dawidbarca
Użytkownik
Powinno być 1.15 bo taka jest różnica między obecnym składem Polski a Brazylią która w ostatnich meczach pokazała że wraca do swojej znakomitej formy. Każdy kto widział mecze z USA wiedział na jakim poziomie trzeba zagrać aby wygrać z Canarinhos , my na taki poziom raczej nie mamy szans się wspiąć.Już dziś o godzinie 20.30 odbędzie się chyba najbardziej wyczekiwane przez Polaków spotkanie tegorocznej LŚ , do naszego kraju przyjedzie Mistrz Świata , wicemistrz Olimpijski i obrońca złotego medalu LŚ - wielka Brazylia.Prezent 1,40?z druzyną która w 2 meczu nie odstawala poziomem z Brazylią?To ile powinno byc 1.20?
Usa potrafilo za 3 ptk wygrac mecz to wydaje mi sie ze i my mamy szanse powalczyc .Nie widze jakichś porazających serwów bez bledów ,ale tez ich gra mnie nie porywa .Nie mówie ze wygramy ale czy to prezent?Mecz z Portoryko według mnie nie miarodajny.
Faworyt może być tylko jeden i jak nie trudno się domyślić nie jest to nasza reprezentacja , być może w składzie z Zagmnym , Wlazłym czy Winiarskim mielibyśmy jakieś szanse z Brazylią ale w obecnym zestawieniu jestem niemalże pewien że goście przejadą się po nas jak walec. Brazylia nie ma jeszcze pewnego miejsca w grupie dlatego musi wyjść na dzisiejszy mecz skoncentrowana i sobie to miejsce pewnie wywalczyć .
W grze Brazylii warto zwrócić uwagę na to że z tygodnia na tydzień zaliczają oni duży progres formy , wszystko zaczęło się od słabej gry z Polakami we własnej hali , potem był moment kulminacyjny i beznadziejna gra Brazylii z USA , przez znów niezłe spotkania z Portoryko , aż do dobrych spotkań z USA z wyjeździe. Widać że Kanarki szykują swoją formę na turniej finałowy a nasz zespół będzie ostatnim już przystankiem przed najważniejszą fazą rozgrywek , już w tamtym tygodniu Brazylia pokazała kawał dobrej siatkówki ale w tym jestem niemalże pewien że będą już w swojej optymalnej formie.
Czas zwrócić uwagę na składy , prawdopodobnie w takich ustawieniach wyjdą obie ekipy:
Polska - Ignaczak , Żygadło , Możdżonek , Nowakowski , Bartman , Kurek , Kubiak
Brazylia - Sergio , Bruno , Lucas , Rodrigao , Theo , Giba , Murilo
Chyba nie muszę nikomu mówić że na każdej pozycji ekipa Brazylii zjada nas na śniadanie , największą różnice między obiema ekipami widać na środku , u nas drewniany Możdżonek i Nowakowski którzy nie mają pojęcia jak wyprowadzić dobry i skuteczny atak , po drugiej stronie znakomity technik Rodrigao i "mocny" , dynamiczny środkowy Lucas , przewaga Kanarków na tej pozycji jest gigantyczna . Druga sprawa to przyjęcie , u nas na pewno zagra Kurek + Kubiak/Ruciak , u nich mamy duet Murilo + Giba/Dante , jak widzimy znów przewaga Brazylii jest gigantyczna i niepodważalna . Murilo prezentował się dosyć słabo w pierwszych meczach LŚ ale ostatnim weekendem i meczami z USA pokazał że kryzys ma już daleko za sobą i że będzie bardzo mocnym punktem drużyny , myślę że szanse może dostać dziś również Dante który musi pomału łapać swój rytm ponieważ będzie On niezwykle potrzebny Brazylii w turnieju finałowym , myślę więc że mecze z Polakami będą idealną okazją aby dać trochę więcej szans na gre byłemu już zawodnikowi Dynama Moskwa (chociaż prawdopodobnie w pierwszym składzie wyjdzie Giba).
Trzeba powiedzieć że kurs jaki nam oferują bukmacherzy jest bardzo korzystny , co prawda u większości buków już poszedł w dół ale ciągle jeszcze można złapać to 1.40 - 1.45 na ogólny win gości.
Brazylia wygra (1.43) - Pinnacle 3:1
Brazylia -1.5 seta (1.88) - Pinnacle 3:1
Drugi mecz na który warto zwrócić uwagę to:
FRANCJA - KOREA
Pierwsze spotkania tych drużyn zakończyły się pewnymi wygranymi Koreańczyków , trzeba jednak nadmienić że absolutnie nie warto się tym sugerować , głównie dlatego że gospodarze dzisiejszego spotkania już dawno nie grają tak słabiutko jak na początku rozgrywek a do tego w meczach na Azjatyckim terenie byli osłabieni brakiem Rouziera czyli ich największej gwiazdy , zawodnika bez którego trudno sobie wyobrazić obecną reprezentację Francji.
Patrząc na składy obu drużyn widzimy ogromną przewagę Francji , przede wszystkim w kwestii doświadczenia , ale nie tylko , umiejętności czysto siatkarskie również są zdecydowanie po stronie gospodarzy. Oto prawdopodobne ustawienia ob drużyn na dzisiejszy mecz:
Francja - Marechal, Tuia, Hardy-Dessources, Rouzier, Vadeleux, Toniutti, Grebennikov (libero)
Korea - Han Sun-Soo, Shin Yung-Suk, Jeon Kwang-In, Kim Jung-Hwan, Choi Hong-Suk, Lee Sun-Kyu, Yeo Oh-Hyun (libero)
Warto zwrócić na pewno uwagę na dostającego ostatnio coraz więcej szans od trenera Toniuttiego , zastępuję on na rozegraniu dużo bardziej doświadczonego i znanego Pujola , jest to gracz szczególnie groźny na zagrywce , ale również rozgrywa bardzo ciekawie , wie kiedy posłać ważną piłkę do swojego lidera ale wie też kiedy dać piłkę zawodnikowi który wyraźnie nie potrafi się wstrzelić. Również warto zwrócić uwagę na środek Francjii , tam bardzo dobrze spisuje się Vaedeleux który podobnie jak rozgrywający również potrafi genialnie zaserwować , ile to już razy zaskakiwał On przyjmujących swoimi znakomitymi skrótami tuż za siatkę. Kolejny gracz bez którego Francja wiele traci to atakujący Rouzier , ten zawodnik ciągnie całą tą reprezentację , z reguły gra na bardzo wysokiej skuteczności , kończy często piłki praktycznie niemożliwe do skończenia , jest na pewno największą gwiazdą tego zespołu i zawodnikiem absolutnie światowej klasy. Z ekipy Korei ciężko kogoś wyróżnić , wszyscy grają na swoim poziomie , opierają się na szybkości i szybkim rozegraniu , na pewno ich mocnym punktem jest libero Hyun który często wyciąga niesamowicie trudne piłki , na dobrej skuteczności gra również Kwang który często jest najlepiej punktującym w swoim zespole.
Francja już meczami z Kubą pokazała że potrafi zagrać kawał dobrej siatkówki , myślę że z Koreańczykami którzy są wyraźnie pogbieni kiedy nie mają za plecami swoich kibiców łatwo powinni sobie poradzić.
Typy:
Francja wygra (1.28) Pinnacle 3:1
Francja -1.5 seta (1.57) Betgun 3:1