>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Światowa 2011

Status
Zamknięty.
T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Nie tyle wzięli do roboty co Niemcy grali tragicznie (w TB rozgrywacz Niemców odwalił manianę po prostu).
Niemcy grali raptem 2 zawodnikami w ataku, a wygrać raptem tylko Krommem i Schopsem to byłby dość spory wyczyn mając po drugiej stronie Rosjan.

ujbel 8

ujbel

Użytkownik
Tak właśnie myślałem , że będzie z tym meczem Niemców. Nie chcę nikogo krytykować czy pisać jakieś uwagi , ale bardziej ogólnie. Może i Niemcy w porównaniu do Rosji nie mają silnego składu ale zawsze trzeba brać pod uwagę całą masę różnych okoliczności.

1.Rosjanie wygrali 8 meczów z rzędu i dobra passa kiedyś się kończy. Może nie od razu porażką ale tak jak dzisiaj , ale dłuższym , nie koniecznie zaciętym meczem.
2.Zapewniony awans do finału ośmiu i myśl , że można grać na luzie. W przypadku Rosjan luz nie oznacza , że wychodzi im wszystko i grają bez presji , ale całkowicie się dekoncentrują. Są znani ze słabej psychiki ( mecz z Polską w ME lub MŚ nie pamiętam już oraz finał ME z Hiszpanią ).

3. Niemcy mieli ogromną chęć rewanżu , ponieważ w Rosji zostali rozniesieni.

Pierwszy set zagrali na maksa i gdyby nie odpuścili to wygrali by tak jak to mówiła większość 3:0 lub 3:1. Poźniej masa błędów Rosjan , Niemcy zwietrzyli szansę i ponad 2 godzinki sobie panowie pograli :]
Co nie zmienia faktu , że mecz był przyjemny dla oka.
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy!

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Mogę się mylić co do mojego scenariusza tego meczu bo jestem tylko człowiekiem ale jak sięgniemy pamięcią rok wstecz:

Finlandia- USA 1:3 27:25, 18:25, 25:27, 18:25
Finlandia- USA 1:3 25:18, 23:25, 21:25, 26:28
USA- Finlandia 2:3 22:25, 25:14, 20:25, 25:19, 11:15

To są jedne z lepszych meczy w zeszłorocznej Lidze Światowej.
O reszcie nie ma co pisać. Zajęli 3 miejsce wyprzedzając tylko Egipt. Argentyna natomiast zajęła ostatnie miejsce w swojej grupie zdobywając zaledwie 3 pkt przy 12 Finów.Ale nie ważne. Teraz Finlandia spisuję się podobnie:

Argumenty na rzecz +1.5 seta Finlandia:

Daniel Castellani to mistrz Europy z naszą reprezentacją ,

Serbia- Finlandia 1:3 27:25, 24:26, 20:25, 25:27
Finlandia- Serbia 2:3 20:25, 25:23, 17:25, 36:34, 11:15 ,

więc w tym roku mieli już kilka razy swoje pięć minut , chęć rewanżu za dwie porażki u siebie. Uważam , że są to zespoły porównywalne , więc ten scenariusz ma szansę powodzenia. Początek Finów w kratkę. Zbliża się koniec tegorocznej Ligii Światowej dla skandynawów , więc myślę , że to będzie dla nich mobilizacją , żeby chociaż końcówkę rozgrywek dobrze zapamiętać. Argentyna jest zespołem poukładanym z ambicjami ale nie na tyle , żeby gładko pokonać swoich rywali. Jeżeli Finowie szukają pukntów , to muszą z takimi zespołami jak Argentyna prowadzić równe mecze.
Ty znasz w ogóle jednego zawodnika Argentyny czy Finlandii? czy tylko wbiłeś na statystyki i przeczytałeś że w tamtym roku Finowie pokonali USA? ????
Argentyna już dawno nie jest zespołem tylko z ambicjami , to już są gwiazdy wielkiego formatu grające w najlepszej lidze świata . Jeśli sądzisz że Finlandia i Argentyna to obecnie równe zespoły i &quot;Finowie muszą szukać punktów z takimi przeciwnikami jak Albicelestes&quot; to tylko się ośmieszasz . Finlandia nie ma nikogo w ataku oprócz Oivanena , koszmarnie działa środek i nie przynosi im żadnych zdobyczy punktowych . Pisałem już to przy okazji meczów z Serbią : Jeśli Oivanen się zatnie i przestanie grać na nieprawdopodobnej skuteczności to Finowie nie mają żadnych szans na pokonanie rywala , tam nie ma kto pociągnąć gry w razie słabszej dyspozycji byłego atakującego Resovii . Argentyna za to ma skład pełen znakomitych zawodników , na przyjęciu absolutnie para top 5 na świecie czyli Quiroga i Conte , na rozegraniu genialny De Cecco który wydaje się obecnie najlepszym rozgrywającym świata (przynajmniej z zawodników którzy grają w tej edycji LŚ bo nie liczę oczywiście Grbica czy Balla) . Chyba jedynym słabszym punktem Argentyny jest ich atakujący , Perreira mimo że również nie jest zawodnikiem słabym patrząc na trójkę wymienionych wcześniej siatkarzy wygląda dużo gorzej.
Myślę że opcje:
Win Argentyna (1.20)
Argentyna -1.5 seta (1.40)
Argentyna wygra 1 seta (1.30)
wydają się być bardzo prawdopodobne , co do ostatniego typu to również warty uwagi ponieważ można łatwo dostrzec że gospodarze jutrzejszego spotkania bardzo często znakomicie wchodzą w mecz i nie dają szans rywalom w pierwszych setach.

toudi 715

toudi

Użytkownik
Jak dla mnie to jakoś dzisiaj Rosjanie nie mieli mocy, ataki lekkie jak na nich, zagrywka bez rewelacji, Mikhaylov niewidoczny i jakiś taki ocięzały a to czołowy siatkarz świata na chwilę obecną. Strasznie duzo jakichś dziwacznych flotów i plasów ataku a to nie w ich stylu. Moim zdaniem Niemcy powalczyli przede wszystkim przez przeciętną zagrywkę Rosjan w porównaniu do ich poprzednich meczów w LM. Bardzo mozliwe, ze tak jak napisał Redwitz ze względu na to, ze awans mają zapewniony robią jakiś cięzki cykl treningowy. Jak dla mnie to Niemcy zagrali bardzo przeciętnie ale z tak ocięzałą Rosją jutro znowu mogą powalczyć.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Jak się już czepiamy to Argentyna wygra 1. seta (1.30)

Kursy są następujące:
Argentyna - Finlandia 1,20 - 3,50

Argentyna jest faworytem, ale kurs bardzo niski. Nie przesadzałbym, że zawodnicy Argentyny to gwiazdy światowego formatu, bo co oni do tej pory wygrali w reprezentacji albo w klubach? W poprzedniej kolejce Portugalia w 1. meczu miała szansę wygrać 2 sety, to dlaczego dzisiaj tego nie może zrobić Finlandia. Finlandia słabo zaczęła, ale późno doszli podstawowi gracze: Esko, Kunnari. Skład jest doświadczony, nie muszą być w optymalnej formie, ale zdecydowanie mogą powalczyć o dobry wynik. Kurs jest tylko 1,20, więc dla mnie nie ma, co myśleć o graniu.

ujbel 8

ujbel

Użytkownik
Gdyby wszystko było takie przewidywalne to w takim razie jakim cudem Portugalia wygrała z Serbią na wyjeździe? Myślę , że niewielu postawiło w tym meczu na Portugalię. Wydaje mi się więc , że nie mamy się co tak podniecać Dawidzie , ponieważ to jest sport i tu się może wszystko zdarzyć. Powinniśmy spokojnie dyskutować a nie od razu rzucać się na innych , że ktoś gada głupoty. Zadam Ci proste pytanie. Czy jesteś pewnien na 100% , podkreślam NA 100% , że moja propozycja już teraz jest skazana na niepowodzenie???
Nie chodzi o to , że ja twierdzę , że na pewno tak będzie jak piszę , bo to jest sport i tak jak życie , wyniki cały czas zaskakują i mam prawo się pomylić tylko chodzi o szacunek do innych. Jak zobaczyłem Twój post , że Niemcy są bez szans , zdecydowanie się z nim nie zgodziłem ale uszanowałem to i uznałem , że bez sensu jest pisanie co ja o tym myślę. Poczekałem na rozwój wydarzeń.
Pozdro!

D 1

dinus

Użytkownik

Kursy są następujące:

Argentyna jest faworytem, ale kurs bardzo niski. Nie przesadzałbym, że zawodnicy Argentyny to gwiazdy światowego formatu, bo co oni do tej pory wygrali w reprezentacji albo w klubach? W poprzedniej kolejce Portugalia w 1. meczu miała szansę wygrać 2 sety, to dlaczego dzisiaj tego nie może zrobić Finlandia. Finlandia słabo zaczęła, ale późno doszli podstawowi gracze: Esko, Kunnari. Skład jest doświadczony, nie muszą być w optymalnej formie, ale zdecydowanie mogą powalczyć o dobry wynik. Kurs jest tylko 1,20, więc dla mnie nie ma, co myśleć o graniu.
U mnie na bet365.com jest 1:35 przynajmniej tyle było 15min temu. Co do 1 seta, może też wpłynąć hala, czas choć wątpie, kto lepiej wejdzie w mecz wygra, jednak przechylał bym się w strone Argentyny ostatni mecz Finladii z Serbią nie przekonał mnie dziurawy środek.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Kursy są następujące:
To żeby być kapitalnym zawodnikiem trzeba coś wygrać? tak naprawdę dopiero w tej edycji LŚ Argentyna &quot;wystrzeliła&quot; i zaczęła grać znakomitą siatkówkę , to ciągle młodzi chłopcy ale już grają na fenomenalnych poziomie , nie mieli okazji wcześniej wygrywać żadnych tytułów bo są po prostu najnormalniej w świecie bardzo młodzi.
Gdyby wszystko było takie przewidywalne to w takim razie jakim cudem Portugalia wygrała z Serbią na wyjeździe? Myślę , że niewielu postawiło w tym meczu na Portugalię. Wydaje mi się więc , że nie mamy się co tak podniecać Dawidzie , ponieważ to jest sport i tu się może wszystko zdarzyć. Powinniśmy spokojnie dyskutować a nie od razu rzucać się na innych , że ktoś gada głupoty. Zadam Ci proste pytanie. Czy jesteś pewnien na 100% , podkreślam NA 100% , że moja propozycja już teraz jest skazana na niepowodzenie???
Nie chodzi o to , że ja twierdzę , że na pewno tak będzie jak piszę , bo to jest sport i tak jak życie , wyniki cały czas zaskakują i mam prawo się pomylić tylko chodzi o szacunek do innych. Jak zobaczyłem Twój post , że Niemcy są bez szans , zdecydowanie się z nim nie zgodziłem ale uszanowałem to i uznałem , że bez sensu jest pisanie co ja o tym myślę. Poczekałem na rozwój wydarzeń.
Pozdro!
Ty na pewno wiesz na czym polega typowanie? wiadomo że to jest sport i wszystkie się tu może zdarzyć ale gra się typy przeanalizowane , równie dobrze ja mogę napisać żebyście grali na Portoryko z Brazylią tylko jaki to ma sens? też można napisać że to jest sport i wszystko się może zdarzyć ale trzeba potrafić ocenić jakie jest prawdopodobieństwo trafienia zakładu.
Ja się na nikogo nie rzucam , a że gadasz głupoty to po prostu napisałem prawdę bo nie można pisać że Argentyna to zespół porównywalny poziomem do Finów.
Co do Niemców to byliby bez szans gdyby nie stosunek Rosjan do tego meczu , auty w końcówce seta nr.3 po atakach Michajłowa mówią po prostu wszystko , Rosjanie olali ten mecz ale na szczęście Niemcy podali im pomocną dłoń.
Nie ma sensu dalej się kłócić , poczekajmy do ok. 4.00 i zobaczymy kto miał rację , mecz na pewno zapowiada się znakomicie i warto go zobaczyć ;)

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
DawidBarça

Wcześniej napisałem jako osoba typująca siatkówkę, teraz piszę jako moderator. Zmień sposób pisania, bo Twoja osoba wzbudza za dużo kontrowersji. Przestań atakować innych użytkowników, Twoje posty są za bardzo nacechowane emocjami i takie same wywołują odpowiedzi.
Do każdego postu można się przyczepić, że zawiera błędy. Ty napisałeś, że zawodnicy Argentyny grają w najlepszych klubach w Europie. To ja się pytam którzy zawodnicy, bo liczę, że przynajmniej 4 lub 5 wymienisz.

Nie ma sensu dalej się kłócić , poczekajmy do ok. 4.00 i zobaczymy kto miał rację , mecz na pewno zapowiada się znakomicie i warto go zobaczyć ;)
Przecież kurs wynosi 1,25, to o czym my rozmawiamy. Argentyna jest faworytem i prawdopodobnie wygra, tylko jest pytanie czy warto to grać. Nie chodzi o ten mecz, ale czy grając takie mecze będziemy długoterminowo na plusie.

A 694

addicted

Użytkownik
TArgentyna za to ma skład pełen znakomitych zawodników , na przyjęciu absolutnie para top 5 na świecie czyli Quiroga i Conte , na rozegraniu genialny De Cecco który wydaje się obecnie najlepszym rozgrywającym świata (przynajmniej z zawodników którzy grają w tej edycji LŚ bo nie liczę oczywiście Grbica czy Balla) . Chyba jedynym słabszym punktem Argentyny jest ich atakujący , Perreira mimo że również nie jest zawodnikiem słabym patrząc na trójkę wymienionych wcześniej siatkarzy wygląda dużo gorzej.
Myślę że opcje:
Win Argentyna (1.20)
Argentyna -1.5 seta (1.40)
Argentyna wygra 1 seta (1.30)

Argentyna gra dobrze, ale grupe ma slaba - mysle, ze najslabsza.. i wyciaganie wnioskow na temat byciu najlepszym na swiecie i top 5 odlozylbym na finaly LS. Zobaczymy jak zaprezentuja sie na tle Brazylii, Rosji, USA, Kuby, Wloch czy nawet Polski. Serbia tez jest moim zdaniem lepszym zespolem, mimo, ze w tej chwili sa troche bez formy.
Nie sadze, zeby kursy 1.20 byly warte grania i zdecydowanie bardziej sklanialbym sie w strone overu punktowego - over 180.5 lub nawet 185.5, bo mysle, ze Finow stac na nawiazanie walkim w tym spotkaniu i wygranie conajmniej seta.

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Poszczególni zawodnicy reprezentacji Argentyny raczej nie wyróżniają się z tłumu znakomitych siatkarzy - ta młoda ekipa tworzy po prostu kolektyw. Bo jeśli Quiroga, Conte czy nawet De Cecco mięliby byc w Top5 czy nawet Top10 na świecie na swoich pozycjach, to dlaczego Conte po sezonie spędzonym w Lube Banca Macerata został zdegradowany do ekipy San Giustino - 8mej drużyny Palavollo w sezonie 2010/2011. Quiroga natomiast miota się po Europie i w żadnym z klubów nie zagrzewa miejsca na dłużej niż jeden sezon, a kluby w których występował nie były jakieś klasowe a od przyszłego roku będzie kolegą Piotrka Gruszki w beniaminku SerieA - w Ravennie. Także moim zdaniem siłą drużyny prowadzonej przez Javiera Webera jest zgranie tych młodych chłopaków oraz dobry coach jakim jest Weber. Niestety jak już któryś z Argentyńczyków rusza na podbój Europy to szybko zostaje sprowadzony na ziemie - szkoda Conte w Maceracie - ale przy Savanim - Facundo prezentuje się po prostu blado. Pozostaje tylko dopingowac chłopaków w nadchodzącym sezonie i szczególnie bacznie przyglądac się rozgrywającemu De Cecco. Skoro Bruno Rezende świetnie przyjął się we Włoskiej Lidze, to dlaczego nie operujący podobnie piłką Luciano nie miałby pójśc w jego ślady?

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
a co sie z nim stalo bo nie zauwazylem pewnie tego momentu...
Domniemam, że pytasz o Alexeya Spiridonova. Nie widziałem całego meczu, ale te fragmenty, w których się &quot;wyróżniał&quot; zauważyłem. Ogólnie rzecz mówiąc cwaniaczek, raczej w negatywnym tego słowa znaczeniu. Była taka jedna akcja, w której sędzia główny już wystawił ręką w jedną stronę, przyznając punkt jednej z drużyn, a ten zawodnik i tak zaatakował piłkę. Pomiędzy wystawieniem ręki przez sędziego, a jego atakiem były z dobre dwie sekundy i każdy (zawodnicy, trenerzy, widzowie, komentatorzy, telewidzowie) na pewno zauważyli, że on to zrobił specjalnie. Później jeszcze kilka razy cwaniakował, jakieś gesty w stronę publiczności i w końcu w TB dostał żółtą kartkę, chyba za całokształt swojego zachowania w tym meczu. Nawet sobie komentatorzy (Drzyzga i chyba Lepa) żartowali, że on to raczej nie znajdzie zatrudnienia w Niemczech, bo zdążył nieźle podpaść kibicom z tamtego kraju.

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Pisałem to już raz, ale wolę się powtórzyć:
&quot;Niespodzianki&quot; w postaci wygranych Portugalii z Serbią czy Finlandii z Serbią nie były w większym stopniu spowodowane świetną grą zwycięskiej drużyny, a w zdecydowanej większej mierze słabą i chimeryczna postawą Serbów, których gra mocno faluje. Tak więc argumentowanie jakichkolwiek szans Finów z Argentyńczykami tym iż wygrali z Serbami jest według mnie nie na miejscu.

K 5

killkoss

Użytkownik
Zgadzam sie z moderatorem.Jesli ktos przyszedl do tematu po to zeby denerwowac innych kontrowersyjnymi wypowiedziami to nie wiem czy to jest cel tego forum .Po to ono jest zeby miec rózne zdania ale narzucanie go w ten sposob mija sie z celem i do niczego nie prowadzi takze jak widac typersko

yvel 19

yvel

Użytkownik
Wie ktoś może czy w meczu Włochy - Korea, Włosi wyjdą najlepszym składem, czy może tak jak w ostatnim meczu zabraknie kilku podstawowych graczy? Pytam ponieważ interesujący jest kurs handi +2,5 na Korę, --&gt; 2,05, a oglądając ostatnie mecze Włoch z Francją makaroniarzom nie wszystko wychodziło i przegrali pierwszy mecz a w drugim stracili seta. Natomiast mecze z Koreą zawsze były zaciekłe (3:1 i 3:2) i wydaje mi się, że teraz też stracą chociaż tego jednego seta.

M 0

march100

Gość
Co do meczu WŁOCHY - KOREA to proponuje zagrac +15.5pkt korea. Sądze, że powinno to wejsc bez większych problemów, z uwagi na równa gre Koreanczyków, która jest poparta przede wszystkim ich dobrym przyjęcie. Wiadomo, jak jest dobre przyjecie to Azjaci graja bardzo szybką piłka, przez co staja sie silni równiez na siatce z powodu bardzo dobrego rozgrywającego który rozgrywa bardzo ciekawie i kombinacyjnie

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Zgadzam się z kolegą wyżej (march100). Nawet przy wyniku 3:0 dla Włochów powinno wejść a kurs jak mniemam 1.85 więc niewiele mniejszy niż to +2.5 dla Korei a pewniejsze.

Ja się dziś skłaniam ku Kubańczykom i Polsce +2.5. Nie jestem ekspertem, więc nie podam szczegółowych analiz, jednak oglądałem mecz Kuby z Koreańczykami i powiem tylko że Kuba to siła, a siłą się wygrywa. Nie wiem jak idzie Francuzom, ale ponoć beznadziejnie więc @1.6 na Kube mnie skusiło.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP

We wczorajszym spotkaniu górą byli Rosjanie, ale trzeba przyznać, że to nie było łatwe zwycięstwo. W pierwszym secie dominowali podopieczni Trenera Alekny, ale w kolejnych partiach Niemcy toczyli wyrównaną walkę z liderami Grupy B. W TB podopieczni Trenera Lozano zupełnie zawiedli.

Wczoraj w TB według mnie zawalił trochę rozgrywający Patrick Steuerwald. Rozumiem, że w ataku zupełnie nie istniał przyjmujący Sebastian Schwarz, ale kompletnie nie rozumiem dlaczego Patrick zapomniał o środkowych. Bohme i Hubner atakowali na całkiem niezłej skuteczności i właśnie tego elementu zabrakło w piątym, decydujacym secie.

Dzisiaj ponownie faworytami będą Rosjanie. Wczoraj brakowało trochę koncentracji. Pojawiały się błędy komunikacyjne i proste błędy w ataku, które wcześniej się temu zespołowi nie zdarzały. Osobiście liczę na to, że w wyjściowym składzie pojawi się Alexey Spiridonov. Kiedy ten zawodnik pojawił się na parkiecie zrobiło się wczoraj gorąco.

Wydaje mi się, że przy utrzymaniu pełnej koncentracji przez całe spotkanie Rosjanie zgarną dzisiaj komplet punktów. Ważną rzeczą będzie powstrzymanie Roberta Kromma, który wczoraj był według mnie najlepszym zawodnikiem w swojej ekipie (Swoją drogą nie rozumiem dlaczego tyle ataków tego zawodnika wpadało po skosie. Blok zostawiał mu miejsce po skosie, ale dlaczego libero Sokołow wpuszczał tam tyle piłek ?).

Typy:
Rosja @ 1.30 Unibet ✅
Rosja (-1.5 Sets Handicap) @ 1.65 Unibet ✅

toudi 715

toudi

Użytkownik
Alekna robi wszystko zeby przegrać ten mecz, kiedy druzyna złapała rytm w ataku ten robi podwójna zmiane w końcowce i wpuszcza dwóch beznadziejnie wczesniej grajacych zawodników... Mikhaylow wczoraj grał beznadziejnie, dzis gra jeszcze gorzej, tak samo cienko gra Grankin, nie wiem po co ich wpuszczac na najwazniejsze piłki.
Redwitz // Trenerzy stosują zazwyczaj podwójną zmianę w momencie kiedy rozgrywający znajduje się w 1 linii. Ma to na celu podwyższenie bloku i posiadanie 3 zawodników ataku w 1 linii. Zrozumiałą rzeczą jest to, że Trener dokonuje zmian powrotnych w momencie kiedy rozgrywający pojawia się pod siatką. Ogólnie chodzi o polepszenie ustawienia. Wątpie, żeby Trener Alekno chcial to spotkanie przegrać.
z tym przegraniem meczu to nie tak dosłownie, pisze się czasami w ten sposób. Tak ja to wiem tylko, ze Grankin strasznie słabo moim zdaniem rozgrywał w pierwszym secie, z Butko gra zaczeła wyglądać duzo lepiej stąd mimo wszystko mnie ta zmiana zdziwiła.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom