobrej dyspozycji Claytona Stanleya. W polu serwisowym jeszcze sobie jakoś radzi, ale w ataku prezentuje się raczej słabo.

Co do reprezentacji Brazylii to według mnie wystarczy napisać, że chyba jeszcze w tej edycji LŚ nie pokazali nam tego do czego nas przyzwyczaili (Spotkań z Portoryko nie liczę, bo to jest po prostu znacznie słabsza ekipa.). Forma oczywiście przyjdzie na Final Eight i wtedy zapewne ręce same będą się składały do oklasków.

Wydaje mi się, że oba zespoły nie mogą być jeszcze zadowolone ze swojej dyspozycji. Zapowiada się kolejne ciekawe widowisko. Amerykanie mają w sobie taki luz, który w starciach z Brazylią strasznie się przydaje. Zdarza się tak, że czołowe zespoły po prostu nie wytrzymują presji kiedy mają się spotkać z Canarinhos i przegrywają w szatni. Amerykanie to chyba jedyny zespół, który potrafi rywalizować z obecnymi Mistrzami Świata i na pewno nie wymięka przed takimi spotkaniami.. Mam jednak nadzieję, że górą dzisiaj będą podopieczni Trenera Rezende. Przydarzyła im się już jedna wpadka i na więcej na razie bym nie liczył.

Typ:
Brazylia @ 1.42 Unibet ✅

Transmisję ze spotkania przeprowadzi Polsat Sport już od godziny 2:00 !​

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP

Serbowie cały czas muszą zdobywać punkty, bo może się okazać, że 2 miejsce w Grupie C nie da awansu do Final Eight. Portugalczycy po całkiem niezłym starcie teraz grają przeciętnie.

Portugalczycy mają według mnie spory problem na pozycji przyjmującego. Nie chodzi tu o samo przyjęcie, ale o skuteczność w ataku. Tak naprawdę Flavio Cruz, Manueal Silva i Andre Lopes nie gwarantują punktów ze skrzydeł. Dobrze wygląda pozycja atakującego. Valdir Sequeira i Hugo Gaspar to całkiem nieźli zawodnicy. Zastrzeżeń nie można mieć również do libero i rozgrywającego. Są to odpowiednio Carlos Teixeira i Tiago Violas.

Oczekiwałem w tej edycji LŚ znacznie więcej od Serbów. Być może jeszcze odpalą w końcówce Fazy Grupowej i wreszcie będą grać swoją siatkówkę. Wydaje mi się, że brakuje w tym zespole chemii. Nie wygląda to dobrze na parkiecie. Osobiście denerwuje mnie Vlado Petkovic. Zbiera całkiem dobre noty w statystykach czego kompletnie nie rozumiem. Gra strasznie czytelnie, a dobrze wychodzi mu tylko gra przez środek ze Stankovicem i Podrascaninem. Jak na razie ze swojej postawy nie może być zadowolony Sasa Starovic, który w poprzedniej edycji grał znacznie lepiej.

Serbowie marząc o przyjeździe do ERGO Areny muszą takie spotkania wygrywać. Mam nadzieję, że Trener Kolakovic rozpocznie z parą przyjmujących Nikic - Kovacevic, która ma całkiem niezły potencjał w ataku, ale po sezonie ligowym we Włoszech również zawodzą.

Portugalczycy są słabszym zespołem od Serbów. Mogą jednak grać na luzie, bo im awans do Final Eight już nie grozi. Liczę, że Serbowie wytrzymają presję i swoją wyrachowaną siatkówkę (Z której przecież słyną.) pokonają Portugalczyków.

Typy:
Serbia @ 1.42 Unibet ✅
Serbia (-1.5 Sets Handicap) @ 1.80 Unibet ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +2
dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Już jutro o godzinie 2.00 w nocy rozegrany zostanie mecz w ramach grupy A siatkarskiej Ligi Światowej. Faworyt meczu nie może być inny niż Brazylia ale nie jest to żadne zaskoczenie bo od kilku dobrych już lat w meczach &quot;Kanarków&quot; faworytem mogą być tylko oni sami.
USA liczy na rewanż po wczorajszej gładkiej wygranej Brazylii , nie ma jednak żadnych wątpliwości że o zwycięstwo gospodarzy będzie tutaj bardzo trudno . Brazylia pokazała że ich gra poprawia się z meczu na mecz , największy kryzys przypadł na spotkania na własnym terenie ze Stanami Zjednoczonymi ale od czasu tamtych spotkań sporo się w grze drużyny Rezende zmieniło , wrócił już m.in. wielki nieobecny i chyba obecnie najlepszy zawodnik Brazylii - Dane Amaral , nie można oczywiście oczekiwać że ten zawodnik odraz po powrocie będzie dostawał szanse na grę w pierwszym składzie , ale jest na pewno podporą dla tego zespołu , szczególnie w takim sensie że gospodarze dzisiejszego meczu mają w końcu 3 równych przyjmujących , na wypadek słabszej gry kogoś z tercetu Murilo-Giba-Dante wchodzi z wałki kolejny klasowy zawodnik , tego brakowało. W pierwszym meczu między tymi drużynami nie było jednak konieczności zmiany Giby czy Murilo ale Dante wszedł za Theo (który wcześniej z kolei wszedł za lekko kontuzjowanego Vissotto) , była to jednak krótka zmiana ale Dante zaprezentował się w nowej roli całkiem przyzwoicie. Wczoraj z bardzo dobrej strony pokazał się średnio jak do tej pory grający syn trenera - Bruno Rezende , kilka ciekawych zagrań nam zaprezentował ale przede wszystkim rozgrywał dokładnie i wystrzegał się prostych błędów których w jego grze było w tym roku zdecydowanie za dużo. Pisałem już o atakującym Theo ale warto przyjrzeć się mu nieco dokładniej , może i lepiej stało się że Vissotto wczoraj został szybko ściągnięty z boiska bo jego zastępca zagrał naprawdę świetne zawody i miał tylko jeden przestój w trzecim secie , zdobył w sumie 24 punkty i razem z Gibą (17 punktów) poprowadził Brazylię do pewnego zwycięstwa.
Warto również zwrócić uwagę na to jak świetni działa środek ekipy z Ameryki Południowej , jest to chyba jedyna pozycja która od początku LŚ do końca nie zawodzi , nawet jak słabo grali Giba , Murilo czy Vissotto to Brno zawsze miał możliwość zagrania środkiem i ataki Lucasa , Rodrigao czy jeszcze wsześniej Gustavo praktycznie zawsze kończyły się powodzeniem , niewątpliwie środek jest chyba najmocniejszą stroną Brazylii.
Rozpisałem się o Brazylii ale czas opisać grę USA . Podopieczni Knipe&#39;a grają w tej edycji LŚ bardzo średnio , potrafili raz pokonać Brazylię (prawdę mówiąc to Brazylia sama się pokonała) ale ich gra nie wygląda zadowalająco , drużynę w praktycznie każdym meczu ciągnie gwiazda Zenitu Kazan - William Priddy (wczoraj najwięcej z ekipy USA , 15 punktów)
lecz jak wiadomo On również jest człowiekiem i przede wszystkim dawno nie jest już w takiej formie jak na IO w 2008 więc siłą rzeczy Amerykanie są drużyną do pokonania . Co do innych pozycji to nie ma już chyba sensu p oraz kolejny poruszać sprawy rozgrywającego , tam jak wiadomo sytuacja wygląda koszmarnie ale warto jeszcze zwrócić uwagę na tworzącego parę przyjmujących z Priddym , Andersona (wczoraj 11 pkt) który również potrafi nieraz zagrać na naprawdę fajnym poziomie. Oprócz wymienionych już zawodników wiadomo kto tworzy obecnie reprezentacje USA , wiadomo że jest to Stanley który groźny jest chyba tylko na zagrywce (chociaż co zaskakujące również świetnie potrafi bronić) , wiadomo że są to Millar i Lee ale ci trzej zawodnicy wypadają czy Brazylijczykach tak blado że nie ma sensu ich nawet do nich porównywać.
Jednym słowem trzeba grac na Brazylię bo kurs jaki oferują nam buk to spory prezent , jak wiadomo to jest sport ale po wczorajszym meczu nie wierze w to że Brazylia nie wykorzysta szansy i nie zapewni sobie udziału w finale już dziś , tym bardziej że wczoraj ich gra wyglądała naprawdę dobrze.
Typy:
Win Brazylia (1.40)
Brazylia -1.5 seta (1.85)

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
DawidBarca przedstawił dokładnie zespoły USA i Brazylii, a ja zaproponuję handicap punktowy na USA... Dlaczego ?
Otóż w tej edycji LŚ Amerykanie mają ewidentny &quot;syndrom 1.meczu&quot;.
Z 9 spotkań rozegranych dotychczas w grupie przegrali 4, wszystkie to 1.pojedynki w danej serii... 2.mecze to 4/4 zwycięstwa (3:0 i 3:1 z Polską, po 0:3 w 1.meczach, 3:1 z Brazylią po 1:3 w 1.meczu, no i mecz z Portoryko...)
Dzisiejszej nocy spodziewam się &quot;tradycyjnie&quot; lepszej gry Jankesów, a co za tym idzie bardzo zaciętego meczu :
USA (+8.5) - Brazylia 1 @ 1.85 Betsafe (3:1, 97:91)
syndrom 1.meczu trwa dalej;)

2.moja propozycja :
Francja - Kuba over 185.5 @ 1.90 Betsafe (179pkt)
Francuzi mimo, iż nie mają już żadnych szans na awans po beznadziejnym początku zmagań grupowych, z meczu na mecz grają lepszą siatkówkę, tocząc bardzo wyrównane boje...
Kuba podobnie jak Japonia (choć z zupełnie różnych przyczyn) wszystkie mecze gra na wyjazdach, więc będzie to już 4.mecz Francja-Kuba...
3 dotychczasowe to 3 zwycięstwa gości (1:3, 2:3, 2:3).
Małe punkty w tych meczach to odpowiednio : 220, 212 i 213 !!!
Wszystkie te pojedynki miały bardzo wyrównany przebieg, o czym może świadczyć fakt, iż wyłączając TB, pozostałe 12 setów kończyło się over 45.5 (9/12 over 46.5, warto pamiętać o tym grając live...;))
Jutro zapewne po raz kolejny będziemy świadkami wyrównanego pojedynku o losach którego zdecydują końcówki setów. 4 sety powinny wystarczyć do overu...

Otrzymane punkty reputacji: +2
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Liga, Data i godzina: Liga Swiatowa 26.06.2011 17-00
Spotkanie: Portugalia-Serbia
Typ: -7,5 pkt Serbia
Kurs: 1,85
Bukmacher: Tobet
Analiza
Dziś odbedzie sie drugie spotkanie tego weekendu pomiedzy Portugalia a Serbia w tegorocznej edycji ligi swiatowej. Pierwsze, wczorajsze spotkanie wygrali Serbowie, lecz dopiero po rozgrywce tiebreakowej. Mnie dzis interesuje zaklad na handicap punktowy. Mimo, ze Serbowie wygrali wczoraj zaledwie 3-2, to pokryliby dzisiejszy handicap punktowy. Wygrali wlasnie osmioma punktami. Nie sadze jednak by portugalczycy postawili sie dzis serbom tak jak wczoraj. Gospodarze prowadzili juz nawet 2-1 jednak nie potrafili przechylic szali zwyciestwa na swoja korzysc. Portugalia to jak do tej pory, po dziewieciu rozegranych kolejkach najslabsza ekipa grupy C. Sposrod tych 9 meczow, wygrali zaledwie 3. Serbowie jak na ta ekipa rowniez zawodza. Z 9 meczy wygrali 5, przegrali 4., co jak na ta ekipa jest slabym wynikiem. Na papierze Serbowie wygladaja duzo, duzo lepiej. Maja oni o co najmniej klasę lepszy zespol. Jesli Serbowie marzą o zajęciu miejsca premiowanego udzialem w final eight w Polsce musza zaczac wygrywac, a najlepiej gdyby robili to za trzy punkty. Serbowie wygrywajac nawet po tiebreaku maja szanse pokryc moj handicap, choc nie sadze aby dzisiejsze spotkanie trwalo zbyt dlugo.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP

Wczoraj Serbowie po raz kolejny zagrali przeciętne spotkanie, ale ostatecznie to oni cieszyli się ze zwycięstwa. Portugalczycy niczego ciekawego nie pokazali i tak naprawdę to spotkanie mogło się znacznie szybciej rozstrzygnąć na korzyść Serbii.

Po stronie Portugalczyków zawiódł trochę Valdir Sequeira. Udanie zastąpił go Hugo Gaspar, który grał na niezłej skuteczności. Jak zwykle mocnym punktem w ataku był kapitan reprezentacji Portugalii Joao Jose. Tym razem para przyjmujących Flavio Cruz - Andre Lopes zagrała przyzwoicie.

Serbowie wczoraj słabo zagrali w polu serwisowym. Na pewno mocnym punktem był blok gdzie brylowali Dragan Stankovic i Marko Podrascanin. W ataku skutecznie grał Milos Nikic. Trochę słabiej wypadli Nikola Kovacevic i Sasa Starovic, ale tragedii w ich wykonaniu nie było.

W tym meczu typuje dokładnie tak jak to było wczoraj. Może trochę naiwnie, ale cały czas wierzę, że Serbowie się przełamią. Na razie nie błyszczą, ale jak twierdził w ostatnim wywiadzie Sasa Starovic zależy im na tym, żeby ponownie znaleźć się na podium w LŚ. Na razie muszą walczyć o to, żeby wogóle awansować do Final Eight. A dzisiejsze zwycięstwo za 3 punkty może ich do tego przybliżyć.

Typy:
Serbia @ 1.30 Unibet ✅
Serbia (-1.5 Sets Handicap) @ 1.60 Unibet ✅

Transmisję ze spotkania przeprowadzi Polsat Sport już od godziny 17:00 !​

Bułgaria - Japonia

Przyznaję, że o Japończykach zbyt wiele nie mogę napisać, bo azjatycka siatkówka po prostu mnie nie interesuje. Widziałem chyba 2 mecze Japończyków w tej edycji LŚ, ale jakoś nie zachwycają.

Bułgarzy wczoraj zagrali koncertowo w bloku. 17 punktów w tym elemencie w ciągu 3 setów przy tylko 2 blokach Japończyków robi wrażenie. Po raz kolejny zabłysnął Tsvetan Sokolov, który w ataku notuje znakomitą skuteczność. Wczoraj Azjaci nie byli w stanie powstrzymać jego potężnych ataków. Cały czas pod formą znajduje się Matey Kaziyski. Warto pochwalić za wczorajszy (i nie tylko) występ Teodora Todorova. Młody środkowy jeszcze potrzebuje ogrania, ale już widać, że może być jednym z lepiej blokujących zawodników na świecie. Atak ? Olbrzymi potencjał, którego jeszcze nie potrafi wykorzystać.

Nie daje większych szans Japończykom. Bułgarzy walczą o awans do Final Eight i wczoraj bylo widać maksymalną koncentrację od początku do końca spotkania. Jeżeli dzisiaj Matey Kaziyski wesprze w ataku Sokolova to ponownie powinniśmy zobaczyć szybkie zwycięstwo podopiecznych Trenera Stoytcheva.

Typ:
Bułgaria (-2.5 Sets Handicap) @ 1.72 Unibet ⛔

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Francja - Kuba​

Tak naprawdę to ciężko mi powiedzieć dlaczego Kubańczycy w pierwszym spotkaniu męczyli się z Francuzami aż do piątego seta. W 3 partii podopieczni Trenera Blackwooda roztrwonili sporą przewagę i ostatecznie w tej części gry musieli uznać wyższość Trójkolorowych. Wydaje mi się, że ogólnie lepiej wypadli Kubańczycy i zasłużyli na zwycięstwo.

W reprezentacji Kuby znowu prym wiedli przyjmujący Henry Bell i Wilfredo Leon. Kapitalna postawa w ataku. Sporo już pisałem o tych zawodnikach, ale według mnie w tej edycji LŚ jest to jak na razie najlepsza para przyjmujących (pod względem ataku). Problem, o którym dosyć często pisałem nadal nie został rozwiązany. Fernando Hernandez jest zupełnie bez formy. Do składu na środek siatki wskoczył Isbel Mesa, który zastąpił młodziutkiego Albo Mirande. Mogła się podobać postawa libero Keibira Gutierreza, o którym rzadko się pisze. Bardzo pewnie radził sobie z zagrywkami Francuzów. Strasznie słabo w tym spotkaniu wyglądała zagrywka Kubańczyków. Sporo popsutych zawodników i próba zagrywania flotem, która zupełnie nie wypaliła.

Francuzi zagrali nieźle, ale na tle Kubańczyków byli zwyczajnie słabsi. Atakujący Antoni Rouzier rozegrał przyzwoite spotkanie, ale ilość punktów, które zespół Francji traci po jego atakach nadal jest dosyć duża. Nowy nabytek ZAKSY popełnił kilka poważnych błędów w końcówce piątego seta, co po części zadecydowało o porażce podopiecznych Trenera Blaina. Fajnie w ataku zaprezentował się Nicolas Marechal, który jednak otrzymywał zdecydowanie najmniej piłek ze skrzydłowych. Warto oglądać grę mlodego Jeni Grebennikova. Perspektywiczny libero, który wygryzł ze składu takiego zawodnika jak Jean-Francois Exiga. To robi wrażenie.

Liczę, że para Bell - Leon po raz kolejny poprowadzi swój zespół do zwycięstwa. Kubańczycy pomimo osłabienia brakiem kilku podstawowych zawodników nadal dysponują sporym potencjałem i chciałbym ich zobaczyć w ERGO Arenie. Jak do tej pory spotkania tych zespołów były bardzo wyrównane i długie. Mam nadzieję, że dzisiaj Kubańczycy zakończą to spotkanie szybciej i zgarną komplet punktów.

Typy:
Kuba @ 1.68 Unibet ✅
Kuba (-1.5 Sets Handicap) @ 2.30 Unibet ✅

Transmisję ze spotkania przeprowadzi Polsat Sport już od godziny 19:00 !​

Otrzymane punkty reputacji: +5
M 1,9K

mandragon

Użytkownik
No tak Francuzi męczą się niemiłosiernie w tej edycji LŚ jednakże widać pewien progres ich gry i po cichu liczę na pierwsze zwycięstwo u siebie, wsparcie wśród kibiców jest solidne sądząc po liczbie kibiców jaka zasiada na trybunach a każda seria zawsze się kiedyś kończy. Są sygnały zrozumienia na parkiecie, Pujol wraca do pełni sił po kontuzji itp ???? Nie skreślałbym Francuzów pomimo braku szans na awans, ich skład jest bardziej wyrównany od Kubańczyków i gdy jedno z ogniw zawodzi mają więcej opcji w ataku. Póki co Leon i Bell atakują bardzo skutecznie, niwelując przy sporą ilość błędów całego zespołu. Co w sytuacji jeżeli, któryś z nich będzie miał gorszy dzień? FRANCUZI DO BOJU

D 1

dinus

Użytkownik
Dawno nie widziałem takiego czegoś. Portugalia prowadziła 13-6 później 15-10 i przegrali 22-25, no wtopiłem ładnie, postawiłem na Portugaliie po 3,75 i już praktycznie zadowolony, że wygrają.. A tu taka masakra. Ja stawiam jednak na Kube, jednak to jest potęga w siatkówce.

yvel 19

yvel

Użytkownik
Buki wystawiają już powoli mecze na ostatnią kolejkę Ligi Światowej, dlatego pokuszę się o pierwsze typy.
Serbia - Argentyna
Typ:
2
Kurs: 2,80
Wie może ktoś dlaczego Betclic taki kurs na Argentynę wystawił? Czy ona gra jakimś trzecim składem w związku z tym, że ma już zapewniony awans?
Polska - Brazylia
Typ: tu się jeszcze zastanawiam, bo kurs na Brazylię 1,40, a na Polskę 2,75, a wyczytałem gdzieś, że jeżeli Polska wygra 2 razy z Brazylią, a USA z Portoryko to Brazylia nie awansuje do finału. Może ktoś to potwierdzić?
Włochy - Kuba
Typ: 2
Kuba coraz bardziej mi się podoba, wydaje mi się, że grają coraz lepiej, mimo iż ostatnio Leon troszeczkę gorzej to i tak dała radę Francji z którą Włochy jeden mecz przegrały.
Kurs: 2,55, więc można zaryzykować.

ste 21

ste

Użytkownik
Buki wystawiają już powoli mecze na ostatnią kolejkę Ligi Światowej, dlatego pokuszę się o pierwsze typy.

Serbia - Argentyna
Typ:
2

Wie może ktoś dlaczego Betclic taki kurs na Argentynę wystawił? Czy ona gra jakimś trzecim składem w związku z tym, że ma już zapewniony awans?

Polska - Brazylia
Typ: tu się jeszcze zastanawiam, bo kurs na Brazylię 1,40, a na Polskę 2,75, a wyczytałem gdzieś, że jeżeli Polska wygra 2 razy z Brazylią, a USA z Portoryko to Brazylia nie awansuje do finału. Może ktoś to potwierdzić?

Włochy - Kuba
Kuba coraz bardziej mi się podoba, wydaje mi się, że grają coraz lepiej, mimo iż ostatnio Leon troszeczkę gorzej to i tak dała radę Francji z którą Włochy jeden mecz przegrały.
Taki kurs na argentyne,gdyz Serbia ciagle walczy o miejsce w Final eight.
Brazylia ma juz zapewniony awans,lecz mimo wszystko sadze ,ze wygraja mecz z Polakami.
Ja osobiscie odpuszczam pierwsze mecze,bede je tylko ogladal .Natomiast pomysle cos w zwiazku z kolejnymi.

marco 17

marco

Użytkownik
Serbia - Argentyna
Typ:
2
Polska - Brazylia
Włochy - Kuba
Kurs na Argentynę wysoki bo Serbowie walczą o awans, ale znając podejście Serbów do gry to mogą ugrać jeden mecz. Najlepszym rozwiązanie jest +2,5 seta dla Argentyny.
Brazylia ma już zapewniony awans. Przy równej ilości punktów o awansie decydują w pierwszej kolejności: liczba wygranych setów, ratio setowe, ratio punktowe. Polska i Usa wygrają 2x 3:0 to tabela będzie taka:
Polska 26pkt. sety 26-13
Brazylia 26pkt. sety 26-15
Usa 26pkt. sety 26-17
Więc Brazylia będzie miała lepsze ratio setowe, niż Usa.
Jeśli chodzi o Kubańczyków to uważam, że wygrają jedno ze spotkań z Włochami. Polska - Brazylia jak dla mnie No Bet. Mam nadzieję, że wygramy jeden mecz.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Kurs na Argentynę wysoki bo Serbowie walczą o awans, ale znając podejście Serbów do gry to mogą ugrać jeden mecz. Najlepszym rozwiązanie jest +2,5 seta dla Argentyny.
Brazylia ma już zapewniony awans. Przy równej ilości punktów o awansie decydują w pierwszej kolejności: liczba wygranych setów, ratio setowe, ratio punktowe. Polska i Usa wygrają 2x 3:0 to tabela będzie taka:
Polska 26pkt. sety 26-13
Brazylia 26pkt. sety 26-15
Usa 26pkt. sety 26-17
Więc Brazylia będzie miała lepsze ratio setowe, niż Usa.
Jeśli chodzi o Kubańczyków to uważam, że wygrają jedno ze spotkań z Włochami. Polska - Brazylia jak dla mnie No Bet. Mam nadzieję, że wygramy jeden mecz.
Awans może i zapewniony ale nie zapewnione pierwsze miejsce , wiadomo jak ważna będzie pierwsza lokata w grupie aby potem uniknąć trudnych rywali w finałach. Jak dla mnie jeśli ugramy w tym dwumeczu chociaż 2 sety to będzie to już spory sukces , jeśli zagramy tak jak z Portoryko to nie wróże nic dobrego w meczu z Brazylią. Canarinhos pokazali meczami z USA że są już w bardzo dobrej dyspozycji , Murilo wreszcie zaczął grać jak przystało na lidera drużyny , do tego znakomicie grający środek + bardzo możliwe że Dante w pierwszym składzie i wychodzi nam mieszanka wybuchowa , jak dla mnie 1.40 w tym meczu na gości to jest prezent.
Jutro postaram się o jakąś analizę .

K 5

killkoss

Użytkownik
Prezent 1,40?z druzyną która w 2 meczu nie odstawala poziomem z Brazylią?To ile powinno byc 1.20?
Usa potrafilo za 3 ptk wygrac mecz to wydaje mi sie ze i my mamy szanse powalczyc .Nie widze jakichś porazających serwów bez bledów ,ale tez ich gra mnie nie porywa .Nie mówie ze wygramy ale czy to prezent?Mecz z Portoryko według mnie nie miarodajny.

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Jak dla mnie 1.4 jak najbardziej do grania, pomimo że Brazylia o nic nie gra, to o ile w zeszłorocznych MŚ zrobili przękret by ułatwić sobie drabinkę, to w żadnej innej imprezie takich cudów nie odstawiali, tak więc uważam że zagrają na miarę swoich umiejętności + słaba psychika naszych w końcówkach i wynik 3-1/3-0 dla Brazylii.

Brazylia @1.4✅
Brazylia -1,5 @1.8✅

O 0

okon247

Użytkownik
jesli wygraja oba spotkania za 3 punkty to zajmie 3 miejsce ktore awansu nie daje do finalu , nawewt jesli Cuba przegra oba mecze z Wlochami , Francja ich nie wyprzedzi

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Włochy - Kuba Over 185.5 @ 2,10 WilliamHill ⛔ 3-0 155
Moim zdaniem warto w meczu Włochów z Kubańczykami zagrać over punktowy. Kurs bardzo przyzwoity zaproponował WH. Forma obu zespołów jest wysoka. Szczególnie imponują Włosi którzy z odmłodzoną kadrą radzą sobie bardzo dobrze. Bardzo dobrze funkcjonuje para przyjmujących Savani i Zaytsev. Pozytywne wrażenie sprawia również nowy nabytek Maceraty rozgrywający Travica. Po przekątnej Travicy, gra Michał Lasko który w tej LŚ prezentuje się bardzo dobrze. Kubańczycy grają bardzo siłową siatkówkę. Kiedy przed rozpoczęciem LŚ skład z przyczyn politycznych został bardzo poważnie osłabiony nie liczyłem na tak dobrą grę. Jednak zmiennicy ze swojej roli wywiązują się rewelacyjnie. Chociaż rozgrywający Diaz to nie to samo co Hierrezuelo, ale za to Bell znakomicie zastępuje Leala. Dzisiaj liczę na wyrównany może nawet 5 setowy pojedynek, a 4 sety to już chyba minimum. Over jak najbardziej do pokrycia przez oba zespoły.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom